- 15 Aralık 2016
- 4.036
- 10.437
- 208
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #63.401
Benim ilk bebegimde neler yaşadım bir bilsen ahh.. Şimdi anlatıp canını daha da sıkmak istemiyorum ama bunları bir tek sen yasamiyorsun bunu bilmeni ve uzulmemeni istiyorum. Bebeğine en iyi bakacak ve onu anlayacak tek kişi sensin önce buna inan ve rahatla. 9 ay boyunca oluşan güçlü bir bağınız var evet tecrübeli değilsin belki ama iç güdülerinle ve araştırmayla ekstra profosyonel destekte alabilirsin,bu işin üstesinden geleceksin eminim buna. Daha cok yeni,ben tecrübeli olmama rağmen bazen elim ayağıma dolanıyor ağladığında. Sakin kalmak çok önemli sakin ol yapacağına inan. İlk zaman kundaklayıp oylede emzirebilirsin daha kolay olur tutması.Saoalsın tatlım uzun uzunca yazmışsın. Tutma ile ağzına yerleştirme işlemini bir türlü beceremiyorum. Teknik olarak kafamda ama işlevi yerine getiremiyorum geriliyorum bebekte geriliyor.
Sıcak su torbası yaparak masaj yapmaya çalışıyorum bilmediğimden ilk birkaç gün öldüm ağrıdan.. Hastane kontrolünde ebe söyledi bunların boşaltılması lazım diye. Keşke önceden bilgilendirme yapsalar sonuçta aylardır gidip geliyoruzSen ilk bebekte sıkıntı çekmişmiydin çektiysen nasıl atlattın o zamanları
Buna benzer agrilar bende de oluyo ozellikle aksam 23 sularinda, sonra yataga gecip yatinca geciyolar, uyurken de arada bi adet sancisi gibi biseyler hissediyorum ama cok az, ztn cati agrisi hep mevcut, aslinda iyi bisey acilmaya baslamasi, insan bi stres oluyo ama hic acilma olmamasindan cok daha iyi yani, evin cevresinde dolas istersen doktor yuruyun dediyse ya da evin icinde git gel, ayni valla bnde korkudan daha az hareket eder oldumYok canım nstde kasılma fln hiç bir şey çıkmadı bu sefer. Gectigimiz cuma kontrolüm vardı orda hafif ve duzensiz sancilarim cikmisti; 1 cm acikligin var demisti. C.tesi gecesi sol tarafima yattigim gibi kasılmalarım başlamıstı ağrılı bir şekilde. Gece 2.00 de 4.00 de ve 6.00 da agrili gelen kasilmalara ve sancilara uyandim. Kalkip tuvalete gidiyorum evin icinde dolaniyorum tak diye kesiliyor ne zaman yataga yatsam basliyo. Tabi gece boyu ara ara bu agrili kasilmalar devam edince dedim yatmak yerine oturayim. Oturdugum yerden boynumun arkasina emzirme yastigini koyup uyudum. Pazar sabahi her sey normal hic kasilma agri yok sonra yine pazar gecesi yattigim gibi agrilarim basladi. Ama bu seferki agri kasilma agrisi fln gibi degil adet sancisi gibi bir seydi. Uyumana engel olmayacak ama uyku kaliteni de aşıri derecede bozacak cinsten agrilardi. Ara ara uyanip ara ara kivrandirdi diyebilirim. Bu da ayaga kalkinca gecen yatinca baslayan cinstendi. O gece de otururak uyudum. Demek ki bu iki gece de oldu acilmalarim. Dun gece cok rahat uyudum mesela ne bi sanci ne bi kasilma cok rahat gecti. Bir de ara ara çatı kemiklerime de 2 snlik ağrılar saplanip gitti. Şuan sanci kasilma bi sey hissetmiyorum bakalım suyum fln gelmeden kasilma sikliklarina göre giderim inşallah hastaneyesuyun heran gelebilir diyince stres yaptim ister istemez eşinle birlikte dağ tepe yüruyün dedi. Kopegimi bi gezdiresim vardi ona bile tedirgin oldum o bana bakıyo ben ona bakıyorum
Amin canım inşallah
Hahah aynen. Senle olası doğum tarihlerimiz aynı zatenBuna benzer agrilar bende de oluyo ozellikle aksam 23 sularinda, sonra yataga gecip yatinca geciyolar, uyurken de arada bi adet sancisi gibi biseyler hissediyorum ama cok az, ztn cati agrisi hep mevcut, aslinda iyi bisey acilmaya baslamasi, insan bi stres oluyo ama hic acilma olmamasindan cok daha iyi yani, evin cevresinde dolas istersen doktor yuruyun dediyse ya da evin icinde git gel, ayni valla bnde korkudan daha az hareket eder oldum
Halbuki dogmasi gerekiyo artik dogsa da sorun yok fln dedi doktorum ama dogumdan korkuma sonsuza kadar tutucak gibiyim
Kızım çok küçük doğmuştu bana yatarak emzirmeyi tavsiye etmişlerdi ilk zamanlar bi araştır istersen hem bebek daha az efor sarfettiği için daha kolay emiyormuş hem de anne daha rahat ediyormuş.Kızlar günaydın bayadır giremedim yazamadım okuyamadım. Sarılık değerimiz sınırda çıktığı için 2 gün yatış almıştık. Morallerim çok bozuktu. Yorgunum, doğru pozisyon emziremiyorum, dinlenemiyorum, ameliyatlı göğsümü bebeğe vermekte zorlanıyorum. Göğüs ucu yaralarını hiç söylemiyorum. Göğüslerim taş gibi oluyor boşaltmaya çalışıyorum. Ben strese girdikçe bebekte strese giriyor. Tavsiyesi olan benim gibi durumları yaşayanlar var mı? Emzirme işini vs nasıl çözdünüz?
Yo bana 3.gün gel dedi hastane aldı deyince tamam demişti sonra 48 saat dolmadan aldıkları için 9.gün bi daha verdik7. Gün alıyo sağlık ocağımtopuk kanını ama
Yaaa senin de bayağı oldu ama yavaş yavaş toparlancaz kuzummmÇok sükurrr kuzumm yaa sadece sagıma yatamıyorum sola yatmaya başladım artık şükürr
Toparlandım almişte iyi şuan emziriyorumm
Katater nedir diye baktım da videosunu izledim. Ay kuzum Rabbim kolaylık versin inşallah emmeye başlar inşallahBizde aynı kataterle beslemeye başladım 2 gündür biberonu bıraktırmaya uğraşıyorum. Ama hala memeyi almıyor yalıyor. Tek sorunumuz emmemesi. Elimden geleni yapıyorum olmazsa artık yapacak bir şey yok
Vallahi sabırsızlıkla bekliyorum artık yoruldum taşıyamıyorum çocuğu ya hiç olmayan çatlaklar çocuk bastıkça aşağıya doğru çıktıBenim bildiğim açılma hiç yoksa suni sancı verilmiyor. Önce açılma olması için balon kateter konuyor ya da vajinal fitil gibi bir şey koyuyorlar. Ne zaman açılma görürlerse o zaman suni sancıya başlanıyor. Bu arada açılma sonrası suyu patlatan da oluyor sanırım ama o hangi aşamada bilmiyorum. Benim de günü pazartesiye çekti dr bu hafta sonuna kadar gelmezse pazartesi yatış. Başarı oranı yüzde 80-90, başarısız olursak sezaryen dedi.
Sorma ben de 31 haftada erken doğum riskiyle yattım 3 gün. Orda bi korktuk erken mi gelecek diye. Şimdi de 38 dolunca doğuma alacaklar az kaldı dolmadan kendi gelse diye bakıyorum o suni sancı vs işlemlere gerek kalmasın diye. Bi de kendiliğinden gelse şimdi birbirine zıt iki korkuyu da boşuna çekmiş olacağım
Benimki 24 saatte alınmadı. Sağlık ocağı ora aldıysa tamam dedi. 3 4 gün sonra aradı bir kez daha alcaz 48 saatten önce alınmış sonuç doğru çıkmaz dedi. Demek ki her yerde farklı bizim gelinlerin çocuklarından da 1 kez alınmış sordum daEmzirmek gerçekten ilk başlarda zorlayıcı olabiliyor . Hele ki yanlış tutunma,iyi bosaltilamayan göğüs mastite cevirdiginde işkence oluyor anneye :/
Sana önerim her gün sıcak duşta masaj sonrası emzirip göğsünü sagman. Duşa giremedin mi,havluyu ütüleyip göğsüne sar 5,6 kez tekrarla,damarların iyice yumuşasın. Sonra sırt üstü yatıp parmak uçlarınla gogsunu acıtmadan masaj yap 5 dakika. Ardından emzir ve sağ. Sagma işleminde süt gelmediginde maksimum 5 dakika daha sağ ve bırak. En son lanolin içeren göğüs kremini sür. Göğüs kalkanı tak göğsüne,gogsun kiyafetle temas etmesin. İlk 1 hafta göğüste doluluk olması çok normal 10gun sonunda düzene girecek inşallah. 2saati geçirme emzirmede ve bebek meme ucunu tutmadan once ağzını iyice acmasini sağla hemen tutturma memeyi,iyice açınca ağzını kahverengi kısmıyla sok iyice ağzına. Emmeye başlayınca acıyorsa yanlış tutmuştur tekrar çıkar memeyi iyice tuttur. Bebek göğsüne dönük,bir eli altta olsun. Karnı karnına dayalı olacak yüzü sana bakmayacak. Sende dik oturacaksın. Aklıma gelenler bunlar canım. Sorun olursa yanıtlarım. İnşallah bir an önce düzene girer hersey ❤
Kuzum hastanede ilk 24 saat içinde ilk topuk kanı alınıyor. 7. Günde sağlık ocağında 2. topuk kanı alınıyor. Sebebini ayrıntılı bilmiyorum ama çocuklarımın hepsinden 2 defa topuk kanı alındı
Anladım canım. Üzücü cidden sırf onların yaptığı hata yüzünden bebisin canı bir daha acımışBenimki 24 saatte alınmadı. Sağlık ocağı ora aldıysa tamam dedi. 3 4 gün sonra aradı bir kez daha alcaz 48 saatten önce alınmış sonuç doğru çıkmaz dedi. Demek ki her yerde farklı bizim gelinlerin çocuklarından da 1 kez alınmış sordum da
Evet ya yıktı resmen ortalığı kuzumAnladım canım. Üzücü cidden sırf onların yaptığı hata yüzünden bebisin canı bir daha acımış
İnşallah fatmuş ya aklına gelirsem dua et bizede emsinYaaa senin de bayağı oldu ama yavaş yavaş toparlancaz kuzummm
Bebişlerimiz iyi olsun da
Oyyy emzirirmiş Almişimi yesun oni teyzesi
Öp kokla benim yerime de annesiiii
Katater nedir diye baktım da videosunu izledim. Ay kuzum Rabbim kolaylık versin inşallah emmeye başlar inşallahDediğin gibi sen elinden geleni yaptın zaten olmuyorsa da yapacak bir şey yok
Öp kokla mis gibi benim yerime de
oyyy koklarımm artık süt kokuyo benim kızçeeYaaa senin de bayağı oldu ama yavaş yavaş toparlancaz kuzummm
Bebişlerimiz iyi olsun da
Oyyy emzirirmiş Almişimi yesun oni teyzesi
Öp kokla benim yerime de annesiiii
Katater nedir diye baktım da videosunu izledim. Ay kuzum Rabbim kolaylık versin inşallah emmeye başlar inşallahDediğin gibi sen elinden geleni yaptın zaten olmuyorsa da yapacak bir şey yok
Öp kokla mis gibi benim yerime de
Aynen canım bizim de cumartesi düşmüştü . Bugün yaptırdık banyosunu biraz bekledik kurusu toparlasın diye . Ya bn incecik pamuklu bi kumaş koyuyorum lekesi ona çıksın diyeEvett yaaa atlete leke biraktı amaa hava almaz diye bez koymadım ben banyoyu hemen ettmeyelim dedik kanı iyice temizlensin hemen iltihap kapar birşey olur diye bikaçgüne bekleyelim dedik
İki yanağında elmacık kemiklerinin orda var arada sütümü sürüyorum bepanthol sürüyorum ama geçmedi dahaKızlar, bebeğinizde isilik var mı acaba? Benimkinin suratında çok var ya hafifte göbeğinde başlamış
Bende süreyim bepanthol , dudağının üstünde bile var. Sıcaktan mı oluyor acabaİki yanağında elmacık kemiklerinin orda var arada sütümü sürüyorum bepanthol sürüyorum ama geçmedi daha
Zamanla yaşayarak öğreneceksin.Danışmanlar bence bi yere kadar sonuçta o bebekle 24 saat olan sensin.Maket değil ki bu bir canlı.Bu konuda bence büyüklerimiz tecrübeliler daha iyi yol gösterir.Bir kere danışmanlık aldım ama süresi yeterli değil (1,5-2 saat gibi sadece emzirme yok içimde bebek banyosu vs) bence hemen olucak gibi durmuyor insan tek kalınca başa sarıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?