- 1 Ağustos 2022
- 1.009
- 2.442
- 83
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #74.601
Seninle aramda 1 ay var sanırım ondan mı acaba sen ne zaman oturtmaya başladın
Cano yatırarak yedirme. Ay senin doktor bi garip desteksiz oturmadan ek gıdaya başlanmazmış bi post görmüştüm instagramda bulamadımİnş canım inş
Saol kuzum olabilir ekşi yemiş gibi yaptı suratını :)) daha almadım arkadaşlar biz veririz dedi belki onlardan alırım. Ya doktor oturtma dedi. Ek gıda verirken oyüzden biraz zorlandım valla :=
Evet boğazına bir şey kaçarsa öğürmesi çok daha zor olurCano yatırarak yedirme. Ay senin doktor bi garip desteksiz oturmadan ek gıdaya başlanmazmış bi post görmüştüm instagramda bulamadım
Şimdi okudum mesajını, ek gıdaya başladıysan bence oturtabilirsin artık. Hem diğer pozisyonda daha riskli olabilir bir şeyler yedirmen. Sen daha iyi bilirsin annesinin tabi fikrimi söylemek istedim
He tamam1 ay önce :)
Cano yatırarak yedirme. Ay senin doktor bi garip desteksiz oturmadan ek gıdaya başlanmazmış bi post görmüştüm instagramda bulamadım
Evet canım fizyoterapist eşim o oturt diyor yani bana. Ayrıca bildiğim kadarıyla kalça çıkıklığı testinden geçtiyse oturtmanda bir sıkıntı yok zaten saatlerce oturmayacak nihayetinde
Bizimki 40+3te geldi o konuda karşıklığım yokBence de yaaa çok saçma doğum baz alınmalıKafam karışıyor
Aynen zaten yediği ne kadar 5 dk sürmezHaklısın canım söylediğinde bende öyle düşünüyorum eşinde oturt diyorsa yani fizyoterapistti dimi
He tamam
Kuzu bende gördüm onu banada çok saça geldi yarı oturtma pozisyonunda verene kadar canım çıktı yani. Ben en iyisi en azından yedirirken oturtayım
Aynen zaten yediği ne kadar 5 dk sürmez
Evet canım doktorlar bu konularda çok fikir ayrılığı yaşıyorlar:) ben tadımlara başladım diye etrafımdakiler neler neler dedi. Halbu ki doktorum başlamamı söyledi. Duyduklarım da "yaaa çok erken değil mi canımm" " ayy niye emzirmiyorsun sürekli hasta olur bu çocuk" "emzirseydin keşkee" bir daha emziriyor musun sorusunu duyarsam niye sen mi emzireceksin diyicem yeter vallahi bıktım. 4 ay durmadan gece gündüz süt sağdım eve geldi emmedi o kadar uğraşmama rağmen. Sütüm de vardı sagiyordum ama nasibi bu kadarmış. Kendi annem bile uğraşlarımı gördüğü halde bilerek mi emzirmiyorsun dedi hey allahımBak bunu bilmiyordum kuzum. Tamamdır ozaman oturtayım ben rahat rahat yesin ek gıdasını minik:)
Evet canım doktorlar bu konularda çok fikir ayrılığı yaşıyorlar:) ben tadımlara başladım diye etrafımdakiler neler neler dedi. Halbu ki doktorum başlamamı söyledi. Duyduklarım da "yaaa çok erken değil mi canımm" " ayy niye emzirmiyorsun sürekli hasta olur bu çocuk" "emzirseydin keşkee" bir daha emziriyor musun sorusunu duyarsam niye sen mi emzireceksin diyicem yeter vallahi bıktım. 4 ay durmadan gece gündüz süt sağdım eve geldi emmedi o kadar uğraşmama rağmen. Sütüm de vardı sagiyordum ama nasibi bu kadarmış. Kendi annem bile uğraşlarımı gördüğü halde bilerek mi emzirmiyorsun dedi hey allahımsonra kuvöz sürecini detaylı anlatınca söylediğinin saçma olduğunu anladı tabii. 80 gün bebeğimden ayrı kalıp dünyanın stresini yaşayıp 4 ay dolu dolu süt verebilmem bile iyi bir şey benim için. Neyse işte ağzı olan konuşuyor böyle konularda napalım. Biz de hala hastanedeyiz eve geçince ek gıdaya tam anlamıyla başlamayı düşünüyorum. Geçen gün tadım için buharda tatlı patates pişirip çatalla ezip vermiştim 2-3 çay kaşığı yedi. Kalanını da silikon buz kalıplarına koyup dondurdum. Sırada avakado ile karışık muz püresi vericem inşallah beğenir tadını. Avakado bebeklerin beyin gelişimi için inanılmaz faydalı sen de dene istersen bebişe
Bizim oğlan son kontrolde 500 gr almisti,doktor da az demisti.cunku bizim bebe ilk 3 ayda 3 kilo almişti.bennaylarca sut sagip vermiş biriyim.
Bende duşundum taşindim ve gunduzleri sutumu sağmaya karar verdim.hem ne kadar ictigini gorurum hemde başka bi sebepten.O da; bebeler sut tazyikli olunca önsutu içip yagli sutu icemeyebiliyolarmis.bunun belirtileri de,cok fazla kusmasi,sulu kaka yapmasi ve gazli olmasiymiş.
Bizde hepsi de var.şimdi gunduzleri sagip yagli sutu de almasini saglayacam.
Size de fikir olabilmesi şeyiyle paylaâmak istedim.10 gun sonra tartısi var,tartiya gumbür gümbür gidiyoz
Bizim oğlan son kontrolde 500 gr almisti,doktor da az demisti.cunku bizim bebe ilk 3 ayda 3 kilo almişti.bennaylarca sut sagip vermiş biriyim.
Bende duşundum taşindim ve gunduzleri sutumu sağmaya karar verdim.hem ne kadar ictigini gorurum hemde başka bi sebepten.O da; bebeler sut tazyikli olunca önsutu içip yagli sutu icemeyebiliyolarmis.bunun belirtileri de,cok fazla kusmasi,sulu kaka yapmasi ve gazli olmasiymiş.
Bizde hepsi de var.şimdi gunduzleri sagip yagli sutu de almasini saglayacam.
Size de fikir olabilmesi şeyiyle paylaâmak istedim.10 gun sonra tartısi var,tartiya gumbür gümbür gidiyoz
Şimdi kilo almazlarsa bikac ay sonra iyice hareketlenecekler,azar azar alacaklar korkum oBizimkide 3 Ay kontrolde 420 gr almıştı 4 Ay kontrolde 700 almış değişiyor ya bende şeye katılıyorum ilk ay fazla alıp dengeliyolar
Kuzum teşekkür ederim şimdi biraz daha iyi çok şükür. Burundan oksijen desteğine devam şimdilik. Ventolin ile buhar veriyorum serum ile besliyorlar ciğerine baskı yapmasın diye günde 3 defa felan 50ml mama verebiliyorum sadece kısıtlı beslenme yani. Enfeksiyonu var işte antibiyotik veriyorlar damardan. Dün aşkımı 15 defa deldiler resmen damar yolunu bulmak için çok üzüldüm ağlamaktan mosmor olduCanım çok geçmiş olsun ben kaçırmışım yazdıklarını nasıl olduysa. Şimdi nasıl minik. Annemde kuzenimin normal doğumla olan ve emziren çocuğu bir ara reddetmiş buda zorlamışta tekrar emmiş falan sende uğraş dedi sinirlerim tepeme çıktı. İyide benim çocuğum küvözde kaldı geldiğinde emme refleksi hala yoktu emzirmek için sen gördün neler yaptığımı ikimizin aynı şey mi dedim. Herkes biraz zorluyor şansını işte. Ve hala sağmaya devam ediyorum günde 1 kere de olsa sütümden alıyor napim. Avakado inş severde bende çok istiyorum vermeyi muzu sevdi zaten yer diye düşünüyorum.
He kız dedim noliy diyeAhahahah dedim kendi kendime noluyor diyecek
Aynen ya oda swetin dediği gibi her ilacın damla başına düşen mg farklı olduğu için sanırımHer doktor farklı bir şey uyguluyor bizim kafalar bir milyonDemir ilacı için kilo başına 1 damla deyince bilmediğimden bir şey demedim. Böyle uyguluyoruz farklı bir şeyler olursa o zaman dozaj değişiyor demişti.
Kız beni bulur hep kafaya takılacak işler. Ben daha vermem gerekenleri aklımda tutmaya çalışınca birde pipiyi dışarı çıkartcanız deyince ben iptal oldumUfak oldukları için içe gömülüyor sanırım bilemedim ki.. Dikişli oldu. Sizinki nasıl oldu. Ne kadar sürede iyileşti?
Çok gecmis olsun,umarim biran önce şifa bulur korkma annesi.onlar bizden daha güclu:)Kuzum teşekkür ederim şimdi biraz daha iyi çok şükür. Burundan oksijen desteğine devam şimdilik. Ventolin ile buhar veriyorum serum ile besliyorlar ciğerine baskı yapmasın diye günde 3 defa felan 50ml mama verebiliyorum sadece kısıtlı beslenme yani. Enfeksiyonu var işte antibiyotik veriyorlar damardan. Dün aşkımı 15 defa deldiler resmen damar yolunu bulmak için çok üzüldüm ağlamaktan mosmor oldu( 16. Defa başka hemşire geldi o denedi ilk denemede yaptı... Ellerinde kollarında ayaklarında hep iğne izleri var şu an off offf solunum güçlüğü olan bebeklere sıkışık diyorlarmış ve damar yolu çok zor bulunuyormuş e benim sıpa da kolundaki çok hareketli olduğu için çıkardı mecbur yenisini açmaya çalıştılar. Şimdi ayağından açtılar bez taktık çıkmasın diye napalım.. Ne kadar damardan beslense de mamayi o kadar özlemiş ki nasıl içti bir görsen. 60ml i 1 dakikada bitirdi:/ eve bi gitsek de güzel beslense artık yavrum rezil olduk valla ya.
Sertleşiyor mu yani? Benim bayadır öyle olmuyor. Bir sayfaya yazmıştım soru cevapta hatta burda da paylaştım sayfayı.. Sayfanın yöneticisi anne de saolsun kendi yaşadıklarından bilgiler verdi. 3 aya kadar kontrolsüz süt üretimi olurmuş. 3. Aydan sonra meme terbiyesi diye bir şey olurmuş. Bebek ne kadar emerse o kadar gelir dedi. Korkma birden süt bitmez şunları şunları ye sütünü destekle gibi bir şey dedi. Bir sonraki hafta doktora söyledim durumumu oda bebek ne kadar emerse o kadar gelir artık normal bir durum dedi
Teşekkür ederim canım evet biliyorum onlar çok güçlü 80 günde anladım yani bunu:))Çok gecmis olsun,umarim biran önce şifa bulur korkma annesi.onlar bizden daha güclu:)
Tabi tabi 1 bucuk ay sonra ilk kez sağdim,sut gayet yeterli.ama iste ön sutu alip birakabiliyolar bi de şimdi meme de saga sola bakmaya başladi,adam akilli verimli ememmiyo.geceleri daha guzel emiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?