- 31 Ekim 2019
- 1.406
- En iyi cevaplar
- 1
- 1.851
- 133
Kendileri yapmak istiyor görmek için sen zahmet etme canım ben yaparım deyip yapıyorlar maalesefYok daha neler zaten onu da başkasına yaptırmam ki bu ne ya
Ben zahmet ederim deri. Çünkü çocuk gelişimde var böyle birsey sadece tek kişi değiştirir altınıKendileri yapmak istiyor görmek için sen zahmet etme canım ben yaparım deyip yapıyorlar maalesef
İçine nasıl siniyorsa öyle yap canım. Ben tüp bebek yapıp 6 ay progestan kullananları biliyorum tedbir amaçlı devam ettiriyor doktorlarSelamlar kızlar tüp bebek doktorumdan dolayı içime sıkıntı girdi
Ben geçen hafta ilk kez başka bir doktora gittim normalde tüp bebek doktoruma devam ediyordum hala çünkü hiç artık ayrılabiliriz vs bir şey demiyordu. Neyse baktım ki meğer muayeneleri arasında dağlar kadar fark varmış tüp bebek doktorumun muayenesi 2 dk sürmez doğru düzgün bebeğimi göstermiyor bile geçen hafta gittiğim doktorsa neredeyse 15 dk muayene etti çok detaylı 4 boyutlu bebeğimi gösterdi hareketlerini izledik 8 9 tane de fotoğrafını verdi, tüp bebek doktorum 1 tane fotoğraf veriyor o da crl ölçerken. bu arada rahimle ilgili de bir çok şeye baktı doktor ilk defa gördüğüm şekilde ve progestan fitili artık bırakabilirsin rahim ağzın gayet güzel kapalı bebeğin aşağı düşmesi gibi bi durum yok düşük riskin de yok dedi. tabi ben tüp bebek doktoruma sormadan bırakmak istemedim. eşim aradı o da her doktorun muayenesi farklı ben kullandırtıyorum progestan fitili daha süreç uzun eğer bir şey olursa sorumluluk o doktora ait demiş. bu lafa benim çok moralim bozuldu. zaten yarın 13 haftalığız. benim bildiğim tüp bebek doktorları en fazla ilk 12 hafta takip eder. çok şükür gebeliğimin başından beri de hiç bir sorun yaşamadım kanama lekelenme veya başka bir şey her şey yolunda gitti. neyse son bir kez gelin muayene edelim duruma göre dosyanıza bakar ilaca karar veririz demiş. 2 hafta sonra gideceğiz. benim anlamadığım 10 tane ilacım iğnem yok tek kullandığım progestan fitil bunu da ben kullanırım bırakmam ne olacak yani. sizlere fikir danışmak istedim ne düşünüyorsunuz?
Cahil insana ne anlatacaksın kiBen zahmet ederim deri. Çünkü çocuk gelişimde var böyle birsey sadece tek kişi değiştirir altını
Ahh canım benim çok üzüldüm, birkaç doktora daha git ama yarın git bakalım ne olacak. Allah'tan ümit kesilmez.Kızlar bugün bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim iki doktora gittim alttan da baktılar çok kötüyüm bu site bana iyi gelmiyor sürekli bi şeyler okuyup stres yapıyorum geçen hafta kalp atışı normal duymuştum hiç sıkıntı yoktu 6 gün geriydi sadece burda yazılanlar okudukça daha çok stres yaptım
Anlamasına gerek yok insanlardan hiç anlayış beklemeyecegim açıkçası ben söylerim açık açıkCahil insana ne anlatacaksın ki
Bence öyle demeyin ya suçlu olmakla ilgili değil bebek sağlıksız olduğunda malesef düşüyor bunu bana doktorum kanamam varken o kadar çok söyledi ki içsel olarak dedim ki Allah'ım sen bana böyle bir sınav verme sağlıksızsa bana bırakma . Bebeğini kaybettigi için bence o da öyle düşünsün . Istediğin kadar ağır kaldır , halay çek canın sıkkın olsun dedi doktor dusmeyecekse düşmez dusecekse hiç birsey yapamazsin dedi benim doktorum o yüzden burdaki her hanım için söylüyorum herşey vesile ilaç versin vermesin anne istedigini yapsın tutunacak bebek tutunuyor .Ahh canım benim çok üzüldüm, birkaç doktora daha git ama yarın git bakalım ne olacak. Allah'tan ümit kesilmez.
Burada bebeğin için olumsuz şeyler yazmadık hiç, aksine sorunun seninle alakalı olduğunu, bebeğine senin zarar verdiğini söylemeye çalışmıştım ben. kanama alanı olan çook kişi var, doktor ilaç vermemiş rahat ol demiş. Sen rahat olamayıp iyice strese girip doktordan doktora koşup kendini de bebeği de iyice helak ettin , sürekli sürekli ultrason, neden kanama var, neden 6 gü gün geri. . 11 haftalığım daha 2 kere gitti doktora 2 kere ultrasona girdim. Bunlar tabiiki benim düşüncem. Hata burada değil, gittiğin doktorlarda da değil. Öncelikle sakin olmayı öğrenmelisin, psikolojik olarak hazır olduğun zman bebek yap . Herşey iyi gitmiyor maalesef, zorluk veya anormal birşey yaşadığında dik durabilmen gerek. Sen hazır değildin bence. Adına çok üzüldüm ama umudunu kaybetme , yarın bir doktora git o da aynı şeyi söylerse kendini hazırla, insallah demez umudunu kesme canım
Ben cevap veren biri değildim kendi kendimi yerim surat asarım anlamasını beklerim. Ama heralde söz konusu çocuğum olursa çatır çatır veririm cevabımı hassas konu çünküAnlamasına gerek yok insanlardan hiç anlayış beklemeyecegim açıkçası ben söylerim açık açık
2 ay mı? İnşallah bu 2 ayı çarçabuk atlatırsın. Çile doldurur gibi2 ay sonra
Aynı ben tüm sorunlarımi surat asarak belli etmeye çalışırdım susardim içime atardım ama çocuk kırmızı cizgim açıkçası herkesi kırarımBen cevap veren biri değildim kendi kendimi yerim surat asarım anlamasını beklerim. Ama heralde söz konusu çocuğum olursa çatır çatır veririm cevabımı hassas konu çünkü
Gerçi evlendikten sonra hiç yapamam söyleyemem dediğim şeyleri söyledim cevap verdim sonrasında şaşırdım nasıl söyledim diye ama insanı o hale getiriyorlar gülerek kırmadan hakkımı savunmayı öğrendim bekarken ne kadar masumdum eş ailesi insanın masumiyetini alıp götürüyor valla
Haftaya ben de sağlık ocağına gitsem yazar mı acaba.. denemekte fayda var, çok sağol canımBende ilk once parayla almistim canim, bizim ozel saglik sigortamiz var ama gebelik yazdiginda recetede karsilamiyor bende aile hekimine bulanti kusma tanisi altinda yazdirip karsilattim, ama bildigim kadari ile devlet karsilamiyor.
Çok doğru bir konu, istersen hiç kalkma yerinden o bebek sağlıksızsa doğal seleksiyon düşüyor. Tutacağı varsa, sağlıklıysa da tutuyor her türlü. Tamamen takdiri ilahi.Bence öyle demeyin ya suçlu olmakla ilgili değil bebek sağlıksız olduğunda malesef düşüyor bunu bana doktorum kanamam varken o kadar çok söyledi ki içsel olarak dedim ki Allah'ım sen bana böyle bir sınav verme sağlıksızsa bana bırakma . Bebeğini kaybettigi için bence o da öyle düşünsün . Istediğin kadar ağır kaldır , halay çek canın sıkkın olsun dedi doktor dusmeyecekse düşmez dusecekse hiç birsey yapamazsin dedi benim doktorum o yüzden burdaki her hanım için söylüyorum herşey vesile ilaç versin vermesin anne istedigini yapsın tutunacak bebek tutunuyor .
Ya bu mesajları iç sesim yazıyor sandım, ben de surat asıp belli etmeye çalışanlardanım. İçime atarım sonra da biriktirip biriktirip fena patlarım.Aynı ben tüm sorunlarımi surat asarak belli etmeye çalışırdım susardim içime atardım ama çocuk kırmızı cizgim açıkçası herkesi kırarım
Hic bilmiyorum canim o sekilde karsilar mi ama dedigin gibi bir denersin cunku 10 gunde bitiyor ilac zaman hemen geciyor, bir dene sen belki karsilar o sekildeHaftaya ben de sağlık ocağına gitsem yazar mı acaba.. denemekte fayda var, çok sağol canım
Sen şu an sağlık ocağına yazdırıyor musun? Ne söylemiştin yazdırırken canım? 5 günde bitiyor ilaç malesef, günde 2 tane dedi banaHic bilmiyorum canim o sekilde karsilar mi ama dedigin gibi bir denersin cunku 10 gunde bitiyor ilac zaman hemen geciyor, bir dene sen belki karsilar o sekilde
Ben bunun hiç faydasını görmedim vallahi en güzeli ben böyle istemiyorum demekmiş cidden çocukta çok net olacağımYa bu mesajları iç sesim yazıyor sandım, ben de surat asıp belli etmeye çalışanlardanım. İçime atarım sonra da biriktirip biriktirip fena patlarım.
Kusura bakmayin ama bence cok cok agir olmus konusmaniz. O şuan uzuntusuyle ne dedigini ne dusundugunu bilmiyordur. Kendini de bebegi de sen helak ettin gibi cikismaniz hic dogru degil. Iyice kendisini suclu hissettirip üzmekten baska bi ise yaramaz. Buna grek yok. Kimsenin kimseyi üzecek birsey konusmadigina hepimiz sahidiz zaten. Sayfadan etkilenmesi tabiki kendi huyu suyudur üstunuze alinmaniza bile gerek yok.. Senin adina uzuldum deyip bildigin kızı suclamissiniz. Umarım bu yazdiklarinizi okumaz. Kendimi yerine koydumda daha da vicdan yapardim ben mi sebep oldum gercekten diye.Ahh canım benim çok üzüldüm, birkaç doktora daha git ama yarın git bakalım ne olacak. Allah'tan ümit kesilmez.
Burada bebeğin için olumsuz şeyler yazmadık hiç, aksine sorunun seninle alakalı olduğunu, bebeğine senin zarar verdiğini söylemeye çalışmıştım ben. kanama alanı olan çook kişi var, doktor ilaç vermemiş rahat ol demiş. Sen rahat olamayıp iyice strese girip doktordan doktora koşup kendini de bebeği de iyice helak ettin , sürekli sürekli ultrason, neden kanama var, neden 6 gü gün geri. . 11 haftalığım daha 2 kere gitti doktora 2 kere ultrasona girdim. Bunlar tabiiki benim düşüncem. Hata burada değil, gittiğin doktorlarda da değil. Öncelikle sakin olmayı öğrenmelisin, psikolojik olarak hazır olduğun zman bebek yap . Herşey iyi gitmiyor maalesef, zorluk veya anormal birşey yaşadığında dik durabilmen gerek. Sen hazır değildin bence. Adına çok üzüldüm ama umudunu kaybetme , yarın bir doktora git o da aynı şeyi söylerse kendini hazırla, insallah demez umudunu kesme canım
Sanırım canım en iyisi oO zaman en güzeli canım sen hiç takmayacaksin umursamıyacaksin konuşsun konuşsun dursun
Ayy bizimkinin de ilk torunu, annen gelip yanında kalacak hak ediyor o. Bak bizimkine ben yapayalnız olacağım. Annem gelmeyecek. Sonra kalkıp da vıdı vıdı etmesin.İlk torunu olacak bizimkinin çok kıyamıyorum o yüzdendedim sen yemeğimi yap ben uyurken çocuğa göz kulak ol hallederm ben zaten maks 15 güne gider o da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?