2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Önden kibarca konuş diyeceğim de lohusa depresyonu kibar olmana müsaade etmeyebilir. İyi bari bana kimse gelmeyecek diye üzülüyordum sevineyim madem.

Valla o masumluğu alıp götürenler kalp kıranlar utansın. Kendi kendimizi savunmayı öğrenmemiz zaman alıyor, alınca da işte eski hallerimize kızıyoruz. Neden o zaman bunu diyemedim gibisinden. Çocuk olunca daha deneyimli olacağız öyle düşünün, çok daha anaç yaklaşacağız bazen daha yırtıcı bir korumacı tavırla. Bir bakacağız kendi düzenimizi kurmuşuz bile :)

Doğru kendi doktoru da demiş küçük bir kanama alanı var ama ilaç vermeyeceğim sağlıklıysa zaten asla birşey olmaz demiş. Doktor neden bana ilaç iğne yazmadı diye yedi bitirdi mahfetti kendini , doktoru değiştirdi. Diğer doktor kanama alanının neden olduğunu detaylı açıklamadı diye bıraktı. bilmiyorum okudun mu onları? Bu kendini parçalamak değil mi? hem ruhen hem fiziken zarar değil mi ikisine de? Sebebi sensin demek tabiiki istemem ama doktor rahat ol kanama birçok kadında olur rahat ol dediğinde rahat olabilseydi evinde yatıp dinlnseydi kafasını dağıtsaydı öyle mi böyle mi diye kendini bitirmeseydi daha iyi olmaz mıydı ? Onun iyiliği için tavsiye vermek istedim bundan sonrası için, birdaha böyle şeyler yapamaması için, sert bir dille yazmamaya çalıştım. Yine de kırıldıysa özür dilerim

Sen şu an sağlık ocağına yazdırıyor musun? Ne söylemiştin yazdırırken canım? 5 günde bitiyor ilaç malesef, günde 2 tane dedi bana Sen günde 1 tane mi içiyorsun?
Ben gunde 1 tane aliyorum canim aksam da prilam aliyorum, ben saglik ocagina yazdirdim ama dedigim gibi ozel saglik sigortamdan karsilattim, saglik ocagi da yazsa devletin karsilamadigi bir ilacsa odeme yaparsin ama sen dene yine de. Saglik ocagindaki doktora da acik acik anlattim durumu recetemde gebelik yazinca ozel saglik sigortasi karsilamiyor sadece kusma bulanti yazar misiniz diye sagolsun yardimci oldu.

Canım doktorlar genelde progestan konusunda farklı yollar izleyebiliyorlar. Spicelover dı sanırım kanama yaşanmasına rağmen (yurtdışında) ilaç vermediler. En son içi rahat olsun diye başka bi doktoru fitil verdi diye hatırlıyorum.
Benim doktorumun da yöntemi 30 lu haftalara kadar hem progestan hem de proluton ddestekli gitmek. Ki bunu bana daha hiç kanama yaşamamışken söylemişti ve ilaçlara başlatmıştı.

Sürecimizin ne olacağı belli değil, senin iç rahatlığın her şeyden önemli. Konuşursun yeni doktorunla gerekirse. ben arada kaldım içim rahat etmeyecek dersen tamam fitil kullan der muhtemelen. Kendince riske atmak istemeyebilirsin bu çok doğal.

Bu fotoğraf verme ve biraz olsun uzun süren muayene konusuna bi şey diyemiyorum ya kimi doktora bıkkınlık mı geliyor bilmiyorum
Sana tamamen katılıyorum.
Benim doktor da biz önlem alacağız istirahat edeceğiz dedi. Ama dobra dobra da eğer bebek sağlıksızsa biz ne yaparsak yapalım düşer. Bekleyip göreceğiz dedi. Onun o dobra konuşması beni kendime getirdi rabbime sığındım. Ve aynı senin gibi dua ettim biliyor musun ben bu kaybı yaşayacaksam nolur iyice alışmadan yaşayayım dedim.
Allah kimseyi böyle şeylerle imtihan etmesin

Önden kibarca konuş diyeceğim de lohusa depresyonu kibar olmana müsaade etmeyebilir. İyi bari bana kimse gelmeyecek diye üzülüyordum sevineyim madem.
Yalnız da zor olur kız anneni alttan al gelsin 2-3 hafta. Ben tek kalmaya cesaret edemiyorum

Lütfen biraz sakinleşelim. Haklı olman bile (ki tamamen haklısın demiyorum) şuan kayıp yaşayan bir kadına bu şekilde konuşma hakkı vermez. Sağduyulu olmayı elden bırakmayalım lütfen.
Herkesin acıyla endişeyle baş etme yöntemi farklı. Bazen edemeyebiliriz de kırılma anı yaşamıyor muyuz hiçbirimiz ?

2 ay mı? İnşallah bu 2 ayı çarçabuk atlatırsın. Çile doldurur gibi
Senin ailen de mi aynı şehirde?
Evet aynı yerdeyiz uğramadan da olmuyor. Sanki aramiz iyi ama tavsiye veriyorlarmış gibi yapıyorlar, söylüyorlar lafları. Konuşmalar o şekilde yani.
Kendi çocuklarını da düşünmek yok anca karşıdan konuşmak işte. Öyle bi tartışmamız şeyimiz olmadı ama tavsiye verir gibi söylemleri insanın canını sıkıyor. Çünkü kendi çocuğuna bile iyi olsun etsin demiyor bize bulaşmayın yeter gibi

Bir de doktorunun sorumluluk ona ait lafına çok takılma. İki ayrı doktordan fikir alıp birbirine söyleyince doktorları çarpıştırıyoruz gibi oluyor sinir olmuş olabilir tüp bebek doktorun

Ben masum kalmayı tercih ederdim ama olmadı maalesef karşımda düzgün insanlar olsaydı böyle olmazdım
Ailemizde görmedik ki böyle fitne fesatlık sudan çıkmış balığa döndük anca 1 yılda çözdüm bunları tavrımı gösterdim

Arkadaşlar kesinlikle yeni doğum yapınca kimseyi yaklaştırmayın ben doğum yaptım hastaneye gelmeyen kalmadı sanki şehzade doğurdum yani o kadar kalabalıktı ki o mahmurlukla kimseye bişey diyemiyorsun epiduralin etkisi de vardı biraz. Doğduktan sonra 3. gün kontrolde enfeksiyon çıktı küvezde kaldı oğlum ilerledi ameliyat bile geçirdi neler çektim kimden ne geleceğini bilemeyiz o yüzden bana ders oldu kimseyi almayacağım isteyen darılsın.

Yalnız da zor olur kız anneni alttan al gelsin 2-3 hafta. Ben tek kalmaya cesaret edemiyorum
Yavrum biz habersiz kalkıştık bebek işine, yıllık iznini kullandı, hayatta izin alamaz artık, mecburen eşimle beraber altından kalkacağız. Allah büyük.

Zaten çoğu konu eşlerde bitiyor. Onlar kendi ailesine bizler kendi ailemize bir sınır çeksek her şey yoluna girecek. Ya genele vuruldugunda kadının ailesi pek karışmıyor da zaten kadının ailesi karıstıgında direk o iş boşanmayla bitiyor erkekler tahammül edemiyor çünkü

Biz çok şükür Rabbim istediğimizi nasip etti şimdide güzel sağlıklı bir gebelik geçirip kucağımıza almayı nasip etsiin Ondan sonra bebeklerimizi büyütmeye onları yetiştirmeye harcıycaz cogu enerjimizi

Yavrum biz habersiz kalkıştık bebek işine, yıllık iznini kullandı, hayatta izin alamaz artık, mecburen eşimle beraber altından kalkacağız. Allah büyük.
Tabii ki Allah yardım eder ama ne bileyim o psikolojide yanında biri olsa daha mı iyi olurdu. Sen git annenin yanına kız kardeşin ablan yok mu onlar gelsin

İşte korktuğum senaryo inşallah yaşamayız hiçbirimiz

Ayy bizimkinin de ilk torunu, annen gelip yanında kalacak hak ediyor o. Bak bizimkine ben yapayalnız olacağım. Annem gelmeyecek. Sonra kalkıp da vıdı vıdı etmesin.
Yıllık izin konusunu okudum şimdi. Belki bi kapı açılır an azından 1 haftalığına gelir canım be. Sezaryen de olsa normal de olsa ilk hafta biraz destek fena olmuyor sanırım

Ama en önemli şey iç huzur. bozulacaksa kimse olmasın daha iyi :)
Allah esirgesin covid bu bakımdan şans kapısı gibi bi şey oldu hastanelere cok ziyaretçi almıyorlar artık

Tabii ki Allah yardım eder ama ne bileyim o psikolojide yanında biri olsa daha mı iyi olurdu. Sen git annenin yanına kız kardeşin ablan yok mu onlar gelsin
Erkek kardeşim var, hep eksikliğini hissettim bir ablanın.
Yavrum istesem gelecek insanlar var, ben annem dışında kimseyi istemiyorum, rahat edemem, eşim hep yanımda olacak bir şekilde atlatacağız inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…