- 28 Eylül 2021
- 1.411
- 3.503
- 53
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #18.961
Ay kuzum kusura bakma ama ben çok sinir oldum doktoruna sende yanlış sonuç verir ne demek ya bence sen başka doktor bak yaşın riskli bir yaş aralığında da değil ki. Kendilerine de pay düştüğü için seni direk ona yönlendirmiş. Tamam anlatmak onun görevi ama iki testi de anlatılırsin düzgünce ama bu kadar da insan zan altında bırakılmaz.Ikili test sende yanlış sonuç verir diyince yaptirmadan çıktık, doktor 3bin diyince hadi bi sekilde gerekiyorsa yaptiririz mantigiyla ciktik hastaneden ama soyledigi yeri aradik ve 5bin lira gibi bir fiyat verince acaba gercekten çok elzem bir test mi yoksa tamamen tecimsel kaynaklı mı istendi ondan emin olamadım. O yüzden konuyla alakalı sizlerinde fikrini almak istedim
Bakıcam bi dahaki ay muadillerine. Sen neler içiyosun cnmVar canım elbette daha uygunları.Ya dr una söyle daha uygun fiyatlı olanı yazsın ya da tanıdık eczaneye git muadillerini verir o. Benim dr da böyle hangi ilaç firmasıyla anlaşmalıysa onu yazıyor.2 gebeliğimde de verdiği vitamin vs aynı markaları değişik.Ama genel olarak takviye ediciler pahalı.
Senin içtiklerin neler cnmBenimde öyle bişey tütü maalesef
Ne kadar tuttuğunu bana da yaz olurmu ? Neler yazdı sana. Geçmiş olsun cnmBanada verdi hiç halim yoktu alamadım çıkıp eve geldim direk pazartesi alicam baklm ne var içinde devlet karşılamıyor demekki ondan pahalı yavrumuza sağlık olsun napalim hayırlısıyla iyileşip bı gözümü acaydim
Omepa vm multivitamin bisürü vitamin var içinde içindekileri de çektim. 100 tl üstüCanım bana bugün ocean mummy ve avicenna d3 damla verdi.
Devletteki dr decavit ve fertamir demir şase vermişti bu decavit olanı bıraktırdı balık yağı yok içinde diye. Onun yerime ocean mummy verdi Toplam 124 tuttu.
Sen de bir sorarsın olmazsa, bir dahaki ay daha az alırsın.
Sendekilerde ne var canım? Listeyi okudum da anlamadım hangi takviyeleri yazmış tam olarak
Pazartesi gidicem canım TLF mesajla geldiği için reçetenin açılımı yok ilaç isimlerini göremiyorum netten tam bakayım fiyatına ama tahmini benimde baya tutar gibiBakıcam bi dahaki ay muadillerine. Sen neler içiyosun cnm
Senin içtiklerin neler cnm
Ne kadar tuttuğunu bana da yaz olurmu ? Neler yazdı sana. Geçmiş olsun cnm
Omepa vm multivitamin bisürü vitamin var içinde içindekileri de çektim. 100 tl üstü
Ocean d3 ve k2 vitamini. Ekmeğe damlatılıyo.100 tl üstü
Gynofen folik asit ve demir hapı. uygun fiyatlı bu 23 tl falan.
Omepa 1500 :balık yağı, omega 3, epa, dha, astaksantin. 150 tl
Canım yok ikili testte kan alınıyor iki tane hormon değerine bakılıyor burun kemiği ve ense kalınlığı ile ortaya yüzde şu kadar down doğabilir ihtimali veriyorlar.Ikili test sende yanlış sonuç verir diyince yaptirmadan çıktık, doktor 3bin diyince hadi bi sekilde gerekiyorsa yaptiririz mantigiyla ciktik hastaneden ama soyledigi yeri aradik ve 5bin lira gibi bir fiyat verince acaba gercekten çok elzem bir test mi yoksa tamamen tecimsel kaynaklı mı istendi ondan emin olamadım. O yüzden konuyla alakalı sizlerinde fikrini almak istedim
Umarım o Dr la devam etmiyorsunValla gel bide onu bana sor günüm geçti dedim evde test yaptım demedim ve adma imana önce kana bakıp sonra muayene etmezmi bu direk muayene etti karindn bişi gördü kist dedi ben kesemi dedim yok dedi net değil bide allttan bakalım dedi riskli degilmi dedim yok bişi var görmem lazım korktum bende yani arkadaşın nasıl korktunu anlayabiliyorum siz hamile diye gidiyorsunuz dr başka bişi var diyo neyse tamm baktırdım kız bir bastırıyor karnıma artık sancidan inledim zaten çok sancım oluyordu düşük yapmıştım bı öncesinde yine öyle olur diye erken gıdım ilaç fln kullanım diye buda bastirdida bastırdı kanrima kasigima sonra git başka bı Dr daha baksın dedi gebe değilsin ben yıkık bı şekilde kan verdim eve geldim sonuçlara akşam netten baktım şükür rahatladim
Kız bu nası doktorValla gel bide onu bana sor günüm geçti dedim evde test yaptım demedim ve adma imana önce kana bakıp sonra muayene etmezmi bu direk muayene etti karindn bişi gördü kist dedi ben kesemi dedim yok dedi net değil bide allttan bakalım dedi riskli degilmi dedim yok bişi var görmem lazım korktum bende yani arkadaşın nasıl korktunu anlayabiliyorum siz hamile diye gidiyorsunuz dr başka bişi var diyo neyse tamm baktırdım kız bir bastırıyor karnıma artık sancidan inledim zaten çok sancım oluyordu düşük yapmıştım bı öncesinde yine öyle olur diye erken gıdım ilaç fln kullanım diye buda bastirdida bastırdı kanrima kasigima sonra git başka bı Dr daha baksın dedi gebe değilsin ben yıkık bı şekilde kan verdim eve geldim sonuçlara akşam netten baktım şükür rahatladim
İmomla ilgili maalesef bir bilgim yok. Demir ilacından önce decavit içiyordum doktorum o zaman bulantın çoksa içmeyebilirsin demişti bazen denk geliyorum doktorlar değiştirebiliyormuş. Sizde doktorunuzla görüşüp son çare değiştirebilirsinizMerhabaay bana kimse bişey demedi valla ne eczacı ne doktor. Bir de imom omega verdi vitamin. Nette onun da bulantı yaptığını yazan var hangisi bilemedim. İkisini de kestim bir kaç gün içmeyecem. Sonra tek tek başlarım dedim. O zaman aklımda olsun demir ilacını da gece deneyim
Hayır tabiki kapısında bile geçmiyorum hemen iyi bı Dr buldum artık onda devam ediyorum psikolojik olarak mahvetti beni bu yeni Dr keseyi gördü bebeği görmemişti allttan muayeneyle bakmak istedi yok dedimUmarım o Dr la devam etmiyorsun
Adını şanını unuttum anam 15 temmuz hastanesiydi gidip bı kan verim sancim vardı bı düşük ilacı yazdırim dedim normal özelde paranla bile iyi bı Dr randevu bulmak zor bende randevu ayarlayım gidene kadar beni idare etsin dedim oda olmadı artık başkente gidiyom mecburi seçim oldu ama Dr çok iyi iyikide ona gidiyorumKız bu nası doktoronla mı devam ediyorsun? Kim bu kimse gitmesin
Aynen gel bian önce resim attım gerilerde kaldı
Evet tatlım ramzi amca yanılmadı yineOoooooo süpeeerrrr yaaavvvvv remzi kızmı dedii sana aceeppp
-C-A-N-A-N- gidicektin doktora bugün kuzum naptın herşey yolunda inşallahh
sağol tatlımYaaa hadi gözün aydın
Gözün aydın
Kesedeki konumuna göre kız erkek diye yorum yapılıyor. %95 tutuyor. Senin attığında ortada bence
Gözün aydın her şeyin iyi olmasına sevindimkızlar artıyor
Hay maşallah kızlar çoğaldıHadi gözün aydın
evet canım. Bir de oğluşum var. O yüzden bu kadar çok kız istiyordum. O da kız istiyordu çok sevindik o yüzdenAyyy gözünAydın canım. Rabbim gönlüne göre nasip etti ne güzel. Sağlıkla da kucağına al inşallah kuzum. Senin bir de oğlun vardı dimi? Yanlış hatırlamıyorum ?
Daha iyi olmana sevindim kuzum. Allah daha iyi etsin.
Sağol tatlımAyyyy çok sevindimmmmm kızlarımız artıyor
Sağol tatlımaiiyy gözün aydınn
Bence dr tamamen sizi panikletip teste yönlendirmek istemiş. Bebeği aldırmak gibi bir düşünceniz yoksa bence başka bir dr da 2li yaptırın. Bir de ben olsam başka bir dr ile yola devam ederdim. Önceliği para gibi duruyor daha çok. Para için hamile kadını strese sokan doktorları pıçaklamak istiyorumHanımlar merhaba, sizlere benim için önemli olan bir konu danışmak istiyorum. Bugün 12.hafta kontrolüm vardı, 2li test yaptırırız fln diye beklerken doktorum daha bebeğe bakmadan 2 li test yaptirmani önermiyorum, kesin sonuç vermiyor; lekelenme yaşayan hastalarda yanlış sonuçlar; down riskine yatkınlık çıkabiliyor o yüzden direkt kandan bakılan ve 98'e yakın kesin sonuç veren testler var, o da dolar bazindan yapıliyor ve fiyatı 3bin lira civarı fln dedi. Test için bize önerdiği yeri aradığımızda ise fiyatın 5bin lira olduğunu öğrendik. Bu arada çok şükür ki bebeğin ense ve burun kemiği kalınlığı normal olarak ölçüldü. Bu testi önerirken de "siz okumuş insanlarsınız, bu testi yaptıracaginizi dusunuyorum bir problem cikarsa en azindan erken müdahale etmis" oluruz tarzinda da sanki algı oluşturmaya yönelik bir konuşma yaptı.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum, ara ara lekelenmesi olan hastalarda (şuan için lekelenmemin olmadığını biliyor) bu test yanıltıcı olabiliyor mu gerçekten. Açıkçası aklım çok karıştı, elbette bu testi yaptırıp yüzde 98 emin olmak isterim fakat testin fiyatı da hiç azımsanacak ölçüde değil malesef. Sanırım çoğu doktor bu testi öneriyormuş, yaptırıp yaptırmak ise senin bütçene ve kararına bağlı oluyormuş. Sizce 3'lü ve 4'lü tarama testlerini beklemeli miyim, eğer bir sorun varsa o testler de çikar mı bu durum? Bilen ya da konu hakkında fikri olan birileri cevap yazabilirse çok sevinirim gerçekten.
Bana kızz demistiii canann bakalımmm doğrumuuuuEvet tatlım ramzi amca yanılmadı yine
sağol tatlım
evet canım. Bir de oğluşum var. O yüzden bu kadar çok kız istiyordum. O da kız istiyordu çok sevindik o yüzdenallah herkesin gönlüne göre versin inşallah
Sağol tatlımsenin de kız bence kesin. Ben öyle hissediyorum
Sağol tatlım
Bence dr tamamen sizi panikletip teste yönlendirmek istemiş. Bebeği aldırmak gibi bir düşünceniz yoksa bence başka bir dr da 2li yaptırın. Bir de ben olsam başka bir dr ile yola devam ederdim. Önceliği para gibi duruyor daha çok. Para için hamile kadını strese sokan doktorları pıçaklamak istiyorum
Canım sen konyadaydın de mi şimdi hatırladım. 15 Temmuz hastanesi Ali Kemal belviranlı kadın çocuk hastanesi orası mı?? Bir kere ben de gitmiştim oraya her yerde Suriyeli Hamile vardı allah affetsin çok sinir olmuştum kalabalıktan bize sıra gelmiyordu yarım yamalak beş dk bakıyorlardı içeri on kişi alıpAdını şanını unuttum anam 15 temmuz hastanesiydi gidip bı kan verim sancim vardı bı düşük ilacı yazdırim dedim normal özelde paranla bile iyi bı Dr randevu bulmak zor bende randevu ayarlayım gidene kadar beni idare etsin dedim oda olmadı artık başkente gidiyom mecburi seçim oldu ama Dr çok iyi iyikide ona gidiyorum
Bana kızz demistiii canann bakalımmm doğrumuuuu
Evet canım ben oraya bile randevu alamadım sabah 7 de gittim zor bela sıra aldım bildin acindirdim kendimi ama bin pişman Suriyeliler yine var şimdi Hekimoğlu hastanesini ona tahsis ettiler çoğunlukla ordalar benimde ilk ve son gidisim olduCanım sen konyadaydın de mi şimdi hatırladım. 15 Temmuz hastanesi Ali Kemal belviranlı kadın çocuk hastanesi orası mı?? Bir kere ben de gitmiştim oraya her yerde Suriyeli Hamile vardı allah affetsin çok sinir olmuştum kalabalıktan bize sıra gelmiyordu yarım yamalak beş dk bakıyorlardı içeri on kişi alıpşimdi nasıldır bilemiyorum
Başkent de iyi bi hastane doktordan da memnunsan devam
Ense kalınlığı ve burun kemiğine bakarak anlıyorlar.
İkili de sadece down sendromlu olduğu ortaya çıkar başka problemleri ortaya çıkmaz. Zaten detaylı ultrasonda bütün organlarına falan bakı
Bende 12 hafdayim bugün doktora gittim ikili test istemedim ya şimdi dowm sendromu olsa yapacak bişey varmı yok hamileliği sonlandırmak isteyen aileler olubilirmis ben kesinlikle öyle bişey yapmiycagima göre testide yapmaya gerek duymuyorum ki yanılma çok oluyor niye doğuma kadar o stresi cekiyom Rabbim ne yazmışsa nasibimizde ne varsa onu yasiycazHanımlar merhaba, sizlere benim için önemli olan bir konu danışmak istiyorum. Bugün 12.hafta kontrolüm vardı, 2li test yaptırırız fln diye beklerken doktorum daha bebeğe bakmadan 2 li test yaptirmani önermiyorum, kesin sonuç vermiyor; lekelenme yaşayan hastalarda yanlış sonuçlar; down riskine yatkınlık çıkabiliyor o yüzden direkt kandan bakılan ve 98'e yakın kesin sonuç veren testler var, o da dolar bazindan yapıliyor ve fiyatı 3bin lira civarı fln dedi. Test için bize önerdiği yeri aradığımızda ise fiyatın 5bin lira olduğunu öğrendik. Bu arada çok şükür ki bebeğin ense ve burun kemiği kalınlığı normal olarak ölçüldü. Bu testi önerirken de "siz okumuş insanlarsınız, bu testi yaptıracaginizi dusunuyorum bir problem cikarsa en azindan erken müdahale etmis" oluruz tarzinda da sanki algı oluşturmaya yönelik bir konuşma yaptı.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum, ara ara lekelenmesi olan hastalarda (şuan için lekelenmemin olmadığını biliyor) bu test yanıltıcı olabiliyor mu gerçekten. Açıkçası aklım çok karıştı, elbette bu testi yaptırıp yüzde 98 emin olmak isterim fakat testin fiyatı da hiç azımsanacak ölçüde değil malesef. Sanırım çoğu doktor bu testi öneriyormuş, yaptırıp yaptırmak ise senin bütçene ve kararına bağlı oluyormuş. Sizce 3'lü ve 4'lü tarama testlerini beklemeli miyim, eğer bir sorun varsa o testler de çikar mı bu durum? Bilen ya da konu hakkında fikri olan birileri cevap yazabilirse çok sevinirim gerçekten.
Vajinalden bakma sebebi ne acabaKızlar muayene çok güzel geçti
2li sonuçları iyi dedi.
Hanımefendi anasına çekmiş yüzüstü yatıyordu.yerim ben onu
Ayağını salladı bu seferde bana
Çok nazlıydı ama çok zor gördü cinsiyetini
Kötü tek haber 16 dan sonra her muayenede vajinal de bakacakmış. Aman napalım tedbirli olmak iyidir sağlıkla doğsun da katlanıcaz artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?