2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Evet cnm rsv virüsü çok yayıldı

cok gecmis olsun canim ,
Nasil gecti ameliyat?

ayy o pipin yoktu nerden aklina geldi ya
Kızlar gün boyu sağdığınız sütleri aynı poşette mi topluyorsunuz ?
canim birlestirebilirsin ama ayni sicaklikta olmalari lazim.
Ben soyle yapiyorum , her sagdigimda sisesinde buzdolabina koyuyorum . aksam gun sonunda hepsini tek sisede birlestiriyorum. ben sagdigimi genelde bir iki gun icinde biberonla verdigim icin dondurucu posetine koymuyorum. direk biberonda dolapta bekletiyorum, verecegim zamanda benmari usulü isitiyorum.

Gunaydin anneler benim gogsumun ucunda az bir beyazlik olustu ve gogsumun bir tarafi cok sert.tikaniklik var sanirim bebegim emiyor ama emerken gogus ucumu cekip cekip birakiyor cok acitiyor ucunu sanirim agzina sut yavas geliyor veya gelmiyor .bu sekilde bi beyazlik sertlik yasayan oldu mu aranizda ne yapmam gerekiyor

Ben buna ev tipi spa diyorum aşırı hoşlarına gidiyor ya keşke banyom büyük olsa sürekli yapılır
Tavsiyelerin için sağol canım gerçekten çok ihtiyacım vardı. Tavuk pilav harikaymış gerçekten. Aklına başka şeyler de gelirse minnettar olurum çok bunaldım
Kuzum bir de karabuğday/greçka tüketebilirsin. Hem protein içeriyor hem de gaz yapmıyor. Haşlayıp salatana katabilirsin ya da bulgur gibi pilavını yapabilirsin.
Bir de ben pilavları artık boş yapmıyorum nohut tavuk havuç bezelye ne varsa katıyorum çeşit olsun, vitamin olsun vs diye.
Tavuğu filan da ızgara gibi pişirip salata olarak da tüketebilirisn hızlı pratik olur bebişi biri oyalarken.

Ya bir de pazartesi alerji doktoruna gittim. Laktoz intoleransı olma ihtimaline karşı emme aralıklarını uzatmamı söyledi. anne sütündeki doğal olarak bulunan laktozdan bahsediyor. Bu laktoz rahatsız eder emmek ister, emdikçe daha çok rahatsız eder bir döngüye girersin dedi. Yazdıklarını okuyunca çok benzer geldi. Relaktaz tarzı damlalar kullanabilirsin laktozu parçalar ama ben çok faydasına inanmıyorum dedi. Ama forumda da çok kullanan var. Memnun olan da var. Başta memeden uzak tutmak çok sancılı olabilir ama oyun halısı, şarkı, ninni söylemek, başta ağlasa da balkonda/kapı önünde bir hava aldırmak onu da biraz oyalar belki. Böyle böyle memeden biraz koparabilrisin belki.
Bizde de maksimum 20-30 dk memeden ayrı kalırdı sürekli meme verirdim artık bekletiyorum bilerek.
Relaktaz tarzı damlayı da doktoruna bi sor istersen.
Memeyle kavga da varsa bu da aşırı hava yutmasına neden oluyor.

Kızlar oksürwn bebeklere ne kadar ohlamur veriyordunuz fayda etti mi doktora mı gitmeliyim

Çok teşekkür ederim inşallah kolaylıkla atlatırız biz de

Bn yatak odasına kuruyorum teşkilatı ama su taşıma işi insanı üşendiriyor

Benimde tam ucunda beyazlık oluyor ama elimle biraz ufak ufak oynayınca geçiyor. Biyerde okumuştum kan akışı duruyormuş sanırım ondan.

Aşı Tarihleri bizimlede paylaşabilir misiniz.2 dr farklı tarih söyledi bende ona göre karar vermeye çalışıyorum

Canım ben de ön sütte laktoz ve şeker olduğunu okumuştum o yüzden çok katılarak ağlamıyorsa sağıyorum sabah hemen öndeki sütü. Ama eğer damla varsa çok işime gelir çünkü sağmak zor o ağlarken. Oyalayabildiğim kadar oyalamam şazım haklısın.
Karabuğday protein ise hemen alırım çünkü eti de yemiyorum. Nohut ve salata (çiğ sebze olduğundan) gaz yapmaz mı acaba? Ben salatayı da kestim, meyveyi de çiğ tüketmiyorum. Eğer salata gaz yapmıyorsa çok sevinirim

Kızlar benim bebeğimin beslenme düzeni çok değişik. Öyle iki saat bir saat aralığı yok. Demir ilacına başladığımızdan beri gündüzleri memeyi çok almak istemiyor iştahı azaldı. Sağıp veriyorum en fazla 40 CC içiyor. Yarım saatte bir istiyo o da 30 CC 40 CC falan. Arada 15 dk uyuyo en çok. Biberonu hazırla sütü ısıt falan çok garip bir döngü oldu. Aç bırakıyorum memeyi alsın diye. Yok almıyor hem beni yoluyor hem kendini.
Tek avuntum doktorumuzun ve hemşirenin her istediğinde ver henüz yeme standarti oluşmaz demesi ama zor oluyor böyle de biraz. Demir ilacindan önce 60 CC rahat içerdi. Bir saat götürürdü onu ama o zamanda kusma olurdu. Şimdi kusma olmuyor hiç çok şükür. Kafam karmakarışık

Canım, eğer sen çok sık emziriyorsan ön süt arka süt karışıyor ayrım kalmıyor. Bununla ilgili bir makale okumuştum. Eğer 2-3 saat ara veriyorsan evet, ilk süt ön süt oluyor dediğin gibi şekerli ve sulu, arka süt de yağlı oluyor. Ama sık sık emziriyorsan şeker, su, yağ dengelenir. Sağmana gerek yok gibi geliyor bana bu makaleye göre yani ama sen bilirsin. Paylaşmak istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…