2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Var var hala aklımda kaldı mesela gün icinde salondayken nerde uyutsam diye düşünüyorum ama ana kucağına koyarım sanırım uyuması için
Ben reflü yatağı kesin alınmalı diyenlerdenim çünkü uyuyorken kaldırıp ana kucağına koymak uykusunu açabilir falan gibi hissettim. Bir de ailelerimiz şehir dışında hafta sonu için bile gittiğimiz oluyor. İlk başlarda park yatağı sök tak yerine sadece reflü yatağıyla giderim diye düşündüm. Bence iş sizin günlük yaşantınız ve ne kadar aktif kullanmanız gerektiğiyle alakalı.

Reactions: 11K
ben de 35 haftalık oldum doktorumdan da hastaneden de sonradan memnun olmamaya başladım, biraz araştırma yaptım yeni hastanemi belirledim doktorumla da konuştum haftaya artık onunla yoluma devam edip doğuma girerim inşallah. Özel bir rahatsızlığınız da oluşmamış, bence geç olan bir durum yok.

maalesef bizim milletin hastalıklı düşünceleri bunlar. Bulunduğum ülkede yeni doğan bebek evine gitmek hele ki kalmak hiç hoş karşılanmaz. Yeni ailenin en özel anları bu anlar. İllaki zor zamanlar oluyor ama başbaşa bu zor zamanların üstünden gelmek hem ilişkiyi hem de aile olma duygusunu güçlendiriyor. Eğer eşine güveniyorsan asla üçüncü bir kişiye gerek yok. Çok yardım etmek isteyenler buzluğa atmalık yemek göndersin yeter.
Anneme gelme diye ısrar etmeme rağmen gelmişti ve saolsun hala en kötü pişmanlığımdır o dönem yaşattıkları.

Eşime de kendime de çok güveniyorum. Zaten hastahanede kalınacak doğum sonrası ve gözlemleme şansımız olacak. Sezaryen olursa ben zorlanırsam eşim idare edebiliyor mu hastahanede görmüş olacağım. Sonuçta orada da altı değişecek, kıyafet giydirilecek, emzirilecek; evdeki sürecin aynısı yaşanacak.
Kaç defa söyledim; hastahanedeki duruma göre yok biz evde yapamayız dersem zaten daha çıkmadan ararım diye. Ancak istiyorlar ki ben lohusa yatağında yatayım, emzirmek için bile onlar versin çocuğu kucağıma, gazını onlar çıkarsın, üstünü onlar değiştirsin...
Ben neyim orada

Benimde tek korktuğum konu bu. Bebeğimiz ve biz allaha emanet şansımız yaver gider korunuruz gibi içimde bir rahatlık var. Olumsuz durumlarda doktorlara ya da güvendiğim insanlara danışırım tabiiki. Pimpirik de değilim alsınlar sevsinler giydirsinler falan. Yeter ki ben taşıyıcı anneymişim de her şeyi onlar biliyormuş gibi olmasın. Hiç bir şey sormadan ya da dahil etmeden böyle yapalım şöyle yapalım demelerini anlamıyorum. Bir süredir telefonlara geç dönüyorum bahaneler üretiyorum. Ben içime doğanı yapıcam hatada olsa vicdanım rahat olsun gerekirse destek isterim diyorum. Şu an daha kibar açıklamaya çalışmaya devam ediyolar. Birine kızıp hatta ne yapmalıyım diye danışırsam aklıma söylediklerin gelir ama şu anlık öyle bir talebim olmadı di mi demiştim. Çünkü kendince doğumdan sonra evime gelip 3 ay kalma planı yapıyordu full kendi bakacakmış falan. Eşimde bir iki kere acaba falan diye söylemeye çalıştı normalde aşırı aşırı sessiz kibar biriyim. Bağırıp kızınca o da şaşırdı o zamandan beri karışmayın sedoşa diyor.

Ben de o konuda muallaktayim aslında onu düşünüyordum şimdiden çocuk başka bir eve gidince yerini yadirgayip uyumuyor ya park yatağı götüreceğim ya da babynest gibi bişey alacağım park yatağı bir günlüğüne götürmek çok zahmetli olabilir

Anne sensin sen ne dersen o olur :) Her şeyin en iyisini sen bilir ve hissedersin. Dediğin gibi yardıma ihtiyaç duyduğun an bir alo dersin yeter.
Bu arada Sezeryan da olsan kendi sağlığın için zaten kalkıp yürümen gerekiyor. Hep yatakta yatayım olayı iyileştirme sürecini öteliyor

Canım ben sezaryenden 3 gün sonra kaynanama gidebilirsin dedim bir şeye karışmıyordu eşim de işe başladığı halde yolladım bana akşamları yemek gönder yeterli dedim, ilk çocuğun ise eşin de yanında olacaksa İnan başka kimseye hiç gerek yok

Canım ben doktoruma sordum kullanmanı istemiyorum kimyasal dedi:/ haberin olsun

Benim evim 1+1 ama 10 kişi doğum haberi bekliyor resmen gelip kalmak için Hatta kendilerinin kalacağından o kadar eminler ki kimse sormuyor bile bana.
Kaç kere üstüne basa basa kimseyi istemiyorum dedim ama kendilerini o "kimse"nin içine koymuyorlar. Bir de mesela anlatıyorum güvenli bağlanma falan. Hemen cevap; yeni yeni adetler, biz güvenli bağlanmadıkta ne oldu

O burun bantlarından aldım ama sanırım çok işe yaramadı gece bi de rahatsız olup çıkarıp atmışım sabah farkettim çok iyi olur canım bakıp söyleyebilirsen gerçekten çaresiz kaldım
Canımmm biraz hazırlık telaşı o damlayı kaybetmişim, her yer darmaduman bizde kusura bakma bak resmini buldum işte bu ismi nazalnem

Eklentiler

• Screenshot_20221009-140136_Chrome.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 34
Çok meraklı olan kendi doğursun diye bağırmaksyorum bazen. Neden başkasının çocuğunun eğitimine beslenmesine karışırlar ki bende abur cuburdan nasıl koruyacağım diye düşünüyorum. 1 yaşından önce isteyorum paketli gıda, iştahı kapanır çocuğun sonra bu çocuk neden yemek yemiyor olur.

Yok valla herkes beni biblo gibi kenara oturtmanın derdinde. Diyorum ya kimse mi bir şey okumak, araştırmaz. Cidden yoruldum laf anlatmaktan.
Diyorum kedi köpek anne olup bakıyor ben mi bakamayacağım. Yok aynı şey mi

Evet, ilk çocuğum. Kaynanam 3 sokak ötemde ve eşim de 1 hafta izin alacak.
O nedenle yatıya kimseyi istemiyorum hatta gündüz bile öyle sabahtan akşama kimse istemiyorum ama diyorum ya soran yok

Bir keresinde dedim herkes kendi doğurduğuna karışsın bi zahmet diye. O bizim de torunumuz, yeğenimiz vs diye tepki aldım Ben de süs bebeğiydim ya zaten öyle köşede

İns canimm. Bı hafta kuvezde kalacak demiş doktoru. Bızde 37gorseydikkk bakalimmm
İnsallah görürsün kötüyü düşünme kötüyü çagırma 37+3 oldum ben de bugün bian önce gelseydi kurtulsaydım diyorum ağır yaşamlar gibi hissediyorum bazen kendimi son zamanlar cidden cok zor oluyo

İnşallah canım sağlıcakla kavuşurlar bizlerede bilgi verirsin
Doğum yaptı canım . Sezeryan oldu normlde hiç sikintisi yoktu sağlıklı bı gebelik geçiriyordu.benim plasenta aşağıda ben kendimden korkarken o doğum yaptı. bebeği kuveze almışlar doktor bı hadta kalcak demiş sonrasına bakilcakmis artikk

Zor olur canimm benimde zor geçiyor hem oğlum hem çalışmaya devam ediyorum bazen çok karnım aciyor. 37in sonunda zaten alincak bebek nasip artikk

Evet, ilk çocuğum. Kaynanam 3 sokak ötemde ve eşim de 1 hafta izin alacak.
O nedenle yatıya kimseyi istemiyorum hatta gündüz bile öyle sabahtan akşama kimse istemiyorum ama diyorum ya soran yok
Annemlere dedim ben de hatta kızdı anladım da ama sımdı gelelim falan demiyo kaynanamların sorduğu yok geçen babamı görmüş valla biz gidecez demiş sanki bana sordular istiyor musun diye kendi kendilerine plan proje yapıyolar sanki geldiklerinde yararları var da oturun oturduğunuz yerde yani tasınıyo olsam iş olsa bi Allah ın kulu gelmez temizliği yaptım her seyim hazır neymiş bebek doğcakmıs görmeye diye yatıya gelecekler öyle yanlız falan da değil yani kaynım eltim falan düşünüyorlar bi arabaya dolusup valla istemiyorum dedim de eşime kimseyi cekemem temizliğimi zor bela yaptım evimin de içine edip gidecekler lohusa halimle bi daha kim yapacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…