Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    245
Önceki yaşadıklarım sanırım. Oyüzden şuanki durumlarda gerdi beni açıkcası
ozim84 kizlar ikinizde kötü düşünmeyin lütfen. Sonuçlar kötü gelmeyecek Allah in izniyle. kendinizi böyle üzüntüye sokmayın. Ben o testi verdim aklıma kaygı sadece ilk gün düştü. Sonra hep dua ettim. Ve gerçekten aklımdan silip attığım bir gün bana dönüp haber ettiler. Nolur sizde gönlünüzü ferah tutmaya çalışın. Daha önce kayıplarınız oldu belki de telaşınız o yüzden. Ama biz naparsak yapalım tüm hamilelik boyu ayaklarimizi hava dikip yatsak da bebeklerimizin dünyada yiyecek rızkı varsa Allah bize onları hediye ve emanet ediyor. Umarım hiçbirimiz bu tarz acı kayıplarla karşılamaz ve sağlıkla alırız evlatları kucaklarimiza . Amin

Kuzum bizim dün imzaladığımız kağıt 2’li test içindi.
Hatta bir nüshası bende.

Down sendromlu olması halinde doğurmayı kabul ediyorum siye yazıp imzaladım.
Yani şunu anlıyorum, 2’li test sadece Down sendromunu araştırıyo.

Ayrıca içindeki bir maddede aynen şu yazıyo.
“Down sendromunun taramasında 18-22 haftalar arasında detaylı ultrasonografi yapılması da aynı kandan yapılan tarama testleri gibi sadece riskli grubu saptamak için kullanılır. Ancak riskli grubu saptama oranı %80 civarındadır.”
Yani ultrasonografi Down sendromu tanısı koymak için yetersiz diyemeyiz.

Zaten tüm genetik hastalıklar ultrasonografide anlaşılır gibi bir şey demedim ben.
Mümkün değil öyle bir şey.

Ama şu fetal DNA’nın da tüm genetik hastalıkları taradığını hiç düşünmüyorum.

Hatta şöyle bir şey daha ortaya atayım, bu ülkede sahte diploma ile senelerce ameliyatlara giren insanlar var.
Kanı ABD’ye gönderdik diye 5000 lira alıp sahte bir rapor çıkarmak pek de zor olmasa gerek. Hiç ama hiç güvenim yok.

.

Bende 2 li sadece Down sendromunu araştırıyor diye biliyorum. Hatta Banu Çiftçinin uygulamasında ikili test için son haftadasınız diyor parantez içinde down sendromu yazıyordu

Kızlaaaaaar haşlanmış yumurta yemeyi deneyecem dua edin yeyim

Kız ne hale geldik ne için dua istiyom
A ben yiyorum şükür hamile olduğumu öğrendimden beri bı onu yiyom kahvaltıda bide tuzlu peynir zeytin başka bişi ağzıma alamıyorum

Amin canım inan o korkular hepimizde var ama işte kendi kendimizi yatıştırmak zorundayız bebeğimiz için. Hayat insanim karsisina hic tahmin dahi edemedigi seyler çıkarıyor. İnsanlar ne imtihanlardan geçiyor. Bizse bütünü gormeyip detaylara takilip 3 gunluk dunya icin sonsuz kaygılar taşıyoruz. Neyin bizim icin hayirli olup olmadığını bilmeden hem de. Hayirlisina razi olabilmeyi nasip etsin rabbim. Biz gene güzel düşünelim güzel olsun inşallah

Allah ın izniyle hiçbirşey olmayacak canım.Içini ferah tut.Komşumuza down sendromlu doğacak dedi dr.Kız harap oldu aldırmadı bebeğini. Doğduğunda sapasağlamdı bebek.Testler bile yanıltıcı olabiliyor.Takılma sen inşallah sağlıkla gelecek bebeğin.

A ben yiyorum şükür hamile olduğumu öğrendimden beri bı onu yiyom kahvaltıda bide tuzlu peynir zeytin başka bişi ağzıma alamıyorum
Ben çok severdim başlarda 2 3 kere yedim sonra yok asla yiyemedim. Sürekli tost yiyorum sabahları. Bugün bakalım yerim inşallah

Arkadaşlar 2 li teste bu kadar bel bağlamayın.

Bizzat kuzenim doğum yaptığında gördü bebeğinin down sendromlu olduğunu 2 li temiz gelmişti.

Aynı şekilde başka kuzenime down sendromlu dediler gayet sağlıklı doğdu.

Başka bir örnek komşumuzun gelini normal çıktı 2 li taraması ama çocuğu down sendromlu

Canım solda görünüyo, karındansa erkek ama bi önceki görüntü var mı acaba?
6+1 falan?
Önceden yok canım gittim boş kese vardı alttan muayene istedi önceki Dr korkutmustu bende kabul etmedim vermedi ultrason gotuntusu 7 haftada gittim de yine görünmedi mecbur alttan muayeneyle göründü bu alttan muayene görüntüsü ama cuma gittimde 12 haftalık görüntüsü var karından o olmaz dimi

Önceki yaşadıklarım sanırım. Oyüzden şuanki durumlarda gerdi beni açıkcası
Canım annemin bebeği kardeşim de anomali ile doğdu kalbi gögüs kafesini kaplamıştı çok büyüktü ve bacakları içe dönüktü 3 hafta yaşadı rahmetli oldu.Ama 3 kardeşiz hepimiz de sağlıklıyız çok şükür. 1 tanesi öyle oldu diye hepsi aynı olacak değil ki kuruntu yapma dua et bol bol.

Ben de aksine çok ama çok güzel, anlamlı rüyalar görüyorum. Hayra çıksınlar İnşallah.

Nubu görünüyorsa ona göre bakabiliriz ama bebeğin pozisyonuna bağlı canım

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…