- 5 Mart 2021
- 6.167
- 9.013
- 148
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #74.641
Yerim onu benAynı biz resmen mememle oynuyor bir de bana bakıp yarım ağız aguuu diyorbitiyorum ama Yemen lazım kızım diyorum kilo Alman gerek dinlemiyor 10 dk emince şükreder oldum.
Doktor bana süreyi uzat emmek için dedi ama ben genelde bebeğe göre hareket etmek zorunda kalıyorum 4 saatte 1 değilde daha erken emdiği çok oluyor. Alıyordur son sütü öyle düşünüyorum. Benim bebiş sürekli kaka yapmıyor artık süresi onunda uzadı. Mukuslu oluyor hep.. 2. Ay aşısı zamanı 3-4 gün köpüklü yaptı. O zaman bende internetten araştırdım. Ön süt vs alan bebeklerde olur yazıyordu o zamanlar denemiştim.Son sütu es gecmemek gerekiyo işte.sulu kaka ön sütle alakaliymişya,biz bu ay cok sulu yaptik
Canım benim yaaa nasıl acımıştır yavrum. Neden olmuş peki üşütmüş mü acabaKuzum teşekkür ederim şimdi biraz daha iyi çok şükür. Burundan oksijen desteğine devam şimdilik. Ventolin ile buhar veriyorum serum ile besliyorlar ciğerine baskı yapmasın diye günde 3 defa felan 50ml mama verebiliyorum sadece kısıtlı beslenme yani. Enfeksiyonu var işte antibiyotik veriyorlar damardan. Dün aşkımı 15 defa deldiler resmen damar yolunu bulmak için çok üzüldüm ağlamaktan mosmor oldu( 16. Defa başka hemşire geldi o denedi ilk denemede yaptı... Ellerinde kollarında ayaklarında hep iğne izleri var şu an off offf solunum güçlüğü olan bebeklere sıkışık diyorlarmış ve damar yolu çok zor bulunuyormuş e benim sıpa da kolundaki çok hareketli olduğu için çıkardı mecbur yenisini açmaya çalıştılar. Şimdi ayağından açtılar bez taktık çıkmasın diye napalım.. Ne kadar damardan beslense de mamayi o kadar özlemiş ki nasıl içti bir görsen. 60ml i 1 dakikada bitirdi:/ eve bi gitsek de güzel beslense artık yavrum rezil olduk valla ya.
Haberlerde gördüm Ekim ayında bu zamana kadar en yüksek sıcaklığı görülmüş Antalya daAy kızlar antalyaya kış gelmeyecek sanırım bu gidişledün 43 derece gösteriyordu alev esti resmen
Dinlenmeyi söylüyor tabiki ama çok değişik bünyesel fark ediyor mu acaba.. benim bazen oluyor bazen olmuyor uyuyunca.. Hatta doktor bana kendine besin kısıtlaması yapma sütünü etkiler şeninde bebeğinde ihtiyacı var dedi.Bilmiyorum benim oyle olmuyo nekadar emerse gelir falan bana hikaye geliyo artık denedim cunkü onu da benimki oyle dolmuyo maaleseff aksine dinlenince banada bol bol dinlen dedi drum
Evet büyük ihtimal öyle.. Belirti veriyorsa çok güzel zaten sen egzersiz yaptırırsın oda hazırlıyor sonuçta bebişi oturtmayaAynen kuzum erken doğduğu için dedi ama oturma belirtilerini veriyor. Zaten 20 gün sonra 6. Aya giriyor ozaman sanırım der oturtun diye. Düzeltilmiş olarakta 4 aylık oluyor ozaman işte
Canim benimki de 2 saatte bir felan emiyo günduz,gece iyi uyuyo bazen 6 saati buluyo.Doktor bana süreyi uzat emmek için dedi ama ben genelde bebeğe göre hareket etmek zorunda kalıyorum 4 saatte 1 değilde daha erken emdiği çok oluyor. Alıyordur son sütü öyle düşünüyorum. Benim bebiş sürekli kaka yapmıyor artık süresi onunda uzadı. Mukuslu oluyor hep.. 2. Ay aşısı zamanı 3-4 gün köpüklü yaptı. O zaman bende internetten araştırdım. Ön süt vs alan bebeklerde olur yazıyordu o zamanlar denemiştim.
Muayene sonrası bizede haber et kuzum işe yarayacak mı kaka ve kiloda..
Akıllı bıdık dışarının durumunu ayırt etmiş ne kadar kalırsam kar demiştirBizimki 40+3te geldi o konuda karşıklığım yokbaya sevmişti içeriyi
Evet büyük ihtimal dışarıyı çözdü uzattı süreyiAkıllı bıdık dışarının durumunu ayırt etmiş ne kadar kalırsam kar demiştirHemde annesi atakları rahat hesaplasın demiş
Evin içi 26 derece soğuk da değil aslında, köye gitmiştik baya sarmaladım battaniye ile ama çok soğuktu bir de gelince sağlık ocağına gittik klima çarptı sanırım orada.Canım benim yaaa nasıl acımıştır yavrum. Neden olmuş peki üşütmüş mü acaba
Haberlerde gördüm Ekim ayında bu zamana kadar en yüksek sıcaklığı görülmüş Antalya da
Çok mu uzak iş yerin kuzum süt iznini kullansan? Bende kasım gibi başlayacağım sanırım iş yerine araba ile gitme pratiği yapıyorum. Benim iş yerim yakın normalde 10 dk araba ile trafik yoksa ama ben ana yolları kullanıyorum güvenli olsun bende öğreneyim diye 25 dk sürüyor. 3 gün denetime giderken bir tık alıştım nasıl bir döngü olucak deneyimledim biraz.. Tabiki illaki süt sağıp bırakmak gerekiyor. Önce emzirdim, sonra kalanını sağdım ben gelene kadar idare etsin diye annemde kaşık biberonla içirdi (40cc gibi bir şey) biberon 50cclik bir tık büyük almak gerekecek ya da birkaç tane daha 50cclik almak lazım..Ben biberonq alışır diye sagip vermiyordum ama 1 Ay sonra fln ise dönebilirim o yüzden denerim bi yandanda uzuluyorum gece bari emse diye emen bir bebeyi bırakıp ise gitmek zor gelecek yılbaşına kadar evde olmayı planlıyordum ama kasımda gel diyorlar eşimde olmaz diyor gidip goruscem en azinean 7 aylik fln olur keşke yakın olsa yarı zamanlı gider gelirdim bebemde sütten mahrum kalmazdı ne zor işler ya
Tüh ya kuşum benim hemen iyileşsinEvin içi 26 derece soğuk da değil aslında, köye gitmiştik baya sarmaladım battaniye ile ama çok soğuktu bir de gelince sağlık ocağına gittik klima çarptı sanırım orada.
Evett inanılmaz sıcakkk
Tekrar tekrar yazdırmayayım yazdıklarını görmedim geçmişe dönüp bakarımKuzum teşekkür ederim şimdi biraz daha iyi çok şükür. Burundan oksijen desteğine devam şimdilik. Ventolin ile buhar veriyorum serum ile besliyorlar ciğerine baskı yapmasın diye günde 3 defa felan 50ml mama verebiliyorum sadece kısıtlı beslenme yani. Enfeksiyonu var işte antibiyotik veriyorlar damardan. Dün aşkımı 15 defa deldiler resmen damar yolunu bulmak için çok üzüldüm ağlamaktan mosmor oldu( 16. Defa başka hemşire geldi o denedi ilk denemede yaptı... Ellerinde kollarında ayaklarında hep iğne izleri var şu an off offf solunum güçlüğü olan bebeklere sıkışık diyorlarmış ve damar yolu çok zor bulunuyormuş e benim sıpa da kolundaki çok hareketli olduğu için çıkardı mecbur yenisini açmaya çalıştılar. Şimdi ayağından açtılar bez taktık çıkmasın diye napalım.. Ne kadar damardan beslense de mamayi o kadar özlemiş ki nasıl içti bir görsen. 60ml i 1 dakikada bitirdi:/ eve bi gitsek de güzel beslense artık yavrum rezil olduk valla ya.
Kuzum çok sağ ol şimdi düne göre daha iyi nefes alması düzeldi. Antibiyotik tedavisine başladılar serum takılı zaten buhar veriyorum bir de. Doktor ne zaman çıkacağımızı söyleyemiyor tabii ki bebişin iyileşmesine bağlı. 3-4 gün kalırız diye tahmin ediyorum iyi olsun daTekrar tekrar yazdırmayayım yazdıklarını görmedim geçmişe dönüp bakarımkuzum çok geçmiş olsun bebiş şimdi nasıl?
Bizde ilk gördük dedim nerde bişi kalmamışHe kız dedim noliy diye
Aynen ya oda swetin dediği gibi her ilacın damla başına düşen mg farklı olduğu için sanırım
Biraz kiloluysa canım kilodan gömülüyor içineben ilk gördüğümde aha ddm hepsini mi kesmişler hani pipi
Bizimki dikişsiz galiba canım lazer kesim mi ne. Bir haftaya falan iyileşir yavaş uavaş normale döner. İlk gün sadece çok mızmızdı sonra fark etmedi.
Ama ne dicem bezi çok sıkıyorsa bi numara büyük kullan yani o bölgeyi çok sıkmamaya dikkat et yani bebiş en azından ağrı olmazsa huzursuz olmas
Bide bizim yaz dönemiydi sadece çıtçıtlı body giyiniyordu evde. Alt çıtçıtları kapatmadık bir kaç gün öyle serbest dursun çabuk iyileşsin ddk ve çok şükür hiç bir sıkıntımız olmadı
Ben humana içtim şişsin diyeEvet bende okudum
İlk zamanlar sut akardı simdi hiç akmıyor mesala oda ondanmis
Ama sey 2 saat gogsu @Jou nun dediği gb dinlendiricinde şişme doluluk hissediyorum bende hatta em kızım yahu diyorum
Fethiye de bunaltıcıydı bugün ama 43 derece değil tabi Antalya’nın nemi leş resmenAy kızlar antalyaya kış gelmeyecek sanırım bu gidişledün 43 derece gösteriyordu alev esti resmen
Evet öyle gerçekten aşırı bir sıcak var 2-3 gündürFethiye de bunaltıcıydı bugün ama 43 derece değil tabi Antalya’nın nemi leş resmen
İnek sütünü bırak bebeğe büyüklere bile önerilmiyor. Bunu geçen sene öğrendim. Geçen doktorla konuşurken sadece süt içmiyorum dedim. Boşver çokta lazım değil dedi.İnsanlara ne oluyorsa anlamıyorum cidden böyle diyenleriben artık karışanlara " sen de çocuk yap isteğinin gibi büyüt, ben bebeğim için böyle uygun görüyorum. Ne de olsa annesi benim" diyorum ne diyeyim başka. Süt yoksa mama vermeyip gidip inek sütümü içireyim hemen çocuğa. Ha eskiden öyle yapıyorlarmış imkanlar kısıtlıymış ama mamanın besleyiciligi başka tabi, mamayı da inek sütü ile yapıyorlar fakat sütün bebeğe yarayacak kısmını alıp yaramayacak kısmını koymuyorlar ki bebek tolere edebilsin. 1 yaşına kadar zaten inek sütü önerilmiyor. Anne sütünden sonra verilebilecek en besleyici şey mamadır ama gel de insanlara anlat bunu. Sanki keyfimden emzirmedim bebeğimi
Geçenlerde rota için arkadaşımla konuşurken o bahsetti. Onun bebişinin yumurta alerjisi varmış. 12. Ay aşısı dahil tüm aşılarını hastanede vurduruyormuş. Vurulduktan sonra yarım saat beklemişler sonra gitmişler eve..Ben bir haftadan fazla oldu başlayalı yazmaya. Ama tam anlamıyla çözemiyorum neden olduğunu ya. Bizim deride döküntü olmadı ya arada kızarıp geçiyor ama bilemedim
Bide kızlar bu alerjik bebeklerde 1 yaş aşısı sıkıntılıymış galiba. Daha doğrusu yumurtaya alerjisi olan bebişlerinbununla ilgili bir şey dedi mi doktorunuz. Tekrar muayeneye gidince soralım bakalım not alcam ben
@1mrw @YunSev başka kim vardı alerjik bebik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?