Ben reflü yatağı kesin alınmalı diyenlerdenim çünkü uyuyorken kaldırıp ana kucağına koymak uykusunu açabilir falan gibi hissettim. Bir de ailelerimiz şehir dışında hafta sonu için bile gittiğimiz oluyor. İlk başlarda park yatağı sök tak yerine sadece reflü yatağıyla giderim diye düşündüm. Bence iş sizin günlük yaşantınız ve ne kadar aktif kullanmanız gerektiğiyle alakalı.Var var hala aklımda kaldı mesela gün icinde salondayken nerde uyutsam diye düşünüyorum ama ana kucağına koyarım sanırım uyuması için
ben de 35 haftalık oldum doktorumdan da hastaneden de sonradan memnun olmamaya başladım, biraz araştırma yaptım yeni hastanemi belirledim doktorumla da konuştum haftaya artık onunla yoluma devam edip doğuma girerim inşallah. Özel bir rahatsızlığınız da oluşmamış, bence geç olan bir durum yok.Kızlar ya bu haftalarda doktor ve hastane değiştirmem çok mu salakça olur sizce? Hastanemin (memorial) normal doğum fiyatı 22bin sezeryan 28 bin. Benim doğum sigortam ise 18 bin karşılıyor yani normal doğum yapsam da üstüne kesin para ödicem, medicalparkı aradım normal doğum 9 bin sezeryan 12 bin diyor. Yani ekstra bir müdahale olsa onu bile karşılıyor sigortam. Başta zor bir hamilelik geçirdiğim için memorial tercih etmiştim ama çok uzun zamandır bir sorun sıkıntım yok ve memorial ın bana ekstra bir müdahalesi yok. Bebeğimle ilgili bütün test ve tetkikler de normal çıktı zamanında. Zaten tüp bebekle hamile kalmış bir anneyim. Yani önden 2 kez tüp bebek masrafı yaptım. Şimdi bir de doğumla birlikte 10 bin lira harcamak istemedim açıkçası. Bu haftalarda böyle bir değişiklik yapsam saçma mı olur? Ya da gidicem doktor beni kabul eder mi acaba ne dersiniz ? Sizce ne yapmalıyım çok kararsız kaldım
Aaa hemen eşime söylim ben bakamasam da o alsın takipte olsunEvet canımcım, ondan aldım. Yarın o bol bol alışveriş yaptığımız Amazon indirimi var yine doğumdan önce alacaksan oradan yakalarsın daha uygun fiyatlı
maalesef bizim milletin hastalıklı düşünceleri bunlar. Bulunduğum ülkede yeni doğan bebek evine gitmek hele ki kalmak hiç hoş karşılanmaz. Yeni ailenin en özel anları bu anlar. İllaki zor zamanlar oluyor ama başbaşa bu zor zamanların üstünden gelmek hem ilişkiyi hem de aile olma duygusunu güçlendiriyor. Eğer eşine güveniyorsan asla üçüncü bir kişiye gerek yok. Çok yardım etmek isteyenler buzluğa atmalık yemek göndersin yeter.Kızlar ben doğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım. Ama bu doğum korkusu, bebek bakma korkusu falan değil bayaa lohusa depresyonundan ya da çevremdekileri susturamamaktan korkuyorum.
Normalde dilimin kemiği yoktur valla yalan söyleyemeyeceğim düşüncelerime saygısı olmayan insanı kırmaktan da asla korkmam. Ancak son dönemde herkesle ters düşmekten, kendimi açıklamaktan aşırı yoruldum. Belki de ekstra hassasiyet gösteriyorum.
Yaşıtım (doğum yapmış, tecrübeli) arkadaşlarımdan tutun, yaşça büyük "cahil" diyeceğiniz insanlara kadar. Resmen kimse susmuyor
Sezaryen olursa hastahanede/evde sadece eşinle yalnız kalıp idare edemezsiniz, bir kadın lazım. Çocuğun ilk banyosunu yalnız yapamazsınız, biberon/mama al sütün gelmezse veririz.. Biri der kundak yapacağız öbürü der aa asla kundak yok..
Cidden herkesin söyleyecek bir lafı var ama kimse sen ne düşünüyorsun demiyor. Gün geçtikçe de bu konuşmalar artıyor..
İşin kötüsü herkes benim düşüncelerime ters olunca eşim de "acaba bir bildikleri var mı" demeye başladı. Herkese karşı tek başıma kaldım.
Bir tek benim çevrem böyle olamaz dimi? İnternet çağındayız yaa kimse mi okumaz bir şeyler, herkes mi düşüncesiz olur
maalesef bizim milletin hastalıklı düşünceleri bunlar. Bulunduğum ülkede yeni doğan bebek evine gitmek hele ki kalmak hiç hoş karşılanmaz. Yeni ailenin en özel anları bu anlar. İllaki zor zamanlar oluyor ama başbaşa bu zor zamanların üstünden gelmek hem ilişkiyi hem de aile olma duygusunu güçlendiriyor. Eğer eşine güveniyorsan asla üçüncü bir kişiye gerek yok. Çok yardım etmek isteyenler buzluğa atmalık yemek göndersin yeter.
Anneme gelme diye ısrar etmeme rağmen gelmişti ve saolsun hala en kötü pişmanlığımdır o dönem yaşattıkları.
Benimde tek korktuğum konu bu. Bebeğimiz ve biz allaha emanet şansımız yaver gider korunuruz gibi içimde bir rahatlık var. Olumsuz durumlarda doktorlara ya da güvendiğim insanlara danışırım tabiiki. Pimpirik de değilim alsınlar sevsinler giydirsinler falan. Yeter ki ben taşıyıcı anneymişim de her şeyi onlar biliyormuş gibi olmasın. Hiç bir şey sormadan ya da dahil etmeden böyle yapalım şöyle yapalım demelerini anlamıyorum. Bir süredir telefonlara geç dönüyorum bahaneler üretiyorum. Ben içime doğanı yapıcam hatada olsa vicdanım rahat olsun gerekirse destek isterim diyorum. Şu an daha kibar açıklamaya çalışmaya devam ediyolar. Birine kızıp hatta ne yapmalıyım diye danışırsam aklıma söylediklerin gelir ama şu anlık öyle bir talebim olmadı di mi demiştim. Çünkü kendince doğumdan sonra evime gelip 3 ay kalma planı yapıyordu full kendi bakacakmış falan. Eşimde bir iki kere acaba falan diye söylemeye çalıştı normalde aşırı aşırı sessiz kibar biriyim. Bağırıp kızınca o da şaşırdı o zamandan beri karışmayın sedoşa diyor.Kızlar ben doğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım. Ama bu doğum korkusu, bebek bakma korkusu falan değil bayaa lohusa depresyonundan ya da çevremdekileri susturamamaktan korkuyorum.
Normalde dilimin kemiği yoktur valla yalan söyleyemeyeceğim düşüncelerime saygısı olmayan insanı kırmaktan da asla korkmam. Ancak son dönemde herkesle ters düşmekten, kendimi açıklamaktan aşırı yoruldum. Belki de ekstra hassasiyet gösteriyorum.
Yaşıtım (doğum yapmış, tecrübeli) arkadaşlarımdan tutun, yaşça büyük "cahil" diyeceğiniz insanlara kadar. Resmen kimse susmuyor
Sezaryen olursa hastahanede/evde sadece eşinle yalnız kalıp idare edemezsiniz, bir kadın lazım. Çocuğun ilk banyosunu yalnız yapamazsınız, biberon/mama al sütün gelmezse veririz.. Biri der kundak yapacağız öbürü der aa asla kundak yok..
Cidden herkesin söyleyecek bir lafı var ama kimse sen ne düşünüyorsun demiyor. Gün geçtikçe de bu konuşmalar artıyor..
İşin kötüsü herkes benim düşüncelerime ters olunca eşim de "acaba bir bildikleri var mı" demeye başladı. Herkese karşı tek başıma kaldım.
Bir tek benim çevrem böyle olamaz dimi? İnternet çağındayız yaa kimse mi okumaz bir şeyler, herkes mi düşüncesiz olur
Ben de o konuda muallaktayim aslında onu düşünüyordum şimdiden çocuk başka bir eve gidince yerini yadirgayip uyumuyor ya park yatağı götüreceğim ya da babynest gibi bişey alacağım park yatağı bir günlüğüne götürmek çok zahmetli olabilirBen reflü yatağı kesin alınmalı diyenlerdenim çünkü uyuyorken kaldırıp ana kucağına koymak uykusunu açabilir falan gibi hissettim. Bir de ailelerimiz şehir dışında hafta sonu için bile gittiğimiz oluyor. İlk başlarda park yatağı sök tak yerine sadece reflü yatağıyla giderim diye düşündüm. Bence iş sizin günlük yaşantınız ve ne kadar aktif kullanmanız gerektiğiyle alakalı.
Anne sensin sen ne dersen o olur :) Her şeyin en iyisini sen bilir ve hissedersin. Dediğin gibi yardıma ihtiyaç duyduğun an bir alo dersin yeter.Eşime de kendime de çok güveniyorum. Zaten hastahanede kalınacak doğum sonrası ve gözlemleme şansımız olacak. Sezaryen olursa ben zorlanırsam eşim idare edebiliyor mu hastahanede görmüş olacağım. Sonuçta orada da altı değişecek, kıyafet giydirilecek, emzirilecek; evdeki sürecin aynısı yaşanacak.
Kaç defa söyledim; hastahanedeki duruma göre yok biz evde yapamayız dersem zaten daha çıkmadan ararım diye. Ancak istiyorlar ki ben lohusa yatağında yatayım, emzirmek için bile onlar versin çocuğu kucağıma, gazını onlar çıkarsın, üstünü onlar değiştirsin...
Ben neyim orada
Canım ben sezaryenden 3 gün sonra kaynanama gidebilirsin dedim bir şeye karışmıyordu eşim de işe başladığı halde yolladım bana akşamları yemek gönder yeterli dedim, ilk çocuğun ise eşin de yanında olacaksa İnan başka kimseye hiç gerek yokEşime de kendime de çok güveniyorum. Zaten hastahanede kalınacak doğum sonrası ve gözlemleme şansımız olacak. Sezaryen olursa ben zorlanırsam eşim idare edebiliyor mu hastahanede görmüş olacağım. Sonuçta orada da altı değişecek, kıyafet giydirilecek, emzirilecek; evdeki sürecin aynısı yaşanacak.
Kaç defa söyledim; hastahanedeki duruma göre yok biz evde yapamayız dersem zaten daha çıkmadan ararım diye. Ancak istiyorlar ki ben lohusa yatağında yatayım, emzirmek için bile onlar versin çocuğu kucağıma, gazını onlar çıkarsın, üstünü onlar değiştirsin...
Ben neyim orada
Canım ben doktoruma sordum kullanmanı istemiyorum kimyasal dedi:/ haberin olsunKızlar tüt dökücü krem önerisi olan var mı. Ağdaya gidemicem aslında elim de bir krem var ama genital bölge de kullanmayın yazıyor. Sizin kullandığınız ve önere bileceğiniz bir krem var mı? Şu saatte kadar tüylenmeyle ilgi sıkıntı yaşamadım ama şu an kendim alamamıyorum ve olduğum yer de kafa göre bir kuaför yok güvenemiyorum
Benimde tek korktuğum konu bu. Bebeğimiz ve biz allaha emanet şansımız yaver gider korunuruz gibi içimde bir rahatlık var. Olumsuz durumlarda doktorlara ya da güvendiğim insanlara danışırım tabiiki. Pimpirik de değilim alsınlar sevsinler giydirsinler falan. Yeter ki ben taşıyıcı anneymişim de her şeyi onlar biliyormuş gibi olmasın. Hiç bir şey sormadan ya da dahil etmeden böyle yapalım şöyle yapalım demelerini anlamıyorum. Bir süredir telefonlara geç dönüyorum bahaneler üretiyorum. Ben içime doğanı yapıcam hatada olsa vicdanım rahat olsun gerekirse destek isterim diyorum. Şu an daha kibar açıklamaya çalışmaya devam ediyolar. Birine kızıp hatta ne yapmalıyım diye danışırsam aklıma söylediklerin gelir ama şu anlık öyle bir talebim olmadı di mi demiştim. Çünkü kendince doğumdan sonra evime gelip 3 ay kalma planı yapıyordu full kendi bakacakmış falan. Eşimde bir iki kere acaba falan diye söylemeye çalıştı normalde aşırı aşırı sessiz kibar biriyim. Bağırıp kızınca o da şaşırdı o zamandan beri karışmayın sedoşa diyor.
Canımmm biraz hazırlık telaşı o damlayı kaybetmişim, her yer darmaduman bizdeO burun bantlarından aldım ama sanırım çok işe yaramadı gece bi de rahatsız olup çıkarıp atmışım sabah farkettimçok iyi olur canım bakıp söyleyebilirsen gerçekten çaresiz kaldım
Çok meraklı olan kendi doğursun diye bağırmaksyorum bazen. Neden başkasının çocuğunun eğitimine beslenmesine karışırlar kiBenim evim 1+1 ama 10 kişi doğum haberi bekliyor resmen gelip kalmak içinHatta kendilerinin kalacağından o kadar eminler ki kimse sormuyor bile bana.
Kaç kere üstüne basa basa kimseyi istemiyorum dedim ama kendilerini o "kimse"nin içine koymuyorlar. Bir de mesela anlatıyorum güvenli bağlanma falan. Hemen cevap; yeni yeni adetler, biz güvenli bağlanmadıkta ne oldu
Anne sensin sen ne dersen o olur :) Her şeyin en iyisini sen bilir ve hissedersin. Dediğin gibi yardıma ihtiyaç duyduğun an bir alo dersin yeter.
Bu arada Sezeryan da olsan kendi sağlığın için zaten kalkıp yürümen gerekiyor. Hep yatakta yatayım olayı iyileştirme sürecini öteliyor
Canım ben sezaryenden 3 gün sonra kaynanama gidebilirsin dedim bir şeye karışmıyordu eşim de işe başladığı halde yolladım bana akşamları yemek gönder yeterli dedim, ilk çocuğun ise eşin de yanında olacaksa İnan başka kimseye hiç gerek yok
Çok meraklı olan kendi doğursun diye bağırmaksyorum bazen. Neden başkasının çocuğunun eğitimine beslenmesine karışırlar kibende abur cuburdan nasıl koruyacağım diye düşünüyorum. 1 yaşından önce isteyorum paketli gıda, iştahı kapanır çocuğun sonra bu çocuk neden yemek yemiyor olur.
İnsallah görürsün kötüyü düşünme kötüyü çagırma 37+3 oldum ben de bugün bian önce gelseydi kurtulsaydım diyorum ağır yaşamlar gibi hissediyorum bazen kendimi son zamanlar cidden cok zor oluyoİns canimm. Bı hafta kuvezde kalacak demiş doktoru. Bızde 37gorseydikkk bakalimmm
Doğum yaptı canım . Sezeryan oldu normlde hiç sikintisi yoktu sağlıklı bı gebelik geçiriyordu.benim plasenta aşağıda ben kendimden korkarken o doğum yaptı. bebeği kuveze almışlar doktor bı hadta kalcak demiş sonrasına bakilcakmis artikkİnşallah canım sağlıcakla kavuşurlar bizlerede bilgi verirsin
Zor olur canimm benimde zor geçiyor hem oğlum hem çalışmaya devam ediyorum bazen çok karnım aciyor. 37in sonunda zaten alincak bebek nasip artikkİnsallah görürsün kötüyü düşünme kötüyü çagırma 37+3 oldum ben de bugün bian önce gelseydi kurtulsaydım diyorum ağır yaşamlar gibi hissediyorum bazen kendimi son zamanlar cidden cok zor oluyo
Annemlere dedim ben de hatta kızdı anladım da ama sımdı gelelim falan demiyo kaynanamların sorduğu yok geçen babamı görmüş valla biz gidecez demiş sanki bana sordular istiyor musun diye kendi kendilerine plan proje yapıyolar sanki geldiklerinde yararları var da oturun oturduğunuz yerde yani tasınıyo olsam iş olsa bi Allah ın kulu gelmez temizliği yaptım her seyim hazır neymiş bebek doğcakmıs görmeye diye yatıya gelecekler öyle yanlız falan da değil yani kaynım eltim falan düşünüyorlar bi arabaya dolusup valla istemiyorum dedim de eşime kimseyi cekemem temizliğimi zor bela yaptım evimin de içine edip gidecekler lohusa halimle bi daha kim yapacakEvet, ilk çocuğum. Kaynanam 3 sokak ötemde ve eşim de 1 hafta izin alacak.
O nedenle yatıya kimseyi istemiyorum hatta gündüz bile öyle sabahtan akşama kimse istemiyorum ama diyorum ya soran yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?