2022 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    228
Kızlar benim TSH’ım Mart ayındaki gebeliğimde yüksek çıktığı İçin ilaç kullanıyordum, en son bu hamileliğimde 1.20 ye kadar düşmüştü. Bugün ilaç dozunu ayarlamak İçin tekrar kan vermiştim 0,088 çıkmış. Oldukça düşük. Referans değeri 0,25-4,55 yazıyor gebelikte de 2,50’nin altında olması bekleniyor biliyorsunuz.

Endişe ettim şuan, çok çok mu düşük? Düşük olması bir problem yaratır mı? Yüksek olmasını istemediklerini biliyordum ama bu kadar düşmesini de beklememiştim hiç. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Doktoruma not bıraktım 4’ten sonra geri dönüş yapacak ama ben korktum biraz.

Ahahahah hayvanlık gibi düşünme kendine yüklenme. Kilolu biri değilsin o yüzden hamilelikte kilo alma hakkın daha yüksek. Ama çok üzüyorsa bu durum seni, bi diyetisyene gidebilirsin hamilelere özel epey dolu bi beslenme listesi veriyorlar. Ama bildiğim kadarıyla eğer kilolu hamile kaldıysan 9 kiloyu geçmemen gerek ama normal kiloyla hamile kaldıysan 12-18 kilo alman normal karşılanıyor. İki ayda 8 kilo biraz fazla evet ama yenince alınır haftada bir kiloya denk geliyor ve hamilelikte iştah açılabilir ya da insan hamileyim yiyeyim diye düşünebilir çok normal bundan sonrasını kontrol edebilirsin bence çok üzme kendini hamileliğin tadını çıkar

Bu cinsiyet oylarini kim kullandi biz bile bu haftada ogrenemdik daha bilen anlayan varsa baksin bizede maviss_34 naber tatlim nasil gidiyo
Minnoşum muhtemelen hissiyatla oylama yapanlardır içlerinden bir arkadaşımız doğru oylama yaptı oda erkekti zaten iyi çok şükür canim yaşamaya çalışıyoruz sen neler yapıyorsun belli oldu mu cinsiyetin
Hahaha çok tatlısın ama öyle düşünme şuan hormonlar dan dolayı yeme şeklin değişmiş olabilir ama çok bi kg yok zaten sana tavsiyem az az sık sık yemen

Aslında ekmek ve karbonhidrat almamız gerekiyor. Ben 95 kiloyum afedersiniz o yüzden benim kilo alma hakkım hiç yok bu kiloyla ama bebeği besleyerek doğuma gitmem gerekiyor. Bi diyetisyenle çalışıyorum, o bana dedi ki bebeğin gelişiminde karbonhidrat çok önemliymiş. O yüzden bana bile bu kiloda her öğün bir dilim ekmek ya da makarna pilav filan yazdı. İsteyen olursa başka neler yiyorum bahsedebilirim kısaca. Ama hiçbir şeyi tamamen kesmeyin hamilelikte aman diyim, ekmek bile gerekli Benim listemde çikolata dondurma bile var o şekilde her şeyden beslenmemiz gerekiyor ama ölçülü

Ben de bu son dediğine katılıyorum. Eğey stres olmustum doktorla ilgili ve bu bizi olumsuz etkiliyor. Artık kendimi doktora bırakmaya ne derse o şekilde hareket etmeye karar verdim. Zaten bebek kendi kendine gelişiyor çoğu zaman. Kalbini de geç duyuverelim artık doğumca duyacağız bol bol zaten

Bende hissiyatla isaretlicemde sonra dogru isaretlemezsem diye ellemiyorum yok canim belli degil 24unde randevum bakalim sorucam bi insallh ogreniriz artik

Ay iyi bari doya doya diyebilirim. Bu arada almancayi buraya gelince mi öğrendin

Ay iyi bari doya doya diyebilirim. Bu arada almancayi buraya gelince mi öğrendin
Öğrenmedim Keşke öğrensem ya, ingilizceyle okuyorum ve çalışıyorum şimdilik ama bebekle birlikte almanca çok gerekecek, beni çok kısıtlıyor şimdi bile. Kurslar çok pahalı, kendi kendime çalışmaya da disiplinim yok

Evet bende aynı şeyi düşünüyorum her gittiğim yere biriyle gitmek istemiyorum artık. Allahtan doktorun yanında çalışan türk yoksa napardim bilmiyorum. Başladım bende turkiyeden birini buldum zoom üzerinden ders alıyorum bakalım inşallah öğrenebilirim. Yoksa hastane doğum çocuk doktoru falan hep birisiyle gitmek zorunda kalcam ve bunu hiç istemiyorum

Daha önce doğum yapmış arkadaşlar sezeryan mı normal mi yaptınız ve sizce hangisi daha iyi? Daha çok erken biliyorum ama doğum hakkında hiç bi fikrim yok ilk olacak herkesin doğum hikayesi korkunç

Evet ben de sigortaya gideceğim bugün mesela yine eşim gelecek benle. Hem ona zor oluyor hem ben kendimi kötü hissediyorum. Bi de çocuk hasta olsa bişey olsa tek olsan acile bile götüremeyeceksin bu düşünceler korkutucu. Şimdi bile hastaneyi seçerken ebe bakarken doktor seçerken hep kısıtlanıyoruz maalesef

Daha önce doğum yapmış arkadaşlar sezeryan mı normal mi yaptınız ve sizce hangisi daha iyi? Daha çok erken biliyorum ama doğum hakkında hiç bi fikrim yok ilk olacak herkesin doğum hikayesi korkunç
Bem hiç dinlememeyi araştırmamayı tercih ediyorum biliyo musun. İnsan bilmediği başıma gelince daha kolay atlatır gibi geliyor. Ve herkesin doğum zorlugu baska acıya dayanma eşiği farklı. O yüzden gelip gececek bir gün zaten kaçısı yok. Kendimi korkutmaktansa cahilce bekleyip yaşayıp atlatmayı düşünüyorum Bilmek daha da korkutup strese sokuyor gibi geliyor

En azında eşin biliyor benim o da yok doğumda da parayla birini istiyorum yanımda yardımcı olacak ay çok karışık insallaj güzelce geçer biter. Hastanede refakatçi de almıyorlarmış doğuma kadar nolur bilmem de pandemiden dolayı. Artık nasıl anlaşacaksam bakalım.

Aynen öyle biliyor musun bilmemek daha iyi.

Doğumuna bulabilirsen türk ya da türkçe bilen ebe bulmaya çalış, o seni baya rahatlatır. Ben de araştırıyorum şimdi inşallah kolaylıkla geçiririz o zamanları

Ben mesajı şimdi gördüm. Hiç kimseye sorma ve kimseyi dinleme canım. Çünkü herkes farklı. Kimisi yarim saatlik acıya ayy öldüm der kimisi 2 günlük sancıya idare ederdi der. Her insan farklı. Adi üstünde normal doğum normali bu kendini kasma vakti gelince oluyo zaten. Benim ilk doğumum evet biraz zordu ama eve gitme imkanım yoktu hastanede kaldım mecbur. Evimde olsaydım eminim o da iyi geçerdim 2. Dogumum hafif sancim geldi sabah namazını kıldık evi toparladım hazırlandım gittik bi baktılar doğuruyorum. Yeter ki insallaj karşına iyi insanlar çıksın iyi doktor halden anlatan doktor çıksın. Ölmuyo kimse savcıdan. Unutuyo insan zaten.m ay çok uzattım hiç düşünme kısaca. Mesela ben biliyorum o sancısı falan ama yine 3. Kez yapabiliyorum.ben yaparsam herkes yapar dışım kirildi diye yataklara yatıyorum acimadigi halde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…