- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #63.381
Aynıyım oturamıyorum hiçŞimdi nasılsın cano
Amin kuzucum cümlemiziYesinler sizi Rabbim ayırmasın bir daha sizi
Hadi gözün aydın gerisi su gibi gelsin inşallahKızlar selam, kontrolden geliyorum şimdi 3 cm açıklığım olmuşbgn yrn her an suyun gelebilir, bol bol yürüyüs dedi ama ben suyun heran gelebilir diyince tedirgin oldum yürüyüş de yapamam artık en çok yalancı sancılarımın boşa gitmemesine sevindim 2 gecedir uyutmayan kasilmalarin ve agrilarin sebebi buymuş demek ki hadi bakalım yaa inşallah tüm bekleyenler için her şey sorunsuzca ilerler
Heee hastanede demeleri lazimdii aslindaYapsınlar da demediler kiiii
Çok sükurrr kuzumm yaa sadece sagıma yatamıyorum sola yatmaya başladım artık şükürrAynıyım oturamıyorum hiç
Yan yatarak emziriyorum hâlâ
Sen nasılsın toparladın mı kendini iyice
Almiş nasıl
Amin kuzucum cümlemizi
Sen nasılsın nasıl gidiyor
Kaçırdım son 1 haftayı
Hadi gözün aydın gerisi su gibi gelsin inşallah
Onu söyledi 1 ay olunca gel dediAşıya çağırdıklarında ararlar gitmişken de bakarlar bebeğim.1 aylık olduklarında aşıları var.
Yok canım nstde kasılma fln hiç bir şey çıkmadı bu sefer. Gectigimiz cuma kontrolüm vardı orda hafif ve duzensiz sancilarim cikmisti; 1 cm acikligin var demisti. C.tesi gecesi sol tarafima yattigim gibi kasılmalarım başlamıstı ağrılı bir şekilde. Gece 2.00 de 4.00 de ve 6.00 da agrili gelen kasilmalara ve sancilara uyandim. Kalkip tuvalete gidiyorum evin icinde dolaniyorum tak diye kesiliyor ne zaman yataga yatsam basliyo. Tabi gece boyu ara ara bu agrili kasilmalar devam edince dedim yatmak yerine oturayim. Oturdugum yerden boynumun arkasina emzirme yastigini koyup uyudum. Pazar sabahi her sey normal hic kasilma agri yok sonra yine pazar gecesi yattigim gibi agrilarim basladi. Ama bu seferki agri kasilma agrisi fln gibi degil adet sancisi gibi bir seydi. Uyumana engel olmayacak ama uyku kaliteni de aşıri derecede bozacak cinsten agrilardi. Ara ara uyanip ara ara kivrandirdi diyebilirim. Bu da ayaga kalkinca gecen yatinca baslayan cinstendi. O gece de otururak uyudum. Demek ki bu iki gece de oldu acilmalarim. Dun gece cok rahat uyudum mesela ne bi sanci ne bi kasilma cok rahat gecti. Bir de ara ara çatı kemiklerime de 2 snlik ağrılar saplanip gitti. Şuan sanci kasilma bi sey hissetmiyorum bakalım suyum fln gelmeden kasilma sikliklarina göre giderim inşallah hastaneyeAa hadi hayirlisi, saglikla gelsin miniknstye fln bagladilar mi 3 cm aciklikta sanci cikiyomu acaba?
Nasi bi agrilar sancilar hissettin bize de ornek olsun
Amin canım inşallahHadi gözün aydın gerisi su gibi gelsin inşallah
Yarın kontrolum var inan bende tam bilmiyorum. bana dediği suni sancı vermek istemiyorum inşallah kendi sancın gelir gelmezse eğer cuma suni vererek doğumu başlatcam daha fazla bekletemem dedi. Yarın bi gideyimde sorcam aklımdakileri tek temennim inşallah kendi sancım başlarda gerek kalmazBenim bildiğim açılma hiç yoksa suni sancı verilmiyor. Önce açılma olması için balon kateter konuyor ya da vajinal fitil gibi bir şey koyuyorlar. Ne zaman açılma görürlerse o zaman suni sancıya başlanıyor. Bu arada açılma sonrası suyu patlatan da oluyor sanırım ama o hangi aşamada bilmiyorum. Benim de günü pazartesiye çekti dr bu hafta sonuna kadar gelmezse pazartesi yatış. Başarı oranı yüzde 80-90, başarısız olursak sezaryen dedi.
Sorma ben de 31 haftada erken doğum riskiyle yattım 3 gün. Orda bi korktuk erken mi gelecek diye. Şimdi de 38 dolunca doğuma alacaklar az kaldı dolmadan kendi gelse diye bakıyorum o suni sancı vs işlemlere gerek kalmasın diye. Bi de kendiliğinden gelse şimdi birbirine zıt iki korkuyu da boşuna çekmiş olacağım
Ooo az kalmış hadi hayırlısıyla gelsin kuzumuzKızlar selam, kontrolden geliyorum şimdi 3 cm açıklığım olmuşbgn yrn her an suyun gelebilir, bol bol yürüyüs dedi ama ben suyun heran gelebilir diyince tedirgin oldum yürüyüş de yapamam artık en çok yalancı sancılarımın boşa gitmemesine sevindim 2 gecedir uyutmayan kasilmalarin ve agrilarin sebebi buymuş demek ki hadi bakalım yaa inşallah tüm bekleyenler için her şey sorunsuzca ilerler
Bizde aynı kataterle beslemeye başladım 2 gündür biberonu bıraktırmaya uğraşıyorum. Ama hala memeyi almıyor yalıyor. Tek sorunumuz emmemesi. Elimden geleni yapıyorum olmazsa artık yapacak bir şey yokAynıyım oturamıyorum hiç
Yan yatarak emziriyorum hâlâ
Sen nasılsın toparladın mı kendini iyice
Almiş nasıl
Amin kuzucum cümlemizi
Sen nasılsın nasıl gidiyor
Kaçırdım son 1 haftayı
Hadi gözün aydın gerisi su gibi gelsin inşallah
Bakalım 1 aylık aşısına gidince söyler heralde ne zaman gidip geleceğimiHeee hastanede demeleri lazimdii aslinda
Aman ya gerçekten saçmalık. Doğurmadan sağlık ocağı 3.gün getir topuk kanına demişti. Hastanede aldılar sonra sağlık ocağına dedim aldılar orda tamam dedi. Sonra aradı 48 saat dolmadan alındığı için yeniden alınacak. Götürdüm bide sağlık ocağında aldırdım. Bilsem hastanede aldırmazdım ben iki kez işkence oldu yavrumaKızlar sağlık ocağındaydım sabah doğum yaptiktan 4. Gunu bebeği getirirsin topuktan kan alcaz dediler hastaneninki ayrı bizimki ayrı dediler. Doğum yapan anneler siz götürdünüzmü öylemi oluyo
Banada saçma geldi, bi yandanda gereklimi illa diye anlayamadımda topuktan alınan kanla aynı şeye bakılıyosa ikincinin ne gereği hakkaten saçma yaniAman ya gerçekten saçmalık. Doğurmadan sağlık ocağı 3.gün getir topuk kanına demişti. Hastanede aldılar sonra sağlık ocağına dedim aldılar orda tamam dedi. Sonra aradı 48 saat dolmadan alındığı için yeniden alınacak. Götürdüm bide sağlık ocağında aldırdım. Bilsem hastanede aldırmazdım ben iki kez işkence oldu yavruma
Aynı ya hiç gereği yok ikisine. Hastaneye kızgınım 48 saat olmadan aldıkları için boştan yere ağlattılar.Banada saçma geldi, bi yandanda gereklimi illa diye anlayamadımda topuktan alınan kanla aynı şeye bakılıyosa ikincinin ne gereği hakkaten saçma yani
7. Gün alıyo sağlık ocağımtopuk kanını amaAynı ya hiç gereği yok ikisine. Hastaneye kızgınım 48 saat olmadan aldıkları için boştan yere ağlattılar.
Evet canım ilk doğduğu gün hastanede aldılar. Bu perşembe de sağlık ocağında alıcaklar 1 haftayı geçmiş olcak bizim ki..Kızlar sağlık ocağındaydım sabah doğum yaptiktan 4. Gunu bebeği getirirsin topuktan kan alcaz dediler hastaneninki ayrı bizimki ayrı dediler. Doğum yapan anneler siz götürdünüzmü öylemi oluyo
Emzirmek gerçekten ilk başlarda zorlayıcı olabiliyor . Hele ki yanlış tutunma,iyi bosaltilamayan göğüs mastite cevirdiginde işkence oluyor anneye :/Kızlar günaydın bayadır giremedim yazamadım okuyamadım. Sarılık değerimiz sınırda çıktığı için 2 gün yatış almıştık. Morallerim çok bozuktu. Yorgunum, doğru pozisyon emziremiyorum, dinlenemiyorum, ameliyatlı göğsümü bebeğe vermekte zorlanıyorum. Göğüs ucu yaralarını hiç söylemiyorum. Göğüslerim taş gibi oluyor boşaltmaya çalışıyorum. Ben strese girdikçe bebekte strese giriyor. Tavsiyesi olan benim gibi durumları yaşayanlar var mı? Emzirme işini vs nasıl çözdünüz?
Kuzum hastanede ilk 24 saat içinde ilk topuk kanı alınıyor. 7. Günde sağlık ocağında 2. topuk kanı alınıyor. Sebebini ayrıntılı bilmiyorum ama çocuklarımın hepsinden 2 defa topuk kanı alındıAman ya gerçekten saçmalık. Doğurmadan sağlık ocağı 3.gün getir topuk kanına demişti. Hastanede aldılar sonra sağlık ocağına dedim aldılar orda tamam dedi. Sonra aradı 48 saat dolmadan alındığı için yeniden alınacak. Götürdüm bide sağlık ocağında aldırdım. Bilsem hastanede aldırmazdım ben iki kez işkence oldu yavruma
Hee evett takibe alirlarrBakalım 1 aylık aşısına gidince söyler heralde ne zaman gidip geleceğimi
Evet iki defa alınıyorKızlar sağlık ocağındaydım sabah doğum yaptiktan 4. Gunu bebeği getirirsin topuktan kan alcaz dediler hastaneninki ayrı bizimki ayrı dediler. Doğum yapan anneler siz götürdünüzmü öylemi oluyo
Saoalsın tatlım uzun uzunca yazmışsın. Tutma ile ağzına yerleştirme işlemini bir türlü beceremiyorum. Teknik olarak kafamda ama işlevi yerine getiremiyorum geriliyorum bebekte geriliyor.Emzirmek gerçekten ilk başlarda zorlayıcı olabiliyor . Hele ki yanlış tutunma,iyi bosaltilamayan göğüs mastite cevirdiginde işkence oluyor anneye :/
Sana önerim her gün sıcak duşta masaj sonrası emzirip göğsünü sagman. Duşa giremedin mi,havluyu ütüleyip göğsüne sar 5,6 kez tekrarla,damarların iyice yumuşasın. Sonra sırt üstü yatıp parmak uçlarınla gogsunu acıtmadan masaj yap 5 dakika. Ardından emzir ve sağ. Sagma işleminde süt gelmediginde maksimum 5 dakika daha sağ ve bırak. En son lanolin içeren göğüs kremini sür. Göğüs kalkanı tak göğsüne,gogsun kiyafetle temas etmesin. İlk 1 hafta göğüste doluluk olması çok normal 10gun sonunda düzene girecek inşallah. 2saati geçirme emzirmede ve bebek meme ucunu tutmadan once ağzını iyice acmasini sağla hemen tutturma memeyi,iyice açınca ağzını kahverengi kısmıyla sok iyice ağzına. Emmeye başlayınca acıyorsa yanlış tutmuştur tekrar çıkar memeyi iyice tuttur. Bebek göğsüne dönük,bir eli altta olsun. Karnı karnına dayalı olacak yüzü sana bakmayacak. Sende dik oturacaksın. Aklıma gelenler bunlar canım. Sorun olursa yanıtlarım. İnşallah bir an önce düzene girer hersey ❤
Kuzum hastanede ilk 24 saat içinde ilk topuk kanı alınıyor. 7. Günde sağlık ocağında 2. topuk kanı alınıyor. Sebebini ayrıntılı bilmiyorum ama çocuklarımın hepsinden 2 defa topuk kanı alındı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?