Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Kaçlık oksapar kullanıyorsunuz ve oksapar dışında coraspin, aspirin vs bir ilaç kullanıyor musunuz? Ben 04lük oksapar kullaniyorum. Doktorum normal doğumun ne zaman geleceği bilinmediğinden iğne üzerinden şu kadar bir zaman geçmeli gibilerinden bir şey söylemedi. Sadece ben gecenlerle internetten "oksapar kullananların epidural ve spinal anestezi olamadıklarına eğer olurlarsa felç gibi rahatsızlıklara yol açabilecegine dair bir yazı okumustum. Doktoruma en son gittigimde normal olursa epidural istiyorum ama bazı doktorlar bu sebepten dolayı yapmiyorlarmış siz ne düşünüyorsunuz diye sordum. O da sıkıntı yok yapılıyor gayet de dedi. Onun üzerine daha da bir şey sormadım açıkçası. Kağan kocatepe diye bir doktor var ismini duymuşsunuzdur yüksek ihtimal. Onun youtubeda kan sulandirici kullanan hamileler ile ilgili bir videosu (canlı yayıni da olabilir) var. Günümüzde artık oksapar kullanan o kadar çok anne adayimiz var ki dogum esnasinda bir sikinti yasamiyoruz. 04 lukler hatta 06 liklar tolere edemeyecegimiz bir kanamaya sebebiyet vermiyorlar diyordu. Açıkçası hastane ortamında kanamamız olsa bile hemen acil kan nakli vs yapılabilir diye düşünüyorum. Bir de o aşırı kanamalar normal doğumda değil de sezaryenle olan doğumlarda daha çok oluyormuş sanırım. Inşallah komplikasyonsuz ve aşırı kanamasız olarak bu dönemi kolayca atlatırız.

Bu konuda beni de ebeler ve emzirme uzmanı çok uyardı iki göğsü 15er dk dan yarım saat toplamda emzir bırak sonrası aktif emme değil sen emzik değil annesin diye.

Bende anlamiyodum kasilmam oldugunu,nst de cikti.ilk dogumumda sezeryan oldugu icin sanciyi anlamadim.boyle egilmeli bukulmeli ev isi yapmayi deneyin:)
Ben de dün yemeği çok kaçırınca yattığım yerden bacak egzersizi yapayım dedim. Yan yatayım bacak ac kapama yapayim dedim koltuk sert oldugu icin yan yatamadim. Sirt ustu yatayim bi deniyim dedim ters dönmüş kaplumbağa gibi kaldım öyle bi de daha harekete baslamadan bi nefesim daraldı bi seyler oldu gerisin geriye kalktim hemen squat filan diyolar da ona cesaretim pek yok acikcasi birden foşş diye suyum gelir diye. Mümkünse suyum ve nisanım gelmeden sadece kasilmalar dolayisiyla hastaneye gideyim istiyorum. Aksi taktirde stres yaparım ben çünkü biliyorum :) yinr en mantıklısı ev işi yapmak sanırım.

Coraspin 100luk kullanıyodum 36da kestik onu şuan 0,4luk iğne kullanıyorum. Doktor önlem alınır felan dedi ama ister istemez bi tedirginlik oldu şuan senin yazdıklarını okuyana kadar,teşekkür ederim valla rahatladım biraz,hayırlısıyla atlatırız inşallah kağan hocayıda takip ediyorum bi bakayım

Rica ederim canım, benim doktorum da normal de pimpirikli biridir o yüzden kendimi ona bıraktım diyebilirim. videoyu aşagıya bıraktım

Kağan kocatepe- kan sulandırıcı kullanan anne adaylarında doğum

Valla benimde suyum ya da nisanim gelse cok panik olurdum.en iyisi evi temizlemek:)

Rica ederim canım, benim doktorum da normal de pimpirikli biridir o yüzden kendimi ona bıraktım diyebilirim. videoyu aşagıya bıraktım

Kağan kocatepe- kan sulandırıcı kullanan anne adaylarında doğum
Benim izledigim video bu degilmiş canım sanirim youtubeda yayinladigi canli yayinlar arasinda bir videoda soylemisti ama bu videoda da genelde hic bir sikinti olmadigini soyluyor.

Sancı hissetmeden açılmanin büyük oranda olması büyük şans gerçekten Rabbim herkese sizin ki gibi doğumlar nasip etsin inşallah Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Bu konuda beni de ebeler ve emzirme uzmanı çok uyardı iki göğsü 15er dk dan yarım saat toplamda emzir bırak sonrası aktif emme değil sen emzik değil annesin diye.
ben tam olarak emzik olmuş bir anne olarak yazıyorum. ilk başlarda hem bebek ağlamasın diye düşünüyor insan, kıyamıyor, diğer yandan bebeği kısa yoldan sakinleştirmek ağlatmamak kendi işine de geliyor, kolaya kaçıyor. yani ben kolaya kaçtım açıkçası o an kolaya kaçmam bebeğim istedikçe memede tutmamın acısı sonradan çıktı. tüm hayatım baltalandı. onun emziği oldum, mekan zaman fark etmeksizin hep emzirmek zorunda kaldım. çok zordu, keşke ilk zamanlarda öyle alıştırmasaydım diye çok hayıflandım. o yüzden burdan diğer arkadaşlara ben ettim siz etmeyin demek istedim :)

kızlar iyi geceler çok şükür iyiyiz ilk sezeryanıma bakarak baya zorlu ve sancılı geçti bu sefer ama saatler geçtikçe ve yürüdükçe daha iyi olacağım inşallah.

Kizlar benim suyumu saat 7 de patlattilar 8:20 de bebisimiz dogdu simdi emiyo iyiyiz. Biraz yaticam cok yoruldum. Gün icerisinde yazicam anlaticam Hepsini Darisi basiniza

kızlar gözünüz aydın sağlıcakla büyütmek nasip olsun inşallah

Aa masallah ya güle güle büyütün hayirli olsun dikişiniz falan var mi peki?

Çok iyi etmişsin bende ilk 3-4 ay memede uyuttum hep, 5 dkda uyuyordu benim de işime geliyordu sonra eşim olaya el attı 4 aylık oldu uyku düzeni oluşturmamız lazım artık dedi, kendisi psikolog olduğu için güvendim onun yönlendirmeleriyle hareket ettim o yüzden hiç meme bağımlılığı gibi bi sorun yaşamadım. Zaten 7 aylıkken kesmek zorunda kaldım troid hastasıyım ilaca başlamam gerekti. Bunu da 7 aylığa kadar emzirsem öpüp başıma koyarım.

Canım ben 0.8 lik yaptım spinal anestezi ile sezeryan oldum.Bir sıkıntı yaşamadım çok şükür.Doğumdan 3 gün önce iğneyi bıraktım.Şimdi haftalık kontroller olur senin doktora sorarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…