- 26 Mart 2020
- 412
- 484
- 53
Mama önlüğü al canım bol bolSelam kizlar. Zamlar gelmeden ek gıda için birkac şey aldim. Silikon tabak, kaşık, alistirma bardagi aldim. Bugun de suluk, cam rende vs onlari siparis edecegim. Alanlar baska neler aldilar katki saglamak isterlerse yazabilirler
Evet bende başladım bide bizimki anne sütü almadığından ek gıdaya başlıcaz 15 gün sonra yavaş yavaş tadımlarlaOlaylardan bebelerin gelişimine odaklanılmıyor kii. Ama kuzum çok şükür sağlıklılar kafamızı buna takmayalım ne bedenen nede zihinsel vs çok şükür sıkıntıları yok Rabbim kimseye göstermesin yaşatmasın. Beslenme derdine düşmekten odaklanamıyoruz.
Ek gıdaya bende nasipse martta ayını tamamladığı gün başlıycam. 3 gün kuralı vs yaparmıyım onu o zaman gelince bakacaz
Aklımdaydın dedim iyileştiler mi ki diye. 4-5 itibariye uyku eğitimine baslayın diyorlar yavas yavas dalma süresi azalır
Benim de canım yanmıştı bi tık. Bize hemen koruma başlıyor dedi ama ben de bir süre beklemiştim.Kızlar merhaba, dün spiral taktırdım azıcık acıdı ama ben panik biriyim ondan kastım kendimi sanırım bir hafta ilişki yok dedi kontrole kadar smear testi de aldı kadın olmak çok zor
Sürüntü alırken canım yandı ama spirali takarken acımadı .Birde antibiyotik verdi 3 gün kullan dedi enfeksiyon ihtimaline karşıBenim de canım yanmıştı bi tık. Bize hemen koruma başlıyor dedi ama ben de bir süre beklemiştim.
Aynen kuzum alerji için şöyle alerjen olmayan besinler varya onları veririm direk patates kabak vs alerjisi olan şeyler değil ya. Ama alerji olabilecek şeyleride ne kadar erken verilirse iyi diyorlarBiogaia mı peki o şimdi denediğin
Bizim antibiyotik öncesi başlamıştı. Kalıcı oldu. Ay alacağım alacağım bi taşınalım hemen alacağımşifa olsun miniğime ateş nasıl oldu ?
Ay inşallah sağlıklıdır yani biraz gecikmeye başladı gibi geliyo çünküsükunetle beklemeye devam. Gerçekten şu çocuk bi büyüseydi, ağrıyan yerini gösterip ıh edecek kıvama gelsin, o gün derin bi oh çekeceğim
3 gün kuralına alerji yüzünden dikkat edilmiyor muydu canım ben mi yanlış biliyorum ki
Ay dediğin gibi sütüm kesilir korkuma hayatta içmem şimdi
Ya bu fışkırma olayının kesinlikle sütün çokluğu ile alakası yok bence.
Aynı dertten muzdaribim sütüm bazen güneşe yetmiyor bile ama kanalların ucu mu açık nedir bilmiyorum. Bebiş uyardığında Süt inerken kendi kendine bu şekilde akıyo bitiyo meme hep yumuşak
Güneş de tabi bazen baş edebiliyo bazen edemiyo bir takım boğulmalar ve kavgalar
Ben slikon mama önlüğü aldım bi tanede yedek yıkanabilen bişey alcam. Elzem mi bilmiyorum ama bide kiwinin buharda pişiricisini alcam yarın e bebek gidipSelam kizlar. Zamlar gelmeden ek gıda için birkac şey aldim. Silikon tabak, kaşık, alistirma bardagi aldim. Bugun de suluk, cam rende vs onlari siparis edecegim. Alanlar baska neler aldilar katki saglamak isterlerse yazabilirler
Ben hala vücuduma dokunulmasından korkuyorumSürüntü alırken canım yandı ama spirali takarken acımadı .Birde antibiyotik verdi 3 gün kullan dedi enfeksiyon ihtimaline karşı
Off bende aynı durumdayım sürekli boğazına kaçıyor çıkartınca burun surat süt içinde kalıyor az miktarda bende deneyeyim olmazsaBu arada tazyikli sutten muzdarip anneler size bir haberle geldim. Ben gecen gun hastayken annem ihlamurla adacayini birlikte demleyip 2 kupa icirdi bana. Adacayinin sut azaltici etkisi varmis bilmiyor tabi kadin. Ben ictikten sonra adacayi var dedi cok uzuldum sutum kesilicek triplerine girdim
Bir de yavrumun rizkina mani olmusum gibi dusundum.
ama 4-5 gun oldu iceli o gunden beri cok rahatim. Sutum de geliyor cok sukur. Gogsum cok dolu oluyordu bazen suan yumusacik bebek de icerken zorlanmiyor tikanmiyor.
Bazen emerken agzindan bi cikariyordu yuzu gozu sut icinde kaliyordu fiskiriyordu sut. Suan o kadar rahatim ki.
ben yanlislikla icmesem cesaret edip deneyemezdim ya sutum kesilirse diye. Ama belki denemek isteyen olur diye yazayim dedim basimdan geceni.
Bende taktıracağım cesaret edip gidemiyorumKızlar merhaba, dün spiral taktırdım azıcık acıdı ama ben panik biriyim ondan kastım kendimi sanırım bir hafta ilişki yok dedi kontrole kadar smear testi de aldı kadın olmak çok zor
Buharda pişirme ve öğütmeyi aynı makinede yapan var ya philipsin sanırım onu istiyorum bende ama çok yükseldi fiyatAynen kuzum alerji için şöyle alerjen olmayan besinler varya onları veririm direk patates kabak vs alerjisi olan şeyler değil ya. Ama alerji olabilecek şeyleride ne kadar erken verilirse iyi diyorlar
Ben slikon mama önlüğü aldım bi tanede yedek yıkanabilen bişey alcam. Elzem mi bilmiyorum ama bide kiwinin buharda pişiricisini alcam yarın e bebek gidip
800 TL spiral 265 TL muayene 80 TL smear testi direk doktor odasında jinekoloji masasında taktı önce vajinal ultrasonla dikişlere yumurtalıklara baktı sonra sürüntü aldı o biraz canımı yaktı ama anlık dayanılmayacak değil emzirdiğim için normal bakırlı tel takıldı daha sonra normal USG ile spirale baktı gönderdiBende taktıracağım cesaret edip gidemiyorum
Ne kadardı ücreti canım eczaneden alıp taktırıyor musun yoksa doktorda mı oluyor birde hormonlu mu tercih ettin bakır mıayy çok sordum ama tam benim sürecim
Anladım canım. Çok şükür geçmiş gitmiş olsunYok maflor geçirdi ishalimizi dün akşam ve bugün bu saate kadar hiç yapmadı çok az yapmış sabah o da yok denecek kadar. Ama biraz ıkınıyo bakalım akşama durumu ne olur takip ediyorum.
Ateşimiz Dün gece itibariyle normale döndü çok şükür. Bu çocuk bi hastalık atlattı ama ne atlattı doktorlar bilemedi 10. Günün sonunda ateş geçti kendiliğinden. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun annelik hem çok güzel, hem de çok zormuş. İnşallah Güneş kızın da sıkıntıları geçer biran önce
Boşken bebek emince indiğini hissedebiliyorum bi sancı ileEvet 3 gün arttırarak deneyip alerjisi varmı anlıyorsuncanım meme yumuşak diye süt yok sanma benimde yumuşak oluyor ama yutkunma sesini duyuyorm süt sağınca gelmiyor ama bebek çekince geliyor mesela o yüzden ben sağmayıda bırakarak mamayıda azaltıp sonra tamamen anne sütüne gectm ama gecmeden önce tamamen artk geceleri mama içicek diye kendm kabullenmiştm üzülmeyi stresi bırakmıştm kabullendiğim için stres yapmaynca yetiyor süt ya eminim artık
sAgolasin canim.her hemsire bulamazmis bebekte damar yolunu resmen denediler en son tecrubeli birini cagirip buldurdularGeçmiş olsun canım en zor kısmıda o damar bulma olayı çok üzücü oluyor
Kac gundur hastayim diye adacayi iciyordumBu arada tazyikli sutten muzdarip anneler size bir haberle geldim. Ben gecen gun hastayken annem ihlamurla adacayini birlikte demleyip 2 kupa icirdi bana. Adacayinin sut azaltici etkisi varmis bilmiyor tabi kadin. Ben ictikten sonra adacayi var dedi cok uzuldum sutum kesilicek triplerine girdim
Bir de yavrumun rizkina mani olmusum gibi dusundum.
ama 4-5 gun oldu iceli o gunden beri cok rahatim. Sutum de geliyor cok sukur. Gogsum cok dolu oluyordu bazen suan yumusacik bebek de icerken zorlanmiyor tikanmiyor.
Bazen emerken agzindan bi cikariyordu yuzu gozu sut icinde kaliyordu fiskiriyordu sut. Suan o kadar rahatim ki.
ben yanlislikla icmesem cesaret edip deneyemezdim ya sutum kesilirse diye. Ama belki denemek isteyen olur diye yazayim dedim basimdan geceni.
Aynen doğru diyorsun canım. Bakalım doktorların da önerileriyle burada bol bol konuşuruz ne yapacağız ne edeceğizAynen kuzum alerji için şöyle alerjen olmayan besinler varya onları veririm direk patates kabak vs alerjisi olan şeyler değil ya. Ama alerji olabilecek şeyleride ne kadar erken verilirse iyi diyorlar
Ben slikon mama önlüğü aldım bi tanede yedek yıkanabilen bişey alcam. Elzem mi bilmiyorum ama bide kiwinin buharda pişiricisini alcam yarın e bebek gidip
Spiral ile hamile kalan duyuyoruz ya çok korkuyorum siz ek bi yöntem kullanacak mısınız800 TL spiral 265 TL muayene 80 TL smear testi direk doktor odasında jinekoloji masasında taktı önce vajinal ultrasonla dikişlere yumurtalıklara baktı sonra sürüntü aldı o biraz canımı yaktı ama anlık dayanılmayacak değil emzirdiğim için normal bakırlı tel takıldı daha sonra normal USG ile spirale baktı gönderdi
evet ben de vermeye cok hevesli vermiyorum aslinda ama o uykuy dalmisken mememden ayirinca gozlerini dikmesi yok muBenim ki ilk haftsından beri emzik alıyor normalde. Hala canı istemesin ağlasın almaz bende her an ağzında olsun istemiyorum zaten dışarda ve uyuturken işimi görüyor. Uyuturkende yavas yavas azaltıcam belli bir aydan sonra uykuyla onu bağdaştırmasın bide bunu bıraktırması var
Konuyla alakasıız sütü fışkıran kaynanalar ve elalem geldi aklımaileride dersiin benim bi sütüüm vardı fışkırırdı diye
Bence de hiic alakasi yok uzun sure emmeyince gogus sut doluyor cekerken de fiskiriyor iste. Buyudukce gecer diye dusunuyordum bu bogulmalar ama gunes hanim bizden 1.5 ay falan buyuk. Sizin hala gecmediyse muhtemelen bizim de gecmezdi.Ay dediğin gibi sütüm kesilir korkuma hayatta içmem şimdi
Ya bu fışkırma olayının kesinlikle sütün çokluğu ile alakası yok bence.
Aynı dertten muzdaribim sütüm bazen güneşe yetmiyor bile ama kanalların ucu mu açık nedir bilmiyorum. Bebiş uyardığında Süt inerken kendi kendine bu şekilde akıyo bitiyo meme hep yumuşak
Güneş de tabi bazen baş edebiliyo bazen edemiyo bir takım boğulmalar ve kavgalar
Azicik azicik bir dene istersen. Benimki bir de oksurerek birakinca almak istemiyordu tekrardan. O yuzden baya makbule gecti.Off bende aynı durumdayım sürekli boğazına kaçıyor çıkartınca burun surat süt içinde kalıyor az miktarda bende deneyeyim olmazsa
Bir sey olmaz insallah canim bol su ic ben de tesadufen gormustum internette. Emzirme doneminde hamilelikteki gibi bitki caylarina dikkat etmek gerekiyormus degisik etkileri olabiliyormus. mesela fazla tarcin kullanmak da iyi degilmis icerigindeki bir maddeden dolayi.Kac gundur hastayim diye adacayi iciyordumiyki gordum bu msji sutum yetmez olmustu zaten iyce azalmaz insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?