• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Kızlar ya normalde yapmazdı da az önce kedim sinek gördüm yanımda yatarken karnıma bastı gitti bişey olur mu ya
Bebiş tekme atıyor, tamda kedimin bastığı yere atıyor. Çok şükür.. geribiyor ufak ufak, normal hareketleri sabah uyandığımda da yaoıyordu bunları. normalde kedim hamile kaldığımdan bu yana sanki anlar gibi karnıma bile dokunmaz, dokunacak gibi olsa bile patisini çeker hemen, başka yere basar ama o da daldı galiba bide sineği görünce ksndinden geçti bi anda, ne güzel uyuyordu sakin sakin bi anda sineği görünce coştu.

İlk başta çok korktum ta şimdi geçti şükür. Rabbim şifa versin inşallah . Çok şükür benim de düşmeye başladı ama arada bir yine çıkıyor
tabikide cikicaktir ama onemli olan soyle bir 10-15 dk oturup yada uzanip dinlendigin de dusuyor mu ?
Ben mesela bugun cok ayaktaydim yoruldum, smdi olcsem kesin tavan cikar 😂

Kızlar korse kullanacak mısınız doğumdan sonra ? Ne alsam diye düşünüyorum var mı tavsiyeniz? Bide kaç beden almalıyım? Normalde çok kilo alamdım ama pantolonu 42 beden giyiyorrum, bazen üst kısım rahat olsun, göbeğimi sıkmasın diye elbiseleri bluzu falan 44.alıyorum ama çok bol oluyor o da. Göbek gidince 40 beden mi olurum acaba nasıl olur sizce
Ayrem var korse kopçalı falan nefes alabilen kumaş her kez memnun 250 lira üstü iyi korseler xl alsan rahat olur ne cok sıkar ne vok bol olur yine bedenini ölcüp ona gore karar verirsin sezeryandan sonra 1 hafta normal doğumun 2 günü diyolar kullanmaya baslayabilirsin diye bi arastır

Bebiş tekme atıyor, tamda kedimin bastığı yere atıyor. Çok şükür.. geribiyor ufak ufak, normal hareketleri sabah uyandığımda da yaoıyordu bunları. normalde kedim hamile kaldığımdan bu yana sanki anlar gibi karnıma bile dokunmaz, dokunacak gibi olsa bile patisini çeker hemen, başka yere basar ama o da daldı galiba bide sineği görünce ksndinden geçti bi anda, ne güzel uyuyordu sakin sakin bi anda sineği görünce coştu.
Bebeğin hareketleri iyiyse bir sorun yoktur. Benim oğlum da arada vuruyor karnıma fark etmeden ne yazık ki. Onun da dalgınlığına gelmiştir. Endişelenme. Hatta ben kızıma şey diyorum annecim daha doğmadan dayak yiyorsun kusura bakma ama ikinci çocukların biraz kaderi. Hele de büyüğü küçükse ☺️😅

İlk bebeğimde ben de aynı sizin hislerinize sahiptim. Tüm hayatım boyunca birinin annesi olup ondan sorumlu olacağım fikri beni çok korkuyordu. Bir de çok sorumluluk alan bir insan da değilim normalde. Fakat öyle böyle güzel bir iş çıkardığımı düşünüyorum. Hâlâ kendimi yetersiz, çaresiz hissettiğim anlar oluyor ama iyi ki var. Şimdi bu hisleri artı 2 hissediyorum. Aynı anda iki çocuk nasıl olacak, nasıl eşit davranıp, ilgilenip, bakacağım diye endişeleniyorum. Oğlumun etkilenmesinden ve ihmal edilmesinden korkmam da cabası. Bir de benim planlı değildi. Korunmaya rağmen oldu o yüzden kabul etmekte biraz zorlandım fakat kucağıma alınca annelik duygusu ile hepsini halledeceğimi biliyorum. O yüzden bir tık daha rahatım sanırım.
Benim ilk çocuğum olacağı için bilinmezliklerle dolu bir yol ama inşallah dediğiniz gibi annelik duygusu ile bu korkuları atlatabilirim 🙏

Hah işte o benim anneemm🤭 hayır yani onlar olmasa yemek yapmak zorunda kalmazsin mesela. Ben iş yapacaksam bebeği uyutur yaparım zaten. İlk zamanlar bebekler uyur genelde. Biz rahatsız oluyoruz bizim bakıma ihtiyacımız oluyo ne iş yapması yaa😏 benim kayınvalidem yok yaşasaydı eminim banada çok iyi bakardı ama nasip artık. Eşimde çok iyi bakar eminim ama onun yaptığı işle ne kadar rahat ederim bilemem😅
Artık gözümüzü kapatıp idare edeceğiz elimizden geldiğince 🙄

İnş canım ,ben biraz daha iyiyym .mide bulantılarım ve başımın zonklaması geçti.Dikiş yerlerine krem sürüyoruz . Ayaklandım zaten şükür 🙏
Dahada iyi olacaksın tatlım güçlü anne güçlü bebek 😍🥰dikiş sezeryan yerinimi diyorsun tatlım önce yara iyileştirici krem veriliyor sanırım sonra yara iyileştikten sonra iz kalmasın diye slikonlu jel sürülüyor

Benim ilk çocuğum olacağı için bilinmezliklerle dolu bir yol ama inşallah dediğiniz gibi annelik duygusu ile bu korkuları atlatabilirim 🙏
İnanması güç ama güncelleme geliyor doğumla birlikte merak etmeyin. Ben de anneme derdim anne nasıl yapacağım falan diye. Bir sürü kitap da okur araştırırdım. Annem de kucağına alınca otomatik her şeyi biliyor olacaksın derdi. Öyle oluyormuş gerçekten. Okuduğum kitapların da çok faydası oldu. Öneririm ☺️

Kızlar korse kullanacak mısınız doğumdan sonra ? Ne alsam diye düşünüyorum var mı tavsiyeniz? Bide kaç beden almalıyım? Normalde çok kilo alamdım ama pantolonu 42 beden giyiyorrum, bazen üst kısım rahat olsun, göbeğimi sıkmasın diye elbiseleri bluzu falan 44.alıyorum ama çok bol oluyor o da. Göbek gidince 40 beden mi olurum acaba nasıl olur sizce
Canım benim önceki doğumda kullandığım giyilebilir korseydi doktorlar da özellikle ilk dönemler için giyilebilir yani yalnızca belden değil alt bölgeyi de saran şort şeklinde olanları tavsiye ediyor okuduğum kadarıyla.

Eklentiler

• 2F6B9378-7263-4DD6-9EA5-BADE7DAAE041.webp
    2F6B9378-7263-4DD6-9EA5-BADE7DAAE041.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 66
Kızlarrr yavrumu gögsüme aldımmm😍Kucağımda uyudu, elini tuttum.Entübeden çıkmış şükür kendi nefes alıyo 😊 Kanguru eğitimi mi ne öyle bişi dedi hemşire atletin içine sokuyorlar kese gibi kanguru o yüzden diyorlar galiba ..O uyudu bende onu izledim, Rabbim şükürler olsun 💜teni ne güzel yumuşacık

Kızlarrr yavrumu gögsüme aldımmm😍Kucağımda uyudu, elini tuttum.Entübeden çıkmış şükür kendi nefes alıyo 😊 Kanguru eğitimi mi ne öyle bişi dedi hemşire atletin içine sokuyorlar kese gibi kanguru o yüzden diyorlar galiba ..O uyudu bende onu izledim, Rabbim şükürler olsun 💜teni ne güzel yumuşacık
Çok şükür canım gözün aydın inşallah sağlıkla geçecek bu günler evinize gideceksiniz 🥰😍

Çok sevindim canım az kaldı, Onu alıp evine gideceksin ve bol bol kucağında uyutacaksın inşallah 🥰

Canım sen gün içinde hep sol yanına mı yatıyorsun? Bacağım çürüdü ya yat yat
Kuzum genelde sola yatıyorum evet. Haklısın tabi yorucu. Ama benim minnak özellikle son 10 gündür sağa 1 dakika bile yatırmıyor hemen güm güm tekmeliyor. rahatsız ediyor. Mecbur dönüyorum öbür tarafıma.

Selam kızlar :) artık hastane çantamı hazırlamaya başladım buraya yazayım eksikler nelerse beni uyarın daha 15 ay oldu doğum yapalı ama insan unutuyor
3 tane takım

Bebek çorap eldiven ağız bezi>>>>

Bi ince bi kalın battaniye

Bebek bezi ıslak mendil pişik kremi

Göğüs kremi

Göğüs pedi

Anne pijama iç çamaşırı >>>

Hasta bezi>>>>

Kapı süsü ve tüller

Süt sağma makinesi ve biberon emzik

Terlik ve havlu

Back