- 5 Mayıs 2021
- 2.638
- 4.651
- 53
- 35
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #12.841
İnsanların karşısındakinin alanına saygı duymamasını asla anlamıyorum. Ben birinden duysam bana söylenene kadar bilmiyormuş gibi yaparım.Aileler başından beri biliyo canım.
Bir tek eltilerim bilmiyordu, sağolsun bir tanesi görümcemi sıkıştırıp öğrenmiş.
Kayınvalideme sormuş, yok demiş.
Bana da sormuştu, yok demiştim.
Daha da sorma değil mi?
Ama işte merak böyle bir şey.
Görümcem de hayatta saklayamaz, söylemek zorunda kalmış kızcağız.
Hayır, daha önce 9.haftda bebeğimin kalbi durdu. Azıcık akletmesi lazım, niye sorup duruyorsun.
Dünkü kontrol sonrası 9.haftayı atlattık diye söyleyecektik zaten.
Tam 2,5 aylık oldu.
Eşim arayıp söyledi erkek kardeşlerine, mesaj atmış keşke sorduğumda söyleseydin diye.
Güler misin ağlar mısın?
Söylemek istemedim dedim, keşke sen söylemek istemediğimi anlayıp da tekrar kıza sormasaydın dedim.
Neyse, bu da günün dedikodusu olsun.
Nasılsa hiç biriniz tanımıyorsunuz.
.
Oda beni mahvettii zatenn ara ara elkızıyı açıyordum ordada izledim tamamm geçmiş olsun dedimmGönül dagimiydi dizi bende çok kötü oldum
Amaaaannn nerdenn tanıycazzz hepimiz paylaşıyoruzz vallahaa kötü şeyler yapmiyoruzz hoşşAileler başından beri biliyo canım.
Bir tek eltilerim bilmiyordu, sağolsun bir tanesi görümcemi sıkıştırıp öğrenmiş.
Kayınvalideme sormuş, yok demiş.
Bana da sormuştu, yok demiştim.
Daha da sorma değil mi?
Ama işte merak böyle bir şey.
Görümcem de hayatta saklayamaz, söylemek zorunda kalmış kızcağız.
Hayır, daha önce 9.haftda bebeğimin kalbi durdu. Azıcık akletmesi lazım, niye sorup duruyorsun.
Dünkü kontrol sonrası 9.haftayı atlattık diye söyleyecektik zaten.
Tam 2,5 aylık oldu.
Eşim arayıp söyledi erkek kardeşlerine, mesaj atmış keşke sorduğumda söyleseydin diye.
Güler misin ağlar mısın?
Söylemek istemedim dedim, keşke sen söylemek istemediğimi anlayıp da tekrar kıza sormasaydın dedim.
Neyse, bu da günün dedikodusu olsun.
Nasılsa hiç biriniz tanımıyorsunuz.
.
İnsanların karşısındakinin alanına saygı duymamasını asla anlamıyorum. Ben birinden duysam bana söylenene kadar bilmiyormuş gibi yaparım.
Benzer bir olay biz de yaşadık. Kayınvalidem eşimin kardeşlerine söylemediğimiz için biraz sitem etti. Halbuki daha önce başımıza geleni de biliyorlar.
Herkes de ne kadar merak ediyor bu konuları böyle ben kimseyi merak etmiyorum banane kim hamile kim değil çok saçma geliyor bana ya
Ay süper bir hizmetmiş.
Kızlar Merhabalar..
İki gündür sarı akıntım vardı
Bugünde biraz koku geldi.
Birazda arada bel ağrım oluyor onun haricinde birşeyim yok.Enfeksiyondan şüphelendim..idrar tahlili verdim..
Biraz enfeksiyon çıktı acil doktoru monurol şase 3g verdi.doktorumun sekreterine yazdım cvp bekliyorum Cvp gelmezse ne yapayım içeyim mi doktorumdan haber mi bekleyeyim..
Kullanan oldu mu hiç aranızda Bilgisi olan var mı
Aynen hepsine katılıyorum canancım. Sen gayet yerinde bir cevap vermişsin. Bu okumakla alakalı değil de biraz had bilmeyle alakalı. Bazı insanlarda yok malesefAy değil mi yaa, nasıl bir meraktır anlamak mümkün değil.
Sana ne! Ne zaman istersem o zaman doğururum. Sana da ne zaman söylemek istersem o zaman söylerim.
Güya okumuş etmiş.
37 yaşıma giricem, ilkokul mezunu anam babam sormadı bu zamana kadar.
Hem özel bir mevzu, hem de kim bilir belki çok istiyorum ama olmuyo. Bu da mümkün, kaldı ki daha yeni bir kaybım olmuş.
Azıcık medeni olmak lazım yaa, üstelik bırak en yakın arkadaşımı 6 ay önce kürtaj olmuş birine ömür billah soramam hamile misin diye.
Aynen senin gibi düşünüyorum canım, fark etsem, yanlışlıkla kulak misafiri olup duysam bile bana söylenmedikten sonra bilmemezlikten gelirim yani.
Neyse, gayet net bir dille ifade ettim kendimi ve içim öyle bir rahatladı ki anlatamam.
Herkese tavsiyem, sakına elalem ne der diye düşünmeyin. İçinizdekini uygun bir üslupla dile getirin.
Ben anca bu yaşımda öğrendim.
Siz geç kalmayın.
.
Ay değil mi yaa, nasıl bir meraktır anlamak mümkün değil.
Sana ne! Ne zaman istersem o zaman doğururum. Sana da ne zaman söylemek istersem o zaman söylerim.
Güya okumuş etmiş.
Hem özel bir mevzu, hem de kim bilir belki çok istiyorum ama olmuyo. Bu da mümkün, kaldı ki daha yeni bir kaybım olmuş.
Azıcık medeni olmak lazım yaa, üstelik bırak en yakın arkadaşımı 6 ay önce kürtaj olmuş birine ömür billah soramam hamile misin diye.
Aynen senin gibi düşünüyorum canım, fark etsem, yanlışlıkla kulak misafiri olup duysam bile bana söylenmedikten sonra bilmemezlikten gelirim yani.
Neyse, gayet net bir dille ifade ettim kendimi ve içim öyle bir rahatladı ki anlatamam.
Herkese tavsiyem, sakına elalem ne der diye düşünmeyin. İçinizdekini uygun bir üslupla dile getirin.
Siz geç kalmayın.
.
Aynen hepsine katılıyorum canancım. Sen gayet yerinde bir cevap vermişsin. Bu okumakla alakalı değil de biraz had bilmeyle alakalı. Bazı insanlarda yok malesef
Eskiden hep aman o bana bunu dedi ama ben yine de bir şey demeyeyim. Aman ben yanlış anlaşılmayayım kafasındaydım. Yıpranan da ben oldum.
Ama yaş ilerledikçe insan kendi değerini daha çok anlayıp karşıdaki insana da kendisini üzme fırsatını vermemeyi öğreniyor.
Hele ki şu an bir de hamileyim. Ne üzüntüler yaşadık kayıp sonrası. Söz verdim kendime kimsenin beni ve bebeğimi üzmesine, strese sokmasına izin veremem.
Varsa etrafınızda her şeye burnunu sokanlar o burunları az öteye ittirin kızlar
Merhaba canım.
Kuzenim de hamile, birkaç gündür ağırsı vardı. Dün akşam ateşlenmiş, acilen hastaneye gittiler covid testi için. Ağrı ve akıntıdan bahsedince doktor idrar da istemiş. Onda da enfeksiyon çıktı.
Aynı ilacı dün gece kullandı.
Akşama doğru fazla su içme ki gece tuvalete uyanma, son idrarla ilacı içip uyu.
İlaç mesanede ne kadar çok kalırsa o kadar iyi çünkü.
Çok geçmiş olsun.
Bu arada hangi değerler ne kadar yüksek çıktı?
Benim de Kasım başında çok hafif enfeksiyon çıkmıştı ama ilaca gerek duymadı doktor.
Hamilelikte olur bu kadar dedi.
.
Kim olursa olsun kardeşim bile olsa çok hassas bi soru yani benim annem hep der ki en ayıp sorulardan biridir çocuk düşünmüyomusun demek yada benzeri sorular ne yaşadığını ne yollardan geçtiğini bilmiyoruz çünkü ben 2 kere düşük yaptım her gören neden oluyo işte yer yapar yine düşer önlemi al ya tesellimi veriyosun yangınıma iyice odun mu atıyosun yolda biriyle karşılaşsam varmı bişey direkt yok diyorum hiç oldu düştü muhabbetlerine girmiyorum ama toksik insanlardan nefret ediyorumAy değil mi yaa, nasıl bir meraktır anlamak mümkün değil.
Güya okumuş etmiş.
Siz geç kalmayın.
.
aynen bi arkadaşımla paylaştım dün,
dedi ki "3 gün önce seni geçirdim aklımdan, eşime de kesin hamile dedim ama seni arayıp soramadım, varsa o söyler dedim" dedi
bence de böyle olması lâzım, ben bazı hadsiz aile büyükleri çocuk ne zaman yapacaksınız dediğinde, bana sormayın bizim çocuğumuz olmuyo demiştimyani artık anlamayana böyle cevap vereceksin, kaç kişiyi bozduğumu hatırlamıyorum
aynen aynısını söylüyodum biliyo musun ilk okul mezunu annem babam bi kere yorum yapmadı, soru sormadı etrafın bu densizliğine ayar oluyorum ve cevabım da çok sert oluyo bunu yaparak beni üzdüğünün farkında mısın diyerek de soruyorum, azıcık da vicdan yapsın
Ahh canım çok sağol inşallahYaaa, çok geçmiş olsun canım.
İnşallah zorlamaz seni.
.
Dün gönül dağında mahvoldum son sahnede gözüm çıktı ağlamaktan eşim ne var bunda diyor bende evladım evladım diye karnımı tuta tuta ağladımben de hep mutlu şeylere ağlıyorum
zaten normalde de öyleydim arkadaşlarımın nikahlarında, doğumlarında hep ağlardım şimdi yine böyle abartarak devam ahahaatv'de kavuşmalı sahneler en hassas noktam oldu
Ahh gönül dağıOda beni mahvettii zatenn ara ara elkızıyı açıyordum ordada izledim tamamm geçmiş olsun dedimm
Bende öyle yapacağım akşam 10 dan sonra keseceğim suyu..
Evet cnm gece yatarken kullanmak ve ilacın en az 4 saat mesanede kalması Gerekiyor..
Tahlil sonucumu attım cnm..
Ben birilerine söyleme dediğim halde hele ki akrabamsa gerçekten üzülürüm. Söylemek istersem istediğim vakit söylerim. Hem benden duysun sonra bana neden söylemedi diye sitemlenir meselaben kayınvalideme söylerken sadece siz bilin kimseye söylemeyin şuan çok küçük duanızı alalım yeter derim. Gidip eltime duyursa hoşuma gitmez kendim istediğim vakitte söylemek istersem söylerim yani ayrıca doğuracak bakacak olan biziz senin yok demene rağmen özellikle birilerini sıkıştırıp merak etmesi tuhaf biraz açıkçası herneyse Allah'a emanetler sen düşünüp canını sıkma çok yerinde bir cevap vermişsin zaten
Çocuk düşünüyor musun sorusunu bir nebze anlarım samimiyet varsa. Ben de bu konuda çok üzüldüm en son ağustosta tatilde kayınvalidemlerdeydik ve artık düşündüğümüzü eşimin ifade etmesine rağmen hamile olanları çocuk doğuranları duydukça insanların içinde bana bir sen kaldın tembel gibi bir şey dedi komik bir şey söylediğini düşündü. O kadar ağladım ki ertesi günde dönüyoruz. Yılda bir haftalığına geldiğim yer. Cahillik etti, eşim konuştu ben muhatap olmadım yüzgöz olmadım özür diledi ama boş benim için,evime geldim hüngür hüngür ağladım günlerce. Gurbetteyim ev taşıdım 2 sene kpss denedim neler yaşadım üstüne. Yüce rabbim gözümün yaşını gördü ona sığındım sen biliyorsun Rabbim dedim. O ay prolaktinim yükselmişti muhtemelen stresten. Sonra kendi kendimi iyileştirdim bir süre onlarla görüşmedim, işe başladım, moralimi yüksek tuttum prolaktinim çok kısa sürede düştü o ay da bebek haberini aldık. Rabbime sonsuz şükürler olsun. Açıp ağzımı sen bakacaksan doğurayım demeyi de bilirdim ama eşimin hatrına hadi cahilliğine ver dedim sustum. O da gördü zaten. Her şeyden önemlisi Rabbim duydu ya sesimi en güzel zamanda gönderdi mucizemi. Rabbim hepimizin bebeklerini korusun kollasın hayırla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallahKim olursa olsun kardeşim bile olsa çok hassas bi soru yani benim annem hep der ki en ayıp sorulardan biridir çocuk düşünmüyomusun demek yada benzeri sorular ne yaşadığını ne yollardan geçtiğini bilmiyoruz çünkü ben 2 kere düşük yaptım her gören neden oluyo işte yer yapar yine düşer önlemi al ya tesellimi veriyosun yangınıma iyice odun mu atıyosun yolda biriyle karşılaşsam varmı bişey direkt yok diyorum hiç oldu düştü muhabbetlerine girmiyorum ama toksik insanlardan nefret ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?