- 25 Ağustos 2019
- 62.604
- 120.345
- 698
- 31
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #63.561
Benim fena yaa hic alişık değilim gundüzleri uyumaya bideBugün bende öyle hafiften var ama rahatsız ediyor annemde ağrıyor diyordu
Saoalsın tatlım olmamaya çalışıyorum ama elimde değil. Bazen aşırı bunalıyorum. Bende ayva çekirdeği jeli, Lansinoh, zeytinyağı dönüşümlü sürüyorum. Jeli nasıl ne sıklıkta sürüyordun. Suyla mı temizliyordun. Sanırım doğru emzirme tekniğini yaptığın için tekrar etmedi.Geçmiş olsun canim. Bu tür sıkıntılar illaki oluyor sen stres oldukca bebeğede geçer. İki dogumumda da gögüs ucum yara olmaya basladi ilk emzirmelerimden sonra ben ayva cekirdegi jeli sürdüm 1 2güne gecti hemen tavsiye edebilirim. Doktorun verdiği krem vs. ile de geçer inşallah.
Sarılılığı silmesi için sık sık bol bol emmesi lazim tabi ki bunun icinde stresten uzak kalman şart önce. Sıcak duşta gögüslerine masaj yapip yumuşatabilir rahatlatabilirsin ben bebe yagi ile sıcak duşta masaj yaparak o taşlaşmış halini rahatlattim sonra zaten düzenli emmeye başlayinca bir daha olmuyor o kadar
Bebetoyu al koynuna iki dk kestirsen yeterUykusuzumm canoohava zatne birsey demiyorum mahvetti beni
Aynen canım doğru söyluyosun, Allah bi kolaylığını verir illaki hayırlısi inşallahOlur olur sen merak etme. Olmazsa da sezaryen diye bir yöntem var sonuçta, önemli olan bebeklerimizi sagliklı bir sekilde kucagimiza almamiz yoksa sezaryen olmuş doğal olmuş faso fiso. Biz şuan varsa eğer böyle bir şansımız onu deniyoruz. Neticede 6 cm açıklıkla hastaneye gitsek bile bu illa normal dogurabilecegimiz anlamina gelmiyor bebegin omzu takilir, kafasi takilir son anda sezaryen olur. Olur da olur yani biz kendimizi her iki durumu da hazırlayalım gerisi kısmet. Misal benim doktorum iç cati kemiklerinin normal doguma uygun olup olmadiği ancak dogum esnasinda belli olur dedi o yüzden en iyisi kendimizi akışa bırakmak bence.
Oy ne guzel ya bizede nasip olsun inşallahBana dogumumdan 3 gün önce açıklık yok dedi,pazar sabaha karşı 7,5cm acilmam vardı hastaneye gittigimde. Demem o ki sanciniz olursa açılma başlıyor genelde yani doğumunuz birden başlayan bir sancıyla ve açılmayla baslayabilir her an,stres yapmayın lütfen. İnşallah güzel bir doğum olur ve bebisi sağlıkla alırsınız kucağınıza
Her emzirmeden sonra sür bebegi emzirmeden öncede suyla yıka canim. Sık sık sür umarim faydasini görürsün. Benim bu 2. daha kolay geldi herşey. Dogum toparlanma emzirme düzeni alisma falan. İlkinde biraz zor oluyor alisma süreci. Sadece meme ucunu değil o koyu bölgeyle birlikte kaptırmaya çalış sadece ucunu cektikçe yara oluyo birazda. İnsallah gecer cabuk oturur düzeniniz bol sabir diliyorum ve elinden geldiğince rahat ol inan hepsi geçiyor sonraSaoalsın tatlım olmamaya çalışıyorum ama elimde değil. Bazen aşırı bunalıyorum. Bende ayva çekirdeği jeli, Lansinoh, zeytinyağı dönüşümlü sürüyorum. Jeli nasıl ne sıklıkta sürüyordun. Suyla mı temizliyordun. Sanırım doğru emzirme tekniğini yaptığın için tekrar etmedi.
Ben doğduktan bir hafta sonra akikasını kestiricem Mevlüt değil eşim bi yer kiraladı orda kesilen hayvan kavurma pilav tatlı ayran şeklinde bi menü olucak fakir fukara eş dost herkese dağıtılacak öyleKızlar bebek mevlüdü yapmayı düşünen varmı. Yapacaksanız da ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz. Benim kardeşimin düğünü var 40 ından hemen sonra yapamıyorum malesef.
2 buçuk aylıkken falan yapıcam. Geç olmaz değil mi.
Buna katılıyorum ben 10 gün önce gittiğimde bi parmak açıklığın var demişti hala bekliyorumYalancı sancılarınız agrılarınız fln oluyor mu peki hiç? Genelde bu yalancı sancılar esnasında oluyormuş açılmalar bir de çatı ağrısı tabi. Belki bu sıyirma isleminden sonra süreç hızli ilerler hiç de belli olmuyor bu açılma işleri. Hastaneye sıfır açilmayla gidip 3 saatde doguranlar bile oluyor kiminin acilması uzun günler surerken kimininkisi birden baslayıp o sekilde devam ediyor.
Maşallah Rabbim ayırmasın bi dahaKızlar selam, dün oğlumu ilk kez kucağıma aldım, emzirdim. Çok güzel bir duyguymuş,
beyin MR sonucu sanırım cuma gibi çıkacakmış. Ancak şu ana kadar ufakbir solunum desteği hariç bir sıkıntısı olmamış. Nöbet, havale de geçirmemiş. Zaten maşallah çok hareketli bir bebek. İnşallah MR sonucu da temiz çıkar ve en kısa zamanda birlikte evimize döneriz. Merak eden, dua eden tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıkla afiyetle bağışlasın bizlere.
Doğum yapmış herkesinde gözleri aydın olsun, yapacak olanlara da Rabbim kolaylaştırsın.
Sarılık da olabilir canımDün toplam 2 saat ancak uyanık kalmıştır o da bizim zorumuza. Acaba sarılığı arttı mı diyorum
Sıyırma sonrası doğum hemen de başlayabilir 3 gün sonra da. 3 günden sonra o sıyırma işleminden etki beklenmezKızlar selam doktordan geldim. Bebeğin başı inmemiş sıyırma yaptı eliyle indirdi aşağı, açılmamda yok canımdan can gitti sanki normalde bu işlemden sonra kanama azcik olur ama benim baya oldu iltahap vs bi sıkıntı yokmuş şükür kan sulandırıcının etkisinden bu dedi iğneyi kestik cumartesiye kadar beklicez açılma olmazsa en fazla 2 gun daha bekleriz dedi, ama ben şuan ağrı sancı tarzı bişeyler yaşıyorum etkisi hemen olabilirmiki yada sıyırmadan sonra böyle ağrımı oluyo
Hayır canım niye geç olsunKızlar bebek mevlüdü yapmayı düşünen varmı. Yapacaksanız da ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz. Benim kardeşimin düğünü var 40 ından hemen sonra yapamıyorum malesef.
2 buçuk aylıkken falan yapıcam. Geç olmaz değil mi.
Sen gitmedin mi bugün doktora canımŞimdi iyiyiz öğlen bi uyandı uyanık durdu şimdi uyuyor dünkü gibi değil
Ay sorma canım ya korkuttu bizi ama çok şükür iyiyiz şimdi
3 saattir uyumadı tabi sarılığı kendine geldi şükürrBebetoyu al koynuna iki dk kestirsen yeter
Ayy3 saattir uyumadı tabi sarılığı kendine geldi şükürr
Çok teşekkür ederimKorkmamiz normal aslinda, korkuyu garip bi duygu olarak algilamadigimzda daha rahat ediyoruz, oyle dusunmeye calis, bir de şu var bu kadar bekledin normal dogum baslamadiysa vardir her iste bir hayir, biz dusunup dururuz ama neyin bizim icin hayirli oldugunu bilemeyiz, boylesi daha iyi olacaktir eminim, sonra dönüp baktiginda iyiki boyle olmus dedi burda cogu arkadasimiz, sizin de insallah saglikla hayirlisiyla gelecek bebisiniz
Gunaydiin, sandalyemi aldim geldim sirami bekliyorum
Benm bgn sezaryen sonrası 6.günüm ve sanki hic ameliyat olmamış gibiyim ki agri esigim çok düşüktür benim. Sizi çok iyi anlıyorum ben de aynı kaygıların fazlasına sahiptim ancak spinal sonrası 2.gun çok hafif bir agrim oldu o da olur olmaz söylüyorsun hemen agri kesici veriyorlar ve geçiyor. Zaten bebek de olduğu icin kendini düşünmüyorsun bilebebeğinize sağlıcakla kavuşursunuz insallah
Biz bgn 14,7 sarılıkla hastaneye yatış yaptık. Normalde 17 uzeri yatıyormuş ama bebisim 2600gr olduğundan bu değer yatış gerektirdi maalesefben emzirdim ve sağıp verdim aynı zamanda ne yendiğini göreyim diye. Bizim nesil anne arkadaşlarım hep mama ver başka türlü geçmez dedi, büyükler ise sütün var mama verme gunah vs falan dedi. Dr de mama ver veya verme diye bir yorumda bulunmadı ben de mama vermedim. Ama çok pişmanım keske verseydim bir iki hafta mamadan ne olacak sanki. Doktorunuza mama konusunu danışın derim en azından sarılık düşene kadar. O ışığın altında suan yavrum gözlerinde bant var hic sevmedi ağlıyor ara ara birsey yapamıyorsun üstelik çok da sıcak
Ben genel oldum malesef tansiyondan dolayı. Ama sana bir şey diyimmi ben akşam ayağa kalktım hiç yatmadım yani. Çok korkuyordum ama korkulcak bir şey değilmiş.Yanına depend bez al cok işe yarıyor. Birde pijamadansa gecelik ve üstüne sabahlık çok daha rahatlık oluyor. Varis çorabı falanda giydiryorlar
Âmîn âmîn âmîn. 9 Haziranda doğum yaptım. Normal başladı, 8 cm açıklıkla plasenta dekolmanı sonucu acil sezaryene alındım. Bebek biraz oksijensiz kalmış o sebeple yoğun bakımda.Maşallah Rabbim ayırmasın bi daha
Senle aynı günlerde doğum yaptık galiba ben kaçırmışım. Sen hangi gün doğum yaptın? Normal mi oldu sezeryan mi? Neden yoğun bakıma alındı? Rabbim şifalar ihsan eylesin
Bu arada benm en büyük korkum ayağa kaldırdıklarında sancı oluyormus oydu direk o ana kitlendim ne zaman kaldıracaklar ne zaman o dedikleri acıyı cekecegim diye travma yaşadım resmen ama gel gör ki ayağa kalkarken sıfır sancı sıfır acı yaşadım. Ve bak bgn neredeyse bir hafta oldu geldi geçti. Şuan o gun odaya beni ziyarete gelen yakınlarımın bir kısmını bile hatırlamıyorumÇok teşekkür ederim❣
Hepinize çok ama çok teşekkür ederim kızlar moral oldunuz❣
Canım nasılsın bugün 15 i aklıma geldin yatışın yapılmıştır muhtemelen. Yarın güzelce sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın bebeğini inşaallah. Bekliyorum haberini.Bende 15 haziranda aynı yöntemle doğum yapcam. 15i akşamı yatışım yapılcak balon takılcak 16sı sabaha kadar. Ertesi sabah suniye başlıcaklar. Bi avazda doğuralım inşallah.
Hayırlı olsun canım. Bebeğin sağlıklı olmasına sevindim. Bundan sonra da başka bir sıkıntı çıkmadan güzelce evinize dönersiniz inş.Kızlar selam, dün oğlumu ilk kez kucağıma aldım, emzirdim. Çok güzel bir duyguymuş,
beyin MR sonucu sanırım cuma gibi çıkacakmış. Ancak şu ana kadar ufakbir solunum desteği hariç bir sıkıntısı olmamış. Nöbet, havale de geçirmemiş. Zaten maşallah çok hareketli bir bebek. İnşallah MR sonucu da temiz çıkar ve en kısa zamanda birlikte evimize döneriz. Merak eden, dua eden tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Rabbim hepimizin evlatlarını sağlıkla afiyetle bağışlasın bizlere.
Doğum yapmış herkesinde gözleri aydın olsun, yapacak olanlara da Rabbim kolaylaştırsın.
Mal mülk davaları anlatsan ağzın açık kalır kuzum tadımız kaçmasın bosverAnladım kuzum. Ben mollu ped kullanıyom
Ya senin annenle sıkıntı neydi kaçırmışım benderdi ne? Ayyy benimki de var yok
Allah ıslah etsin ne diyelim
Ben kızımla aşk yaşıyorum teyzesi
Rabbimin emaneti bana, bakıp bakıp şükrediyorum
Yenidoğan bebekler uyur aslında. Gün de kaç saat uyanık kalıyor
Ayyyy swweeetttt ödümü kopardın canım yaaa
Rabbim muhafaza eylesin
Melekler korusun evlatlarımızı
Rabbim bi daha yaşatmasın
Yarın için de korkma, tedbiren çağırmıştır
İnşallah sonucunuz temiz çıkar,bebisle evinize bir an önce gidersiniz canım onunla geçsin gitsin ❤Kızlar selam, dün oğlumu ilk kez kucağıma aldım, emzirdim. Çok güzel bir duyguymuş,
Nasip olur inşallah,sağlıkla alırsın kucağına canım benim ❤Oy ne guzel ya bizede nasip olsun inşallahiyiki bu grup ve sizler varsınız valla rahatlıyorum güzel yorumları gördükçe teşekkür ederim
Bende birşey bilmezdim kuzum doğurduktan sonra gerçekten tecrubeli oluyosun aklindaki sorularla buraya sor yardımcı oluruzzAyyJou o konularda o kadar tecrübesizim ki bide benim kayınvalide çok korkak bir kadın doğumda annemlerin de gelememe ihtimali var . Çocuğa bişi olur da farkedemem diye çok korkuyorum
Mr dan bağımsız olarak eve geçeceğiz, ama bu akşam ufak bi solunum sıkıntısı oldu yine, ben emzirirken. Burnu tıkalıydı biraz ondandır inşallah da eve çıkma sürecimiz uzamaz.Hayırlı olsun canım. Bebeğin sağlıklı olmasına sevindim. Bundan sonra da başka bir sıkıntı çıkmadan güzelce evinize dönersiniz inş.mr temiz çıkarsa eve gönderecekler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?