• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim annelerine falan şöyle bi baktım da 2 3 4 hafta önce doğuranlar hiç de az değil 😱 aksine gününde doğuranlar az beni bi heycan sardı😱😂

benim anlamadigim sey , bunu diyen insanlarin bir cogu ( benim cevremdekiler ) kucukken koyde yasamis. Keci , kuzu , koyun ne varsa otlatmaya goturen, sutunu sagan . hayvan bir ot yiyip zehirlenip , vefat edince uzulen insanlar.
simdi 60 li yaslarindalar , koye gittimi evet ogunlerin zorlukladindan bahsediyorlar ama cocukken o hayvanlar olmanij mutlulugunuda hep anlatiyorlar.

İşte onlar hayvan dışarda beslenir evde olmaz kafası ile yetişmiş insanlar.. Sanki eve gelince ne olacak. Yok kıl, yok kist yapacak bir sürü hurafe ile kendilerini kandırıyorlar. Benim eşimin eniştesi kadın doğum doktoru, plasenta previa konusunda kendisine danışmıştık o bir de doktor olacak "evden kediyi gönderin mikrop bulaşır" demişti 🤦‍♀️ bir de bu insanlar doktorluk yapacaklar, insanlara şifa olacaklar.. Hayatımda daha saçma az şey duymuştum gerçekten. Okumuş da olsa kafa aynı oluyor değiştirmek imkansız
Selam kızlar, geriden okuyarak geliyorum mesajları 😅 gündemi geç takip ediyorum o yüzden.
Eskilerde böyle bişey var haklısınız ama yeni nesilden ezberlemiş aynı şeyi söyleyip duruyor😥 hiç hayvan bakmamışlar ama nasıl olacak yok evden atarsınız falan diyorlar. Eskiden sanıyorum seksenlerde doksanalrda böyle hurafeler çok fazlaydı, yok evde kedi köpek beslenmez bebeğe zarar verir kist yapar falan. O yıllarda çoğu şey yasaktı. Bi hatırlayın, yok yumurta yemeyin yok tereyağı yemeyin sonradan bu tür şeylerin faydalı olduğu ortaya çıktı. Eskiden aşı yoktu veteriner yoktu ama artık var. Hem köylerde de kediler evlere girerdi ben hatırlıyorum hem köydeki evin içinde hem sokakta gezerdi kedi, kimsede çık git demezdi. Umarım bu süreci üzülmeden atlatırız

Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim annelerine falan şöyle bi baktım da 2 3 4 hafta önce doğuranlar hiç de az değil 😱 aksine gününde doğuranlar az beni bi heycan sardı😱😂
Ekim anneleri Eylül'de doğurdu biz Ekim'de dogurcaz bu gidişle.vakti zamanında sağlıkla sihhatle dünyaya gelsinler inşallah 🙏

Amin. Ama Ben galiba anne olmaya hazır değilim 🤣🤣🤣 bunu fark etmek için birazcık geç kalmış olabilirim😂 yahu minicik nasıl tutcam her tarsfı çok narin olur onun.
Okadar hizli büyüyecek ki
Bir daha minik olsa diyeceksin
Hatta öyle ki büyüyünce evde bebek kokusu isteyeceksin🥰

İnan kıvranıyorum tabi 3 e kadar uyuyamadım 3 le 6 arası içim geçmiş yine ayaktayım gece ishalle ugrastım 5 gündür geçmeyen ishalim var niye bilmiyorum lavaboya yetişemiyorum o derece kendimle ugrasıyorum gecenin 2 si patates haslayıp yedim
Nar ekşili cok iyi geliyor direk kesiyor canim varsa
1 kasik iki kasik ye bol su

Amin. Ama Ben galiba anne olmaya hazır değilim 🤣🤣🤣 bunu fark etmek için birazcık geç kalmış olabilirim😂 yahu minicik nasıl tutcam her tarsfı çok narin olur onun.
Bak son anda böyle bir korku yükleniyor annesinin eline ağlayınca susmasi için tutusturamayacagimiz bir çocuk sonuçta 😂 7/24 bir arada olma fikri de garip çocuk evine gitmiyor çünkü evi sensin 😂Ben evlenirken de bu tip bir korku yaşamıştım antremanliyim 👀 Herkes gördüğün anda herşey bambaşka olacak diyor göreceğiz 😂😂 Tabiatın düzeninde 9 ay onları karnimizda taşıyarak dünyamıza alıştırmakta bu korkular sebebiyle sanırım 🧡 umarım hepimiz.harika anneler oluruz 😍😍

Ya son 1ay artık uyunmuyo hastada olmasan vücut ağrıları uyutmamaya yetiyo. Hasta olunca hiç çekilmez kuru beslen inşaAllah düzelir kabızlıkta zor ishalde zor. Muz patates ve pirinç lapası iyi geliyo
Yemez miyim 2 muz yedim gecenin bi yarısı 2 patates yedim sinir sistemlerim bozuldu işin garibi gece oluyo ne oluyorsa
Günaydın kızlar bir uyuyama vakası da ben varım gaz sancısı gibi sancılarım var 🤦🏻‍♀️
Günaydın canım 🥰 üşüttün mü acaba
Amin amin amin 🥰

Eveettttt

Günaydın, minik tekmeler sağolsun erkenden günümüz aydın oldu 😅😍

Çok geçmşş olsun canım uzun sürmüş, umarım çabucak geçer
İnsallah canım valla usandım
Günaydın 🥰
Nar ekşili cok iyi geliyor direk kesiyor canim varsa
1 kasik iki kasik ye bol su
Nar eksisi deneyim canım gece oldu mu bısey oluyo anlamıyorum gece tuvalete yetişemiyorum 🤷

Aaa masallah bebis resmen koşarak geliyo. Hayirlisiyla bu sefer hicbiseycik olmayacak insallah. Hepimiz kucagimiza alalim insallah bebislerimizi.
11K 11K bu mesajim sana degildi ya🙈😵‍💫 kusura bakma senin mesaji hic alintilaya basmamistim bile nasil oldu anlamadim. Seninki dursun daha gelemez oyle kosarak yuruyerek gelmeli bizimkiler🙈
kahvelihatunn kahvelihatunn un test sonucu icin yazmistim.

Okadar hizli büyüyecek ki
Bir daha minik olsa diyeceksin
Hatta öyle ki büyüyünce evde bebek kokusu isteyeceksin🥰
Bu hamilelikten sonra Bana 1 yeter isteyeceğimi sanmıyorum😂😂
Bak son anda böyle bir korku yükleniyor annesinin eline ağlayınca susmasi için tutusturamayacagimiz bir çocuk sonuçta 😂 7/24 bir arada olma fikri de garip çocuk evine gitmiyor çünkü evi sensin 😂Ben evlenirken de bu tip bir korku yaşamıştım antremanliyim 👀 Herkes gördüğün anda herşey bambaşka olacak diyor göreceğiz 😂😂 Tabiatın düzeninde 9 ay onları karnimizda taşıyarak dünyamıza alıştırmakta bu korkular sebebiyle sanırım 🧡 umarım hepimiz.harika anneler oluruz 😍😍
Heh bide o var tutuşturabileceğimiz kimse olmıcak aksine bize tutuşturac aklar🤣 yaramazlık yaptığında evine gitse de kurtulsam diyemicem🤣🤣

Yemez miyim 2 muz yedim gecenin bi yarısı 2 patates yedim sinir sistemlerim bozuldu işin garibi gece oluyo ne oluyorsa

Günaydın canım 🥰 üşüttün mü acaba

İnsallah canım valla usandım

Günaydın 🥰

Nar eksisi deneyim canım gece oldu mu bısey oluyo anlamıyorum gece tuvalete yetişemiyorum 🤷
Düzenlemen gerekiyor halsizlik yapar
Beslenmene dikkat et olmazsa doktorun yazsin bir defalık ilac veriyorlar rahatlatıyor bayagi

Oglumla hastaneden ciktik eve geldik. Oraya kdr hicbisey yok. Hastanede ebeler hemsireler doktorlar hic yalniz birakmadi cunku. Eve geldik bi bosluk... Allahim nasil yapcam simdi nasil bakarim ben diye bi sure odanin ortasinda kaldigimi hatirliyorum bos bos🙈😂😂 ama sonra kucagina aliyosun seviyosun ya bi daha hic demiyosun o boncuk gozler sana baktikca. Hatta sonrasi 2 3 saat ananeye birakip anne baba saati yapalim dediginde kendini ozlerken bulacaksin

Heh bide o var tutuşturabileceğimiz kimse olmıcak aksine bize tutuşturac aklar🤣 yaramazlık yaptığında evine gitse de kurtulsam diyemicem🤣🤣
Evet bende ilkinde boyle düşünerek 10 seneden sonra 2. Surpriz olarak geldi😃 daha ikincinin ameliyatindan cikarken de ben 3. Yu yapabilir miyim acaba diye düşünmeye başlamıştım 😂 aralarında fark olduğundan dolayı 3. Cok isteyerek ve ilk defa bilerek yaptik 3 aylik dustu bu 4 mu sayılıyor bilmiyorum ama bir kere o istek geldi mi gitmiyor
Tabi herkes te boyle olacak diye birsey de yok🥲

Düzenlemen gerekiyor halsizlik yapar
Beslenmene dikkat et olmazsa doktorun yazsin bir defalık ilac veriyorlar rahatlatıyor bayagi
Bugun de gecmez yine gece aynı sey olursa artık watsap dan yazıcam bısey desin kullanmaya gider hemen alırım yogurt yiyim probiyotik daha dün mayalamadım

Oglumla hastaneden ciktik eve geldik. Oraya kdr hicbisey yok. Hastanede ebeler hemsireler doktorlar hic yalniz birakmadi cunku. Eve geldik bi bosluk... Allahim nasil yapcam simdi nasil bakarim ben diye bi sure odanin ortasinda kaldigimi hatirliyorum bos bos🙈😂😂 ama sonra kucagina aliyosun seviyosun ya bi daha hic demiyosun o boncuk gozler sana baktikca. Hatta sonrasi 2 3 saat ananeye birakip anne baba saati yapalim dediginde kendini ozlerken bulacaksin
Ben oturur ağlarım orası kesin🤣🤣🤣 benim yanımda kimse de olmıxak sadece eşim ve ben. O benden daha korkak🤣🤣
Evet bende ilkinde boyle düşünerek 10 seneden sonra 2. Surpriz olarak geldi😃 daha ikincinin ameliyatindan cikarken de ben 3. Yu yapabilir miyim acaba diye düşünmeye başlamıştım 😂 aralarında fark olduğundan dolayı 3. Cok isteyerek ve ilk defa bilerek yaptik 3 aylik dustu bu 4 mu sayılıyor bilmiyorum ama bir kere o istek geldi mi gitmiyor
Tabi herkes te boyle olacak diye birsey de yok🥲
Benim de kaybım oldu da bunda yaşadığım stresle 10 yıl yaşlandım resmen. Allah olmayana ve isteyene versin ben çekiliyorum 1 taneyle 🤣

Ben oturur ağlarım orası kesin🤣🤣🤣 benim yanımda kimse de olmıxak sadece eşim ve ben. O benden daha korkak🤣🤣

Benim de kaybım oldu da bunda yaşadığım stresle 10 yıl yaşlandım resmen. Allah olmayana ve isteyene versin ben çekiliyorum 1 taneyle 🤣
Allah olanlara saglik versin insallah🙏

benim dun ultrosonum vardi, doktor aradi az once . bana hala diyor ki “ bebek sinirda buyumesi “ icimden dedim ya bir gidin arkadas😂
kizim olmus 1800 kg , perinatolog buyumesin de sorun yok demis , koskoca prof . ama bu jinekologlar hala insani panikletme derdinde .
Kız daha ne olacak 😀 bu doktorlar neden böyle valla insanı sinir ediyorlar. Kaç kilo olsun istiyor acaba 😀 beim bebişim de zayıf ama doktor hiç bir şey demiyor normal sınırlarda diyor.

Ben de normalde çok çocuk düşkünü biri değilim hatta hep derim ben çocuk sevmiyorum diye 😅 özellikle belli bir yaştan sonra ağlayan, yerde tepinen çocuk görünce çok kınardım😅 allahım diyorum inşallah başıma gelmez çok kınadım çünkü 😂 aynı korkular bende de var o kadar büyük bir sorumluluk var ki hayatın boyunca bir canlıdan sorumlusun bu beni biraz korkutuyor

Back
X