- 18 Eylül 2021
- 1.902
- 2.001
- 83
Canım benim riskli durumum olmasa özelde yapmayı tercih ederdim. İlgi, alaka, konfor bunlar da bence önemli. Hele ki doğum gibi zorlu bir süreçten sonra insan azcık rahatlık istiyor. Hatta eşim şuan özel hastanede bu tür ameliyatları yapacak bir doktor bulalım devlette yapma doğum diyorBende bugün gittim canım, bebeğin kafası aşağıdaymış aynı şekilde, bende yürürken falan zorlanıyorum basko oluyor kasıklarda. Bende bebek aşağıda olduğu için ağrı sancı oluyor diye tahmin ediyorum.
Sağol canım sayende pembiş olanından kaptım bitane, bu sene olmaz ama seneye giyer artık
Şehir hastanelerinde tek kişilik odalar oluyormuş. Birde artık şehir hastanelerinde eşleri de doğuma kabul ediyorlarmış. Geçen gün ebe söyledi. Hepsinde var mı bilmiyorum ama burada varmış. Düşünen varsa arayıp sorabilir. Bizim özelde olacak gibi ama hala kararsızım. Hem olumsuz şeyler duyuyorum devlet hakkında hemde diyorlar ki özelde de sancıyı sen çekiyorsun ne farkı var diye. Şehirde de çok tecrübeli ebeler doktorlar var ama emin olamıyorum. Kendi doktorum da hastanemde çok iyi.
Doğum koçundan değil ama tecrübeli anne babalardan bende aynısını duydum. Neye alışırsa onunla gider, değiştirirsen pişik yapar diyorlar. Umarım öyledir, bez deneyip durmayız. Sleepy bionatural aldık 2 paket. Duruma göre bakacağız bizde.
Çok detaylı hatırlamıyorum ama annede bir hormon varmış. O hormon anneye doğumdaki acıları unuttururmuş, o yüzden kadınlar tün o acılara rağmen yeniden doğum yapmayı göze alırmış.
Bir küçük bir büyük aldım canım bakalım umarım memnun kalırımBir de küçük biberon al canım. en küçüklerinden aldım suluk niyetine. İlk zamanlar bebek gazlıyken bebeğe kimyon suyu vs verirken çok işe yarıyor
Maşallah kuzucuklara 1 kg lara ulaşıyolar artıkİyi akşamlar kızlar, gördüm çociklerimi oğlum yeri geniş bulmuş sere serpeydi, kızımda böyle bir şekilden şekile girmişti hiç düzgün durmadı. Ama iyiler şükürler olsun, 26+3üz bugün oğluş 940gr, kızçem 860gr olmuşbenim şeker yüklemesinin birinci saat değeri yüksek çıkmıştı açlık ve 2.saat normal, yanlış ölçülüp ölçülmediğini anlamak için bir 5 gün benim takip etmemi istedi açlık, tokluk olarak başka da şükür benim diğer tahlillerde falan bir şey çıkmadı doğum paketini konuştum, bu saatten sonra sadece doğum için fiyat veriyorlarmış zaten, ikiz bebekler için acıbademin verdiği 2 gün yatmalı fiyat 26,350 her şey dahil, ekstrası fotoğraf çekimi sadece istenirse. Çocuklar için herhangi bir küvöz ihtiyacı olması halinde de devlet karşılıyormuş ücreti. Havadisler bu kadar
Ben kan sulandırıcı kullanıyorum ve tüm yol izinlerime doktorum ok verdi. Neden öyle bişey dedi kiYa kızlar kan sulandırıcı kullananlara bir sorum olacak. Kendi doktorum izindeydi, kontrole başka doktora gittim. Bana dedi ki kan sulandırıcı kullandığın için yola gitme. Bizde bi kaç günlüğüne trenle 2 saatlik bi yere gidecektik. Herkes geziyor ben hapsoldum resmen ya. Ne işten kaçabiliyorum ne haftasonu evden. Kuzenler yakında bizim, bi cuma akşamı çıkıp pazar akşamı dönelim demiştik
Ben pazartesi günü medicana da vuruldum ekstra ilaç için para vermedim doktor yazdı normal muayenin dışında birşey vermedik , ilacı da kendi ecza deposundan aldırdılar , doktor hatta ilacı vuran hemşireye söyle ambalajı atmasın biz devletten karşılıyoruz bunu demişlerdi ,Reçete elimde kan grubu testim var eşimin kan grubu kağıdı elimde uyuşmazlık testinde var elimde negatif olduğuna dair Sadi konuk vuramayiz diyor e siz yazdınız bu reçeteyi bana nasıl vuramazsiniz diye akşam tekrar gidecem .özel hastane doktor a muayane olucan testlerini yapacam öyle reçete yazacak doktor iğneyi vuruncada para alacakmış ohh 700 800 TL bayil bana diyor yani.
Bu zamanlarda günde 2 saat kadar uyuyorlarmışKızlar benim minik sabahtan beri hiç durmadı kıpır kıpır bir ordan vuruyor bir burdan vuruyor. Uyumuyo mu bu çocuk şimdiden endişelendim ne zaman uyuyacak diye
Seni 2017 Haziran annelerinden hatırlıyor muyum yoksa yanılıyor muyumEvet kesinlikle katılıyorum rahat bakanlar ya da başkasına baktıranlar hop patlatıyor bir tane dahaBen de çok çektim ama 5.yılın sonunda unuttuk herşeyi :) annelik bir yerde çılgınlık yaa..
Evet canım ince müslinler gibi değil ve büyük baya kullanışlı olacak bence. Diğer renkleri tedarik edilemiyormuş bu kalmış şimdilik o yüzden fiyatı uygun. Sadece yıkanınca tüylendi yorumları vardı o kadarına da aldırmadımay bu gerçekten 4 katlı mı ?
4 katlıysa ve bu boyuttaysa fiyatı çok uygun
Valla canım kaç kat olduğu sayılmıyor ama kalınca yumuşak bir battaniye artık ellerinde kalanı mı gönderiyorlar kime ne denk gelirse bilmiyorumMüslin Battaniye Canım eski gönderilerden biri de bunu önermişti seninki iki kat mı dört kat mı acaba yorumlarda iki kat diyor açıklamada 4 kat diyor
Bir ben vakası daha işte o gün beni de sinir ettiler zorla vuruldum ün hastanesinin acilinden giriş yaptırıp vuruldum canım sen ne durumdasın vuruldun mıReçete yazılan hastaneye gittim biz yapamayiz dediler Sadi konuk bu arada.özel hastanelere gittim yapamayız dediler ben hiç bişey anlamadım.elimde iğne buzuda eridi hiç biter vurmayacaksa neden verdiler bana. Bu iğneyi sinir krizi geçirecem
Gerçekten doğru söylüyorsun iki tane kuzenim var örnk karsımda birtanesi 3 cocukla dağ tepe geziyor kendi arabasıyla da değil metrobüs minibüs falan hiç üşenmiyor ötekinin bir cocugu var 4 yılda kendini bitirdi evden cıkmıyoHerkesin yasantisi farkli. Eger istersen istedigin gibi bi anne de olursun cocugunun keyfini de cikarirsin. Aman cocukla.disari cikamam tat alamam sorumluluguyla ugrasamam ya da dunya onun etrafinda dönsün dersen evet bunalirsin ister istemez. Ama sen keyif alarak yaptiginda bebek de uyum sagliyo aslinda. Oglum 5yasinda. Sirf cocugum var diye hicbiseyden geri kalmadim. Onla da cok guzel vakit gecirdik. Gezdik eglendik evde kaliteli vakit gecirdik. Bebegi kendine sadece sorumluluk olarak gorursen o bunalima giriyosun. Hatta genelde ilk bebede bu yanilgiya dusuldugu icin 2. 3. Cocugu buyutmek cok daha kolay diyolar onlarda bu hataya dusmedigin icin
Allah gerçekten unutturuyor yoksa22 saat sürdü benim dogumum. Son 4 5 saati hele gercekten cok kötüydü. Ama bebek dogdu ve bitti hersey. Ayaga da kalktim rahatca bebegimi de kucagima kolayca aldim. 2. Gun rahat rahat disari bile ciktim. Normal dogumun avantajlari bunlar. Ben de sezeryandan korkuyorum mesela. Ve nasil biseyse dogumda cekilen acilar sonrasinda hatırlanmiyo. Simdi yine normal istiyorum. Rahatligi olmasa kim ister ki sonrasinda
Aynen öyle ne yaparsak yapalım cocugun karaketeri de belirleyecek bazı şeyleriBenim ilk bebişim olucak allahın izniyle. Arkadaşlarımdan gözlemlediğim kadarıyla hiç birinin deneyimi birbirini tutmadı. Haftasına toparlananlarda var 2 sene sezeryan dikişi sızlayanda. Kaldı ki şu an bile hamileliklerimizin kimi rahat kimi zorlu. Elbette ki güllük gülistanlık olmayacaktır fakat iyisiyle kötüsüyle zaman çok çabuk geçiyor. Şikayet eden kişilere bunu söylediğinde bebekliğini çok özlediğini, hızlı büyüdüğünü söylüyorlar. Biz elimizden geleni yapalım gerisi allaha emanet artık.
Ne alaka ya ilk defa duydum hem iğne hem hap kullanıyorum hiç böyle bir uyarı almadımYa kızlar kan sulandırıcı kullananlara bir sorum olacak. Kendi doktorum izindeydi, kontrole başka doktora gittim. Bana dedi ki kan sulandırıcı kullandığın için yola gitme. Bizde bi kaç günlüğüne trenle 2 saatlik bi yere gidecektik. Herkes geziyor ben hapsoldum resmen ya. Ne işten kaçabiliyorum ne haftasonu evden. Kuzenler yakında bizim, bi cuma akşamı çıkıp pazar akşamı dönelim demiştik
Seninkiler kolay yoldan yapmış ilk oglumda beni de yatıyo gösterip vurmuslardı bunda recete ettiler indirek coobs testi yaptılar sağlık ocağı ben vurmam dedi eczanelerin ikisi vermedi falan deli gibi git oraya gel buraya o gün eve aksam 6.30 da gırebildim sabah 8 de cıkıp zor işler yaniYa şoktayım. Bana devlet hast Doğumhane acilde reçete bile edilmeden kendileri hastane bünyesindeki eczadeposundan getirip vurdular. Yatış göstermeleri gerekiyor bi evrak imzaladım sadece. Bir de standart öncesinde indirekt coombs ve kan grubu teyidi yapıyorlar.
Gerçekten bilemedim.
Özeller ekstra ücret çıkarmak için uğraşmış olabilir ilkinde benden de istediler halbuki rapor çıkıyor
Yok yarın ozeldeki doktoruma gideceğim giriş yaptıracak ona söyledim yarın gel dedi.dolaba koydum iğneyi .reçetesini okudum 25 derecede saklansın diyor bişey olmaz heralde.bakirkoy sadi konuğun ilacı reçete edip vurmamasi şaşılacak bir konu.elimde iğneyle kaldim.Bir ben vakası daha işte o gün beni de sinir ettiler zorla vuruldum ün hastanesinin acilinden giriş yaptırıp vuruldum canım sen ne durumdasın vuruldun mı
Aynından oglum 6 dan gün alcak ben dogum yaptığım da anca yani çekince insan hop doguramıyo Allah a sıgındım insallah bu eziyetsiz olur kolay büyürEvet kesinlikle katılıyorum rahat bakanlar ya da başkasına baktıranlar hop patlatıyor bir tane dahaBen de çok çektim ama 5.yılın sonunda unuttuk herşeyi :) annelik bir yerde çılgınlık yaa..
Saçma salak işler gercekten ugrastırmak için sırf geçmiş olsun bi sekılde vurulcan yani belli anlam veremiyorum bazenYok yarın ozeldeki doktoruma gideceğim giriş yaptıracak ona söyledim yarın gel dedi.dolaba koydum iğneyi .reçetesini okudum 25 derecede saklansın diyor bişey olmaz heralde.bakirkoy sadi konuğun ilacı reçete edip vurmamasi şaşılacak bir konu.elimde iğneyle kaldim.
Gebe okulunda bu hafta doğumu anlattılar.. sağlık bakanlığı gebelere destek olmak tabi bir de normal doğumu özendirmek için açmış anladığım kadarıyla bu eğitimleri.. senin dediğin gibi kesisiz dikişsiz normal doğumlar varmış ama süreç uzun ve aşırı rahat bir insan olmak gerekiyor kendini teslim etmek iyi nefes almayı bilmek gerekiyor keşke bizlere de nasip olsa.. ben de hep kötü hikayeler dinlemiştim sezaryenciydim ama şimdi elimden geleni yaparım normal doğum yapmak için diye düşünüyorum zaten bir terslik olduğunda ameliyata alıyorlar doktorlara güvenmekten başka çaremiz yok..Normal doğumu kötülemek için yazmadım yanlış anlaşılmasın. Keşke kesisiz dikişsiz kolay doğumlarımız olsa, Herkesin vücudu da bebeği de farklı en uygun olan olsun herkes için inşallah
Tam neye denk geldim de oldu bilmiyorum daSeninkiler kolay yoldan yapmış ilk oglumda beni de yatıyo gösterip vurmuslardı bunda recete ettiler indirek coobs testi yaptılar sağlık ocağı ben vurmam dedi eczanelerin ikisi vermedi falan deli gibi git oraya gel buraya o gün eve aksam 6.30 da gırebildim sabah 8 de cıkıp zor işler yani
Gerçekten çok garip kafana göre serum takın demek gibi değil ki mecbursun yaptırmalısın ve üstelik sen reçete etmişsin. Çok garip.Yok yarın ozeldeki doktoruma gideceğim giriş yaptıracak ona söyledim yarın gel dedi.dolaba koydum iğneyi .reçetesini okudum 25 derecede saklansın diyor bişey olmaz heralde.bakirkoy sadi konuğun ilacı reçete edip vurmamasi şaşılacak bir konu.elimde iğneyle kaldim.
Bursa Acıbadem, tek bebekte 2-3bin gibi bir fiyat düşüşü oluyor. Hayırlısı olsun kuzum ya işin başı sağlıkla birbirinize kavuşmanızHangi Acıbadem canım acaba tek bebekte nasıl oluyor ücret bir ihtimal beni Acıbadem kabul edebilir belki orda da sanki tüm bölümler var belki risk alırlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?