- 9 Temmuz 2018
- 662
- 744
- 103
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #65.001
Evet canım geçmiş olsun sana tekrarEvet güzel bi acı ama son yapılan hata yüzünden kötü oldum işte
Olmuyor valla zamanla oturur heraldeEv işlerini yemeği herseyi kafama takıyorum ben kesinlikle hiç birine yetişemiyorum hele temizlik düşündükçe sinirim bozuluyor ya çamaşır bulaşık süpürge hiç biri tam olmuyor
Evet canım dr da kolik dedi damla verdi.Biraz büyüseler dışarı vs de cıkardık rahatca onlar da rahatlardı.2 bebekle çıkamıyorum ben bir yere.Olduk evet canım, sanırım sorun yok şimdi bi ağlıyor da uyuyamadığı için heralde. Oy kuzum yaa. Kolik mi acaba bebeğin?
Vallahi eve gelmek çok iyi geldi en azından psikolojim düzeldi çocukta rahatladı düzenine alışmaya çalışıyorBiz dedik demi10 güne falan adapte olursun tamamıyla
Bi benim yorumumu cvplamamıssınnnTamam canım sağol
Tek başına olucak işler değil canım çok normal.. Sadece bebekle ilgilenmek bile çok yorucu.. Yetişemediğin mecbur kalacak kendini kötü hissetme.. Yardım edecek sana destek çıkacak birisi yok mu yakınlarında?Ev işlerini yemeği herseyi kafama takıyorum ben kesinlikle hiç birine yetişemiyorum hele temizlik düşündükçe sinirim bozuluyor ya çamaşır bulaşık süpürge hiç biri tam olmuyor
Yani zor olur tabi. Evin içinde de zor senin için. Dilruba demirezer var ya instagramda gaz için sitesinde damla varmış herkes çok övmüş belki işe yararEvet canım dr da kolik dedi damla verdi.Biraz büyüseler dışarı vs de cıkardık rahatca onlar da rahatlardı.2 bebekle çıkamıyorum ben bir yere.
Annemler vardı gittiler, maalesef şehir dışında ailelerimiz. Eşim yardım ediyor ama eski düzene donmem 2 çocukla zor gibiTek başına olucak işler değil canım çok normal.. Sadece bebekle ilgilenmek bile çok yorucu.. Yetişemediğin mecbur kalacak kendini kötü hissetme.. Yardım edecek sana destek çıkacak birisi yok mu yakınlarında?
doktor bir damla önerdi probiyorik biraz iyi geldi en azından krize giricej kaadar aglamıyor artıkBenim bebeğim de kolik kimyon çayı, gaz damlası, egzersiz, masaj, banyo hiçbirşey işe yaramıyor.Özellikle geceleri sabaha dek ağlıyor.Rezene çayı içmeye başlıcam gece.En azından gece uyur rahatlar bebiş.
Ahh keşke biraz daha kalsalardıAnnemler vardı gittiler, maalesef şehir dışında ailelerimiz. Eşim yardım ediyor ama eski düzene donmem 2 çocukla zor gibi
Bende Bi etkisi olmadı canım . Bu arada evlat işi çok zor eşiyle sorunu olmayan bile lohusalıkta elbet ufak tefek sorunlar yaşıyor bence.Ben de 1aydır çok ağladım.Eşimle çok kötü şeyler yaşadık hala hazmedemiyorum.Bebeğimin dünyaya gelmesine sevinemedim dahi sorunlardan.Allah herkesin karşısına anlayışlı hayırlı insanlar çıkarsın.
Canım bulgur bebekte çok fazla gaz yapıyor bilgin olsun.
Size hangisini verdi canım?Sağlık Ocağındakiler de her damla her bebekte aynı etkiyi göstermez diyor.doktor bir damla önerdi probiyorik biraz iyi geldi en azından krize giricej kaadar aglamıyor artık
Ona da bir bakayım canım.Yorucu ama alıştım artık.Canları sağolsun yeter ki.Yani zor olur tabi. Evin içinde de zor senin için. Dilruba demirezer var ya instagramda gaz için sitesinde damla varmış herkes çok övmüş belki işe yarar
Umarım bir düzene girer kolik daha da zorOna da bir bakayım canım.Yorucu ama alıştım artık.Canları sağolsun yeter ki.
Ben yastıkları ısırmıştım. Sonra 1 saat o demirlere asıl benim hâlâ acıyor kollarımEvet boğaz ağrısıartık nasıl bağırdıysam. Bir de tam boğazım geçti baktım kollar hamlamış nasıl ağrıyor 2 gün kol ağrısı çektim yatağın kollarını çekmekten. Geçti bitti çok şükür
Hımm benim hiç gelmedi elime öyle bi şey. Hatta sen yazdıktan sonra tekrar kontrol ettim ip vs yok.Ben de göremiyorum canım altta kalıyor zaten. Elime geliyorlar iplik iplik baya acilma var benimkiler de sadece popo kisminda sert olan dikişde bir gevşeme yok. Tuvalet esnasında dikiş atmasın diye epey kalın bir dikiş atılıyor sanırım. Valla bana müdahale ederken dedim beni uyusturun, o da 5 dk uyutalim o zaman dedi. Allah'tan uyutmuş o zaman.
Bana da verdi ama ben içmedim.Kızlar ben normal dogum yaptım bana 1 haftalık antibiyotik verdi. Size de verdiler mi ? Ne bileyim emzirirken antibiyotik ne kadar sağlıklı?
Ahhh canım yaa neler yaşamışsın kıyamam.Anca fırsat buluyorum kızlar soran edenlere teşekkürler
Biliyorsunuz cuma gittiğimde doktor sıyırma yapmıştı . Cumartesi benim lekelenmelerim devam etti ve nışanım geldi tabi ben onu lekelenme sanmıştım yine ama neyse .cumartesi kasılma hissetmeye başladım farklıydı ve aklıma şu meşhur kasılma sayar uygulamasını indirmek geldi indirdim ve kasılmalarım beş dakikada bir olduğunu farkettim uygulama uyarıyordu hastaneye git diye bende yürü be aptal sen ne anlarsın gibi uygulamaya resmen hakaret ediyorum
Neyse akşam oldu eşim geldi eşime bi çay koy film izleyelim dedim koyduk herşey hazır çay hazır . Tam içicez oturuyorum içimde sanki balona benzer bi şey patladı Böyle pat diye ve bacaklarımdan aşağı bişey indi evet suyum gelmişgeldiği an adet sancısı gibi bi sancı hissettim direk doktoru aradım hastaneye geç arıyorum hasteneyi dedi korkma beş altı saatten önce açılma olmaz ilk doğumda dedi . Hastaneye gittim ve 3 cm açıklık 2 saat sonra 5 4 saat sonra 7 ebe şok öyle bağırıyorum ki kızlar hastane inliyo bildiginiz en son eşime beni çöpe atın diye yalvarıyordum adamı bildiginiz ısırmışım açıdan sonra doktor geldi işte doğumhaneye geldik 10 buçukta geldik hastaneye 2:19 kızım dünyaya geldi eşimde doğuma girdi . Oraları anlatmak dahi istemiyorum ölcem sandım artık . Herşey çok iyi çıktım dopumhaneden geçtim odaya süperim . Ama maalesef ki doktor içerde kanama alanı unutmuş hematom. Makatım iki saat sonra şişmeye başladı ben yine bağırmaya başladım ebeye bağırıyorum benim ıkınma hissim geliyor diye bişey olmaz canım yeni doğum yaptın ondandır diyor . Yıktım odayı gel beni muayene et ölğyorum diye . Nöbetçi doktoru çağırdı doktorun eliyle muayene etmesiyle patlayıp baştan aşağı kan olması bir oldu ve direk doğuöhaneye geri dikilen yerler söküldğ narkozla bayıltıp tekrar işlem yapıp dikmişler vs ayıldıgımda dikiş bitmek üzereydi çöm uzattıkça kusura bakmayın neticede bir minikle eve döndük asla bi daha hatırlamak istemeyeceğim bi anı olarak kaldı şimdi çok iyiyiz kızımda bende herşey on numara
Kız dur daha acın çok tazeBen unutamıyorum gerçekten yani unutan nasıl unutur bilmem ama aklımdan çıkmıyor açıkçası
Yaaaa bende diyorum ne zaman tanıyıp gülecek banaKızlar artık minikim yavaş yavaş beni tanımaya başladıhayran hayran bana bakıyor ya elini elime sürüp bana bakıyor sabah resmen beni sevdi ya eheheh. Birde artık ara ara bana gülüyor tipini yediğimmm sizde ne gibi gelişmeler oldu
Kuzum 1 haftalık bebekle ne taşınmasıÜfff vitaminsizlikten sütüm kesilmez inşallah ymk yemeğe firsatim olmuyor evde yapilan yemekler de...et sevmiyorum dedikçe tüm yemeklerin içine et koyuyorlar. K.validem 3 cesit ymk yapmis evde 3 kisiyiz ama sanki 20 kisiyi iftara cagirmisiz gibi koca koca tencereler.. taze fasulyeye et koymus yiyiyorum, sarma yapmis et koymus yiyemiyorum, tavuksuyu yapmis corba safi yağ... valla nankörlük yapmak istemiyorum ama 1 haftadir dogru duzgun bir sey yiyemedim. Bebek zaten dk basi bir memede. Anneme makarna haşlatıyorum şimdi. Hiç tadım yok, lohusa halimle bi de taşinma fasli cikardilar basima.. sinirlerim baya bi yiprandi. Devamli bir aglama geliyor. Burnumu sile sile aglayarak yaziyorum valla((
Canım normalde yerim ama oyle her seyin içinde yiyemiyorum. Hele taze fasulyeye, lahana sarmasinda fln hiç sevmiyorum. Anneme ikinci günümde fln et haşla demiştim protein olsun diye o da normalde o şekilde yapmaz içine kaşık kaşık salça koyarak pişirmiş mesela o da çok ağir geldi yiyemedim dün bebegin kontrolleri ve bnm kontrollerim vardi eve geldik derken sabahtan beri bir tane tostla durduğumu fark ettim. Dolapta et kalmiş onu yiyeyim bari dedim öğüre öğüre zorla onu yedim. Bulgur pilavını annem ısıtırken içine su katıp ısitmıs alti yapismasin diye. Ama bildigin suyun icimde bulgurlar yuzuyor. 5.gün Antibiyotik dokundu gece gram uyku uyuyamadim, dis etlerimin ve başımın agrisindan duramamaya basladim. Ayaga kalkayim diyorum bayilacak gibi oluyorum.Ahhh kuzum lohusalık çok etkiliyor insanı Allahım yardımcın olsun.. Demir ilacı vs kullanıyorsun dimi? Yoğurt vs yesen ekmekle belki iyi gelir sana.. Normalde demi et sevmiyorsun?
Esimin isi dolayisiyla bir yilligina istanbula yerlesmistik canim. Simdi tekrardan yasadigimiz yere donecektik zaten ama en azindan temmuzu bekleyebilirdi bu durum. Lohusaligimin ikinci gunu annemle eşim ne zaman gidecez demeye başladilar. Ben desen kendi canimin derdindeyim, alttan dikisler baski yapiyor, tuvalete giderken bile popomu yataktan kaldirmam neredeyse dakikalarımi aliyor, kas agrisi desen var meme hassasiyeti desen var. 4.günumde bi can havliyle ayaklanip eşyaları kutulara dizmeye basladim gideceksek gidelim lanet olsun diye... valla Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin gerçekten. En yakinin bile olsa yetemiyor. Keske normal doğumda hemen ayaklaniyorsun efsanesi benim icin gecerli olsaydi da kendi isimi kendim yapabilseydim.
Kuzum 1 haftalık bebekle ne taşınması
Çok mu elzem çok mu acil ki
Ahhh çözülür inşallah
Bebişine odaklan başka birşey düşünmemeye çalış
Unutursun canım ben unuttum bile.İnşallah unuturum keşke öyle olsa
Oyyyyşşş yerim onuKızlar artık minikim yavaş yavaş beni tanımaya başladıhayran hayran bana bakıyor ya elini elime sürüp bana bakıyor sabah resmen beni sevdi ya eheheh. Birde artık ara ara bana gülüyor tipini yediğimmm sizde ne gibi gelişmeler oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?