Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Aile hekimi azıcık bahsetti bugün de ne kadar geç yaparsak o kadar iyi gibi bi şey dedi erken yapınca çok doz gerekiyormuş sanırım
Ben dün çocuk doktorundan öğrendim menenjiti 3. Ayda rota ile birlikte ilk dozu öneriyorum dedi.
Sağlık ocağındaki bir ebe bana 1. Yaştan sonra yaptır tek doz yeterli oluyor demişti. Doktora söyledim. Tam bilemiyorlar onlar A tipi ile B tipini karıştırıyorlar büyük olasılık dedi.

Ben benim doktora da sorayim bakım farklı görüş ne diyecek bakalım
Bana doktor ilk doz 3. Ayda rota aşısı ile yapılsın dedi. Toplamda 3 doz (b tipi idi galiba) (diğer dozların aylarını şuan hatırlayamadım). 13. Ayda da (sanırım) tek doz (A tipi idi sanırım) yapılsın dedi.
Ayları ve tipleri tam hatırlayamadığımdan sanırım dedim

Himm 13.ayda demek

İkinci elleri bile pahalı kuzum ya
Doona nin muadilini aldım dolaptan ben 10 numara
Muadilinin adı ne tatlım
Yaaaa hadi bakalım satış olur inşallah ben dün iç zıbınlarıda sattım
Allahumme amin
Maclaren tabikii baston modeli biraz pahalı ama dolapta fln bulabilirsin belki
Baktım ama şık değil onlar da
Kızlar ben tatlı isteğime engel olamıyorum Meyveyle fln da bastıramıyorum, çikolatalar, bisküviler havada uçuşuyor sizde de öyle mi?
Ahhh bende. Diyete başladım ama tatlı krizlerim tutuyo valla
Kizzz nerelerdesin Allah seni ne etmesin
Bence sıcaklardan rahat giydiriyoruz ya böbrekleri üşüyor
Hamile kalmadan önceki kiloma yaklaşmıştım şimdi hızla uzaklaştım öyle söyleyim
Beri gel beri canooo
Oyyy hadi bakalım bnm ki de öyle gece fln da uğraşıyo ha bire zorluyo kendini seslerini duyuom .
Evet evet dönmeye başladılar. Hem çok datlular hem de artık çok daha dikkatli olmamız lazım
Ayy bende gelemiyorum artık valla hiç fırsatım olmuyo herkes bebesiyle meşgul tabii
Kızzz arada yaz ama merakta bırakma bizi

Kızlar seneye yazlık şeyler aldım baya ama sonbahar ve kışın giyecek bişeyi yok çocuğun indirim falan görürseniz haber edin
Ben ebebek, lC ve civil mağazalarından aldım kışlık. Takımlar 50 TL idi
Büyük oğlumda kullanmıştık. Felaket ötesi kabız yapmıştı
Küme beslenme nedir. Biraz açabilir misiniz. Benim oğlan akşam 6-8 arası memeye yapıştık kalıyor.

Alerji şüphelenilen kakada mukus olan benimki Arkadaşlar bir duyum aldım birazda araştırdım. Bakalım siz ne diyeceksiniz.

Şimdiii malum rota aşısı zamanı geldi. Aldığım duyuma göre rota aşısı alerjik bünyeli bebişlern alerjisini tetikliyor, hali hazırda alerjene tepki gösteren bebişleri daha da kötü yapıyormuş. Mukusu arttırıyor kakada on tepkisi verebiliyormuş. Bazı doktorlar bu durum karşısında yapılmamasını bazıları yapılmasını söylüyor. Büyük oğlum alerjik ve biz ona rotayı yaptırmıştık. Tam hatırlamıyorum ama onu rota tetiklemiş olabilir. Şimdi ise küçük oğluma ben yaptırmayı düşünmüyorum. Henüz doktorumuz ile görüşmedik. Sizlerin bu konu hakkında bilgisi var mı??

Yani ben söyleyeyim de, artik hiçbir şey alınacağı kalmamış. Bir de geçen sene maddi olarak zor bir zamandı bizim için, eşyalar olmasaydı napardim bilemiyorum⚘
Gerçekten zor ya. Ben hamile kaldıktan sonra almaya başladım o zamanlar bu kadar fazla değildi. Ocaktan sonra fırladı her şey.

Aynen benimkide öyle hele acıksın yada uykusu gelsin abavv:))

En güzeli ya. Ben cesaret edemedim ama sizi görünce heveslendim bakalım eve döneyim denerim
Bir de emzik versen böyle emmez zaten aklına esince 40 yılda bir alıyor onu da ama ele gelince cap cup bi yandan da savaşıyor

Sen dolaba doona yaz arat çıkıyor. Muadilleri de zaten doona yazıyor. Foofoo var mesela muadili. Bu arada istanbuldaysan bu fofo yu satan mağazalar varmış

Bi bakıyım mağazalara gidip. Bi e bebeğin mağazasına gidiyorum

Ay korktum şimdi bi ya. Yaptırmaya karar vermiştim ben. Hiç bilgim yok maalesef

Ay korktum şimdi bi ya. Yaptırmaya karar vermiştim ben. Hiç bilgim yok maalesef
Bunu duyduğumda bende bi tırstım. İçtiğim sÜte ve fındığa mukus ve huzursuzluk ile tepki vermişti. Malum bu damla ağız yolu ile direk bağırsaklara bulaşıyor. Alerjide bağırsak kaynaklı. O yüzden yaptırmayı düşünmüyorum

Ben de süt alerjisi olan bebeklere rota aşısını yapmadıklarını biliyorum. Bizim de arada kakada mukus gibi yapışıklık oluyor. Fotolarını çektim son kontrolde dr gösterdim, hayır normal dedi. Sizin alerjiniz kesinleşti mi?

Benimki mama içiyor. Bi alerjisi var mı şu an bilemem sizler gibi. Bi doktora sorayım olmadı ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…