- 2 Nisan 2022
- 191
- 293
- 23
İlk hamilelikte 8 -9 kilo aldım dikkat ettim ama 9 aylıkken karnım 4-5 aylık gibiydi herkes diyordu ki bebek nerdeben bu gebelikte kilo alamayacağım herhalde o kilo sandığım şey de kabızlıkmış. önümde kocaman bi alt karın ama başladığım kiloya geri dönmüşüm. kıyafetle 53.90 çıktım. allahım bebeğin kilosuyla sınamasa bari beni. yediklerim bebeğe anca yetiyor herhalde.
galiba yeniden protein tozu kullanacağım son üç ay.
Ahaha kız Allah seniHayır
Yarın kesin aldırcam unutmazsam
ya biliyorum evet önemli olan çocuğun kilo alması. bizim kilodan bağımsız biraz ama.İlk hamilelikte 8 -9 kilo aldım dikkat ettim ama 9 aylıkken karnım 4-5 aylık gibiydi herkes diyordu ki bebek nerdeÇocuk bir doğdu 4200 Az kilo alınca karnın çok çıkmayınca insanlar bebek küçük zannediyor alakası yok 20 kilo alan kuzenimin bebeği 2,5 kilo doğmuştu şu aylarda kilo almamak en iyisi son aylarda istemesekte alacağız
Amin hepimizin ki inşallah. Allah'ım isteyen herkese nasip etsin evlatlarını sağlıkla kucağına almayi. Dediğin gibi bir sürü olasılık var. Rabbim esirgesin evlatlarımızıCanım yaş dolayısıyla arkadaşımda 351/1 çıktı. Yüksek riskli dediler. Nifty güzel geldi, geçen hafta doğdu sapasağlam maşallahHiç korkma, ben kötü bir şey olacağına hiç inanmıyorum, olacağı varsa doğduktan sonra da bir sürü kaza, hastalık var Allah korusun. İçin rahat hamileliğin keyfini çıkar canım benim Ne güzel mucize gibi gelmiş, uzun, sağlıklı ömrü olsun inşallah
Ben mesela her sabah muz yiyordum önce midemi bastırsın diye sonra süt içip ceviz pekmez yumurta peynir yiyordum fix her kahvaltıda sonra araştırınca baktım ki bebeğe aslında kilo aldıranlar bunlarmışya biliyorum evet önemli olan çocuğun kilo alması. bizim kilodan bağımsız biraz ama.
ben tüp mideliyim o yüzden beslenememe endişelerim var tüm günüm yediklerimi planlamakla geçiyo
inşallah bebeğe yetebilirim.
evet hep notlarımda var bunlar ama ben kabızlıktan dolayı muz yemiyorum.Ben mesela her sabah muz yiyordum önce midemi bastırsın diye sonra süt içip ceviz pekmez yumurta peynir yiyordum fix her kahvaltıda sonra araştırınca baktım ki bebeğe aslında kilo aldıranlar bunlarmış
Ben hissediyorum artık kesinlikle eminim hatta pıt pıt yapıyor ve artık gün içinde daha fazla oluyorYavrum arada bir pıt pıt biseyler oluyor gibi ama daha tam emin değilim, 17+0dayim artık yakındır herhalde
Ay bir kız daha geliyorrrrrKizlarrBirbasak -Sunshine Dilos6342 R Rad__ E ekim1903 diğer arkadaşlarim benimki bugün ters durdu bacakları kapadı ama doktorum kız dedi yani yüzde 99 kız biraz ters bir çocuk .. yolculuk için konforluysa teorik olarak sıkıntı olmaz dedi . Dörtlü test yaptı bir hafta sonra çıkacak 22. Hafta da ayrıntılı ultrason yapacakmis . Ben demir ilacına başlayacağım ayrixa Regenesis desteği kullanacakmisim bebeğin kilosunu ve boyunu malesef sormayı unuttum
oh maşallah ya canım gözün aydın :)KizlarrBirbasak -Sunshine Dilos6342 R Rad__ E ekim1903 diğer arkadaşlarim benimki bugün ters durdu bacakları kapadı ama doktorum kız dedi yani yüzde 99 kız biraz ters bir çocuk .. yolculuk için konforluysa teorik olarak sıkıntı olmaz dedi . Dörtlü test yaptı bir hafta sonra çıkacak 22. Hafta da ayrıntılı ultrason yapacakmis . Ben demir ilacına başlayacağım ayrixa Regenesis desteği kullanacakmisim bebeğin kilosunu ve boyunu malesef sormayı unuttum
Anladım canım şükür sevindim adınaEvet canım çıktı. Az riskli çıktı çok şükür. 3647/1
Ama doktorum da nifty tavsiye etti, ben de istiyorum içim rahat olsun diye. Şimdi nerede yaptırsam diye araştırıyorum. Sen nasılsın canım
Oyy hadi hayırlısı olsun doktor az da olsa görmüştür diye düşünüyorum kız dediğine göreKizlarrBirbasak -Sunshine Dilos6342 R Rad__ E ekim1903 diğer arkadaşlarim benimki bugün ters durdu bacakları kapadı ama doktorum kız dedi yani yüzde 99 kız biraz ters bir çocuk .. yolculuk için konforluysa teorik olarak sıkıntı olmaz dedi . Dörtlü test yaptı bir hafta sonra çıkacak 22. Hafta da ayrıntılı ultrason yapacakmis . Ben demir ilacına başlayacağım ayrixa Regenesis desteği kullanacakmisim bebeğin kilosunu ve boyunu malesef sormayı unuttum
Valla kuzum bence seninki de bebis olabilir çünkü insan farkediyor daha önce hissetmedigin biseyeveeettt bugün haftalarımızın son günü şükürler olsun. yine atlıyoruz :)
ben de dün garip bi içten dokunuş gibi bi şey hissettim ama o kadarla kaldıdaha önce hiç hissetmediğim bi şey.
az kaldı az :)
Amiiin rabbim herkesin yüzünü güldürsünVallahi öyle oldu canımcım. Benim bu ay çok rahim ağrım olmadı ilk 3 ay daha çok olmuştu ama bu ay da bel ağrım oldu ara ara. Senin ekstra sıkıştırıyor minnoşun sanırım. Ama rahim kasılıyor büyüyor bence normal
Teşekkür ederim diloşcum
evet hep güzel haberler aldık şükürDarısı tüm güzel haber gözleyenlere inşallah her hamile mutlu olsun istiyorum
Otururken dinlenirken çok hissettim ben sende de öylemiBen hissediyorum artık kesinlikle eminim hatta pıt pıt yapıyor ve artık gün içinde daha fazla oluyor
Gözümüz aydın olsun diyelimKizlarrBirbasak -Sunshine Dilos6342 R Rad__ E ekim1903 diğer arkadaşlarim benimki bugün ters durdu bacakları kapadı ama doktorum kız dedi yani yüzde 99 kız biraz ters bir çocuk .. yolculuk için konforluysa teorik olarak sıkıntı olmaz dedi . Dörtlü test yaptı bir hafta sonra çıkacak 22. Hafta da ayrıntılı ultrason yapacakmis . Ben demir ilacına başlayacağım ayrixa Regenesis desteği kullanacakmisim bebeğin kilosunu ve boyunu malesef sormayı unuttum
Merhaba kizlar ,
Ben bugun sabah sonunda gebelikte tansiyon konusunda uzman bir doktorla gorustum ve kadina ben de esim de bayildikkk.
sordugum sorulari ve cevaplarini yaziyorum , hepimize yardimci olacaktir eminim ki ,
1- Benim durumum da ( kronik tansiyon hastasi ) preeklampsia ya donme ihtimali nedir ?
yuksek ihtimalle donecektir ama erken gelmis olman bizim bunu erken saptayacagimiz ve elimizden geleni yapacagimiz anlamina geliyor.
Normal bir gebenin de preeklampsia yasamasi cok normal ozellikle ilk gebelikler de bu beklenilen bir durum . ikinci gebelikler daha kolaydir her zaman bu konuda .
2. Neden peki ilk gebelikte daha cok goruluyor gebelik tansiyonu?
Ilk bebek her zaman cok heycanlandirir ama bizim isimiz sizi heycanlandirmamak.
Vucudun babadan gelen DNA ya tanisik degil . plesanta olusurken ikinizin genetik bilgisi ile olusuyor ve senin vucudundan olan kan ile besleniyor bebek. bu durum da bu genetik bilgi %100 bana ait degil die vucut red ediyor.
aradaki kan gecisi azaliyor yada sekteye ugruyor.
18-20 yada 22. haftada detayli ultroson ile biz buna bakiyoruz. Istenmedik bir durum varsa mudahale ediyoruz.
3. erken fark etmenin avantaji nedir ?
verecegimiz ilaclarin etkisini gormek ve izlemek icin zamanimiz olcaktir. bir ilac calismazsa digerine gecis saglayacak zamanimiz olucaktir.
bunu bilmeyen bir cok anne adayi bazen cok gec kaliyor. Anne karnin da bebekler yeterince kan akisi saglanamadigi icin hayata tutunamiyorlar .
16. haftadan sonra normal bir gebelik sureci olan birinin bile duzenli tansiyon takibi yapmasi gerekiyor.
4. ilaclar ..
ilaclardan daha etkili birsey varki o da yuruyus , gunde 30dk haftada 5 gun .
Hangi ilaci verirsem vereyim duzenli yuruyus hepsinin onune gecicek. bu yuzden bugunden itibaren yurumeye baslayacaksin .
Iste boyle kizlar , umarim faydasi olur sizlerede
ne diyosun yaaGözümüz aydın olsun diyelim
Canım ben de elenetal 2 kullanıyordum ama piyasada bulunmadığı İçin regenesis max e geçtik bayadır onlar devam ediyorum.
Demir ilacı bi tık kabızlık yapıyor aklında olsun, öyle olursa probiyotik desteği alabilirsin.
-Sunshine canım dün bu prebiyotikten sonra tuvalete zor yetiştim ben normalde sabahları çıkarım ama akşama üstü işe yaradı aklında olsun.
hiçbir şey olmaz vicdan yapma. ben de vicdan diyince dışardan söyledin sandımKızlar dün çok pişman olacağım bir şey yaptım canım ne zamandır fast foot çekiyordu, bende evde kendim yapayım dedim. Yaptım da ama biraz yağlı oldu ve yedik içtik bir güzel.
Akşam 8 buçuktan sonra kafamı kaldıramadım öyle ağır geldi ki sabaha kadar bölük pörçük hep uyandım uyudum
Kendime söz veriyorum bir daha böyle abartılı sağlıksız beslenmeler yapmamak İçin çok vicdan yaptım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?