- 6 Şubat 2022
- 1.815
- 3.693
- 53
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #62.561
Çok çok şükür canım hamdolsun iyiyiz,amin inşallah.Çok geçmiş olsun, en kısa zamanda tüm komplikasyonları atlatırsınız inşallah. Şuan için bence de ikinizin iyi olması önemli. Gözünüz aydın
Yarın kontrole gideceğiz inşallah sorcagm dün ve bugün geldi toplam 3 kez,senin kaç gün sürdü kaç kere geldi ,sorabildin mi doktoraÇişinin rengini bilemedim valla bakacağım 9 şimdilik eğer artmadıysa
Kaç gündür geliyor ? Doktora sordunmu hiç
Kuzum çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin.SS2VD (Sezeryan sonrası 2. Vajinal Doğum) hikayem
Kızlar biliyorsunuz doktorum cumartesi yatış önermişti bizde kabul etmeyip çıkmıştık
Pazartesi sabah yatış yapıp suni sancıyla başlatacaktık. Pazar akşamı YL yaptığım üniversitenin dekanı mesaj yazdı not vermek için seni bekliyoruz ne zaman gelip telafi sınavı olacaksın diye. Bende doğum öncesi gidip sınavımı olayım kafam rahat doğuma gireyim dedim. Gece boyu ders çalıştım. Uykusuz bi halde istanbuldan kocaeline gittim. 3 tane ayrı ayrı zor sınavlara girdim.
Akşam 5 gibi hastaneye geldik. Açılmam hâlâ cumartesi günkü ile aynı 2 cmdi. Saat 6 gibi suni sancı başladı. Sabaha kadar sancılarım yavaş yavaş düzene girdi. Sabah 8 gibi 3 cm oldu. Saat 10da suyum geldi. Bebeğin suyu zaten çok fazla olduğu için suyu bayağı boşalttı ebe. Sonrası hızlandı, nerdeyse saatte 1 cm açılma oldu ve saat 2 de tam açıklık oldu. Ancak maalesef bebek (Diğer iki bebeğimde olduğu gibi) çok yukarıdaydı bana ıkınarak indirmen lazım dediler. Ama ben o kadar uykusuz ve bitkindim ki ne gözümü açabiliyorum ne de ayakta durabiliyorum. Ellerim kollarım bacaklarım titriyor. 2 saat boyunca ıkınmaya çalıştım ama yapamıyordum bebek inmiyordu. Saat 4te ebeyle doktorum hadi doğumhaneye gidelim dediler. Biz sana yardım etcez dediler.
Beni önce yere çömeltip doğru ıkınmayı gösterdiler. 2-3 sefer denedim ama sancı vurdukça yere yığıldım. Yapamayacağımı anladılar. Çatala çık dediler. Çıktım. Ebe karnınman bastırdı doktor alttan bebeği çıkarmaya çalıştı. Bana da sancı geldikçe ıkın dediler yarım ıkınabildim o yüzden de hep yarıda kaldı bebeğimi gönderemedim. Ikınıyorum, doktor bağırıyor "hadi fatma hadi annem saçını görüyorum bebeğin. Gönder bebeğini" ama hep yarıda kalıyor çünkü gücüm durmanım yok. Bu durum tam tamına 1 saat sürdü. Bende ebe de doktor da kan revan içinde kaldık. Hiç birimiz çıkışa bu kadar yaklaşmışken, tam açıklıkla sezeryana gitmeme gönlümüz razı değildi. Hepimiz elimizden geleni yaptık.
Bi ara hiç ıkınamadım gücüm tamamen bitmişti. Doktorum asistanına ameliyathaneyi hazırlamalarını söyledi ve bana "Fatma hanım artık sezeryana almam lazım seni" dedi. Bunu duyunca bütün gücümü yeniden toplayıp son kez nefesim tamamen bitene kadar ıkındım. Bir kaç sefer sonra saat 16.55te kızımın başının çıktığını gördüm. Gerisini doktor halletti zaten. Ancak ağlama sesini duyamadım. Hemen bebek doktoruna verildi hâlâ ağlama sesini duymuyordum. Kalbim duracak zannettim. Ama bebeğin iyi olduğunu söylediler, eşim de "iyi iyi sen merak etme" dedi.
Bebeğimi hemen yoğun bakıma almışlar entübe edilmiş. Ben o kadar perişan ve bitkindim ki bırakın ayakta veya sandalyeyle çıkmayı, yatakla çıkmak zorunda kaldım. Akşam 10 buçukta ancak kendimi toparlayıp bebeğimi görmeye gittim.
Ertesi gün (bu sabah) entübeden çıkarılmış, şu an sadece oksijen veriliyor. Yarın öbür gün taburcu edilir diye umut ediyoruz.
Benimde hâlâ çok makat sancım olduğu için bi gece daha kalmak istedim.
Şu an hastanedeyim daha iyiyim.
Soran merak eden dua eden herkese çok ama çok teşekkür ederim
Hepinizi çok öpüyorum
Benim oğlan da aylardr kardeşini heyecanla bekleyip şimdi kıskanıyor gibi ,evde herkes onla ilgileniyor ama ben pek ilgilenemedigm için olsa gerek davranışları değişti.Evet bir de büyük kuzucuklarimiz var. Benim oğlan uyuyor Allah dan. Bir kalkarsa tuvalete diye onuda hemen yatar yatagina uyur. Kiskaçlik yapiyor biraz hareketleri degismisti. Ama simdi yavas yavas alismaya başladi. Senin kizin kiskandi mi kardeşini
Aynennn yapcak birşey yok birşekilde alişacakOohh ne güzel ya ben tam dalmadan beşiğe koyamiyorum uyaniyo hemenSorma kuzum ya kiyamoyor insan ama saglik icin hersey
Vallahaa ben hala sırt ustü yatıyorumm bu 40 a kadar sürecek herhalde ben bile çok sıkıldımKızlar sezeryandan sonra ne zaman yan yatmaya başladınız sırtım çok ağrıyor sadece oturabiliyorm yatamıyorum
9 za iyi sinir altındaÇişinin rengini bilemedim valla bakacağım 9 şimdilik eğer artmadıysa
Kaç gündür geliyor ? Doktora sordunmu hiç
insAllah oyledir ya benimde 37+5 te gittimİnanki ultrason da yanılıyor.Bana da 2 hafta önde gelişimi bebeğin iri diyordu.Çocuk 3180 gr 49 cm doğdu:)
Benimde 3 kere geldi şimdi kontrol ediyorum cuma günü kontrol varYarın kontrole gideceğiz inşallah sorcagm dün ve bugün geldi toplam 3 kez,senin kaç gün sürdü kaç kere geldi ,sorabildin mi doktora
CanımsınAyyy çok şükür haber verdin kız aklım sende kaldı valla
Amin canım çok teşekkür ederimSağlıkla kavuşursunuz inşallah canım. Zor olmuş çabucacak toparlanırsınız Allah’ın izniyle
Rabbim kolaylıkla nasip etsin size kuzumNasıl sevindim çok mutlu oldum Allah’a şükür ki bi sıkıntı olmamış dua et bize de
Çok sağol canım benimfatma86 hem çok geçmis olsun hem de gozün aydın olsun canım. Zor ve stresli bir sürec olmuş sizin için ama neticede her şey yolunda gitmiş çok şükür. En kısa zamanda ikiniz de toparlanırsınız inşallah.
Bu arada normal doğum yapanlara bir şey sormak istiyorum; şimdi doktor size ıkın diyor da siz ıkıniyorsunuz ya, o ıkınma hissi bebegin kafasi kanalda oldugu icin size geliyor degil mi? Misal simdi bu halimle doktorum bana ıkın dese ben ıkınamam o hissiyat olmadığı için. Doğum esnasında bebegin kafasi zaten kanala girince ve belli bir miktar acilma olunca o ıkınma hissi otomatik olarak geliyor değil mi?
Çok sağol canım benimYaaa zor doğum yapan arkadaşlarım çok geçmiş olsun okuyup okuyup ancak yazıyorum inşallah sonrası çok kolay geçsin sizin için
Bende bı hafta çatı muayenesi oldum
Çatın normal doğum için müsait dedi doktor ama kesinlikle epidural istiyorum buna karar verdim
Sağol bitanem. Şimdi iyiz çok şükürGeçmiş olsun canım şimdi nasılsınız?Sezeryan bazen hayat kurtarıyor işte kuzum.Allah sağlık şifa versin ikinize de.
Canımmmmm gözün aydınCanlarım herkese hayırlı geceler ,
Yazan soran herkesten Allah razı olsun.
Tek tek etiketleyemedim hakkınızı helal edin.
Ben de bebişim de iyiyiz şükür,
Sezeryan sonrasi daha bugün yurumeye çalıştım diyebilirim .
İlaçlar yan etki yaptı maalesef bazı aksilikler yasadm.
Sezeryan olacak arkadaşlari endişelendirmemek adına detaylandrmak istemiyorum.
Elhamdülillah geçti gitti herşey bugünden sonra toparlanmaya bakacağım inşallah.
İnanın kendi ailem dahil kimseyle telefonda bile konuşamadım.
Buraya yazacak durumda değildim .Hakkinjzj helal edin
Doğum yapan arkadaslara hayırlı olsun.
Bekleyenlerin de Allah yardımcısi olsun.
Annelik en zor şey .
Allah bizleri evlatlarimiza onları bize bağışlasın.
Öyle oldu canım benim ama geçti gitti şükür. Kızımla da kavuşunca her şey çok güzel olacakFatma neler yaşamışsın arkadaşım( şimdi gördüm yazıyı allahım şifa versin ikinizi de.
Teşekkür ederim bebeğim. Zor bizim işimizKuzum çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin.
Maşallah dirayetine azmine hayran kalmamak elde değil.
Kontrol altında ama bakalım9 za iyi sinir altında
Canımsın
Amin canım çok teşekkür ederim
Rabbim kolaylıkla nasip etsin size kuzum
Çok sağol canım benim
Hamdolsun toparlanıyoruz
Ben son zamanlarda hiç kendimde değildim valla canım hiç hatırlamıyorum
Çok sağol canım benim
Sağol bitanem. Şimdi iyiz çok şükür
Yani bu kadar yaşayacağımı baştan bilseydim inan direk sezeryan tercih edebilirdim belki. Ama ne yaşayacağını bilemiyorsun. O kadar çektikten sonra da sezeryan düşünemiyor insan.
Öpüyorum çok
Canımmmmm gözün aydın
Bol uykulu sütlü günleriniz olsun
Öyle oldu canım benim ama geçti gitti şükür. Kızımla da kavuşunca her şey çok güzel olacak
Teşekkür ederim bebeğim. Zor bizim işimiz
Sınır kaç canım sen mama veriyo muydun,sanki benim kızda da var gibi sarılık nasıl anlayacağız9 za iyi sinir altında
doktordan dinledim benim ilk kizim kisa gelmisti ama bu bebegim yaza gelecegi icin arastirdim.İlk 3 ay uzun kollu diyorlar.Vucut isilari bizimkindne dusuk olsugu icin sicakta olsa uzun kollu yazmisti doktor kendi doktorumada sorucam insAllah dogum yapincaKızlar çocuklara ne giydiriyorsnz havalar çok sıcak ,kafam çöp gibi yani zibinla gezdirilerek hava.
Ama yenidoğan tabi insan öyle geziremiyor
13dan yukarı tehlikeli deniliyodu ama bilmiyorumSınır kaç canım sen mama veriyo muydun,sanki benim kızda da var gibi sarılık nasıl anlayacağız
Gözün aydın canım,Allah analı babalı büyütsünCanlarım herkese hayırlı geceler ,
Elhamdülillah geçti gitti herşey bugünden sonra toparlanmaya bakacağım inşallah.
Annelik en zor şey .
Canımm benimm sen iyi oll insaallahhh evladına kavuştunya gerisini güzelce toparlancaksın insaallahhCanlarım herkese hayırlı geceler ,
Annelik en zor şey .
Benimki de 3600 gramdı doğdu ki 3150 gramEn son kaç kilo demişti peki doktorun ve kacinci haftanda dogurmuştun acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?