Ya Allah seniYaaa teşekkürler teyzesii gözleri rüyama girdi şaşı doğuyordu cocugum tövbe est
Canım 1870 gr doğdu iki kilo olana kadar kaldı 9 gün sonra evimizdeydik şükür prematüre bebekler inanın daha çabuk gelişiyo şimdi 8 yaşında 3. Sınıf öğrencisi sıpaKaç kg doğmuştu ve ne kadar küvezde kaldı canım? Dururlarsa eğer doktorum da 34+ ları planlıyor plesentadan dolayı risk alıp daha fazla bekletemeyiz diyor
Ay valla benim ikisi de göstermedi anne karnında yüzlerini. Seninki ne güzel resmen poz vermişAtlas baby atmayı unutmuşum sağ gözü mü açık bana mk öyle geliyor
Sağlıkla gelsin de minik kuş gerisi önemli değil3 hafta olmuş dediki senin bebeğin minik kibar olacak dedi.Doktor değiştirdim beni dogutturan doktoruma gidiyorum kuzum. Sizlerden öncede doğurabilirim heran herşey olabilir
Harika ya
Ozaman ilk cocuk demi
Benim üçüncü
En buyuk tehlike okula gidip gelecekler
Yok ya ben okadar hassas büyütmedim zaten hiçbirini
İnan sakindikca daha zor oluyor
1. Cim ayri odada tutardım xok sakinirdim en ufak şeyde hastalanır
Ikinci de daha bir aylik ken yagmur çamur demeden çıkardım, bugun soguk cikqramam diye diye buyutmedim
Ablasindan cok daha kuvvetli bunyesi
Kardeşim oyke degildi mesela bugun rüzgar var çıkarmam aksam hava serin çıkarmam diyerek büyüttü, burunları dışarı ciksa hasta oluyorlar
Ha bu zaman biraz daha farklı ama olsun yine de cok hassas büyütmeyin tavsiyem
Evet evet o gün 33+1 olucaz 32ye bye bye inşallah.Ayy senin de az kalmış ne kaldı 10 güneAralarındaki fark çok az zaten maşallah kuzulara yakın devam ederler. Benim tosuncuk 2 kg yi geçmiştir de kızçem azdır kesin Çarşamba kontrolüm var sonra haftalık gidicem nst de her hafta istiyor artık. Düne göre iyiyim bugün canım dün modum da çok düşüktü enerjim çekilmiş gibiydi. Bugün hatta kahvaltıya gittik eşimle kapıda indim kahvaltı yaptık geldik bi daha gidemeyiz uzun süre bak gidelim dedi rahat da durmuyoruz Aynen benim de eklemler öyle, gerçekten çok çok hareketsiziz biz yine buna da şükür Ecopirini kesti ama oksapar devam, ecopirinin etkisi 4-5 gün sürüyomuş amniyosentezde öyle demişlerdi, oksapar için sıkıntı yok dedi. İnşallah genel anestezi olmaz doğum sorcam bu hafta
Ben hem oksapar hem de corasprin kullanıyorum. Sonradan araştırdığım kadarıyla corasprin bı kaç hafta önce bırakırsak iğneyi de bı kaç gün önce bırakırsak sorun olmuyormuş. Ama doğumun ne zaman olacağı belli değil. Bakalım benim dogum doktorumla randevuma daha çok var haftaya başka doktora gideceğim. Yine de bı sorarım.Canım kan sulandırıcı dediğin pıhtı önleyici iğne mi oksapar gibi? Ekim annelerinde sanırım bu muhabbet geçmişti orada doktoruna soranlar olmuştu aspirin vs kullanılıyorsa epidural yapılmıyormuş demişlerdi sanırım yani iğne epidurala engel değil anladığım kadarıyla, ben iğne kullanıyorum öyle bir durum olsa doktorum bilgi verirdi diye düşünüyorum bu cuma kontrolüm var sorayim belki soran arkadaşlar varsa bizi de bilgilendirir iyi olur
Ay değiştirmekle çok iyi yapmışsın güvenle ilerlemek gerçekten çok fark ediyor. Yöntemi de açıklayıcılığı da güzel gibi duruyor anlattığın kadarıyla. Hadi inşallah rahatlıkla tamamlansın süreciniz. Ben haftada 2 muhakkak balık yiyorum ya hamilelikten öncede yerdim yani düşkünüm. Dip balığı yemiyorum sadece bu süreçte. Allah korusun bebişlerimizi. İçine sinmeden yiyeceğine yeme tabi. Ama temizliğine tazeliğine güvendiğin bir yer varsa neden olmasın faydalı sonuçta.Bende değiştirdim kuzum .
O kadar rahatladım ki. Bak bu doktorum hapa karşı. Sadece demir yazıyor. O gerçekten vücuttan azaldığı için. Diğer multivitamin sorgulamadım. Omega yazacaktı ama bitmeyen multivitamin gösterince bunun içinde yeteri kadar var dedi .Normalde omega bile yazmayacaktı ben balık yemiyorum diyince haftada 1 yememiz yeterliymis ben zehirlenmekten korktuğum için yemiyorum travmamda çevremde birisi bebeğini kaybetti diye
Canımda bu aralar çekiyor
Sağol canım osteocare ile magositi dönüşümlü kullan dediler. Osteocare içinde kalsiyum da var, günde 2 tane alıyorum ama ertesi gün sadece 1 tane magosit alıyorum. Bu şekilde kullan dedi doktorum. Süt daha çok içeyim haklıskn biraz az tüketiyorum süt ürünüKalsiyum da al tatlım, o da etkiliyormuş. Ben de şükür kramp yok kadar az. Süt ve süt ürünlerini biraz artır.
Güzelmiş canım nereye yaptırdın ?Kızlar hediyelik olarak bunu düşünüyorum. Ama anahtarlık mı magnet mi olsun karar veremedim . Anahtarlık olursa isim sadece kağıtta yazsın diye düşünüyorum böylece herkes kullanabilir . Sizce?Eki Görüntüle 3128377
Kaşıklı biberon hakkında ne düşünüyorsunuz ? İlk başta emmediğinde kaşıklı biberon kullanın, normal biberon bebeği tembelliğe itiyor diyorlar. Bende aldım belki lazım olur diyeBende ebeyim kuzum inan bebegin kaka yapması yapmaması önemli değil idrarını düzenli yapıyorsa günde 8-10 arası degisim sagliyorsan harikadır. Emzirmemek çok üzücü benim de kızım hiç emmedi hiç tutmadı p surecin zorluğunu çok iyi biliyorum sen pes etme doğumla birlikte kokunu alsın ve emzirmeye çabala. Benm doğumum sıkıntılı ilerledi uyanmadm hemşireler 1 gün mama vermiş biberonla o yüzden tutmadi
Instagram da renkli makromeler sayfasından canım . Araştırdım en uygun fiyatlı orası vardıGüzelmiş canım nereye yaptırdın ?
Kaşıklı biberon hakkında ne düşünüyorsunuz ? İlk başta emmediğinde kaşıklı biberon kullanın, normal biberon bebeği tembelliğe itiyor diyorlar. Bende aldım belki lazım olur diye
Büyük rahatlık böyleside ozellikle ilk zamanlar için cok iyi olurEvet ilk
Ama üşümesin, terlemesin falan değil kaygım. Ancak arkadaşımın daha yenidoğan bebeği covid sebebiyle yoğun bakımda yatınca, açıkçası o riski göze alacak kadar da rahat olamıyorum.
Bir de ben aşılı değilim, nöroloji doktorum uygun görmediği için. Yani kendim de olabildiğince kalabalık ortama falan girmiyorum, hala hastanede ya da markette vs maske takıyorum.
O nedenle kimsenin alınıp güceneceği bir durum yok benim açımdan
Kilo konusunda da şükür gelişimi durmamış bebişinin minnoş minnoş ilerliyormuş daha ne olsun maşallah. Yeme içme gerçekten bir yere kadar. İşin özü genetik biraz da. Benim bebiş mesela 32+0 da 2 kgdı. Doktor burun kıvırdı. Eşim ve ben iri olduğumuz için aslında haftasına göre normal ama sizi düşünürsek küçük bir bebek dedi. Minyon olsaydık gelişimi önde diyecekti muhtemelen. Sağlıkla gelsinler de yeter ki gerisi çok kolay çözülür.3 hafta olmuş dediki senin bebeğin minik kibar olacak dedi.Doktor değiştirdim beni dogutturan doktoruma gidiyorum kuzum. Sizlerden öncede doğurabilirim heran herşey olabilir
Planlı sezeryan olursa anca öyle kesilir dediğin gibi canim yoksa nereden bilcez her an her şey olabilir benim de aklıma çok takılıyor detaylı sormakta fayda varBen hem oksapar hem de corasprin kullanıyorum. Sonradan araştırdığım kadarıyla corasprin bı kaç hafta önce bırakırsak iğneyi de bı kaç gün önce bırakırsak sorun olmuyormuş. Ama doğumun ne zaman olacağı belli değil. Bakalım benim dogum doktorumla randevuma daha çok var haftaya başka doktora gideceğim. Yine de bı sorarım.
Aynı kaygılar bende de son haftalarda had safhada. Eşim çok kızıyor niye sürekli olumsuz şeyler düşünüyosunEvet evet o gün 33+1 olucaz 32ye bye bye inşallah.
O enerji dalgalanmaları bende de oluyor bu hafta 2 günüm öyle geçti, çocuklara bir şey olursa, ya çok erken doğarlarsa vb. hastalıklı düşüncelerim yapıyor böyle beni, dün düdüksporları görücem diye hepsi geçmişti ama. Çok normal ya bence, en güzelini yapmışsın kahvaltıya giderek havan değişmiştir
Ben de hem oksapar hem ecopirin kullanıyordum. Ecopirini bugün kesti, daha önce konuştuğumda 32 den sonra devam etmenin bebekte bazı sıkıntılara neden olabileceğini söyleşti ama detay sormamıştım. Şimdi herkes yazınca netten baktım 32 de bırakılması gerektiği bebeklerde kalp rahatsızlığına neden olabileceği yazıyor. Eski doktorum da 32 de bırakcaz demiştiBen hem oksapar hem de corasprin kullanıyorum. Sonradan araştırdığım kadarıyla corasprin bı kaç hafta önce bırakırsak iğneyi de bı kaç gün önce bırakırsak sorun olmuyormuş. Ama doğumun ne zaman olacağı belli değil. Bakalım benim dogum doktorumla randevuma daha çok var haftaya başka doktora gideceğim. Yine de bı sorarım.
Bizimki de 32 haftaya öxel poz verdi yoksa hep aşağıya bakıyordıAy valla benim ikisi de göstermedi anne karnında yüzlerini. Seninki ne güzel resmen poz vermişileride diyeceğim zaten onlara ben ultrasonlu selfieniz olsun çok istedim ama siz inat ettiniz yapacak bir şey yok diye oysa gösterseler ne güzel çerçevelerdik
Canım bana da çok sık kramp giriyor doktoruma sordum magnezyum tamamen kesmez sadece azaltır demiştiGünaydın kızlar, magnezyuma rağmen krampları devam eden var mı ? Aksatmıyorum ama bu gece defalarca kramp girdi hatta bikaç tanesi öyle böyle değildi. Neden olur ki sizce ? Kahvaltıdan sonra maden suyu da içeceğim bakalım umarım iyi gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?