2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Şuan 2 aylığız gülücükler gözleriyle beni takip ediyor çok tatlı ama bi tek bana yapıyor henüz babaya yapmıyor akşamdan akşama gördüğü için galiba

Bebeğimiz emiyor şanslısınız 3 gün emzirme kampına girin 3 günün sonunda sütün arttığını farkedeceksiniz
3 gün sürekli emzirin hiç bir işle ilgilenmeden yemek yetin ve bebekle ilgilenin sürekli onu sevin izleyin bol bol su için süt yapıcı yiyecekler yiyin bulgur pilavı yeşillik tahin pekmez vs bebek uyuyunca sizde uyuyun ev işi yapmayın kesinlikle uyanık olduğu her an bebeğinizi sevin emzirin saçını okşayın öpüp koklayın 3 gün sonra üstünüz artacak emin olun

Bu yöntemi denemeyi çok isterim ama benim için imkansız 5 yaşında bi oğlum daha var evde benimle duracak kimse yok. Bebeğim emiyor ama hep güçsüz emiyor o emdikten sonra sağlığımla emmediği zaman sağdığım süt nerdeyse aynı çıkıyor

Solgarin vitaminini tavsiye ederim
Bana çok iyi geldi

Merhaba,benim bebeğim yeni doğdu. Tecrübeli anneler olan sizlere sormak istiyorum. Sarılık oldu bebeğim, neler yaptınız bu süreci nasıl atlattiniz?değerimiz sunan 12.8
Gecmis olsun
Ben tecrübeli anne değilim
Yaşadıklarımdan bahsedeceğim biraz
Şu an benim bebeğim 75 günlük
Sariliktan dolayi kuvozde yattı (degeri 17 idi)
Ben sürekli emziriyordum ama Sütüm tam gelmemiş sanırım (34 haftalık doğum yaptim)
Şimdiki aklım olsa biraz mama verirdim
Kuvozde bol bol verdiler zaten

Dikkat edelim kendimize bebişimiz büyüyünce oluruz canım ameliyat.
Canim dogum kilosu ne kadardi bebeğinin
3330 canım

Tekrarlıyor mu yani
Sana da geçmiş olsun canım çok zor bişey enfeksiyona dönmüş antibiyotik kullanıyorum malesef sütü sağıp atıyorum kesilmiş gibi zaten süt
Canım herkesin kesin tekrarlamaz ama benim bebeğim memeyi boşaltamıyordu ondan tekrarladı. Şimdi hep sağıyorum memeyi hiç dolu tutmuyorum. Antibiyotik başladıysan bir güne rahatlarsın canım. Benim doktorum emzir demişti o yüzden sağıp atmadım ama tabi sen yine de doktoru dinle istersen. Ben emzirdikçe rahatlamıştım bebeğimde de bir sorun olmadı

Ben de iki saatte bir mama veriyorum bir de emziriyorum ama sütüm az.ac kalmasın diye ama hala ilerliyor

Kızlar sizin bebişlerde parmak emme başladı mı bizimkisi Neredeyse 1 aylıkken emmeye başladı Ne diyorsunuz bu konuya :) kesif mi yapiyor :)
Benimki parmagini degil de yumruk yapip emmeye calisiyor. Internette ellerini kesfediyor yaziyordu ki bence de oyle cunku memeden cekiyorum tok olduguna eminim gidiyor elini emiyor acliktan degil yani.
Cok sukur gecmis olsun canim. Ben de cok uzuldum el kadar daha antibiyotik falan verdiler diye ama Allah beterinden korusun. Tekrarini gormeyiz insallah.
Güzel Anneler selam. Bebeğinize emzik verdiniz mi? Benim bebeğim 15 günlük versem mi acaba? Birde biberon kullanıyor musunuz.? Kendi sütümü sağıp verdim bi kaç defa ama alışır diye korkuyorum.
Canim eger emzik emmesini istiyorsan daha fazla gecikmeden ver bence ben 20 gunlukten beri her gun bir umutla deniyorum ama emmiyor. Keske daha erken verseymisim. Biberon da veriyorum ben bazen eger memene alistiysa biberona alismaz bence korkma.
Kızlar hem bebek hem ev işi yemek temizlik yetebiliyor musunuz ben bazen çok yorulduğumu hissediyorum kafama yorganı çekip öyle durmak istiyorum
Ben asla yetemiyorum dun yemek yapayim dedim kizimin da uyumayacagi tuttu 3 saatte bir et kavurup bir de bulgur pilavi yapabildim anca.
Ozellikle bebek durmadiginda bende cok yorgun hissediyorum ve yardimci olacak kimsem olmadigi icin oturup kendi kendime aglayip desarj oluyorum guc toplayip devam ediyorum.

Kizlar bu arada, bugun kizimin elleriyle oynarken bir farkettim ki bir tel sacim bas parmagina dolanmis. Henuz bir sislik falan olmamisti ama sanki sacimin dolandigi yer kesilmis gibi olmus. Aglamasi falan yoktu muhtemelen cok uzun zaman olmamisti iyi ki erkenden farkedebildim Allah korusun cok riskli bir durum.
Sizler de dikkatli olun arada kontrol edin muhakkak.

Bir de bebislerinizi goz muayenesine goturdunuz mu kizlar? Internette gerekli gorulurse yaptirin yaziyor rutin bir sey degilmis ama saglik ocagindaki doktor yaptir goz muayenesi dedi. Kendi cocuk doktorumuz hic oyle bir seyden bahsetmedi. Biraz da zormus herhalde bebislerde goz muayenesi. Sizler ne yaptiniz?

Kızlar sizin bebekte de kusma vardır biraz dünden beri Bugün 3 kez oluyor yemekten sonra kusarken miktarı arttı birden boşalırcasına akıtıyor normal miktarı azdı şimdi biraz daha fazla merak ettim üstüme başıma yatağa batırıyor koca kafa :)

Geçmiş olsun burda ıhlamur içirme konuşulmustu doktoruna sor istersen
Bugün zaten kontrol günüydü öğleden sonra gidicez bakalım ne diyecek. Akşam hiç uyuyamadi yaaa burnu tikaliydi sanırım nefes almakta zorlandı o da çok huzursuz etti onu serum fizyolojik sıktım burnuna biraz rahatladı. Evde herkes hasta herkes oksuruyo bu nasıl bı hastalık yaaa

Canım masajlar bacak hareketleri karın üstü yatırma duş damlalar hepsini günlük rutin olarak yap bide anason tavsiye ederim hepsini bir arada yap biz öyle rahatlıyorduk 56 günlük olduk 4/5 gündür rahatız çok şükür.. o kadar yorucu ki sabah nasıl kalktıysam yatana kadar öyle dolanıyordum

Bizim dr umuz söylemişti yapılacağını canım 1. Ayında kalça ultrasonu yapıldı 2 aylık olunca göz yapılcakmış 2. Ayı bekliyoruz, bence bu kontrolleri ihmal etmeyin kücükken mudahale ediliyorsa erken edilir , zor olsada onun iyiliği için sonucta sonradan keşke demektense yapılması daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…