- 26 Şubat 2019
- 4.653
- 6.772
- 158
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #18.941
Benim anlamadığım down sendromluysa zaten ense kalinlıgından belli olmuyor mu? Sanıyorum ki doktorumun kast ettigi şey bebekte ilerde oluşabilecek hastaliklari ve problemleri saptamak.Down sendromlu ise çocuğu aldıracak mısınız?
Yani neye müdahale edilecek ben bunu anlamıyorum aldırma olmayacaksa. Doktorların çoğu 3 lü yaptırmayın çöp diyorlar. Yaptırılacaksa 4 lü yaptırabilirsiniz
2’liyi yaptırmadınız mı onu anlayamadım. 2’li ve 3/4lü testler kombine değerlendirildiğinde %90 a çıkıyor doğruluk oranı. Ben öyle yapıcam mesela.Hanımlar merhaba, sizlere benim için önemli olan bir konu danışmak istiyorum. Bugün 12.hafta kontrolüm vardı, 2li test yaptırırız fln diye beklerken doktorum daha bebeğe bakmadan 2 li test yaptirmani önermiyorum, kesin sonuç vermiyor; lekelenme yaşayan hastalarda yanlış sonuçlar; down riskine yatkınlık çıkabiliyor o yüzden direkt kandan bakılan ve 98'e yakın kesin sonuç veren testler var, o da dolar bazindan yapıliyor ve fiyatı 3bin lira civarı fln dedi. Test için bize önerdiği yeri aradığımızda ise fiyatın 5bin lira olduğunu öğrendik. Bu arada çok şükür ki bebeğin ense ve burun kemiği kalınlığı normal olarak ölçüldü. Bu testi önerirken de "siz okumuş insanlarsınız, bu testi yaptıracaginizi dusunuyorum bir problem cikarsa en azindan erken müdahale etmis" oluruz tarzinda da sanki algı oluşturmaya yönelik bir konuşma yaptı.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum, ara ara lekelenmesi olan hastalarda (şuan için lekelenmemin olmadığını biliyor) bu test yanıltıcı olabiliyor mu gerçekten. Açıkçası aklım çok karıştı, elbette bu testi yaptırıp yüzde 98 emin olmak isterim fakat testin fiyatı da hiç azımsanacak ölçüde değil malesef. Sanırım çoğu doktor bu testi öneriyormuş, yaptırıp yaptırmak ise senin bütçene ve kararına bağlı oluyormuş. Sizce 3'lü ve 4'lü tarama testlerini beklemeli miyim, eğer bir sorun varsa o testler de çikar mı bu durum? Bilen ya da konu hakkında fikri olan birileri cevap yazabilirse çok sevinirim gerçekten.
Bilmiyorum canım yaşıma binaen bir atıfta bulunmadı, 31 yaşındayım riskli anne adayı grubunda yer alıyor muyum bilmiyorum.Yani benim anlamadığım burun ve ensede sıkıntı yoksa neden direk böyle bişey önerdi. Yaşından ötürü mu? Ben o dediğin testi eşimin isteği üzerine yaptırdım canım. Yani durumun varsa tercih senin tabi ama bana lüzum yok gibi geldi canım yine de sen bilirsin.
Ense kalınlığı ve burun kemiğine bakarak anlıyorlar.Benim anlamadığım down sendromluysa zaten ense kalinlıgından belli olmuyor mu? Sanıyorum ki doktorumun kast ettigi şey bebekte ilerde oluşabilecek hastaliklari ve problemleri saptamak.
Canim eğer aldırmayı dusunmuyorsan yaptırma detaylı ultrason yaptır benim eşimde pinpirikli dün illa yaptır dedi ben yaptırmadım ne gerek var bişi olsada aldirmiycam 9 ayım zehir olacak en büyük örnek yengemin abisi adamın doğuma kadar saçları döküldü kadını söylemiyorum bile mahvoldular çocuğa dovn sendromlu demişlerdi maaslalh sapasağlam çıktı bı çoğuna düzgün çıkmıyor anne karnından sıvı almaya kadar gidiyor şükür ense burun iyiyse Allah'a emanet ne verdiyse artık detaylı ultrason kardeşim dedi bende ilk cocugumda yaptırmadım hiç bişi onu yaptır mutlaka diye bklm sende takma kafana en güzel günlerini zehir eder bunlar valla yaHanımlar merhaba, sizlere benim için önemli olan bir konu danışmak istiyorum. Bugün 12.hafta kontrolüm vardı, 2li test yaptırırız fln diye beklerken doktorum daha bebeğe bakmadan 2 li test yaptirmani önermiyorum, kesin sonuç vermiyor; lekelenme yaşayan hastalarda yanlış sonuçlar; down riskine yatkınlık çıkabiliyor o yüzden direkt kandan bakılan ve 98'e yakın kesin sonuç veren testler var, o da dolar bazindan yapıliyor ve fiyatı 3bin lira civarı fln dedi. Test için bize önerdiği yeri aradığımızda ise fiyatın 5bin lira olduğunu öğrendik. Bu arada çok şükür ki bebeğin ense ve burun kemiği kalınlığı normal olarak ölçüldü. Bu testi önerirken de "siz okumuş insanlarsınız, bu testi yaptıracaginizi dusunuyorum bir problem cikarsa en azindan erken müdahale etmis" oluruz tarzinda da sanki algı oluşturmaya yönelik bir konuşma yaptı.
Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz çok merak ediyorum, ara ara lekelenmesi olan hastalarda (şuan için lekelenmemin olmadığını biliyor) bu test yanıltıcı olabiliyor mu gerçekten. Açıkçası aklım çok karıştı, elbette bu testi yaptırıp yüzde 98 emin olmak isterim fakat testin fiyatı da hiç azımsanacak ölçüde değil malesef. Sanırım çoğu doktor bu testi öneriyormuş, yaptırıp yaptırmak ise senin bütçene ve kararına bağlı oluyormuş. Sizce 3'lü ve 4'lü tarama testlerini beklemeli miyim, eğer bir sorun varsa o testler de çikar mı bu durum? Bilen ya da konu hakkında fikri olan birileri cevap yazabilirse çok sevinirim gerçekten.
Ikili test sende yanlış sonuç verir diyince yaptirmadan çıktık, doktor 3bin diyince hadi bi sekilde gerekiyorsa yaptiririz mantigiyla ciktik hastaneden ama soyledigi yeri aradik ve 5bin lira gibi bir fiyat verince acaba gercekten çok elzem bir test mi yoksa tamamen tecimsel kaynaklı mı istendi ondan emin olamadım. O yüzden konuyla alakalı sizlerinde fikrini almak istedim2’liyi yaptırmadınız mı onu anlayamadım. 2’li ve 3/4lü testler kombine değerlendirildiğinde %90 a çıkıyor doğruluk oranı. Ben öyle yapıcam mesela.
Bana da imkanın varsa 2li falan değil direkt fetal DNA yaptır demişti. 3-4 bin az para mı bebek arabası ediyor o parayaokumakla da ilgisi yok ne alaka aldırmayı düşünüyorsan finalde 3-4 lü ve 2 Li beraber değerlendirildiğinde sorun çıkarsa amniyosentez yapıyor direkt tanı testi diğerleri gibi tarama değil. Onun sonunda kesin sonuca göre aldırma ya da aldırmama hakkın oluyor.
Lekelenme ile bir korelasyon yok aralarında ki neden sonuç hiç yok. Detaylıda genetik bozukluklar çıkmıyor Organ taraması gibi düşün onu.
Final; 2’li ve 3/4lü yaptırıp birlikte değerlendirilmesi mantıklı geldiği için ben öyle yapacağım
Merhaba yazdıklarınıza denk geldim. 8.haftadan beri bulantılarım için prilam kullanıyorum doktorum bulantım olduğu için demir ilacını gece yatmadan önce içmemi önerdi o şekilde sorun yaşamadım çok şükür. Sizde gece yatmadan içmeyi denerseniz belki bulantı yaşamazsınızAynen şimdi bir kaç gün hiç içmeyecem ilaçları. Sonra demir hapıyla başlayacam o dokunmazsa vitamine bakcam
Canım aldırıp aldırmamak konu değil de ben biraz kaygılı ve evhamli bir insanım doktor böyle bir teklifle gelince kafamda soru işaretleri gezmeye başlıyor ister istemez.Canim eğer aldırmayı dusunmuyorsan yaptırma detaylı ultrason yaptır benim eşimde pinpirikli dün illa yaptır dedi ben yaptırmadım ne gerek var bişi olsada aldirmiycam 9 ayım zehir olacak en büyük örnek yengemin abisi adamın doğuma kadar saçları döküldü kadını söylemiyorum bile mahvoldular çocuğa dovn sendromlu demişlerdi maaslalh sapasağlam çıktı bı çoğuna düzgün çıkmıyor anne karnından sıvı almaya kadar gidiyor şükür ense burun iyiyse Allah'a emanet ne verdiyse artık detaylı ultrason kardeşim dedi bende ilk cocugumda yaptırmadım hiç bişi onu yaptır mutlaka diye bklm sende takma kafana en güzel günlerini zehir eder bunlar valla ya
Geri kalan ayların huzurlu geçsin istiyorsan yaptırma sonuçta coguda nerden ne para koparsak diye düşünüyor aklına yatmadiysa başka bı Dr dhaa gozuk ama ben burun ve ense iyi çıkınca gebelim riskliydi şükür oda düzelince yaptrimadim kafam rahatCanım aldırıp aldırmamak konu değil de ben biraz kaygılı ve evhamli bir insanım doktor böyle bir teklifle gelince kafamda soru işaretleri gezmeye başlıyor ister istemez.
Neye göre karar vermiş acaba yanlış çıkacağını. Bana resmen para tuzağı gibi geldi ya.Ikili test sende yanlış sonuç verir diyince yaptirmadan çıktık, doktor 3bin diyince hadi bi sekilde gerekiyorsa yaptiririz mantigiyla ciktik hastaneden ama soyledigi yeri aradik ve 5bin lira gibi bir fiyat verince acaba gercekten çok elzem bir test mi yoksa tamamen tecimsel kaynaklı mı istendi ondan emin olamadım. O yüzden konuyla alakalı sizlerinde fikrini almak istedim
MerhabaMerhaba yazdıklarınıza denk geldim. 8.haftadan beri bulantılarım için prilam kullanıyorum doktorum bulantım olduğu için demir ilacını gece yatmadan önce içmemi önerdi o şekilde sorun yaşamadım çok şükür. Sizde gece yatmadan içmeyi denerseniz belki bulantı yaşamazsınız
Aynen banada Dr keseme bakıp kist demişti ya bildin kist hamile değilsin rahim duvarin ince zaten olamazsın umitlenme bide ordan burdan bastırıp bişi var ama göremiyom diyip alltan muayene etti bide ordan bastırdı manyak yetmedi başka Dr yonlendirdi o baksın içimden dedim sen az bastırıp kurcaladin bide o kurcalasin gitmedim o Dr var olan cocuguda dusurcen diye korktum çünkü evde test yaptım vardı hissettim o duyguyu ama Dr tam hayal kırıklığıyla çıkardı odadan artık bende birine güven duymuyorum bişi varsa mutlaka ikinciye de gidiyorum şükür bir hafta sonra bebeğimi gördüm kalp atışını duydumNeye göre karar vermiş acaba yanlış çıkacağını. Bana resmen para tuzağı gibi geldi ya.
Onu sen bana sorr bi giriyorum 10 sayfa olmuşKızlar ben son sayfaya yetişmek için iyi çaba verdimama iki üç gün once karnımın içinde sanki bir ayak beni kaydırarak ittirdi ama bambaşka bir his balık kayması mısır patlaması derlerdi öyle değil yani elini yangının içine koy çektir, bence bunu bebek yaptı ben hep sankince dinlerdim falan hissederim diye bu direk mutfakta otururken oldu ama gaz falan olamaz yani bambaska birşey ilerde aynılarıni yaşarsam anlarım herhalde çok değişik
Ay yuh yani ağzım açık okudumAynen banada Dr keseme bakıp kist demişti ya bildin kist hamile değilsin rahim duvarin ince zaten olamazsın umitlenme bide ordan burdan bastırıp bişi var ama göremiyom diyip alltan muayene etti bide ordan bastırdı manyak yetmedi başka Dr yonlendirdi o baksın içimden dedim sen az bastırıp kurcaladin bide o kurcalasin gitmedim o Dr var olan cocuguda dusurcen diye korktum çünkü evde test yaptım vardı hissettim o duyguyu ama Dr tam hayal kırıklığıyla çıkardı odadan artık bende birine güven duymuyorum bişi varsa mutlaka ikinciye de gidiyorum şükür bir hafta sonra bebeğimi gördüm kalp atışını duydum
Evet aynen öyle.Çok teşekkür ederim cevabın içinpeki bu detaylı ultrasonda bir sorun varsa zaten cıkar değil mi? Sanıyorum ki nify dediginiz test problemin daha erken tanisini koymak icin yapiliyor.
Ense kalınlığı yüksekse down ihtimali doğabilir. Ama normal diye sağlıklı kalın diye downlı denilmiyor kesin olarak. Tam tersi örnekler de çıkıyormuş.Benim anlamadığım down sendromluysa zaten ense kalinlıgından belli olmuyor mu? Sanıyorum ki doktorumun kast ettigi şey bebekte ilerde oluşabilecek hastaliklari ve problemleri saptamak.
Şimdi burda yetiştim indirim topiginde okumaya yetişmeye başladımOnu sen bana sorr bi giriyorum 10 sayfa olmuşsonr adiyolar bana okumadın demekki diyip anlatııyı veriyyleerrr emiiii
Çokta uzun oluyor bazenn okumaya üşeniyorum o anŞimdi burda yetiştim indirim topiginde okumaya yetişmeye başladımneyse ki o 12 sayfa bide ben çalışmıyorum bütün gün evdeyim
Valla gel bide onu bana sor günüm geçti dedim evde test yaptım demedim ve adma imana önce kana bakıp sonra muayene etmezmi bu direk muayene etti karindn bişi gördü kist dedi ben kesemi dedim yok dedi net değil bide allttan bakalım dedi riskli degilmi dedim yok bişi var görmem lazım korktum bende yani arkadaşın nasıl korktunu anlayabiliyorum siz hamile diye gidiyorsunuz dr başka bişi var diyo neyse tamm baktırdım kız bir bastırıyor karnıma artık sancidan inledim zaten çok sancım oluyordu düşük yapmıştım bı öncesinde yine öyle olur diye erken gıdım ilaç fln kullanım diye buda bastirdida bastırdı kanrima kasigima sonra git başka bı Dr daha baksın dedi gebe değilsin ben yıkık bı şekilde kan verdim eve geldim sonuçlara akşam netten baktım şükür rahatladimAy yuh yani ağzım açık okudum
Evet ben ondan detaylı yaptırmayı bu genetik olanalrdan daha çok istiyorum mesela diyolar ki anne karnında ok müdahale yok ama doktor ameliyat gerekirse hazırda beklio doğumdan sonra ona göre direk aliyolar ameliyata falan parmak bitisikligi orasinda burasında bişey varsa yani ama onu da perintolog mu ne yapıyormuş ayda iki kere gelio dedi doktorum bakalım Bodrum'da yaşıyorum kaç para bilmiyorum 2022 değişecek dediler bende beklemedeyim ama kendi doktorumda bende detaylı gibi bakıyorum elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum dedi hakkatten 20 dk herseyini inceliyorEvet aynen öyle.
Ense kalınlığı yüksekse down ihtimali doğabilir. Ama normal diye sağlıklı kalın diye downlı denilmiyor kesin olarak. Tam tersi örnekler de çıkıyormuş.
Doktorun kastetti ileriki hastalıkları saptayamıyor işte test canım. Kromozomsal problemleri saptıyor. Ve tedavisi yok. Üzerine basa basa sordum doktoruma o da üzerine basa basa tedavi edilecek hastalığı ortaya koymaz dedi.
Detaylı ultrasonda saptanabiliyor önlenebilir/tedavi edilebilir hastalıkLar.
Benim bilgilerim böyle ama yanılıyorsam kızlar düzeltsin beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?