2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Bakayım FI değerine neymiş
Evet ben de değişiklik olur diyorum hem de asıl doğum sonrasına lazım izin. İlk dönemi kapatabilsem izinle ikinci dönem ücretsiz izin alacağım. Ekonomiden dolayı ne kadar geç alsam ücretsizi kar gözüyle bakıyorum.. iyi olursam tabi 32. haftadaki durumuma bakacağım pişman olma ihtimalim de yüksek şikayet ederek giderim kesin okula

Bakalım öncelikle biz ve bebisler sağlıklı olsun da onlarda halledilir inşallah

Canım geç gördüm bu aralar yoğunum pek yazamıyorum buraya ama görünce sana yazayım dedim. İlk hamileliğimde ben de duyduklarım yüzünden aynı senin gibiydim hayatım bitti herhalde diye düşünüyordum ama öyle bir şey yok. Yani en azından çocuğun kolik ve aşırı huysuz sürekli ağlayan bir bebek değilse. Benim oğlum maşallah çok uslu ve tatlıydı birlikte karda kışta 12 saat yol bile gittik hem de otobüsle. Arkadaşımın bebeği ise yukarıda saydığım tarz bir bebekti. 3 saatlik yola tek basina ya da otobüsle gidemezdi çünkü kızı durmazdı. Sürekli ağlama modundaydı ki o hiç geçmeyecek zannediyordu ama o bile geçti duruldu şu an. Oğlum bana uyum sağlayan bir bebekti ve kimsenin yardımı olmadan büyüttüm. Ha zorlukları yok muydu elbette vardı. Atak haftaları, diş çıkarma, gaz, uyku problemleri vs. Fakat inan bana hepsi geçiyor şu an iki yaşında ve bana hamile olmasam hiç bir zorluğu yok. Gayet de birlikte gezdik eğlendik. Kendine zaman ayırmak da sana bağlı. Öncelik sırana göre doğar doğmaz bir düzen, rutin belirlersen rahat edersin. Bizim öyleydi. Yemek, uyku saatleri vs hep belliydi. Ayına göre tabii ki değişimler oldu o zaman da yeni düzen kurdum. Bu şekilde yaparsan rahat edersin bence

Kendime güveniyorum artık en azından bizim elimizde değil bazı şeyler onun farkındayım ama uyumlu bir cocuk olursa da ya bebekle şöyle mi yapılır böyle mi yapılır bahaneleri üretmemek için elimden geleni yapacağım inanır mısın daha sabah geldim işe kahvaltı yapıyodum kadının teki var bir kızı birde ikizi olmuş ilk çocuğu cok sakin büyütmüş ikizlerde zorlamış bunu huysuzmuş bilmem ne neyse grip oldum sabah kalkıp kahvaltı hazırlayamadım kendime o yüzden poğaça aldım ay bunlar çok phalı erken kalkıp kahvaltı yapın yazık paranıza gibi bir cümle kullandı bende dedim bende cok memnun değilim ama gribim geceleri uyuyamıyorum zaten mal gibiyim sabahın köründe afyonum patlamamış bunlar iyi günlerin daha uykusuz günlerin olacak dedi Allllah bana bi geldiler aaa yeter artık içimi karartınız fikriniz sizde kalsın dedim bu kadar insan aptal mı bu kadar çileye zorluğa rağmen çocuk yapıyor dedim kesti sesini çalıştığım yerde annemde çalışıyor ben sekreterim o üretimde annemde sinirlendiğimi anladı çok sakin bir çocuktu nereye bıraksam orada saatlerce oynardı çocuğuda ona benzer bir şey olmaz falan deyip ortamı yumuşatmaya çalıştı ve bunlar asla bitmiyorlar ..

Merhaba hanımlar .Maalesef zor günler geçiriyorum .28. Haftama girmek üzereyim .Dün pencerede kan gördüm .Tekrar sildim yüne sıvı kan pencereye yapıştı .Apar topar doktoruma gittim .Ultrason normal çıktı ,rahim ağzı kapalı .Rahimde baskı yok .Sonra alttan muayene yaptı .Rahime kadar baktı yara vs bir sey yok .Kan gelseydi burada küçük damlalar kalırdı dedi .O da temiz çıktı .Yalnız bir aya yakındır ishalim ve hafif hemoroidim var .Ama çok eminim kan vajinadan geldi çünkü oraya pencereyi koydum .
Bugün tekrar aynı şey oldu .Doktora gidip gitmeme konusunda kararsızım .Bakacak bir sey yok diyecek .Çok Korkuyorum ya .doktor ilaç dahi vermedi .Bu neden olabilir lütfen yazar mısınız

Herkesin çocuğu bir değil bunu anlayamıyorlar bir türlü. Evet zor ve kolay çocuk diye bir şey vardır. Mesela herkes yenidoğan zamanından çok korkunç bahseder oysaki bence en güzel zamanıydı sürekli yer içer uyurdu. Durduğu yerde dururdu arkadaşım içinse yenidoğan zamanı kabus gibiydi çünkü asla uyumayan, sürekli ağlayan ve kucakta gezmek isteyen bir bebeği vardı. 6. Ayına geldiğinde düzeldi mesela onunki de yani hiç bir şey sonsuza kadar sürmüyor. Zor bir bebekte olsa, kolay bir bebekte olsa bu günlerin geçeceğini ve geri gelmeyeceğini bilerek yaşamak lazım. O kadına da iyi yapmışsın. Sanki hamile bir kadına bunlar iyi günlerin deyince başları göğe eriyor. Bir süre elbette uykusuz kalıyorsun. Esasında uykusuz da değil kesik kesik uyuduğundan uykunu tam alamıyorsun diyelim. Ancak belli bir aydan sonra öğretirsen gayet de uyuyorlar. Benimki nazar değmesin 4. Ayından sonra, hasta ya da sıkıntısı olmadığı sürece gece iki defa falan anca uyandırdı. Bir yaşından sonra o ya gecede bir ya da hiçe dönüştü. 2 yaşından beri de kendi kendine uyuyor çok şükür. Sadece bazen beni istiyor koluma yatıp uyuyor ama bu da benim için sorun değil. Bu şekilde uyuması bile çok uzun sürmeyecek yakında hiç yanımda yatmadan uyuyacak o yüzden tadını çıkarıyorum. İnşallah hepimizin bebeği uykuyu seven, uslu bebekler olur

Benim de ayaklarım aşırı ağrıyor ve şişmeye başlıyor. Çatı ağrısı yaşamadım. Otururken pöçük ağrım oluyor sadece
Benim ayakta ağrı yok çok şükür şişme de yok. Çatı ağrısı daha önce doğum yapmış olanlarda oluyormuş galiba Çarşamba randevum var doktoruma sorayım inşaAllah. Allah yardımcımız olsun

maşşallah artık kimseyi dinlemiyorum yapıştırcam lafı

Canım Anne
Canım Anne olmak hem dünyanın en güzel şeyi hemde fedakarlık ister. Hele ilk çocuk başkadır ilk deneyim. Rabbim insana öyle güzel sabır veriyo öyle sevdiriyoki severek aşkla yapıyosun. Her çocuk asla bir değil benim iki oglumda memekolikti gece 8 defa kalkar bazen boş boş aglarlardi gerçekten çok zorlandım aralarında 2yas vardı. Hatta en son bünyem zayıf bir gece düştüm bayıldım. Ama geciyo bunlar bir süreç şimdi abi kardeş birbirlerine oyun arkadaşı oldular. Tabi sayısız kavga ettiklerini yoksayamam ama olacak o kadar. Şimdi heyecanla kardeşlerini bekliyorlar. Mesela artık asla çocuk düşünmüyodum bu gebeliğim sürpriz oldu ve cinsiyetide kız Rabbimin bana en güzel armağanı. Hep bir kızım olsun istemiştim ama 2 erkek çocuktan sonra bu defteri kapatmıştım benimki arka arkaya oldukları için çok zorlandım kız kardeşlerim ara verdi onların bana göre daha kolay. Aman neyse kim ne derse desin onlarda biliyorki anne olmak gibisi yok

Kızlar oto koltuğu almak istiyorum bebiş için bugün BİM’e geldi ama modelinden emin olamadığım için almadım. Güvenlik çok önemli araç için olunca var mı tavsiyeniz? Yoyko nun oto koltuğunda gözüm var ama pahalı gibi bilemedim

bakalim uzmana yonlendirdi haftaya randevu verirler heralde . bende simdi seker olcme aleti alicam eve kendimde bakarim

yani ben bunu anlamıyorum işte hamile kalmadan öncede sonra da kimseyi etkileyecek şekilde ahkam kesmem anne olduktan sonra hamile bir insana gidipte ayyy uykusuz kalcaksın demem yani neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum

letgo ya da dolap bak istersen bazen sıfır denecek kadar temiz çıkabiliyor şansa

Canim doktorum beni gebelikte seker icin uzmana sevk etmis onlar aricak randevu icin. ama saniyorum diyetle cozulur cok asairi yuksek degil cunku degerlerim
Çok yüksek değilse bence de diyetle hallolur, inş da öyle olur
Güzel bir tatil olsun bolca dinlen inş canım

Şu sıralar ben de ağırlaştım iyice. Oturup kalkmak zorlaştı bayağı. Bir de geçen muayenem vardı, doktor dedi ki bebeğin ayakları kasıklarına doğru, kafası midenin altında. Tekmeleri kasıklarında hissedersin çokça, kafasından dolayı da reflün olabilir. Hakkaten de öyle oluyor, reflü bazı günler rahatsız ediyor. Henüz çok artmadı ama yine de bir rahatsızlık hissi var işte.

inşallah değildir hiçte geçirmedim bebek oynadığı sürece stres yapmm sadece hareketsiz kalırsa birraz korka bilirim
Canım çok tanıdığım hamileyken covid oldu. Biri covid testine gitmeden önce "Bir hamilelik testi yapim bakim" derken öğrendi, düşün bebek o kadar küçüktü. Hiç sorun yaşayan duymadım etrafımda. Umarım değilsindir tabi ama covidsen de hiç kafana takma bence. Sen vitaminlenmeye bak sadece yeter. Geçmiş olsun
Offff ben hiçbirşey alamadım yaa kendime. Geçen ebebekten daginin uzun kollu pijama takımını almıştım altı sıktı üstü geniş oldu saçma sapan bir şey oldu Bu gidişle hastaneye çıplak gidicem ben
Benim de ayaklarım aşırı ağrıyor ve şişmeye başlıyor. Çatı ağrısı yaşamadım. Otururken pöçük ağrım oluyor sadece
Pöçük neymiş ki

o kadar halim yokki hastaneye gitmeye çıkışta vazgeçip eve gidip yatak döşek yatabilirim

Canım ben de dün gece benzer durum yaşadım. rahim ağzı kapalı normal bebek de iyi. Nst de sancı da çıkmadı. Plasentam aşağıda benim ona bağladı doktorum kanamayı. Çok artarsa gel dedi.

Canım ben de dün gece benzer durum yaşadım. rahim ağzı kapalı normal bebek de iyi. Nst de sancı da çıkmadı. Plasentam aşağıda benim ona bağladı doktorum kanamayı. Çok artarsa gel dedi.
Benim plesenta da yukarıda .Doktor aletle rahme kadar baktı .Hiçbir kanama ve yara göremedi .Bugün yine aynı sekildeyim .Anlamadım bir sey

kızlar selam, şeker yüklemesi yapıldı bana. açlık alındı, sonra içtim 1 saat sonra alındı, sonra 1 saat sonra alınmadan 10 dk önce istifra ettim. o saate kadar kana karışmıştır zaten dimi? bi sorun olmaz umarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…