2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Ben de tatli yer oldum bu aralar. Ilkinde bu kadar tatluyla aram yoktu. Ama hep icim yaniyo bol su istiyo canim veya soguk meyveler vs

Canım bu serumları önermişti bi doktor dinlemiştim, senin bahsettiğin bunlar mı ilk etapta kullanılmıyor dediğin? Ben ağızla çekilen aspiratör aldım ama her zaman kullanmayın diyordu doktor

Eklentiler

• IMG-20220618-WA0003.webp
    15,7 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG-20220618-WA0005.webp
    27 KB · Görüntüleme: 94

Bebeğinizin gelişimi normal mi?
Benim hamilelik öncesi 10 kilo fazlam vardı boyuma göre. Hamileliği öğrendikten sonra hiçbir şey yapmasam bile 1 kilo verdim. Aslında 1-2 kilo arasında değişti sürekli ama net 1 kiloda sabitlendi. Şuan 29.haftadayım ve hala aynı kilodayım.
Takibimi yapan doktor özellikle son kontrolde iyice saçmalayınca şimdi başka bir doktor buldum ve anca 2 hafta sonraya randevu aldım. Son kontrolde sanki bebeğin 1 hafta kadar geriden geldiğini söyledi ama asla emin konuşmadı. Önceki kontrollerimin hepsinde 1 hafta ilerideydi. Bu durumda 2 haftadır gelişmemiş oluyor yani.
Hala kilo almadım (verdiğim -1 kilodayım)
Önceden de çevremden çok baskı vardı dikkat etmiyorsun diye ama şuan resmen 2 kat arttı. Vitaminlerimi eksik etmem, süt vs tüketmiyorum ama peynir mutlaka yerim, kefir içerim, mutlaka meyvemi falan yerim.
Bir yanım doktora inanma 2 hafta sabret diyor diğer yanım gerçekten besleyemiyor muyum bebeğimi diye düşünüyor

canim ben ilk 5.5 ay kustum , 8 kilo verdim . Sonrasinda 3-4 kilo almistim ama gectigimiz haftalarda diabette cikti. Seker , ekmek vs cok azaltim direk 2 kilo verdim iki haftada .

yarin ultrosona gidicem bakalim ne dicekler ama zaten bebek ve suyu da suan 2-2.5 kg civarinda . ben o yuzden bir sorun olacagini dusunmuyorum. hali hazirda bizim butun kalsiyumdur demirdir depolarimizi tukettikleri icin buyurler .

Bir iki hafta ileri geri cok birsey ifade etmiyor diyor doktorlar. anne karnindaki pozisyonundan bile yanlis olcebiliyorlar.

Zaten direkt plesanta anterior durumda tam ölçüm yapamıyorum bebeği kapatmış dedi. Ben de 1-2 hafta geri ileri sorun değil diye biliyorum ama kilomu görünce "aaa kilo almadın mı" diye garip bir tepki verdi. Tepkileri de aşırı saçma geldi. Devam edip moralimi daha fazla bozmak istemedim.
Yine de insan evham yapıyor işte

Aynen ya 4 lt olmasa da canim istiyo insallah normaldir kendimi kontrol ediyorum gebeljk sekeri falan mi var acabs diye test de yaptirmadm.
Bir deson zamanlarda gunde 1 kez kasilmam oluyo.
İnşallah yoktur bende yaptırmadım sanırım kasılmalar normal şiddetli olmadığı sürece

valla instagram spor yapip fit kalan hamile kadinlarla dolu acip baksinlar

Canım bence başka doktora git
kilo alsan niye aldın diyorlar almasan almamışsın diyorlar ama ölçüm yapamamasına takıldım ben ona göre karar verilecek sonuçta bebeğin gelişimine

Kendi doktorum sezeryan kesin dedi ama Ateş hoca bir bakalım bekleyelim dedi. 15 ekimde tekrar kontrol var o zaman kesin belli olacak doğum şekli
Hadi hayırlısı canım benimkide öyle dedi bebeği tehlikeye atmak istemem dedi önce sen sonra bebek için böyle olması gerekiyor dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…