- 5 Mart 2021
- 6.167
- 9.013
- 148
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #74.701
Evett bunu geçen gün instada gördüm aparat oluyormuş basması için mama sandalyesinde ondan olandan alın diye. Ay hatırlattığın iyi oldu.Mama sandalyesi şart ama ayaklarının basması gerekiyormuş otururken
Yaaaa baya uzakmışUzak kuzum ya 2 saatlik yol 100 km düşün gidiş geliş 200 km sabah 7 de çıkıyorum aksam 7 buçuk 8 gb evde oluyorum
Yakın olması büyük avantaj kuzum
Bende de kaşık biberon var onla pratik içebilir mi ben denedim az geliyormuş gibi sinirlendi
Bendede 50 var ya yetmez ki o bebelere dedin gb bi tane daha almak lazım
Tahmini pekmeze devam edeyim ben olmadı. Bizim burda Servet şekerleme diye bir yer var çok güzel tahmini ben tek çekim seviyorumHihihi bende humana iciyorum tahin pekmez atıyorum rezene uzuun zamandır içemedim
Yok kuzum ya ole aşırı doluluk düşünme hafif şişlik var yok arası diyelim
İnşallah bu ay güzelce kilo almıştır bebişYaaa çok şapşikler gerçektenbaya agu diyor bildiği başka bir şey de yok zaten bizim kilo alımımız 3.aya girerken azdı biraz ben ondan bol bol içirmek derdindeyim ama küçük hanım etraf keşfini memede yapmayı tercih ediyor
Ben de doğduğundan beri ara ara bir mama sandalyesi modeline bakıyordum. Fiyatlar öyle uçtu ki daha fazla artmadan dün gidip aldım. Şimdi de hevesle 6.ayı bekliyorum
Ben de chicconun sırt tarafı hayvan figürlü olanları var onu alma niyetiyle gittim ama ebebekte joie nin bir modelini cok önerdiler. Bir desende de güzel bir indirim vardı. Özellikleri de chicconunkinden daha iyiydi ve oturma yeri falan da daha kaliteli geldi bana. Onu aldım. Hem chiccoya göre daha hesaplı oldu. Herkes en rahatı Ikea tarzı basit mama sandalyesi diyor ama bizim ilk cocuk cok da bekledikİnşallah bu ay güzelce kilo almıştır bebişAnnelik zor iğneden ipliğe bebeğin her şeyini düşünüp dert edinmek
Mama sandalyesi ne aldın. Arkadaşımda chicconun vardı. Ben bir ona bakıyordum. Oda uçtu fiyatları..
Benim oğlumun yüzünde kabariklar doğduğundan beri vardı aslında, o kadar hassas ki teni, emzirdigim zaman ne taraftan emzirsem yüzünün o tarafı kızarık oluyordu. Doktorumuz o zaman alerji muhtemelen dedi ama 40 gunlukten sonra geçti üzerinde durmadım. Sonra 3 hafta önce kakasinda ip gibi ince uzun kan farkettim bir de kocaman bir mukus, yarım saate yetiştirdik tahlile, tahlilde bir şey cikmadi doktorum besin alerjisi dedi. Kakasinda kan bugün biraz daha yoğundu Ama belliydi çünkü 2 3 gündür yüzünde yine dokuntuler var. Artik ne yediğimi yazmaya başladım bugün. Size de çok geçmiş olsun.Ay bilmiyorum kuzum ya vallahi içim daraldı
Vücudunda döküntü vardi yüzünde de kabarık kabarık sonra krem verdi özel bunu kullan dedi buna rağmen geçmezse alerji testi isticem dedi akşamına kaka yapti ip gb koyu kırmızı şeyler çıktı
Bende ilk ikisi ip şeklindeydi, 1 tane ve ip gibiydi, sonra 4 5 tane nokta noktaydi, bugün ise daha yoğundu. Halbuki o kadar dikkat ediyorum ama dediğiniz gibi her şeyin içinde var, bugün bulgur pilavı yedim misal, tereyağlı, sonradan dank ettiBenimki de alerjik. Hem süt hem soya. Soyayı deneme yanılmayla kendim keşfettim hatta. (Köfteci yusufun soyalı köfteleri) kan çok mu oluyor sizde. Misal ben 2 kez yanlışlıkla tükettim süt ürünü diyette. Birinde 2 kez diğerinde 1 kez mercimek kadar kan oldu. Diyete başlamadan önce de susam tanesi kadar 2-3 nokta oluyordu. Sizde ne kadar oluyor?
Aynen sorcam mutlaka. Alerji teşhisi konulursa da artık aşıdan sonra gözetim altında kalır bir süreOnu bilmiyorum ama doktorumuz 7 aylık civarı cildiyede test yaptirabiliriz , ozaman net öğreniriz ne olduğunu demişti. Öğrenince ona göre hareket ederiz ama yine de sor unutma, Ekim 10da da ben gideceğim, ben de sorayım bakalım ne diyecekler
Bu dediğim 1 yaş aşısı canım yine de soralım doktoraBenim dr sadece rotaya sıkıntılı dedi bizde yaptırmadık ben diger asilarda sorun yasamadim cok sukur
Pedia-d kullanıyorum ben canım. Günde 3 damla. Bıngıldağı için önemliSiz hangi d vitaminini kullaniyorsunuz canım?
Yok bize ucunu çıkartın demedi hatta dokunursan ağrır ağlar dokunmadan kremi sık dediBizde ilk gördük dedim nerde bişi kalmamışucunu çıkartacaksınız dedi doktor her bez değişimi.. Daha sonra gördüm dedim neresinden yapacağız ki.. Size demişler miydi öyle bir şey?
Şuan bizde tulum gibi kısa kollu şortlu şeyler var ya onları çıtçıt bağlamadan giydiriyoruz. Banyo meselesi de kafa mı kurcalıyor. Yıkadık diyelim kurulama yapamıyoruz oraya direkt bezi mi bağlıyoruz
Aynen aynen yumurta varmış galiba. Demek ki her aşıya gittiğimizde alerji durumunu belirtcezGeçenlerde rota için arkadaşımla konuşurken o bahsetti. Onun bebişinin yumurta alerjisi varmış. 12. Ay aşısı dahil tüm aşılarını hastanede vurduruyormuş. Vurulduktan sonra yarım saat beklemişler sonra gitmişler eve..
Bu arada o aşının içinde yumurta varmış sanırım o yüzden yumurta alerjisi olanlar için deniliyor..
Benim bebeğim de 2 aylık kanlı kakamız var süt alerjisinden şüphelendi doktorumuz diyet yapıyorum ama kanlı kakası 3 gündür hala devam ediyor, kakaya etki etmesi bu kadar uzun mu sürüyor. Sizde de kanlı kaka var mıydı. Bir de laktoz enzimi içeren damla kullanıyor musunuz?Şimdilik süt ve süt ürünleri mevcut. Ancak ayrıntılı alerji testi olmadı. Eşimin kardeşlerinde besin alerjileri var. Ben de açıkçası basıma geleceğini tahmin etmiştim. Sanırım zamanla öğreneceğiz. Mesela ben bir gun yanlışlıkla içinde süt ürünü olan bir şey yesem o gun hemen kakası mukuslaniyor ve içinde beyaz öbekler oluyor. 3 gun sürüyor düzelmesi. Belki sizinki geçici birsey olabilir. Cunku hep 1. - 2. ayda çıkıyor böyle şeyler diye duyuyoruz.
Benim bebeğimin de kakasında ip gibi veya nokta nokta kan var. Süt alerjisi ama yumurtayı da kestim ben. Kanlı kaka devam ediyor ama o yüzden domatesi de keseceğim. Domates de alerjik bir sebze imiş. Size ne kadar sürede etki ediyor diyet. Acaba baska şeylere de mi alerjiai var diyorum.Benim oğlumun yüzünde kabariklar doğduğundan beri vardı aslında, o kadar hassas ki teni, emzirdigim zaman ne taraftan emzirsem yüzünün o tarafı kızarık oluyordu. Doktorumuz o zaman alerji muhtemelen dedi ama 40 gunlukten sonra geçti üzerinde durmadım. Sonra 3 hafta önce kakasinda ip gibi ince uzun kan farkettim bir de kocaman bir mukus, yarım saate yetiştirdik tahlile, tahlilde bir şey cikmadi doktorum besin alerjisi dedi. Kakasinda kan bugün biraz daha yoğundu Ama belliydi çünkü 2 3 gündür yüzünde yine dokuntuler var. Artik ne yediğimi yazmaya başladım bugün. Size de çok geçmiş olsun.
Bende ilk ikisi ip şeklindeydi, 1 tane ve ip gibiydi, sonra 4 5 tane nokta noktaydi, bugün ise daha yoğundu. Halbuki o kadar dikkat ediyorum ama dediğiniz gibi her şeyin içinde var, bugün bulgur pilavı yedim misal, tereyağlı, sonradan dank ettiyediklerimi yazacagim artık ben de. Çok geçmiş olsun size de. Allah hepimizin yavrularına sağlık versin inşallah
Yumurta, süt ürünleri ve kuruyemis kesiliyor aynen. Fakat dikkat etmek lazım, yediğin hiçbir şeyin içinde bunlar olmamalı. Tam tahıllı uno ekmeğin içinde bile eser miktarda süt var yazıyor,, doktor yemeyeceksin dedi. Paketli gıda tüketirken mutlaka okumamız şart içindekiler kismini. Margarin, tereyağ vs düşünmek gereken o kadar çok şey var ki.Benim bebeğimin de kakasında ip gibi veya nokta nokta kan var. Süt alerjisi ama yumurtayı da kestim ben. Kanlı kaka devam ediyor ama o yüzden domatesi de keseceğim. Domates de alerjik bir sebze imiş. Size ne kadar sürede etki ediyor diyet. Acaba baska şeylere de mi alerjiai var diyorum.
Keske emzirseydin
Ama canim mama cokda sağlıklı değil
Üzerine düşsen emerdi
Oğlumu emziremedim lohusalik bebek kuvezde gece mama ya da süt ısıtirdim bir yandan süt sayardım
Olmayınca olmuyor
Bunu bebeğe nasıl anlatcaz peki onu da deseydiAy evet çok tatlılar ya
Bizimkide az kilo alınca doktor sık sık emdiği için onsut alıp birakiyor biraz arayi aç demisti 3 saatte bir içmeye başlasın demisti
Bende de Jolie var kuzum epey sağlam duruyor hayırlı olsun seninkideBen de chicconun sırt tarafı hayvan figürlü olanları var onu alma niyetiyle gittim ama ebebekte joie nin bir modelini cok önerdiler. Bir desende de güzel bir indirim vardı. Özellikleri de chicconunkinden daha iyiydi ve oturma yeri falan da daha kaliteli geldi bana. Onu aldım. Hem chiccoya göre daha hesaplı oldu. Herkes en rahatı Ikea tarzı basit mama sandalyesi diyor ama bizim ilk cocuk cok da bekledikmaalesef kapitalizm tuzağına bile isteye düşüyoruz
Yaaaa baya uzakmışuzatabilirsen dönüşü daha iyi olucak gibi.. Ne kadar içerse kar ek gıda zamanı daha rahat olur. Senin bebişte memeyi seviyor. Kaşık biberona alışması lazım biberonu alırsa memeyi bırakıp bırakmayacağı belli değil. Benimkide çok gelsin istiyormuş annem dedi bir çırpıda içmek istiyor diye.
Birde iş yerine dert anlatmak var halbuki senin yasal hakkın bu
Tahmini pekmeze devam edeyim ben olmadı. Bizim burda Servet şekerleme diye bir yer var çok güzel tahmini ben tek çekim seviyorum
Benim oğlumun yüzünde kabariklar doğduğundan beri vardı aslında, o kadar hassas ki teni, emzirdigim zaman ne taraftan emzirsem yüzünün o tarafı kızarık oluyordu. Doktorumuz o zaman alerji muhtemelen dedi ama 40 gunlukten sonra geçti üzerinde durmadım. Sonra 3 hafta önce kakasinda ip gibi ince uzun kan farkettim bir de kocaman bir mukus, yarım saate yetiştirdik tahlile, tahlilde bir şey cikmadi doktorum besin alerjisi dedi. Kakasinda kan bugün biraz daha yoğundu Ama belliydi çünkü 2 3 gündür yüzünde yine dokuntuler var. Artik ne yediğimi yazmaya başladım bugün. Size de çok geçmiş olsun.
Bende ilk ikisi ip şeklindeydi, 1 tane ve ip gibiydi, sonra 4 5 tane nokta noktaydi, bugün ise daha yoğundu. Halbuki o kadar dikkat ediyorum ama dediğiniz gibi her şeyin içinde var, bugün bulgur pilavı yedim misal, tereyağlı, sonradan dank ettiyediklerimi yazacagim artık ben de. Çok geçmiş olsun size de. Allah hepimizin yavrularına sağlık versin inşallah
Kızlar ya oğlumun genzi tıkalı sanki hırıldıyor. Bende basit olan aspiratörden var burnunda sümüğü gördüğümde alıyorum ama yetmiyo sanki. Şu ağızla çekilen aspiratörü kullananlar varsa acaba o genzi temizler mi biraz da olsa ona göre alayım ondan
Evet ya oğlum da tıkanmış biraz uyuyamadı bu gece rahatça çocuğum. Görünürde bi şey de yok geniz diye düşündüm ben de. Bugün alayım bari ya deniyim onu eczanede pahalıdır ama mecbur artık sipariş etsem bir haftaya anca gelirCanim bizimkinde emerken hirilti vardi sabah itibari ile emmeden de geldi gece çok tikaliydi uyuyordu sabah hemen serum sıktım ağızla çekilen otri bebe den kullandım baya sümük geldi memnunum oğlumda kullanmıştım duruyordu yedek ucdw vardi hemencik hallettim biraz rahatladı
Biraz agladi burnuma ne sokuyorsun kadın der gb baktı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?