- 12 Ağustos 2014
- 4.451
- 10.102
- 208
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #12.861
Kim olursa olsun kardeşim bile olsa çok hassas bi soru yani benim annem hep der ki en ayıp sorulardan biridir çocuk düşünmüyomusun demek yada benzeri sorular ne yaşadığını ne yollardan geçtiğini bilmiyoruz çünkü ben 2 kere düşük yaptım her gören neden oluyo işte yer yapar yine düşer önlemi al ya tesellimi veriyosun yangınıma iyice odun mu atıyosun yolda biriyle karşılaşsam varmı bişey direkt yok diyorum hiç oldu düştü muhabbetlerine girmiyorum ama toksik insanlardan nefret ediyorum
Ya istemiyor da olabiliriz, bu da en doğal hakkımız değil mi?
Herkes anne olmaya can atmıyor, benim tanıdıklarım var.
Net bir şekilde çocuk istemiyor kadın.
Hatta bir tanesi var, adam istemiyor çocuk.
Ama işte toplum olarak kahrolası bazı tabularımız var.
Bir türlü yıkmayı başaramadık.
Yeni nesilden ümitliyim ben.
Özellikle bilinçli öğretmenlerimiz olduğu müddetçe, çok bilinçli bir nesil yetişecek.
Ben sınıf öğretmeniyim, çocuklarla etkinlik yaparken gelişigüzel renki A4’leri dağıtıyordum.
Erkeklere pembe, kızlara mavi gelince değişmek istiyorlardı.
Soruyordum babasının pembe tişörtü, gömleği olan var mı?
Ya annesinin mavi pantolonu, eşarbı?
1yıl boyunca renklerin cinsiyeti olmaz diye diye öğrettim sonunda.
2.sınıfa geldiklerinde kendileri söylüyordu, “Dii mi öğretmenim, renklerin cinsiyeti yoktur.” diye.
.
Ahh canım. Okudum ve dedim ki neden hep biz bu kayinvalidelerin cahilligini alttan almak zorundayiz. Benimki de böyle çocuk için bir şey yapmadı ama onun dışında bir çok şey için bir sürü insan içinde inatlasir benimle. Sabır bize ne diyelim. Rabbim sesini duymuş bebeğini göndermiş şükürler olsunÇocuk düşünüyor musun sorusunu bir nebze anlarım samimiyet varsa. Ben de bu konuda çok üzüldüm en son ağustosta tatilde kayınvalidemlerdeydik ve artık düşündüğümüzü eşimin ifade etmesine rağmen hamile olanları çocuk doğuranları duydukça insanların içinde bana bir sen kaldın tembel gibi bir şey dedi komik bir şey söylediğini düşündü. O kadar ağladım ki ertesi günde dönüyoruz. Yılda bir haftalığına geldiğim yer. Cahillik etti, eşim konuştu ben muhatap olmadım yüzgöz olmadım özür diledi ama boş benim için,evime geldim hüngür hüngür ağladım günlerce. Gurbetteyim ev taşıdım 2 sene kpss denedim neler yaşadım üstüne. Yüce rabbim gözümün yaşını gördü ona sığındım sen biliyorsun Rabbim dedim. O ay prolaktinim yükselmişti muhtemelen stresten. Sonra kendi kendimi iyileştirdim bir süre onlarla görüşmedim, işe başladım, moralimi yüksek tuttum prolaktinim çok kısa sürede düştü o ay da bebek haberini aldık. Rabbime sonsuz şükürler olsun. Açıp ağzımı sen bakacaksan doğurayım demeyi de bilirdim ama eşimin hatrına hadi cahilliğine ver dedim sustum. O da gördü zaten. Her şeyden önemlisi Rabbim duydu ya sesimi en güzel zamanda gönderdi mucizemi. Rabbim hepimizin bebeklerini korusun kollasın hayırla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Benim eltim 5 aya kadar herkesten ondan sonraki aylarda sadece benden gizledi bı zoruna gitti doğuma 3 gün kala dedi bana hamile olduğunu ama ben onlar gibi yapmadım iki ay dolunca dedim kaynanamlara tabi onlarada aile dışında kimseye demeyin dedim tabi ama aileden gizlenmez ya bana saçma geliyor ayrı şehirdeyim doğuma kadarda saklayabilirdimama yapım değil
Çocuk düşünüyor musun sorusunu bir nebze anlarım samimiyet varsa. Ben de bu konuda çok üzüldüm en son ağustosta tatilde kayınvalidemlerdeydik ve artık düşündüğümüzü eşimin ifade etmesine rağmen hamile olanları çocuk doğuranları duydukça insanların içinde bana bir sen kaldın tembel gibi bir şey dedi komik bir şey söylediğini düşündü. O kadar ağladım ki ertesi günde dönüyoruz. Yılda bir haftalığına geldiğim yer. Cahillik etti, eşim konuştu ben muhatap olmadım yüzgöz olmadım özür diledi ama boş benim için,evime geldim hüngür hüngür ağladım günlerce. Gurbetteyim ev taşıdım 2 sene kpss denedim neler yaşadım üstüne. Yüce rabbim gözümün yaşını gördü ona sığındım sen biliyorsun Rabbim dedim. O ay prolaktinim yükselmişti muhtemelen stresten. Sonra kendi kendimi iyileştirdim bir süre onlarla görüşmedim, işe başladım, moralimi yüksek tuttum prolaktinim çok kısa sürede düştü o ay da bebek haberini aldık. Rabbime sonsuz şükürler olsun. Açıp ağzımı sen bakacaksan doğurayım demeyi de bilirdim ama eşimin hatrına hadi cahilliğine ver dedim sustum. O da gördü zaten. Her şeyden önemlisi Rabbim duydu ya sesimi en güzel zamanda gönderdi mucizemi. Rabbim hepimizin bebeklerini korusun kollasın hayırla sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
Ahh canım çok sağol inşallah
Dün gönül dağında mahvoldum son sahnede gözüm çıktı ağlamaktan eşim ne var bunda diyor bende evladım evladım diye karnımı tuta tuta ağladım
Ahh gönül dağı
Kusecem de yine ben zararlı çıkarım diye susuyorum ama Allah'tan aile bana hak verdi bende sustum ama ailede hem hak verip hemde onun korkusundan gizlediler ona yanarımAaaa, asıl bu eltilerin savaşı kız.
Benimki için sadece geri kafalı, fazla meraklı ve haddini bilmez diyebiliriz.
Niye bir tek senden saklamış, hem de 9 ay saklanır mı canım, ne tuhaf.
Ay ben kesin küserdim böyle bir durumda.
.
Bana da çok ayıp geliyor canım biz aileden böyle görmediğimiz için olabilir annemle böyle mahrem konuyu hiç konuşmadım o da bana 2 yıl çocuk konusunu hiç açmadı. Anneme de sordular var mı diye inşallah ilerde nasip olur dedi kapattı geçti. Ben kimseye eşiyle olan munasebetini nasıl ki sormuyorsam kimse de bana çocuk üzerinden bunu sormamalı mahremin bu yani ayrıca bu Allahın takdiri ve çok hassas bir konuyken. Düşüncesiz insan çok maalesefAmiiin canım, al işte bir tane de hadsiz kayınvalide.
Yok kuzum yok, çocuk düşünmüyor musun sorusunu da anlamıyorum ben. SANA NE! diye bağırasım geliyo.
Ben herkese açıklama yapmak zorunda mıyım canım. Tamam, babanneye, yaşlı teyzelere falan açıklarım da gençler bu soruyu da sormasın.
Çok yakınım, kardeş gibi kuzenlerim var.
Onlar bile bana değil kız kardeşime sormuşlar düşünmüyor mu diye.
Kardeşim anlatmış prolaktin tedavisi gördüğümü, hipofiz bezinde kitle olduğunu falan.
Yani yüzüne yüzüne böyle mahrem bir konunun sorulması bana çok ayıp geliyo.
.
Yani bi anlam veremedim buna da. Son ana kadar saklamayı nasıl başarmış ayy ben çatlarım kız azmetmiş saklamışBenim eltim 5 aya kadar herkesten ondan sonraki aylarda sadece benden gizledi bı zoruna gitti doğuma 3 gün kala dedi bana hamile olduğunu ama ben onlar gibi yapmadım iki ay dolunca dedim kaynanamlara tabi onlarada aile dışında kimseye demeyin dedim tabi ama aileden gizlenmez ya bana saçma geliyor ayrı şehirdeyim doğuma kadarda saklayabilirdimama yapım değil
Bana da çok ayıp geliyor canım biz aileden böyle görmediğimiz için olabilir annemle böyle mahrem konuyu hiç konuşmadım o da bana 2 yıl çocuk konusunu hiç açmadı. Anneme de sordular var mı diye inşallah ilerde nasip olur dedi kapattı geçti. Ben kimseye eşiyle olan munasebetini nasıl ki sormuyorsam kimse de bana çocuk üzerinden bunu sormamalı mahremin bu yani ayrıca bu Allahın takdiri ve çok hassas bir konuyken. Düşüncesiz insan çok maalesef
Kesinlikle şu ezan vakti duam o ki hepimize Rabbim bebeklerimizi sağlıkla afiyet ve kolaylıkla kucağımıza almayı güzelce büyütmeyi nasip etsin. İsteyen herkese de kolaylıkla nasip etsinYa bırak çocuk mevzunu, 30 yaşımda evlendim, ailem bana bir kere niye her kısmetini geri çeviriyorsun kızım, niye evlenmiyorsun bile demediler.
Evlilik de, çocuk da, iş de bunlar hep nasip meselesi.
Nasip olmayınca her isteyen evlenmiyor, çocuk da doğuramıyor, işe de bulamıyor.
Nasipte varsa gelir Çin’den, Yemen’den.
Nasipte yoksa ne gelir elden.
Âyetlerimizi inkâr edip "Bana elbette mal ve evlat verilecek!" diyen kimseyi gördün mü?
Gaybı mı görüp bilmiş, yoksa Rahmân'dan bir söz mü almış?
Meryem Suresi 77 ve 78.ayetler
Hiçbir şeyin garantisi yok.
Allah bize hamilelik nasip etti, bakalım sağlıkla kucağımıza almak nasip olacak mı?
Bunun için dua ediyorum, Rabbim hepimize aklen, ruhen ve bedenen sağlıklı evlatlar nasip etsin.
.
Dudaklarını büzmüş poz mu veriyor bana mı öyle geliyorEki Görüntüle 2960468 Sevgili haziran anneleri bende yeni katildim suan 12+0 haftamdayim cinsiyet tahmini yapabilen varmi aranizda
Oyyyyy maşallah subhanallah.Eki Görüntüle 2960468 Sevgili haziran anneleri bende yeni katildim suan 12+0 haftamdayim cinsiyet tahmini yapabilen varmi aranizda
Dudaklarını büzmüş poz mu veriyor bana mı öyle geliyormaşallah Kocaman olmuş
Keske yurt disinda 18 haftadan onceden soylemiyorlar ister istemez insan merak ediyorOyyyyy maşallah subhanallah.
O kadar net ki.
Göz çukuru, burnu, dudakları, kulakları, göbüşü, totosu, kolları, bacakları, ayak parmakları bile görünüyor.
Bir tek Nubu görünmüyor canım.
Ay boşver, birkaç haftaya öğrenirsin.
Bayıldım bu görüntüye ben.
Baş popo mesafesini ölçüyorlar ya, ben olsam doktordan ayak ucuna kadar boyu ne kaçmış öğrenirdim.
.
Merhaba Haziran anneleri.Ben de Haziran başı gibi doğum gözükmekte. Sizlerle aynı haftalarda olunca bazı sorularıma cevap bulabileceğimi umuyorum. 33 yaşındayım. İkili testte yaş faktörü kısmında 1:350 gibi bir değer çıktı. Sizler de durum nasıl? Devamında fetal DNA yaptırmayı düşünen var mı? Ben aslında pek düşünmedim ama kafamın içindeki acaba sorusunu da atamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?