- 5 Mart 2021
- 6.174
- 9.018
- 148
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #61.341
Bende çok merak ediyorum. Kimisi işe yaramadı diyor kimisi çok iyi geldi diyor. Kişiden kişiye değişiyor sanırımDoğuran anneler! Bu gümüş kapak olayı hakkında tecrübeleriniz ve yorumlarınız ne şekilde acaba? Bir kaç gün önce doguran bir tanıdık eşime bgn "eşine gümüş kapak de o anlar, ondan mutlaka edinsin" demiş. Bir şeye gerçekten faydası dokunacaksa alayım yoksa vermeyeyim o kadar parayı diyorum. Bu konuda tecrübe edinenler varsa yazsın lütfen.
20 dk emdi canım geliyor ses hatta uyurken de emmeye devam ettiBaşka kimse var mıydı bugün
Kaç dk emiyor emerken sütü çekme sesi yutkunma hareketi ve herşey iyiyse doyuyordur canım
Kuzum bende çok bilmiyorum ama bebek memedeyken memeden süt bırakıyorlar biraz böylelikle bebek sütün rahat geldiğini hissedip emmek istiyormuş.Kızlar kızım hala emmiyor tam emzirmek istediğim zaman hemen uykuya dalıyor. Biberonla veriyordum. Eşim kaşıkla ver biberona alıştırma diyor. Onunla da vermek 2 saati buluyor çünkü genelde uyku halinde veriyorum mamasını kaşıkla verdiğim zaman dakilarca ağzında tutuyor napıcam bilemedim
Ohh şifa olsun ,aç olsa sonra aranirdi ama verdiğini almamış ben doymustur diye düşünüyorum20 dk emdi canım geliyor ses hatta uyurken de emmeye devam etti
Kusura bakma, inşallah yanlış anlamazsın inşallah beni. muhabbete ortadan dalıyorum diye. Nacizane bir önerim olacak. Benim bebeğim de uyurken emiyordu. Ama aslında uyurken emmeye devam etmiyorlarmış, seni emzik olarak rahatlamak için kullanıyorlarmış. Memede uyumasına izin verme demişti, seni kullanıyor demişti bana emzirme ebeleri. Ben dinlemedim, ne kadar emse kardır diye 1-2 saat memede bırakıyordum. ama kısacası o hareket emme hareketi değilmiş, yani emiyor da daha çok oynuyor, rahatlıyor. Aktif emmiyor. 20 dk dürterek uyumasına izin vermeden emzir sonra emzirmeyi bırak, kendiliğinden uyusun diyorlardı. Meme ve uykuyu bağdaştırmasın diyorlardı. Ben dinlememiştim onları, sonuç itibarıyla 16 ayında emzirmeyi bırakana kadar sadece memede uyuyan başka türlü uyutamadığım bir bebeğim oldu.20 dk emdi canım geliyor ses hatta uyurken de emmeye devam etti
kaşıklı biberonlar var canım.Benim oğlum da 2 gündür pek emmiyormuş emiyor sanıyordum ben.Kilo vermiş 2 günde.Bugün sarılığı yüksek çıktı dr kan tahlili istedi sonucu bekliyoruz bakalım.Ben de sağıp o biberonlarla vermeyi düşünüyorum bir süre.Memeyi öylece ağızda tutuyor çünkü.Kızlar kızım hala emmiyor tam emzirmek istediğim zaman hemen uykuya dalıyor. Biberonla veriyordum. Eşim kaşıkla ver biberona alıştırma diyor. Onunla da vermek 2 saati buluyor çünkü genelde uyku halinde veriyorum mamasını kaşıkla verdiğim zaman dakilarca ağzında tutuyor napıcam bilemedim
Merhabalar gözünüz aydın sağlıkla büyüsün insallah bebiş benim bir sorum olacaktı benim de suyum fazlaymış doktor ikiz gibi suyun var dedi de.sizde bu bebeğin sağlığında falan bir etkisi oldu mu acabaBen geldiiiiimm şimdi kızlar dediğim gibi bir haftadır zaten gece kasılmalarım vardı ama sabah olunca geçiyordu. Evelsi gece yine kasılmalarım oldu bu sefer gündüz geçmedi. Dün bütün gün kasılmam oldu yani ağrı yok ama saatte 3-4 kere kasılıyorum. Neyse akşam eşime dedim bi hastaneyi ara sor ne diyolar. Onlarda ilk doğumum sadece 4 saat sürdüğü için çabuk gelin dediler. Biz gidiyoruz ama geri döneriz kafasındayız. Neyse gittik nst de sancı felan derken 5 santim açılmam olduğunu söyledi ebe. Biz şok. Neyse eve gönderemeyiz sizi böyle derken gece ne kasılmam kaldı ne de sancı başladı. Sabah 7 gibi doktorum geldi dedi suyun fazla olduğu için bebek kanala giremiyor patlatmamız lazım ya da suni sancı vericez. Dedim patlat bacım ( tırsıyomda ağrı sancı gelecek) patlattı 7de 8:05 ye doğurmuşum bacılarkendimden haberim yok sancılar ebemi sevmiş resmen. Çok zor du allahım kimseyi bu yolda koymasın ama ben yaptıysam hepiniz yaparsınız Ha bide gece ultrasonda bebeğin kilosuna 3200 dedi sıpam 3950kg doğdu ya la. Dedim ben bunu doğurmuş olamam şimdilik bu kadar cancanlar. Çok aşırı yorgunum. Fırsat buldukça yazıcam söz
Evet benimki de emse gelecek yani yok değil. Ten tene temas falan diyorlar yaptın mı?Kuzum emse aslında gelir süt ama tam emmediği için az geliyor. Sen sağmaya devam et ben çoğaltmak için sütü gece bile kalkıp sağıyordum her 2 saatte bir. Ama emmeye nasıl alıştıracağız hiç bilmiyorum ya. Araştırma yapayım ben en iyisi
Eger goguslerinde şişlik varsa sutun de vardir.bebimde oyle olmustu,goguslerim şiş fakat sut yoktu.sonra 1.haftadan sonra bir gece ani titreme üsume oldu,goguslerde mastit tarzi bisey oldu.ertesi gun gogus pompasi aldim sagdikca geldi,kisa sure sonra pompayi biraktim 2.5 sene emzirdim:)Benim de 2 ye kadar var stok sonrasını almamıştım. Bakalım duruma göre artık
Benimki de uyurken biberonu güzel alıyor ama memeyi asla almıyor zaten sütte gelmiyor. Gelse emer belki de. Sen kendi sütünüde mi biberonla veriyorsun sağıp. Uyandırmaya çalış emzirmeden altını falan aç
Tam bilmemekle beraber bence evet doyduğu içindir
Evet 7de patladı ve 8:05 e kadar güzel sancı hissettim cancan. Fazlasıyla ağrılıydı. Ama allahtan sadece 1 saat çektim.Gozunaydin Allah analı babalı büyütsün öncelikle merak ettiğim bir husus var suyu patlayınca sancıları hissettin mi fazlasiyla normal dogurmadigim için merak ettim canim
Hiçbir etkisi yok canım benim sadece kanala giremedi yavrum. Kasılma var açılma var ama bebiş gelemiyordu. Kanala inemediği için ağrım olmuyordu. Sonra bir saatte doğurdum işte.Merhabalar gözünüz aydın sağlıkla büyüsün insallah bebiş benim bir sorum olacaktı benim de suyum fazlaymış doktor ikiz gibi suyun var dedi de.sizde bu bebeğin sağlığında falan bir etkisi oldu mu acaba
nazar değmesin. bebeğinize ve size mutlu bir yaşam diliyorum. bu yazdıklarınıza hayran kaldım, normal doğumda idolüm oldunuz. inşallah bizim doğumlarımız da ucundan kıyısından benzer. ben ssvd adayıyım, gerçek sancı nedir, açılma nedir hiçbirini bilmeden sezaryen oldum, o yüzden bu doğum için çok heyecanlıyım.Ben geldiiiiimm şimdi kızlar dediğim gibi bir haftadır zaten gece kasılmalarım vardı ama sabah olunca geçiyordu. Evelsi gece yine kasılmalarım oldu bu sefer gündüz geçmedi. Dün bütün gün kasılmam oldu yani ağrı yok ama saatte 3-4 kere kasılıyorum. Neyse akşam eşime dedim bi hastaneyi ara sor ne diyolar. Onlarda ilk doğumum sadece 4 saat sürdüğü için çabuk gelin dediler. Biz gidiyoruz ama geri döneriz kafasındayız. Neyse gittik nst de sancı felan derken 5 santim açılmam olduğunu söyledi ebe. Biz şok. Neyse eve gönderemeyiz sizi böyle derken gece ne kasılmam kaldı ne de sancı başladı. Sabah 7 gibi doktorum geldi dedi suyun fazla olduğu için bebek kanala giremiyor patlatmamız lazım ya da suni sancı vericez. Dedim patlat bacım ( tırsıyomda ağrı sancı gelecek) patlattı 7de 8:05 ye doğurmuşum bacılarkendimden haberim yok sancılar ebemi sevmiş resmen. Çok zor du allahım kimseyi bu yolda koymasın ama ben yaptıysam hepiniz yaparsınız Ha bide gece ultrasonda bebeğin kilosuna 3200 dedi sıpam 3950kg doğdu ya la. Dedim ben bunu doğurmuş olamam şimdilik bu kadar cancanlar. Çok aşırı yorgunum. Fırsat buldukça yazıcam söz
Doğru cnmEvet benimki de emse gelecek yani yok değil. Ten tene temas falan diyorlar yaptın mı?
Sabah beri tüm evi temizledim tık yokArkadaslar yazmiyorum fazla ama takip ediyorum yazilanlari.Allah herkesin bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin.
Bugun 37+6 haftalik hamileeyim.hic sancim yoktu normalde,bu sabah biraz fazla ev isi yaptim zorlandim,10 dk da 2 kere sancim cikti.ama carsamba sezeryan olacagim icin dogurmamam gerekiyor:)normal dogum isteyenlere tavsiyem ev isi yapin
Kuzum bende çok bilmiyorum ama bebek memedeyken memeden süt bırakıyorlar biraz böylelikle bebek sütün rahat geldiğini hissedip emmek istiyormuş.
Ohh şifa olsun ,aç olsa sonra aranirdi ama verdiğini almamış ben doymustur diye düşünüyorum
Kusura bakma, inşallah yanlış anlamazsın inşallah beni. muhabbete ortadan dalıyorum diye. Nacizane bir önerim olacak. Benim bebeğim de uyurken emiyordu. Ama aslında uyurken emmeye devam etmiyorlarmış, seni emzik olarak rahatlamak için kullanıyorlarmış. Memede uyumasına izin verme demişti, seni kullanıyor demişti bana emzirme ebeleri. Ben dinlemedim, ne kadar emse kardır diye 1-2 saat memede bırakıyordum. ama kısacası o hareket emme hareketi değilmiş, yani emiyor da daha çok oynuyor, rahatlıyor. Aktif emmiyor. 20 dk dürterek uyumasına izin vermeden emzir sonra emzirmeyi bırak, kendiliğinden uyusun diyorlardı. Meme ve uykuyu bağdaştırmasın diyorlardı. Ben dinlememiştim onları, sonuç itibarıyla 16 ayında emzirmeyi bırakana kadar sadece memede uyuyan başka türlü uyutamadığım bir bebeğim oldu.
kaşıklı biberonlar var canım.Benim oğlum da 2 gündür pek emmiyormuş emiyor sanıyordum ben.Kilo vermiş 2 günde.Bugün sarılığı yüksek çıktı dr kan tahlili istedi sonucu bekliyoruz bakalım.Ben de sağıp o biberonlarla vermeyi düşünüyorum bir süre.Memeyi öylece ağızda tutuyor çünkü.
Evet benimki de emse gelecek yani yok değil. Ten tene temas falan diyorlar yaptın mı?
Ben kullanıyorum, bir aksilik olmazsa normal düşünüyorum.Kan sulandırıcı igne kullanan arkadaşlar normal doğum yapacak olanınız varmı aranızda bişey sormak istiyorumda
Doktordan geldimde doğumdan önce en az 12 saat geçmesi lazım ignenin ustunden dedi öbür türlü kanaman çok olabilir felan dedi, olduda ben olmazsam nöbetçi doktora belirtirsin mutlaka kan sulandırıcı kullandıģını dedi buraya kadar tamamda, ben mesela akşam 11de iğnemi oluyorum 12de sancı başladı diyelim nasıl olcak ben cok tedirgin oldum. Senin doktorun herhangi bişey dedimi bunla alakalıBen kullanıyorum, bir aksilik olmazsa normal düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?