Herkeseeee Selamlar
Malum dün Hidrellez idi ve İzmir’de kutlanmasi pek sevilir.
Ozellikle secmedim ama ayrintili ultrasonum dün yapıldı ve endişenin de dahil olduğu , karışık duygularla tam bir bahar havası vardı buralarda.
C
charlottes
’ in pozitif geri dönüşüyle gittiğim perinataloğu pek sevdik eşimle. (Doç Dr. Murat Akbaş)
Aşırı sıcakkanlı bir doktor. Hastaneden bağımsız çalışıyormuş. Nasipse kendisiyle devam edeceğim.
Rahim ağzı kısalığı tespiti ve serkaj sonrası 20 mm den , tekrar 35 mm olmuş.
Nasıl yani artar mı dedim tekrar şaşırarak, kendi kendine kapanma olmayacağını okumuştum çünkü sadece durdurulabiliyordu.
Ee dikiş var , onunla birlikte , dedi.
Kısalabilir miydi yani , serkaja rağmen dedim, evet dedi.
Anladım ki kontroller çok önemli.
Çok şükür herşey yolunda bebeğe dair
Plasentam önde olduğu için çok süper bir fotoğraf yakalayamadık ama olsun. Bir de hep elleri ayakları ağzındaydı
Farklı bir doktor , farklı bir bakış açısı demektir her zaman.
Ben 5 doz tetanoz aşısını tamamladım 6 yıl önce , gerek var mı dedim ( Daha önceki doktor bir doz daha ol sağlık ocağında demişti )
Bu doktor ise , sağlık ocağında değil de, içinde boğmaca da olan özel bir aşıyı ol dedi:
BOOSTRIX 0.5 ml IM
Yalnız aşı bulunmuyormuş kolay, siparişle geliyormuş . Aşıyı en erken 28. Haftada olabilirim . Daha 7 hafta var. Eczacı gelince saklayacak bizim için, ödemesini yaptım şimdiden.
Depolar tutuyormuş ellerinde, vermiyorlarmış fazla, zamlanınca yüksek fiyattan verelim diyerek. 5 tane hak tanımış sorduğum eczaneye de . Dördüncü bendim listede. Garip işler.
Yaşımdan dolayı da, preeklampsi riskine karşı önlem alalım diye, coaspirin e başla, 34. Haftada bırak dedi.
Oğlum okula başlayacak nasipse, tedirgindim getireceği hastalık riskleri açısından. 3 doz aşılıyım ama kanda pıhtılaşmaya neden olabiliyormuş Covid. En azından onun için de bir önlem olabilir belki.
Takılması zorunlu olduğu halde, toplu taşımada ve hastanede bile takmıyor insanlar artık. Her an herkes risk altında, biz de geçirebiliriz yani bundan sonra.
Bu arada dün yakılan bir ateşin kıyısından atlıyım dedim , ama düştüm , eşim kaydetmiş

Güya dikkatli atladım. Neyse çok kibar düştüm dizim değdi biraz betona
Benden havidisler böyle, umarım herkes iyidir. Sağlıkla kalın