Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Çok sert düşmedim ama düşmemek için can havliyle ters Bi hareket yaptım şuan hafif kasıklarım ağrıyor ama öyle dayanılmaz bir ağrı değil doktor da uzakta biraz maalesef gidip gitmemekte çok kararsızım havada çok kötü korkuyorum da evden çıkmaya oof of

Kuzum bence git bi acile falan baktır bekleme. Ayrıntı yazmak istemiyorum akrabamın başına geldi de daha büyüktü onun ki. O yüzden riske atma

Benim bu sefer renkli ultrasonda açtı doktor çok değişik duruyordu kafasını aynı eşime benzettim 20 ci haftalarda herşey belli olur ne güzel olur sağlıcakla geçirelim inşallahta zaman gelip geçiyor.bir önceki hamileliğim devam etmiş olsaydı şimdi doğuma hazırlık telaşlarım olacaktı bakıyorumda ne çabuk geçti diyorum zaman şimdi geçmiyor gibi geliyor ama kontrol günlerini saya saya bi bakmışız son aydayız

En yakın devlet hastanesi var onda da var mıdır ki acilde ultrason
Canım doktora görünmekte yarar var tabi ama bende küçük olduğu için kötü bişey olduğunu sanmıyorum. Kendini dinleme yakınlarında hastane varsa arabası olan birinden rica da bulun götürsün. Yada taksiyle git çünkü dışarısı gidilecek gibi değil. Sahi taksi de gelir mi İstanbul da değilsen gelir.

Vefat etti. Gelişiminde sorun yoktu. 1800 gr doğdu. Farklı problemlerden 5 gün dayanabildi.
Yaranı deşmek istemem benimde başıma geldi maalesef anlatırken bile kötü olurum ama bişey sormak istiyorum plasenta previam vardı ilk gebeliğimde demiştin onunla ilgili bir problem mi olmuştu?

Canım benim bence doktorun dönsün dönmesin git baktır birşekilde için rahat eder uzan dinlen direk çok çok geçmiş olsun

Yaranı deşmek istemem benimde başıma geldi maalesef anlatırken bile kötü olurum ama bişey sormak istiyorum plasenta previam vardı ilk gebeliğimde demiştin onunla ilgili bir problem mi olmuştu?
Sebep belli olmadı canım. Plasenta previa yüzünden hep yattım çünkü benim kanamam neredeyse hep devam etmişti. 29. Haftada aniden hidrops gelişti. Hidropsun sebebi bulunamadı. Previa uzak sebeplerden biri olabilir ama asla kesin gözüyle bakamayız dedi dr. Non immun hidrops diye geçiyor. Sebebi bilinmiyor yani. Sen aklına kötüyü getirme. Dediğim gibi benim hep kanamam olmuştu. Şükür sende böyle bir şey yok. Previa olup sağlıklı doğum yapan çok kişi gördüm araştırırken. Allah’ın izniyle sorunsuz geçecek bu sürecin.

İinşallah canım inşallah

Canım ben denemeye kesin karar verdim evet. Ama ne kadar sürdürebilirim bunu yaşamadan, tecrübe etmeden bilemem. Aslında biz de eşimle konuşuyorduk da dedim onu banyoda bi kovada temizlemek lazım önden kirini akıtıp sıkıp uğraşmak her bezde, sonra makineye, sonra asması vs ben uğraşamam dedim. Aslında vicdanen çok rahat olurdum bebeğin vücuduna sadece pamuklu bez değse temiz mis gibi olur ama ben yapamam filan dedim. Sonra kafamı kurcaladı neymiş bunun aslı bakayım derken temizliği benim tahmin ettiğimden daha kolay çıktı çünkü tuvalet iletişimi meselesini bilmiyordum ben. Bu yöntemde zaten 1 aylıkkenden itibaren külotla uyuyormuş bebekler yani o kadar artı yönleri var ki en azından denemem lazım olmazsa denedim olmadı bana göre değil derim normal bez kullanırım ama deneyip de devam ettirebilirsem süper bir şey.

Kurutma makinesi tavsiye ediliyormuş. İç bezlerde sorun olmaz ama dışta hani çıtçıtlı cover oluyor ya onu bozuyormuş.

6 bez meselesi de şöyle benim anladığım tuvalet iletişimi yaparsak günde birkaç tane sadece kirleniyor o da kakasız oluyor. Tİ yapmazsak günlük ortalama 8 bez. E bir de bunu her gün yıkamak kurutmak acil durumu vs ortalama 20 bez almadan o iş yapılmaz ki bir süre sonra işkenceye döner. İlk başta ben Tİ olmadan da o bezleri kullanırım filan diye düşündüm ama yok yani çok zor. İşin sırrı tuvalet iletişiminde.

Kirli bezleri de günlük eco programda ben yıkamayı düşünüyorum. Çevre açısından da tek kullanımlık bezdense iki üç bez için de olsa su harcamak daha masum geliyor bana. Bir de bebeğin cildi için yine değer diye düşünüyorum. Pişik derdi yok. Çişli bezleri olduğu gibi hiç elde yıkamadan direkt makineye atmada bir sorun görmüyor kullananlar. Bunu içine sindiremeyen gene kullanamaz o bezleri gene aşırı iş yükü olur elde ön yıkama yapmak.

canım en yakın hastaneye git bence. kendi doktorun olması şart değil şu anda

Denemek bile büyük bir adım bence. Çok zor gözüküyor paylaşırsın bizle de nasıl olduğunu nasıl ilerlediğini
Yeni annelere mucizevi çözümler diye bi kitap okumuştum orda bebeğin her ağlaması farklı mesaj verir acıktığında uyumak istediğinde farklı ağlar diyordu. Onu bile sindiremedim nasıl ayırt edeceğim acıktı mı yoruldu mu. Bu tuvalet iletişimini ben hiç yapamam galiba.
Hazır bezler kötü mü ya pişik falan hiç düşünmemiştim

gerçekten öyle ha konrol geldi ha gelecek derken yicez 9 ayı

Zaten tatil olmuyo mu anlamadımokula mı çağırıyorlar
Eskiden tatile geldi mi tatil sonrası kullanabiliyormuşsun. Misal normal devlet memurunun yıllık izin olayı var. Doğum iznimden sonraya denk getirip üstüne yıllık izin alıyor. Bizde tatil zamanına denk geldi mi boşa harcanmış hissediyorum. Misal yakın bir arkadaşım hesap yapmış şubatta hamile kalmak için çalışacak. Ona göre sömestırı vs. Verimli kullanacak. Öğretmen çocuklarının çok büyük kısmının doğum ayları benzer olurmuş bu yüzden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…