Sağdığın sütleri aynı sıcaklığa getirip birlestirebilirsinKızlar gün boyu sağdığınız sütleri aynı poşette mi topluyorsunuz ?
Tekirdağ merkezde cnm genesisde elif hanım çok memnunumCanım tekirdağda hangi ilçede ve adı ne memnun musun doktordan
Evet cnm rsv virüsü çok yayıldıO bndede var kendimi kızıyorum bu sefer küçücük bebek diye o an odadan 1-2 dk uzaklasmak ama iyi geliyor
Benim ki uyurken yapıyor onu 6 aya kadar olabilirmiş kaslarına sahip cıkamıyorlarmıs
O aklımda kuzummda gecen doktora sordum tavsiye etmedi
Rsv virüsü mü
cok gecmis olsun canim ,kızlar ameliyatımz bitti cok sukur ii geçmiş, sünnet de oldu. abisi daha ben olmadım dedi baya ısrar etti ama, artk sen doğarken pipin yoktu snradan cıktı dedim.bni neden doğar doğmaz etmedinz diye ağladı. snr şimdi olayım diye ağladı. bu haftayı bu ayı bu yılı bu ömrü bir sağ salim atlatsaydık
canim birlestirebilirsin ama ayni sicaklikta olmalari lazim.Kızlar gün boyu sağdığınız sütleri aynı poşette mi topluyorsunuz ?
Ben buna ev tipi spa diyorum aşırı hoşlarına gidiyor yaKuzum küvetinin içine ılık su doldurup elinle başını destekleyip bebeği içine kpysana ortamıda bi güzel ısıt. Ben geçen yaptım suda gaz kabarcıkları çıkardı sıpaen kalın battaniyesiylede sardım rahat uyudu
Kuzum bir de karabuğday/greçka tüketebilirsin. Hem protein içeriyor hem de gaz yapmıyor. Haşlayıp salatana katabilirsin ya da bulgur gibi pilavını yapabilirsin.Tavsiyelerin için sağol canım gerçekten çok ihtiyacım vardı. Tavuk pilav harikaymış gerçekten. Aklına başka şeyler de gelirse minnettar olurum çok bunaldım
Çok teşekkür ederim inşallah kolaylıkla atlatırız biz deMerhaba
Ben baya tecrübeliyim bu konuda iki bebeğimdede sarılık riski yaşadım çünkü. Değeriniz çok yüksek değil. Yapmanız gereken hiç aç bırakmamak bol bol emzirmek. Siz emzirdikçe değer düşecek ve zaten sarılık çoğu bebektede oluyor. Bol bol gündüzleri gün ışığıns tutun sarı birşey giydirmeyin üzerine sarı örtü örtmeyin kullandığınız ışık bile beyaz olsun. Zamanla gidecek sarılık. 40 gün kadar sürebiliyor ama sadece fiziki olsrak kalıyor sarı duruyor bebek oda bir sorun teşkil etmez. Çok geçmiş olsun
Ben buna ev tipi spa diyorum aşırı hoşlarına gidiyor yakeşke banyom büyük olsa sürekli yapılır
Kuzum bir de karabuğday/greçka tüketebilirsin. Hem protein içeriyor hem de gaz yapmıyor. Haşlayıp salatana katabilirsin ya da bulgur gibi pilavını yapabilirsin.
Bir de ben pilavları artık boş yapmıyorum nohut tavuk havuç bezelye ne varsa katıyorum çeşit olsun, vitamin olsun vs diye.
Tavuğu filan da ızgara gibi pişirip salata olarak da tüketebilirisn hızlı pratik olur bebişi biri oyalarken.
Ya bir de pazartesi alerji doktoruna gittim. Laktoz intoleransı olma ihtimaline karşı emme aralıklarını uzatmamı söyledi. anne sütündeki doğal olarak bulunan laktozdan bahsediyor. Bu laktoz rahatsız eder emmek ister, emdikçe daha çok rahatsız eder bir döngüye girersin dedi. Yazdıklarını okuyunca çok benzer geldi. Relaktaz tarzı damlalar kullanabilirsin laktozu parçalar ama ben çok faydasına inanmıyorum dedi. Ama forumda da çok kullanan var. Memnun olan da var. Başta memeden uzak tutmak çok sancılı olabilir ama oyun halısı, şarkı, ninni söylemek, başta ağlasa da balkonda/kapı önünde bir hava aldırmak onu da biraz oyalar belki. Böyle böyle memeden biraz koparabilrisin belki.
Bizde de maksimum 20-30 dk memeden ayrı kalırdı sürekli meme verirdim artık bekletiyorum bilerek.
Relaktaz tarzı damlayı da doktoruna bi sor istersen.
Memeyle kavga da varsa bu da aşırı hava yutmasına neden oluyor.
İşte, bir de 1 kova su değil ki kova kova su taşıyorsunBn yatak odasına kuruyorum teşkilatı ama su taşıma işi insanı üşendiriyor
12 lt alıyor kova o gün 4 kova tasıdık bide boşaltması var tabiİşte, bir de 1 kova su değil ki kova kova su taşıyorsun
Benimde tam ucunda beyazlık oluyor ama elimle biraz ufak ufak oynayınca geçiyor. Biyerde okumuştum kan akışı duruyormuş sanırım ondan.Gunaydin anneler benim gogsumun ucunda az bir beyazlik olustu ve gogsumun bir tarafi cok sert.tikaniklik var sanirim bebegim emiyor ama emerken gogus ucumu cekip cekip birakiyor cok acitiyor ucunu sanirim agzina sut yavas geliyor veya gelmiyor .bu sekilde bi beyazlik sertlik yasayan oldu mu aranizda ne yapmam gerekiyor
Aşı Tarihleri bizimlede paylaşabilir misiniz.2 dr farklı tarih söyledi bende ona göre karar vermeye çalışıyorumYok canım korkma sadece mızmızlanıyor evin içinde gezdirince susuyor uyumuyor. Annenlerde kal mutlaka tek başına zor olur. Belki hiç yan etki olmaz sende. Ama hemşire bu aşı yapabilir diye uyardı beni.
Özel aşıların hepsini yaptıracağım canım. Tam tarihlerini eşim biliyordu 3.ayda olacak sanırım ilk özel aşıyı.
naptınz bebeğiniz gülmeye başladı mı acaba?onlar normal. zaten çok huysuz bi bebek gün boyu mız mız mız. bi hafta önce kontrole götürdüm ama doktor onlar hakkında bir şey sormadı.
Canım ben de ön sütte laktoz ve şeker olduğunu okumuştum o yüzden çok katılarak ağlamıyorsa sağıyorum sabah hemen öndeki sütü. Ama eğer damla varsa çok işime gelir çünkü sağmak zor o ağlarken. Oyalayabildiğim kadar oyalamam şazım haklısın.Ben buna ev tipi spa diyorum aşırı hoşlarına gidiyor yakeşke banyom büyük olsa sürekli yapılır
Kuzum bir de karabuğday/greçka tüketebilirsin. Hem protein içeriyor hem de gaz yapmıyor. Haşlayıp salatana katabilirsin ya da bulgur gibi pilavını yapabilirsin.
Bir de ben pilavları artık boş yapmıyorum nohut tavuk havuç bezelye ne varsa katıyorum çeşit olsun, vitamin olsun vs diye.
Tavuğu filan da ızgara gibi pişirip salata olarak da tüketebilirisn hızlı pratik olur bebişi biri oyalarken.
Ya bir de pazartesi alerji doktoruna gittim. Laktoz intoleransı olma ihtimaline karşı emme aralıklarını uzatmamı söyledi. anne sütündeki doğal olarak bulunan laktozdan bahsediyor. Bu laktoz rahatsız eder emmek ister, emdikçe daha çok rahatsız eder bir döngüye girersin dedi. Yazdıklarını okuyunca çok benzer geldi. Relaktaz tarzı damlalar kullanabilirsin laktozu parçalar ama ben çok faydasına inanmıyorum dedi. Ama forumda da çok kullanan var. Memnun olan da var. Başta memeden uzak tutmak çok sancılı olabilir ama oyun halısı, şarkı, ninni söylemek, başta ağlasa da balkonda/kapı önünde bir hava aldırmak onu da biraz oyalar belki. Böyle böyle memeden biraz koparabilrisin belki.
Bizde de maksimum 20-30 dk memeden ayrı kalırdı sürekli meme verirdim artık bekletiyorum bilerek.
Relaktaz tarzı damlayı da doktoruna bi sor istersen.
Memeyle kavga da varsa bu da aşırı hava yutmasına neden oluyor.
Canim bir doktora goster istersen. Arkadaslarin da yazdigi gibi cok yaygin bir virus var ortada nolur nolmaz.Kızlar oksürwn bebeklere ne kadar ohlamur veriyordunuz fayda etti mi doktora mı gitmeliyim
Canım, eğer sen çok sık emziriyorsan ön süt arka süt karışıyor ayrım kalmıyor. Bununla ilgili bir makale okumuştum. Eğer 2-3 saat ara veriyorsan evet, ilk süt ön süt oluyor dediğin gibi şekerli ve sulu, arka süt de yağlı oluyor. Ama sık sık emziriyorsan şeker, su, yağ dengelenir. Sağmana gerek yok gibi geliyor bana bu makaleye göre yani ama sen bilirsin. Paylaşmak istedimCanım ben de ön sütte laktoz ve şeker olduğunu okumuştum o yüzden çok katılarak ağlamıyorsa sağıyorum sabah hemen öndeki sütü. Ama eğer damla varsa çok işime gelir çünkü sağmak zor o ağlarken. Oyalayabildiğim kadar oyalamam şazım haklısın.
Karabuğday protein ise hemen alırım çünkü eti de yemiyorum. Nohut ve salata (çiğ sebze olduğundan) gaz yapmaz mı acaba? Ben salatayı da kestim, meyveyi de çiğ tüketmiyorum. Eğer salata gaz yapmıyorsa çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?