Özeldeki en baştan yapılamayacağını söylemişti canım zaten bu da eğitim araştırma perinatoloğu en son çare oydu yani o da burası yeterince kapsamlı değil senin gibi bi vakayla daha önce karşılaşmadık diyor daha tecrübeli kişilerle kapsamlı bi yer daha güvenli olur diyor ,benim kanım pıhtılaşmıyor hemofili gibi bir durumSon haftalarda doktorların böyle yapması adil değil. Ama üzmeyin kendinizi devlet hastanelerinin olanağı daha fazla olabiliyor, belki çok daha iyi olacak. Sıkıntınız neydi, neden yaptırmak istemiyor?
Canim aynı sorun bende de var nerde doğum yapacağım belli değil o çok canımı sıkıyor bebeğin erken gelme durumu var malum benimBu arada ben de bugün ilk defa NST girdim ,çok şükür her şey yolunda çalışabilir raporumu aldım 34 haftaya kadar çalışma planım var yani 2 hafta daha gidip çalışamaz alacağım Allah nasip ederse ,yalnız buradaki doktorum da perinatolog olan benim doğumumu yaptırmak istemiyor şimdi de ÇAPA sizin için daha uygun diyor beni çok korkutuyor ÇAPA kargaşası,kalabalığı evimden uzaklık ,farklı bir şehirBöyle gerçekten çok zor keşke benim de bir doktorum doğumumu yapabilecek bir hastanem olsaydI tek telaşım hazırlanmak olsaydı ki hiç hazır da değilim
Herhangi bir hastane seni kabul ediyor mu peki bi de benim öyle bir durum var asla özeller almıyorCanim aynı sorun bende de var nerde doğum yapacağım belli değil o çok canımı sıkıyor bebeğin erken gelme durumu var malum benim
Benim 3.derece yoğun bakım olan bir yerde dogum yapmam gerekiyormuş bebeğin kilosu düşük olduğu için bunun içinde şehir hastanesini önerdiler bana ama ben bugüne kadar hep ozeldeydim hiç devlete gitmedim simdi devlete kendimi nasıl kabul ettiricem onu düşünüyorum.Herhangi bir hastane seni kabul ediyor mu peki bi de benim öyle bir durum var asla özeller almıyor
Genelde hediyelik, çikolata, süsleme vs yapınca aslında başkası gelecek diye değil de kendimiz için yapıyoruz bence. Hevesimiz oluyor. Ben de süsleme düşünmüyorum ama hediyelik çok istiyorum fakat verecek kişi sayısı bir elin parmağını geçmeyecek sanırım.
Bende de öyle bir şey olmamıştı.. Şu an doktorum ve hastanem farklı.. Umarım böyle bir uygulama yapılmazHadi ya ne güzel, çevremdeki sezeryan olanlar hep bundan bahsetmişti kimse ilk ayağa kalkışından, kesinin ağrısından bahsetmiyor gelip bastırıyorlar ya o çok kötü diye anlatıyor hepbize de yapılmaz inşallah diyelim o zaman.
Benim de aklımda sorular sorular???Kızlar iyi geceler. Beni bi korku endişe sardı sormayın. Diyelim doğum sancısı başladı evde 5 dk ya bir kimi arayacağız direk Doktoru mu? Açılma olup olmadığına nasıl bakacağım ayna ile mi?Mesela gittik hastahaneye ebe ordan mı tayin ediliyor? Ya doktor yetişemezse geç kalırsa doğuma diye düşünüyorum sürekli. Biliyorum evham yapıyorum ama normal doğum yapan hanımlar ev hastahane ve doğum sürecini kısaca anlatabilir mi? Bu hafta Doktora da soracağım hepsini sorulur demi bu sorular?
Devlet kabul eder de işte kime denk gelirsen hem özel durumun var diye eğitim araştırmaya üniversiteye flaan gönderiyorlar hem orda daha perişan oluyoruz benim de Hematoloji ,çocuk Hematoloji yenidoğan yoğun bakımı olacak vs vsBenim 3.derece yoğun bakım olan bir yerde dogum yapmam gerekiyormuş bebeğin kilosu düşük olduğu için bunun içinde şehir hastanesini önerdiler bana ama ben bugüne kadar hep ozeldeydim hiç devlete gitmedim simdi devlete kendimi nasıl kabul ettiricem onu düşünüyorum.
Off ya benim de doktorum başka hastaneye transfer olmuş zaten bu ikinci doktordu değiştirmiştim hastaneyle Oyak anlaşması var diye şimdi başka doktora bakacağız mecburen eski doktorum da kabul etmiyormuş takibi bırakan hastalarıBenim 3.derece yoğun bakım olan bir yerde dogum yapmam gerekiyormuş bebeğin kilosu düşük olduğu için bunun içinde şehir hastanesini önerdiler bana ama ben bugüne kadar hep ozeldeydim hiç devlete gitmedim simdi devlete kendimi nasıl kabul ettiricem onu düşünüyorum.
Canım benim sabah saat 7 de suyum geldi. Sanki içimde bir balon patlamış gibi bir hissiyat oluyor ve epeyce su oluyor. Neyse sonra ben doğum olacağı için kalkıp duş aldım ve son kez çantayı falan kontrol ettim o sırada sancılarım başladı. Ben de sancı sayar uygulamasını indirdim ve sancı geldikçe değerini girdim 1 saat falan geçince 3-4 dakikaya bir artık doktora git diye kırmızı sinyal vermeye başlamıştı biz de kalkıp gittik. Hemen muayene ettiler 6 santim olmuş. (Ben 34. Haftada erken doğum riski ile hastanede yatmıştım o zamanda sadece sancım vardı. 3 santim açılmam oradan vardı zaten) sonra odaya geç nst bağla falan zaman geçti. Bir ara yürümek istedim yarım saat kadar ki yatarak ağrı çekilmiyor ayakta hareket etmek farklı şekillerde durmak ağrıyı azaltıyor. sonra son nst için yatağa geçtiğimde artık ağrı çekilmez bir hal almıştı ve doğuma aldırdım kendimi. Açılmam tamdı çünkü ama ıkınma hissiyatım gelmemişti. O yüzden yarım saat doğum masasında kaldım. En sonunda doktor bebeğin kalp atışları yavaşlıyor diyince kendimi toparladım ve 11:35 de dünyaya geldi oğlum. Size tavsiyem olabildiğince evde vakit geçirin ve hep hareket edin hem ağrıyı azaltıyor hem de doğumu kolaylaştırıyor. Bir de ıkınma ve nefes egzersizlerine bakın. Bize gebelik kursunda sadece ağrı ile başa çıkma anlatılmıştı oysa ki en önemli ve bize bağlı olan ıkınma kısmı çünkü doktor orada son ana kadar müdahale edemiyor eğer son denememde başaramasaydım muhtemelen vakum ya da karnıma bastırılacaktı ki ikisi de pek hoş değil. Ben epidural falan almadım sadece epizyotomi yapıldı bu arada ve o nedenle de doğumdan sonra ağrılarım oldu ve oturmakta, tuvalete çıkmakta zorlandım. Bunu da söylüyorum çünkü herkes normal doğum doğurana kadar sonrasında bir ağrı yok diye anlatıyorlardı ama epizyotomi varsa ağrı gerçekten oluyor ve ben çok hayal kırıklığı yaşamıştım bu yüzden çünkü kendimi doğurunca bitecek diye şartlamıştım ama öyle olmadı. 60 gün kadar normal doğumun izlerini ve ağrısını yaşadım ama sonrasında hiç doğurmamış gibi oldum o yüzden şimdi de normal istiyorum çünkü sezeryan olanlar hâlâ etkilerini yaşıyoruz diyorlar. Gerçi o da kişiden kişiye değişir. Bu arada zorunlu sezeryan tabii ki olurum olunmalı da ama ben aksi bir durum olmadıkça istemiyorum sadece. Umarım hepimizin doğumu ve iyileşme süreci kolay ve ağrısız geçerKızlar iyi geceler. Beni bi korku endişe sardı sormayın. Diyelim doğum sancısı başladı evde 5 dk ya bir kimi arayacağız direk Doktoru mu? Açılma olup olmadığına nasıl bakacağım ayna ile mi?Mesela gittik hastahaneye ebe ordan mı tayin ediliyor? Ya doktor yetişemezse geç kalırsa doğuma diye düşünüyorum sürekli. Biliyorum evham yapıyorum ama normal doğum yapan hanımlar ev hastahane ve doğum sürecini kısaca anlatabilir mi? Bu hafta Doktora da soracağım hepsini sorulur demi bu sorular?
Ben sabah pit pit diye damlama hissiyle uyandim. Damla damla kan geliyodu. Drumu aradim dogum basladi gel dedi yatisimi yapti. Sanci fln yoktu. Ogleden sonra suyum geldi sonra sancılar basladi bnm dogum uzun sürdü. Epidural oldum. Baya bi dikisim de vardi ama nerdeyse hic agrim olmadi cok sukur. Ben sancim olsa simdi ilk olarak evde beklemeyi goze alamam sanirim cunku bebegin durumunu evde anlamak imkansiz. Hastanede surekli nst baglayip bebegi kontrol ediyolar. Kalp atisi yavaslasa ya da strese girse hemen mudahale ediliyo evde bu riski almam sanirim yine giderim ben doğum basliyo diye anladigim andaKızlar iyi geceler. Beni bi korku endişe sardı sormayın. Diyelim doğum sancısı başladı evde 5 dk ya bir kimi arayacağız direk Doktoru mu? Açılma olup olmadığına nasıl bakacağım ayna ile mi?Mesela gittik hastahaneye ebe ordan mı tayin ediliyor? Ya doktor yetişemezse geç kalırsa doğuma diye düşünüyorum sürekli. Biliyorum evham yapıyorum ama normal doğum yapan hanımlar ev hastahane ve doğum sürecini kısaca anlatabilir mi? Bu hafta Doktora da soracağım hepsini sorulur demi bu sorular?
Tam bi üstteki arkadaşa cevap yazacaktım ki sizin mesajınıza da gördüm, sancıların bi kısmını evde çekmek istiyorum demiş, siz de olabildiğince evde kalın demişsiniz, arkadaşlar evet eskiler evde sancı çekmiş evde doğurmuş ama bizler onlar kadar sağlıklı, dayanıklı değiliz, yediğimiz içtiğimiz hormonlu, bebekler ana rahminde sanki pamuk ipliğine bağlı gibi hassaslar artık. Görümcem de eskiler evde doğurmuyor muydu, son ana kadar sancımı evde çekip yakınlaşınca hastaneye gideceğim diye ısrar etti, sancıları çok sıklaşınca gitti hastaneye ama gittiğinde bebeğin kordonu boynuna dolanmış, kalp atımı çok yavaşlamıştı, biraz daha geç gitse Allah korusun kaybedebilirlermiş, bebek mosmor doğdu ve çok zor bir doğum oldu. Arkadaşlar hastaneye gittiğinizde sancınız başlamışsa ultrasonda bebeğe bakacaklar, iyilik durumunu takip edecekler, açıklığınızı takip edecekler, sizi nst ye alacaklar, bebeğin kalp atımını takip edecekler, elinizde böyle bir olanak varken niye riske atasınız ki, orda çekin saatlerce sürsün ama bebeğiniz de siz de güvende olun, ebeler ve doktorlar tarafından takipte olunCanım benim sabah saat 7 de suyum geldi. Sanki içimde bir balon patlamış gibi bir hissiyat oluyor ve epeyce su oluyor. Neyse sonra ben doğum olacağı için kalkıp duş aldım ve son kez çantayı falan kontrol ettim o sırada sancılarım başladı. Ben de sancı sayar uygulamasını indirdim ve sancı geldikçe değerini girdim 1 saat falan geçince 3-4 dakikaya bir artık doktora git diye kırmızı sinyal vermeye başlamıştı biz de kalkıp gittik. Hemen muayene ettiler 6 santim olmuş. (Ben 34. Haftada erken doğum riski ile hastanede yatmıştım o zamanda sadece sancım vardı. 3 santim açılmam oradan vardı zaten) sonra odaya geç nst bağla falan zaman geçti. Bir ara yürümek istedim yarım saat kadar ki yatarak ağrı çekilmiyor ayakta hareket etmek farklı şekillerde durmak ağrıyı azaltıyor. sonra son nst için yatağa geçtiğimde artık ağrı çekilmez bir hal almıştı ve doğuma aldırdım kendimi. Açılmam tamdı çünkü ama ıkınma hissiyatım gelmemişti. O yüzden yarım saat doğum masasında kaldım. En sonunda doktor bebeğin kalp atışları yavaşlıyor diyince kendimi toparladım ve 11:35 de dünyaya geldi oğlum. Size tavsiyem olabildiğince evde vakit geçirin ve hep hareket edin hem ağrıyı azaltıyor hem de doğumu kolaylaştırıyor. Bir de ıkınma ve nefes egzersizlerine bakın. Bize gebelik kursunda sadece ağrı ile başa çıkma anlatılmıştı oysa ki en önemli ve bize bağlı olan ıkınma kısmı çünkü doktor orada son ana kadar müdahale edemiyor eğer son denememde başaramasaydım muhtemelen vakum ya da karnıma bastırılacaktı ki ikisi de pek hoş değil. Ben epidural falan almadım sadece epizyotomi yapıldı bu arada ve o nedenle de doğumdan sonra ağrılarım oldu ve oturmakta, tuvalete çıkmakta zorlandım. Bunu da söylüyorum çünkü herkes normal doğum doğurana kadar sonrasında bir ağrı yok diye anlatıyorlardı ama epizyotomi varsa ağrı gerçekten oluyor ve ben çok hayal kırıklığı yaşamıştım bu yüzden çünkü kendimi doğurunca bitecek diye şartlamıştım ama öyle olmadı. 60 gün kadar normal doğumun izlerini ve ağrısını yaşadım ama sonrasında hiç doğurmamış gibi oldum o yüzden şimdi de normal istiyorum çünkü sezeryan olanlar hâlâ etkilerini yaşıyoruz diyorlar. Gerçi o da kişiden kişiye değişir. Bu arada zorunlu sezeryan tabii ki olurum olunmalı da ama ben aksi bir durum olmadıkça istemiyorum sadece. Umarım hepimizin doğumu ve iyileşme süreci kolay ve ağrısız geçer
Bu arada ben de bugün ilk defa NST girdim ,çok şükür her şey yolunda çalışabilir raporumu aldım 34 haftaya kadar çalışma planım var yani 2 hafta daha gidip çalışamaz alacağım Allah nasip ederse ,yalnız buradaki doktorum da perinatolog olan benim doğumumu yaptırmak istemiyor şimdi de ÇAPA sizin için daha uygun diyor beni çok korkutuyor ÇAPA kargaşası,kalabalığı evimden uzaklık ,farklı bir şehirBöyle gerçekten çok zor keşke benim de bir doktorum doğumumu yapabilecek bir hastanem olsaydI tek telaşım hazırlanmak olsaydı ki hiç hazır da değilim
Aynı anda aynı şeyleri yazıyormuşuz, çok doğruBen sabah pit pit diye damlama hissiyle uyandim. Damla damla kan geliyodu. Drumu aradim dogum basladi gel dedi yatisimi yapti. Sanci fln yoktu. Ogleden sonra suyum geldi sonra sancılar basladi bnm dogum uzun sürdü. Epidural oldum. Baya bi dikisim de vardi ama nerdeyse hic agrim olmadi cok sukur. Ben sancim olsa simdi ilk olarak evde beklemeyi goze alamam sanirim cunku bebegin durumunu evde anlamak imkansiz. Hastanede surekli nst baglayip bebegi kontrol ediyolar. Kalp atisi yavaslasa ya da strese girse hemen mudahale ediliyo evde bu riski almam sanirim yine giderim ben doğum basliyo diye anladigim anda
Esasında benim takipli olduğum doktor ve ebem öyle söylemişti. Ev daha sakin ve bildiğin bir ortam bir süre vakit geçir sonra gel demişlerdi. Ben de zaten duş al, eşyaları evi kontrol et, bir iki dolan derken 1 saat hemen dolmuştu ve sancılarım adet sancısı gibiydi. Yani öyle saatlerce beklemedim ama biraz oyalandım diyelim. Kardeşim sancısı gelir gelmez gitti ve sonrasında dayanamadığı için. (Suni verdiler çünkü) kendini sezeryane aldırdı. Bir de hastanede sürekli nst de tutmak istiyorlar ama o sırada yatakta yatmak çok zor o ağrılarla ben bir de bunu ebem bana söylediği için oyalandım ama öyle saatlerce değil dediğim gibi. Yani hemen gitmeyinden kastım oyduTam bi üstteki arkadaşa cevap yazacaktım ki sizin mesajınıza da gördüm, sancıların bi kısmını evde çekmek istiyorum demiş, siz de olabildiğince evde kalın demişsiniz, arkadaşlar evet eskiler evde sancı çekmiş evde doğurmuş ama bizler onlar kadar sağlıklı, dayanıklı değiliz, yediğimiz içtiğimiz hormonlu, bebekler ana rahminde sanki pamuk ipliğine bağlı gibi hassaslar artık. Görümcem de eskiler evde doğurmuyor muydu, son ana kadar sancımı evde çekip yakınlaşınca hastaneye gideceğim diye ısrar etti, sancıları çok sıklaşınca gitti hastaneye ama gittiğinde bebeğin kordonu boynuna dolanmış, kalp atımı çok yavaşlamıştı, biraz daha geç gitse Allah korusun kaybedebilirlermiş, bebek mosmor doğdu ve çok zor bir doğum oldu. Arkadaşlar hastaneye gittiğinizde sancınız başlamışsa ultrasonda bebeğe bakacaklar, iyilik durumunu takip edecekler, açıklığınızı takip edecekler, sizi nst ye alacaklar, bebeğin kalp atımını takip edecekler, elinizde böyle bir olanak varken niye riske atasınız ki, orda çekin saatlerce sürsün ama bebeğiniz de siz de güvende olun, ebeler ve doktorlar tarafından takipte olun
3 kere sezaryen oldum, bu 4. olacakYok değil maalesef. Hatta oğlumla aynı zamanda kuvözde kalan bebeklerin anneleri ile arkadaş olduk sonradan. Onlara da yapmışlardı.
Kağan Kocatepe'nin videosunda da geçiyor hatta. Ama yapılmayanlar da varmış.
Bi ilginç yanı ise aynı hastanede yaklaşık aynı zamanlarda sezaryen olan arkadaşımın karnına ağırlık koydular, bende böyle bir uygulama olmadı, belki bu durum doktora göre bile değişiyor olabilir3 kere sezaryen oldum, bu 4. olacakHer hastanenin uygulaması farklı diye biliyorum, bazıları odaya geçtikten sonra karnın üzerine ağırlık koyuyor, bazıları karna baskı uyguluyor, bazıları da rahim kendini toparlasın diye suni sancı veriyor, tabi bu sırada henüz anestezinin uyuşukluğu henüz geçmediği için ağrı hissetmiyorsunuz, muhtemelen sizin uyuşukluk çok çabuk geçti ve daha sedyedeyken ağrılarınız başladı ve o ağrıyı çok fazla hissettiniz. Benim de 2. sezaryenimde hemşire odaya geçer geçmez suni sancı serumunu takmayı unutmuş, saatler sonra gelip bi serum taktı, tabi anastezinin etkisi geçmek üzereydi, şiddetli sancılarım başladı ara ara gidip gelen, eşime dedim git sor bana ne serumu taktılar, doğum sancısı çekiyorum, bu ne doğum mu yapıyorum dedim, eşim gitti sormaya, evet dedi haklıymışsın sancı serumuymuş, çıkaramayız rahim kendini toparlayacak demişler, tabi unutmasalardı ben o sancıyı karnımı henüz hissetmediğim için çekmeyecektim. Sezaryen üzerine bi de suni sancı çektim 1 saat. 3. sezaryende unutmasın diye hemşireye sordum taktınız mı diye bizde öyle bi uygulama yok dedi, aynı hastane yaklaşık 2 yıl sonra İlk sezaryende de sanki karnıma bastırdıklarını hatırlar gibiyim ama acısını hatırlamadığıma göre büyük ihtimalle hala uyuşuktu karnım, hissetmedim
Arkadaşın dediğini bilmiyorum ama bana ilk kızımda doğumdan sonra 5 kg lık kum torbası koymuşlardı ve felaket bir sancı yaşadım bir gece sürdü spinal olmuştum ben yüzeydeki dikişler estetik yapıştırmaydı.ilk defa sizden duyuyorum bu işlemi sizin özel bir durumunuz olabilir mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?