Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245

aynen Özge kuzusu, bakalım doğum ücreti ne kadar olacak

ben bi de anne yanını da aradan çıkartalım diyorum bakalım

Senin bu şekilde miydi kaçıncı haftadaki attın

Sen nerde oturuyorsunki kuzu
Merkezdeyiz
Ay çok tatlı değil mi amaaa iyi yaptınız valla biz napacaz bakalım

aynen Özge kuzusu, bakalım doğum ücreti ne kadar olacak

ben bi de anne yanını da aradan çıkartalım diyorum bakalım
Bende yeğenler olduğu için onlardan gelir diye düşünüyorum ama olmazsa da artık ihtiyaç duyarsam alırım diye düşünüyorum abla valla masraflar boyumuzu aşmasa bari.

Ayyyy çok güzelmiş yaaa güle güle kullanın inşaallaahhhh nekadar erken hep okadar iyidirr gün geçtikçe zaten pahalancak hep

Hanımlar merhaba, sizlere benim için önemli olan bir konu danışmak istiyorum. Bugün 12.hafta kontrolüm vardı, 2li test yaptırırız fln diye beklerken doktorum daha bebeğe bakmadan 2 li test yaptirmani önermiyorum, kesin sonuç vermiyor; lekelenme yaşayan hastalarda yanlış sonuçlar; down riskine yatkınlık çıkabiliyor o yüzden direkt kandan bakılan ve 98'e yakın kesin sonuç veren testler var, o da dolar bazindan yapıliyor ve fiyatı 3bin lira civarı fln dedi. Test için bize önerdiği yeri aradığımızda ise fiyatın 5bin lira olduğunu öğrendik. Bu arada çok şükür ki bebeğin ense ve burun kemiği kalınlığı normal olarak ölçüldü. Bu testi önerirken de "siz okumuş insanlarsınız, bu testi yaptıracaginizi dusunuyorum bir problem cikarsa en azindan erken müdahale etmis" oluruz tarzinda da sanki algı oluşturmaya yönelik bir konuşma yaptı.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum, ara ara lekelenmesi olan hastalarda (şuan için lekelenmemin olmadığını biliyor) bu test yanıltıcı olabiliyor mu gerçekten. Açıkçası aklım çok karıştı, elbette bu testi yaptırıp yüzde 98 emin olmak isterim fakat testin fiyatı da hiç azımsanacak ölçüde değil malesef. Sanırım çoğu doktor bu testi öneriyormuş, yaptırıp yaptırmak ise senin bütçene ve kararına bağlı oluyormuş. Sizce 3'lü ve 4'lü tarama testlerini beklemeli miyim, eğer bir sorun varsa o testler de çikar mı bu durum? Bilen ya da konu hakkında fikri olan birileri cevap yazabilirse çok sevinirim gerçekten.

Güzel günlerde kullanın canım:) memleketimin ürünleri biraz zaman geçsin ben de çarşıya inip hepsine bakıp görerek alacağım.

Canım 2li test tanı testi değil ihtimal ortaya koyuyor. Bahsettiği nifty test kesine yakın sonuç veriyor dediği doğru. Ama şurada yanlış yönlendirme var problem çıkarsa erken müdahale etmiş oluruz kısmında.

Çünkü test sonucunda çıkan problemin düzeltilme şansı yok. Tedavisi yok yani. Eğer ki gebelik sonlandırmak istersen evet erken öğrenmiş olursun ve yasal olarak gebeliği sonlandırma hakkın oluyor.

Sonlandırma niyetin olmamasına rağmen aksi duruma kendini hazırlamak istersen diye testi yaptırabilirsin. İçin rahat etmiş olur.

Ben ikili testi de nifty testi de yaptırmadım.
(-Okumuş insanlarız- tuhaf geldi bunu söylemesi) Doktorum sonlandırma niyetin yoksa yaptırmayabilirsin ısrarcı olmam dedi. Detaylı ultrasona gideceğim.

Son olarak lekelenme ile bir ilgisi olduğunu da ilk kez şimdi okudum.

Hepimiz bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alalım inşallah

Ay ben mi yanlış düşünüyorum bilmiyorum ama böyle yönlendirme yapıp bide okumuş insan diyolar ya koca kcoa doktorlar sinir oluyorum kurt düşürüp hamile kadına yani iki testte bu budurdiyip tarafsız açıklama yapsaydı da hangisini istersen yaptırabilirsin diyebilirdi ki 12. Haftadasin ikili test istersen haftaya yapmayabilirler hiç doktoruna bakma bence ablam 3 çocukta yaptırmadı ben ikili yaptırdım çünkü nifty ye o ücreti vermem imkansız kim istemez ki nifty yaptirmak neyse sonuç olarak kendin karar ver ve doktorunun yönlendirmesini unut yani sonuçta benim de ikilide down yüksek çıksa aldırmayı düşünmezdim sadece egitirim kendimi dedim ablam da ben o riskleri duymak bile istemiyorum strese gerek yok diyip yaptırmadı çünkü yüksek risk çıkıp cevresinde sağlıklı doğanlar çok olmuş vs vs işte haftan geçmeden kendin düşün araştır başka doktora da gidebilirsin bu konuda test için sadece

Çok teşekkür ederim cevabın için peki bu detaylı ultrasonda bir sorun varsa zaten cıkar değil mi? Sanıyorum ki nify dediginiz test problemin daha erken tanisini koymak icin yapiliyor.

Down sendromlu ise çocuğu aldıracak mısınız?

Yani neye müdahale edilecek ben bunu anlamıyorum aldırma olmayacaksa. Doktorların çoğu 3 lü yaptırmayın çöp diyorlar. Yaptırılacaksa 4 lü yaptırabilirsiniz

Çok teşekkür ederim cevabın için peki bu detaylı ultrasonda bir sorun varsa zaten cıkar değil mi? Sanıyorum ki nify dediginiz test problemin daha erken tanisini koymak icin yapiliyor.
İkili üçlü dörtlu testler genetik ve down sendromuna bihtimal olarak bakar ancak ikili en iyi sonuç veren zaman geçtikçe diğerleri oransal olarak azalan testlerdir ortalama 400 TL civarı kesinlik yok ama ikili yüzde 80 üçlü yüzde 60 gibi düşün

Nifty yüzde 98-99 sonuç ama çok pahalı

Bu arada detaylı var ama bu ikililerle alakalı aynı seyelre mi bakılıyor bilmiyorum yani bı öğren bence detaylıca parmak yapışıkligina böbreklere vs kadar bakılıyorda hersey çıksa orda mesela neden ikili testler yapılır oda var

Bence sen bı sor daha iyi bilen birilerine

Yani benim anlamadığım burun ve ensede sıkıntı yoksa neden direk böyle bişey önerdi. Yaşından ötürü mu? Ben o dediğin testi eşimin isteği üzerine yaptırdım canım. Yani durumun varsa tercih senin tabi ama bana lüzum yok gibi geldi canım yine de sen bilirsin.

O zaman kesin gözüyle bakabilirim. Ramzi de kız diyordu nub da kız. Değişmez heralde Çin takvimi tutmamış oldu böylelikle
Çin zaten sallamasyon heralde tutan yok
Bu var inşaallah bunda yorum alırız 7 ci haftalarda gitmedim
Eki Görüntüle 2968149
Çok büyük burda da
Kizlar benim alt açıklamada yazan şey yalnızca a vitamini için geçerli olan bişey dimi?
Sanırım evet. A vitaminin fazlası toksik olarak bebeği etkiliyormuș. Bebekte sorunlar yaratıyormuș

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…