2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Bu 3. Gebeligim iki dogumumu da normal dogum yaptim. Her kisiye gore ve doktora gore inan değişiyor. Ben normal dogum yaptigima cok memnunum iyi ki normal icin hep pozitif enerji yollamisim.
Bi sorun çıkmazsa ben de normal istiyorum çıkarsa sezeryana da okeyim tabi sağlık en büyük öncelik. Doğum sonrası yazanları okuyunca sadece bi acaba oldum. İşin estetik kısmını hiç düşünmemiştim çünkü

Daha önce doğum yapmış arkadaşlar sezeryan mı normal mi yaptınız ve sizce hangisi daha iyi? Daha çok erken biliyorum ama doğum hakkında hiç bi fikrim yok ilk olacak herkesin doğum hikayesi korkunç
Ben kızımı sezeryan ile aldım kucağıma ve bu benim kendi tercihimdi normal doğumdan korktuğum için istemedim hiç de pişman olmadım doktorun verdiği günde rahat rahat gidip doğum yaptım doğum yaptığım gün ilk yürüyüş biraz zordu ama ikinci üçüncü günde kendime geldim çok şükür çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum

İdrra yolu enfeksiyonu belirgin bir bulantıyı sebep oluyor mu? Haftalardır çok bulantım var zofer ve prillam aynı anda kullanıyorum. Şimdi birde idrar yolu enfeksiyonu çıktı acaba bulantıyı o da tetikliyor mu

Kokay geçmesine çok sevindim. Hepimiz kolaylıkla yaparız doğumu inşaallah

Kızlar ben bugün kürtaj oldum. Kalp atışı durmuş. Bu ikinci düşüğüm oldu
Çok geçmiş olsun Allah sabır versin. Aynı durumu ağustos ayında ben de yaşamıştım. İnşallah kısa sürede kendini toparlar tekrar hamile kalırsın. İnşallah bir daha yaşamazsın.

Allah, herkese rahat bir hamilelik dönemi geçirmeyi, bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin.

Türkiye de dinletmeyen drlar da var canim, benim dr um perinatalog. Kızımı 20. Haftada dinletti. Simdi 9 haftalığım yine dinletmiyor. Yüksek enerji vermem gerekiyor o da tehlikeli diyor
Anladım neyse sağlıklı ve hayırlı olsunlar da varsın geç dinleyelim kalbini ☺

Hayırlı olsun, benim ikili test günüm de yaklaşıyor, dua edin bizler de güzel haberler alalım

Integrasyon kursuna gitmediniz mi?

Bence çok iyi yapıyorsunuz ama RAU ya dediğim gibi sizde integrasyon kursuna gidebilirsiniz, zaten süresiz vize almak için bu şart.

Bence çok iyi yapıyorsunuz ama RAU ya dediğim gibi sizde integrasyon kursuna gidebilirsiniz, zaten süresiz vize almak için bu şart.
Ay şu an zaten sigortadayız, eşime şunu desene diyorum demiyo bunu sor diyorum sormuyo çıldırdım, iki kelime konuscak diye ödü kopuyo, içine içine konusuyo konusursa da. acilen dil işini çözcem cidden böyle bu adam beni deli edecek sorulan soruları bana çevirivermiyo bi de cevap vermemi bekliyo, ay çok sinirliyim şu an ya

Reactions: Zzy
Yok ben öğrenci olarak gelip sonra burada evlendim, o yüzden integrasyon kursu hakkım yok maalesef. Ancak bir sene full time çalışırsam öylelikle kurs alabiliyorum

Ben daha Almanyaya gelmeden başladım kurs almaya, 2,5 yıldır buradayım ama 3 yıldır Almanca görüyorum şuan B2 seviyesindeyim. Çok şükür şuan tek başıma telefon görüşmesi yapabiliyorum, eczaneye, dişçiye, kadın doktoruna gidiyorum hatta Almanca ehliyet bile yapıyorum. Çok şükür 3 yılın sonunda işlerimi tek başıma halletmeye başladım. Ama asla kolay değil Almanca ama daha sonra özgür olduğunuzu hissediyorsunuz bu çok güzel ☺

Ben burda iki sene okuyup sonra amerikaya doktora yapmaya gitmek istiyordum. Doktoraya kabul edilmeyince burda evlendim, yerleşmiş oldum. Önceden ihtiyacım olmuyordu ingilizceyle yaşayabiliyordum ama şimdi zorlaştı, kalıcı da olunca, öğrenmem gerek artık.

O me demek bilmiyorum da boz zaten görevlendirme olarak geldi eşim 5 6 sene kalıp döncez ama ben öğrenmek istiyorum. Nerden ve nasıl kurs aldiniz acaba. Bana da 3 sene uzun geliyo 3 senede mi ogreniliyo

Ben idrar yolu enfeksiyonu geçirmedim bağırsak enfeksiyonu gecirdim şiddetli ishal ve kusma vardı idrar yolu yapıyor mu bilmiyorum

Daha önce doğum yapmış arkadaşlar sezeryan mı normal mi yaptınız ve sizce hangisi daha iyi? Daha çok erken biliyorum ama doğum hakkında hiç bi fikrim yok ilk olacak herkesin doğum hikayesi korkunç
Benim annem üç, ablam iki doğum normal yaptı ve ablam gece yarısı gidip sabaha karşı 3 te doğurdu ikinciyi. İnleye inleye ama çok çabuk. Annelerimiz zaten sezaryen nedir bilmezlermiş eskiden. Ben hep bu hikayelerle büyüdüğümden(Ablam 10 yaş büyük benden 12 yaşında teyze oldum bu arada) bende de hep normal doğum takıntısı vardı bu yüzden, şartlar yolunda giderse.çok şey etkili çünkü, bebeğin pozisyonu, çatı, açılmalar… Bu iş biraz genetikse , ona güveniyordum.

Epiduralı alıncaya kadar, açıklığımı bile kontrol ettirmek istemiyordum. Ebe , nefesimi ve paniğimi görünce, haydi epidural alalım dedi. O da çok garip bir histi, sakatlık da olabilir epidural de. Çok riskli aslında iyi elden değilse. Sezeryanda da epidural oluyor bildiğim kadarıyla . Ama dozajları farklı.

Neyse epidural dönüşü , suyum geldi asansörde. Sanki içimde bir balon patlamış gibi hissettim- acılı değil. Çok acayip bir his.

Iyi ki epidural oldun, kontrol edemezdin sancilarini , dedi bana ebe.

Fotoğrafçı geldi , foto cekildik. Iki sanci arasi esimin saçını tarıyorum falan
Doktoru bekledik NST eşliğinde

Sonra dedi güzel doğumhaneyi kapalım orda bekleyelim doktoru. muhabbet devam ediyor. Eşim yanımda , benim çömelip ıkınmamı istediler önden. Sonra çıktım koltuğa. Böyle epidural acıyı sancıyı baskıladığından, vücudu dinlemek gerekiyor. Ara ara gelen bir afedersiniz bir dışkılama hissi gibi içinizden çıkan bir güç. O esnada üç kez ıkın diyorlar. Karnımda NST, sürekli bebeğin kalp sesi dinleniyor sonra 6.-7. hatırlamıyorum. Çıkıverdi

Kucağıma verdiler hemen sarıp çıplak tenime yatırdım , daha göbek bağı ile bağlıydı. Eşim bizi birbirimize bağlayan kordonu kendi kesti ve göbek adını o koydu.
Ben bunları yazarken koca miniğim hikayeler anlatıyor etrafımda, zor oldu yazmak

Doktorunuza, hastanenin profesyonelliğine güveniyorsanız, korkmayın ama sezaryen gerekiyorsa da sizin için doğru olanın bu olduğuna şüpheniz olmasın. Saatlerce sancı çekenler de var.

Her doğum birbirinden de farklı , kimi ilk seferinde, sezaryen olup ikinci de normal. Başka biri ilk seferinde normal yapıp bebek ters geliyor diye sezaryen olmak zorunda kalabilir.
Sadece gebeliğin ortalarında sezaryen olacaksınız diyen doktorlardan çekinin derim. Çünkü her şey en sona gelince şekilleniyor.

Normal doğumdan korkmayın. Sağlıkla gelsin bebeklerimiz

Hep derim ki benim için Hamilelik yükselme, doğum duraklama, lohusalık çöküş dönemidir.

Not: Doğumdan çok kendinizi, lohusa dönemine iyi hazırlayın. Bu da dibe vurmuş, eski bir lohusanın dost tavsiyesidir. Zira beni kimse uyarmamıştı. Ama o da geçiyor her şey gibi. Sağlıkla büyüsün evlatlar, analar her türlü zorluğu aşıyor bir şekilde.

YouTube da bir sürü öğretici videolar var, eğer daha en başındaysanız A1 Almancayla hızlı bir şekilde başlayabilirsiniz.
O me demek bilmiyorum da boz zaten görevlendirme olarak geldi eşim 5 6 sene kalıp döncez ama ben öğrenmek istiyorum. Nerden ve nasıl kurs aldiniz acaba. Bana da 3 sene uzun geliyo 3 senede mi ogreniliyo
Evlenip almanyaya geldiğinizde Almanya benden bu kursu yapmamı istiyo Aylık 200 € ya. 7 ay boyunca bu kurs görülüyo sınav oluyo ve B1 sertifikanı alıyosun 5 yıldan sonra süresiz vize oluyo. Daha sonra istersen tabi mecbur değilsin B2 kursuna başlarsın ama bana corona vurduğu için uzun bir tatil sürecinden geçtim ve tekrar başladım buda 1 yıla yakın sürüyor. Ama B2 aldın mı tamam yani ana dilin gibi konuşamazsın eksiklerin olur ama herseyi anlayabilir derdini rahatça anlatabilirsin. C1 seviyesi en üst seviye artık o seviyede üniversite bile okuyabilirsin. Benimde master yapma hayallerim var ama şimdi çocuktan dolayı biraz aksıcak ama dili birakmicam sürekli pratik, Alman kanallar derken inşallah daha da geliştirebiliriz hepimiz.

Reactions: Zzy
Bence de öğrenilmeli, ilerde çocuklarımız büyüyünce yanında cahil gibi kalmamak gerekiyo, yeri gelecek okula gidecek öğretmenle görüşeceğiz, ödevlerinde yardım edeceğiz. Belki uzun vadeli hayaller ama şimdiden başlamalıyız çünkü Almanca da uzun vadeli

Reactions: RAU
Inşallah öğrenebilirim. Başladım doğuma kadar a1 biter belki de a2 biter mi Bilmiyorum. Biraz da çocuklara güveniyorum okula başladı öğrenecek evde de konuşuruz falan diye. Turkiyeye gittiğimde almanxa biliyo olarak dönmek istiyorum. Biraz gayretime bağlı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…