- 5 Mart 2021
- 6.167
- 9.013
- 148
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #74.581
Ayyy iyiki var iyiki burdaki herkeste varTamam canom burası olmasa hicbirşey bilmeyecektik yeminlen
Haziran anneler zaten topiğimiz çok muhteşemAyyy iyiki var iyiki burdaki herkeste var
Her doktor farklı bir şey uyguluyor bizim kafalar bir milyonBizde her hangi bir kabızlık huzursuzluk falan olmadı canım. Bestiron kullanıyorum
Canım ama d vitamini önemli
Bestironda bize damla hesabı yapmadı 1 ml ddi öyle veriyorum daha doğrusu vermeye çalışıyorm
Maşallah canımbize öyle demedi. Pipiye dokunma dokunursan ağrır ağlar dedi. Kremi sanki krem şantş sıkar gibi pipinin etrafına sık bezi kapat ddi. Öyle yap sende ilk günler çıkarma ağrır ya kıyamam minnoşa
He ya bize ddi. Kız o kadar etikete ddim noli grupta
Evde değilim de canım eve gidince atim
Şu atak haftalarını bir anlayamadım gitti yaaaa doktora soracaktım unuttumValla biz doğum tarihine de 40.hafta doğum tarihine göre de ataktayız. 35 günlük atakmış bu beee. Neyse dünden beri gündüz uykularında gerileme var. 1 saat uyuyup uyanıyor. Bende doymuyor heralde dedim 150 ye çıkardım yine içmiyor hatta ağzına biberon girince ağlıyor. Yine bi mama reddi yaşıyoruz. Bugünde aynı 1 saat uyuyup uyandı falan ondan aklıma geldi atak. 4.ay atağı gümbür gümbür gelmiş
40.haftaya göre yazıyor her yerde de çok saçma yani öyle olmasıŞu atak haftalarını bir anlayamadım gitti yaaaa doktora soracaktım unuttum
Ben bir ara tazikliyken ilk sütü sağıp attım kuzum sonra emzirdim. Daha çok tazzik olmaya başladı. Birde doktor sağma içer o dedi alışıcak onu içmeye bitirmeye yutma refleksi gelişecek dedi. Bende sağmayı bıraktım. Sonra bir ara göğüslerim eskisi gibi sertleşmedi aha noluyor sütüm mü azaldı diye ben bir panik oldum. Doktora söyledim anneler böyle yanılıp mamaya başlıyor normal bir durum dedi. Panik olmak her şeyi tetikliyor ya.. Senin vesilen ile kızlar panik olmayın emzirmeye devam edin yemenize içmenize ara vermeyin demek istedimBizim oğlan son kontrolde 500 gr almisti,doktor da az demisti.cunku bizim bebe ilk 3 ayda 3 kilo almişti.bennaylarca sut sagip vermiş biriyim.
Bende duşundum taşindim ve gunduzleri sutumu sağmaya karar verdim.hem ne kadar ictigini gorurum hemde başka bi sebepten.O da; bebeler sut tazyikli olunca önsutu içip yagli sutu icemeyebiliyolarmis.bunun belirtileri de,cok fazla kusmasi,sulu kaka yapmasi ve gazli olmasiymiş.
Bizde hepsi de var.şimdi gunduzleri sagip yagli sutu de almasini saglayacam.
Size de fikir olabilmesi şeyiyle paylaâmak istedim.10 gun sonra tartısi var,tartiya gumbür gümbür gidiyoz
Sertleşiyor mu yani? Benim bayadır öyle olmuyor. Bir sayfaya yazmıştım soru cevapta hatta burda da paylaştım sayfayı.. Sayfanın yöneticisi anne de saolsun kendi yaşadıklarından bilgiler verdi. 3 aya kadar kontrolsüz süt üretimi olurmuş. 3. Aydan sonra meme terbiyesi diye bir şey olurmuş. Bebek ne kadar emerse o kadar gelir dedi. Korkma birden süt bitmez şunları şunları ye sütünü destekle gibi bir şey dedi. Bir sonraki hafta doktora söyledim durumumu oda bebek ne kadar emerse o kadar gelir artık normal bir durum dediAyy kızlarrr kızım hem acıkınca emerdii hem uyumak isteyince hep emmek isterdii oyüzden sanırsam kilo yavaş alırdı gene yavaş aldı ama bundan sonra böyle yapcam
şu son 2 gundür uyumak istediğinde emzik veriyorum ona verirken şu 2 saatte kadar sütüm bi doluyo 2 saat bile degil yarım saatede oyalanıyo ediyo derken ben çok şaskınım şuan isterseniz sizlerde deneyin öyle bi vereyim agzına dedim aldı hiç zorlamadım
Bence de yaaa çok saçma doğum baz alınmalı40.haftaya göre yazıyor her yerde de çok saçma yani öyle olması
Tabi tabi 1 bucuk ay sonra ilk kez sağdim,sut gayet yeterli.ama iste ön sutu alip birakabiliyolar bi de şimdi meme de saga sola bakmaya başladi,adam akilli verimli ememmiyo.geceleri daha guzel emiyoBen bir ara tazikliyken ilk sütü sağıp attım kuzum sonra emzirdim. Daha çok tazzik olmaya başladı. Birde doktor sağma içer o dedi alışıcak onu içmeye bitirmeye yutma refleksi gelişecek dedi. Bende sağmayı bıraktım. Sonra bir ara göğüslerim eskisi gibi sertleşmedi aha noluyor sütüm mü azaldı diye ben bir panik oldum. Doktora söyledim anneler böyle yanılıp mamaya başlıyor normal bir durum dedi. Panik olmak her şeyi tetikliyor ya.. Senin vesilen ile kızlar panik olmayın emzirmeye devam edin yemenize içmenize ara vermeyin demek istedim
Yaaaa kuzum benimhadi inşallah her şeyi sever zevkle yer
Topiğimizin ilk gözağrısı ek gıdaya geçmiş maşallah ona afiyet olsunnnYoğurt ekşi gibi geliyor sanırım bebelere Ay çok heyecanlı Mama sandalyesi almışmıydın kuzum?
Bizim emme süresi baya kısaldı. En fazla 10 dk oda çok nadir. Genelde 3-5 dk gibi bir süre sonra etrafa bakıyor bana bakıyor oyun yapıyorTabi tabi 1 bucuk ay sonra ilk kez sağdim,sut gayet yeterli.ama iste ön sutu alip birakabiliyolar bi de şimdi meme de saga sola bakmaya başladi,adam akilli verimli ememmiyo.geceleri daha guzel emiyo
Acaba erken doğduğu için mi oturtma dedi anlayamadım yaa.. bizimki 4ay1günlükten mama sandalyesine kısa sürelik oturtmaya başlayabilirsin dedi.İnş canım inş
Saol kuzum olabilir ekşi yemiş gibi yaptı suratını :)) daha almadım arkadaşlar biz veririz dedi belki onlardan alırım. Ya doktor oturtma dedi. Ek gıda verirken oyüzden biraz zorlandım valla :=
Aynı biz resmen mememle oynuyor bir de bana bakıp yarım ağız aguuu diyorBizim emme süresi baya kısaldı. En fazla 10 dk oda çok nadir. Genelde 3-5 dk gibi bir süre sonra etrafa bakıyor bana bakıyor oyun yapıyor
Son sütu es gecmemek gerekiyo işte.sulu kaka ön sütle alakaliymişya,biz bu ay cok sulu yaptikBizim emme süresi baya kısaldı. En fazla 10 dk oda çok nadir. Genelde 3-5 dk gibi bir süre sonra etrafa bakıyor bana bakıyor oyun yapıyor
Bilmiyorum benim oyle olmuyo nekadar emerse gelir falan bana hikaye geliyo artık denedim cunkü onu da benimki oyle dolmuyo maaleseff aksine dinlenince banada bol bol dinlen dedi drumSertleşiyor mu yani? Benim bayadır öyle olmuyor. Bir sayfaya yazmıştım soru cevapta hatta burda da paylaştım sayfayı.. Sayfanın yöneticisi anne de saolsun kendi yaşadıklarından bilgiler verdi. 3 aya kadar kontrolsüz süt üretimi olurmuş. 3. Aydan sonra meme terbiyesi diye bir şey olurmuş. Bebek ne kadar emerse o kadar gelir dedi. Korkma birden süt bitmez şunları şunları ye sütünü destekle gibi bir şey dedi. Bir sonraki hafta doktora söyledim durumumu oda bebek ne kadar emerse o kadar gelir artık normal bir durum dedi
Acaba erken doğduğu için mi oturtma dedi anlayamadım yaa.. bizimki 4ay1günlükten mama sandalyesine kısa sürelik oturtmaya başlayabilirsin dedi.
Ya canım niye oturtma dedi ki? Benim doktorum da oturtabilirsin dedi eşim de dedi ben gayet oturtuyorum şu anİnş canım inş
Saol kuzum olabilir ekşi yemiş gibi yaptı suratını :)) daha almadım arkadaşlar biz veririz dedi belki onlardan alırım. Ya doktor oturtma dedi. Ek gıda verirken oyüzden biraz zorlandım valla :=
Ya canım niye oturtma dedi ki? Benim doktorum da oturtabilirsin dedi eşim de dedi ben gayet oturtuyorum şu an
Şimdi okudum mesajını, ek gıdaya başladıysan bence oturtabilirsin artık. Hem diğer pozisyonda daha riskli olabilir bir şeyler yedirmen. Sen daha iyi bilirsin annesinin tabi fikrimi söylemek istedimAynen kuzum erken doğduğu için dedi ama oturma belirtilerini veriyor. Zaten 20 gün sonra 6. Aya giriyor ozaman sanırım der oturtun diye. Düzeltilmiş olarakta 4 aylık oluyor ozaman işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?