2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Canım ne yaptın sonuclarin çıktı mı inşallah bi sorun yoktur daha yeni gördüm mesajını

Hislerim çok kuvvetlidir.

Yavrum sadece cinsiyete baktık çıktık başka hiçbir şey söylemedi hala çok kızgınım. Fotoğrafları da almayı unuttuk.

Merhaba kizlar ,
Ben bugun sabah sonunda gebelikte tansiyon konusunda uzman bir doktorla gorustum ve kadina ben de esim de bayildikkk.
sordugum sorulari ve cevaplarini yaziyorum , hepimize yardimci olacaktir eminim ki ,

1- Benim durumum da ( kronik tansiyon hastasi ) preeklampsia ya donme ihtimali nedir ?

yuksek ihtimalle donecektir ama erken gelmis olman bizim bunu erken saptayacagimiz ve elimizden geleni yapacagimiz anlamina geliyor.

Normal bir gebenin de preeklampsia yasamasi cok normal ozellikle ilk gebelikler de bu beklenilen bir durum . ikinci gebelikler daha kolaydir her zaman bu konuda .

2. Neden peki ilk gebelikte daha cok goruluyor gebelik tansiyonu?

Ilk bebek her zaman cok heycanlandirir ama bizim isimiz sizi heycanlandirmamak.

Vucudun babadan gelen DNA ya tanisik degil . plesanta olusurken ikinizin genetik bilgisi ile olusuyor ve senin vucudundan olan kan ile besleniyor bebek. bu durum da bu genetik bilgi %100 bana ait degil die vucut red ediyor.
aradaki kan gecisi azaliyor yada sekteye ugruyor.
18-20 yada 22. haftada detayli ultroson ile biz buna bakiyoruz. Istenmedik bir durum varsa mudahale ediyoruz.

3. erken fark etmenin avantaji nedir ?

verecegimiz ilaclarin etkisini gormek ve izlemek icin zamanimiz olcaktir. bir ilac calismazsa digerine gecis saglayacak zamanimiz olucaktir.

bunu bilmeyen bir cok anne adayi bazen cok gec kaliyor. Anne karnin da bebekler yeterince kan akisi saglanamadigi icin hayata tutunamiyorlar .
16. haftadan sonra normal bir gebelik sureci olan birinin bile duzenli tansiyon takibi yapmasi gerekiyor.

4. ilaclar ..

ilaclardan daha etkili birsey varki o da yuruyus , gunde 30dk haftada 5 gun .
Hangi ilaci verirsem vereyim duzenli yuruyus hepsinin onune gecicek. bu yuzden bugunden itibaren yurumeye baslayacaksin .

Iste boyle kizlar , umarim faydasi olur sizlerede

Kuzummmmm çok sevindimmmmm Hadi hayırlı olsun

Canım ne yaptın sonuclarin çıktı mı inşallah bi sorun yoktur daha yeni gördüm mesajını
Evet canım çıktı. Az riskli çıktı çok şükür. 3647/1
Ama doktorum da nifty tavsiye etti, ben de istiyorum içim rahat olsun diye. Şimdi nerede yaptırsam diye araştırıyorum. Sen nasılsın canım

Gözün aydın canımm. O ilaçları bırakınca vücutta rahatlıyor şişkinlik vs hazırlıyor. Çocuğu akşam akşam rahatsız etmişsiniz niye oynasın size
Benim için hiç sorun yok babası oynamasını istiyor onun keyfi yerinde yatıyordu.
sorma canım vallahi baya baya iyi olacak benim için. Çok teşekkür ederim Allah herkese güzel hamilelikler nasip etsin bazen rüya gibi inanamıyorum

Vallahi öyle oldu canımcım. Benim bu ay çok rahim ağrım olmadı ilk 3 ay daha çok olmuştu ama bu ay da bel ağrım oldu ara ara. Senin ekstra sıkıştırıyor minnoşun sanırım. Ama rahim kasılıyor büyüyor bence normal

Oyyy maşallah yaa ne güzel dün hep güzel haberler alınmış kaçırdım ben

Teşekkür ederim diloşcum
evet hep güzel haberler aldık şükür Darısı tüm güzel haber gözleyenlere inşallah her hamile mutlu olsun istiyorum

Neyse ben sakin sakin kontrol gününü bekleyeyim :))

Ben de Ankaradayım. Sen neden yaptırmadın canım?
Benim kombinede orta riskli çıktı 1700 de 1 oran. Benim yaş epey etkiledi. Kendi doktorumda baktı. Bir radyoloğoda detaylı baktırdım. Çok şükür ölçümlerde de sıkıntı yoktu. Bizimki tüp bebek 5 yıl sonra geldi minigimiz. Düşük dış gebelik derken epey yıprandik. Ne çıkarsa sonuç değişmeyeceği için yaptırmamaya karar verdik eşimle. Kaderci davrandık biraz ama içim rahat şükürler olsun. Diğer ihtimal aklıma bile gelmiyor. Aşamadigim tek konu onu kaybetme korkusu...

Strese yer yok herşey normal
ben bu gebelikte kilo alamayacağım herhalde o kilo sandığım şey de kabızlıkmış. önümde kocaman bi alt karın ama başladığım kiloya geri dönmüşüm. kıyafetle 53.90 çıktım. allahım bebeğin kilosuyla sınamasa bari beni. yediklerim bebeğe anca yetiyor herhalde.
galiba yeniden protein tozu kullanacağım son üç ay.

Canım yaş dolayısıyla arkadaşımda 351/1 çıktı. Yüksek riskli dediler. Nifty güzel geldi, geçen hafta doğdu sapasağlam maşallah Hiç korkma, ben kötü bir şey olacağına hiç inanmıyorum, olacağı varsa doğduktan sonra da bir sürü kaza, hastalık var Allah korusun. İçin rahat hamileliğin keyfini çıkar canım benim Ne güzel mucize gibi gelmiş, uzun, sağlıklı ömrü olsun inşallah

Hislerim çok kuvvetlidir.

Yavrum sadece cinsiyete baktık çıktık başka hiçbir şey söylemedi hala çok kızgınım. Fotoğrafları da almayı unuttuk.
Yaa gerçekten mi
Belki daha yeni gittin bi sorun yok diye olmuştur kuzum, bende olduğu gibi ama fotoğrafları unutmana üzüldüm sekreterine arayıp sorsaydın

Yavrum arada bir pıt pıt biseyler oluyor gibi ama daha tam emin değilim, 17+0dayim artık yakındır herhalde
eveeettt bugün haftalarımızın son günü şükürler olsun. yine atlıyoruz :)
ben de dün garip bi içten dokunuş gibi bi şey hissettim ama o kadarla kaldı daha önce hiç hissetmediğim bi şey.
az kaldı az :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…