- 7 Ocak 2017
- 6.320
- 4.934
- 173
- 34
O acı ben de de var özellikle sabaha karşı oluyo tuvalete zor kalkıyorum anlayabiliyorumZor olur canimm benimde zor geçiyor hem oğlum hem çalışmaya devam ediyorum bazen çok karnım aciyor. 37in sonunda zaten alincak bebek nasip artikk
Elbette onların da torunu yeğeni, kimse uzak tutmak istemez. Ama annenin babanın yaptığına da karışılmaz. Çocukta otorite sorunu yaratır. Seveceklerse sevsinler görsünler ama sınırı bilmeleri lazım. Bakalım bizşmkiler ne yapacak. İlk 40 gün zorlanacak gibiyim.Bir keresinde dedim herkes kendi doğurduğuna karışsın bi zahmet diye. O bizim de torunumuz, yeğenimiz vs diye tepki aldımBen de süs bebeğiydim ya zaten öyle köşede
Annemlere dedim ben de hatta kızdı anladım da ama sımdı gelelim falan demiyo kaynanamların sorduğu yok geçen babamı görmüş valla biz gidecez demiş sanki bana sordular istiyor musun diye kendi kendilerine plan proje yapıyolar sanki geldiklerinde yararları var da oturun oturduğunuz yerde yani tasınıyo olsam iş olsa bi Allah ın kulu gelmez temizliği yaptım her seyim hazır neymiş bebek doğcakmıs görmeye diye yatıya gelecekler öyle yanlız falan da değil yani kaynım eltim falan düşünüyorlar bi arabaya dolusup valla istemiyorum dedim de eşime kimseyi cekemem temizliğimi zor bela yaptım evimin de içine edip gidecekler lohusa halimle bi daha kim yapacak
Elbette onların da torunu yeğeni, kimse uzak tutmak istemez. Ama annenin babanın yaptığına da karışılmaz. Çocukta otorite sorunu yaratır. Seveceklerse sevsinler görsünler ama sınırı bilmeleri lazım. Bakalım bizşmkiler ne yapacak. İlk 40 gün zorlanacak gibiyim.
Ben de çok ikilemde kaldığım için kullanmadım. Temiz içerikli bir ürün bulabilseydim belki kullanırdım. Çok teşekkür ederim uyarın içinCanım ben doktoruma sordum kullanmanı istemiyorum kimyasal dedi:/ haberin olsun
takabilirsin hatta daha iyi olur tak hemen dedi. Dikiş aşağıda kalıyor owlinin önü düz olmadığı için dikişin üstüne denk getirseydin ya niye bu kadar yukardan yaptın demişti. Baya bi aşağı indirmek gerekiyor dikiş üstüne denk gelmesi için yapısal olarak düz olsaydı önü keşke çünkü yukarı çıkıyor göbeği düşünerek tasarlanmış daha çok. Göbek için faydası var mı gerçekten bilmiyorum ama acıyı çok azaltıyor o on gün için bile alınır benim gözümde.Benim de ciğer geliştirici ilk doz tam 6 gün önce olmuş olcak. İkinci dozun üzerinden 5 gün geçiyor ameliyat günü. Doktorum max verimli olduğu zamanlar dedi. İnşallah etkisini görürüz biz de. Süreç nasıl sonuçlanacak çok endişeli ve meraklıyım ben deAllah kimseyi o kapılarda bekletmesin herkesin yavrusunu bağışlasın
Doktorun korseyle ilgili bişey dedi mi peki canım? Ben de alayım o zaman owliyi S almıcam ben de madem. Ameliyatla zor olur gerçekten dikişler acır.
Hiç bilmiyorum sanmıyorum belki takma zamanı farkeder ben 2.gün alıp takmıştım nefes alamıyordum onu takmadan sezaryen sonrasında. resim çektiğimde atarım canım.Alta battaniye falan mı sersem acaba ? Ne bileyim kaç yıllık yatağımız sıkıntı yoktu. Son 1 ay diye avutuyorum kendimi. Neredeyse yarım saatte 40 dk da bir ağrı giriyor. Haliyle dinlenemiyorum
Canım o tırtıla bakayım bende sağolsigorta olaylarını bilmiyorum ama şansını dene çok gecikmeden. Sağlık durumunu falan önceden bilsinler doğuma kadar en az 2 veya 3 kez gidersen iyi olur. Riskli bir durum yoksa kabul eder zaten para gelecek reddetmezler gibi geliyor.
Bende sakızı hiç sevmemdeneyelim bakalım. Maden suyunu izne çıkalı unutuyorum ya içeyim bugün sağol canım
Aldığın korseyi paylaşabilir misin canım ? Bide sezeryan normal farkediyor mu korsede
Owlinin bamboo olanı işte önü düz ve daha geniş ondan alıcam ben o zaman. O daha pahalıymış ama dolapta sıfırını uyguna buldum yinetakabilirsin hatta daha iyi olur tak hemen dedi. Dikiş aşağıda kalıyor owlinin önü düz olmadığı için dikişin üstüne denk getirseydin ya niye bu kadar yukardan yaptın demişti. Baya bi aşağı indirmek gerekiyor dikiş üstüne denk gelmesi için yapısal olarak düz olsaydı önü keşke çünkü yukarı çıkıyor göbeği düşünerek tasarlanmış daha çok. Göbek için faydası var mı gerçekten bilmiyorum ama acıyı çok azaltıyor o on gün için bile alınır benim gözümde.
İnşallah bebeklerin sağlıklı bir şekilde planlanan zamanda dünyaya gelecekler canım
İstediklerini açıklayabileceklerine açıkla anlayamayacaklara da tamam de geç. Onlar sen kapını kapattığın zaman ne yapacağını bilemeyecekler nasıl olsa. Ya da sen öyle yapmışsın ben böyle yapmak istiyorum bu benim anneliğim, benim bebeğim, benim yolculuğum, en iyi annesi bilir de. Eşine de İnternet çağında olduğumuzu ve internet annesi olduğunu bir kişinin doğrularının mı daha doğru olacağını yoksa binlerce bu konu ile ilgilenen uzmanların mı daha iyi bileceğini söyle. Valla ben hep öyle yaptım bazılarını he dedim geçtim bazılarına da cevap verdim ama bildiğim gibi büyüttüm hiç pişman da değilim ayrıca yanında biri olması konusu da sen istiyor olsaydın olurdu tabii ki ama yapamayacağın bir şey yok. Her anne bebeğine yetebilir. Banyo ile ilgili tonlarca göstermeli video ve fileler var. Öyle diyenlere kimsem olmasaydı, dünyanın bir ucunda olsaydı ne olacaktı de. Dediğim gibi ben kendim baktığım için hiç pişman olmadım iyi ki de ilk zamanlardan beri öyle yaptım. Şimdi de oğlum daha büyük olsa ihtiyacım olmazdı belki ama yanıma gelecek kişi bebekle değil de evle ve oğlumla ilgileneceğini bildiğim için rahatım. Siz de öyle değildi gelen daha çok bebekle ilgilenmek ister demiştin diye hatırlıyorum o yüzden lazım değiller. İlk zamanlar anne kucağına ve bağına daha çok ihtiyacı var bir başkasının kucağında durmaya değil. Eşine güveniyorsan bence bir sorun olmaz bakmak konusunda yenidoğanlarda zaten emzir, gaz çıkar, alt değiştir, uyut dışında başka tek aktivite yıkamak oluyor ki o da köpük file ile oldukça kolay. Zaten doğar doğmaz annelik güncellemesi geliyor ve her şeyi halledebiliyorsun. Biraz sert olmak gerekiyor bırak sen üzüleceğine onlar üzülsünKızlar ben doğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım. Ama bu doğum korkusu, bebek bakma korkusu falan değil bayaa lohusa depresyonundan ya da çevremdekileri susturamamaktan korkuyorum.
Normalde dilimin kemiği yoktur valla yalan söyleyemeyeceğim düşüncelerime saygısı olmayan insanı kırmaktan da asla korkmam. Ancak son dönemde herkesle ters düşmekten, kendimi açıklamaktan aşırı yoruldum. Belki de ekstra hassasiyet gösteriyorum.
Yaşıtım (doğum yapmış, tecrübeli) arkadaşlarımdan tutun, yaşça büyük "cahil" diyeceğiniz insanlara kadar. Resmen kimse susmuyor
Sezaryen olursa hastahanede/evde sadece eşinle yalnız kalıp idare edemezsiniz, bir kadın lazım. Çocuğun ilk banyosunu yalnız yapamazsınız, biberon/mama al sütün gelmezse veririz.. Biri der kundak yapacağız öbürü der aa asla kundak yok..
Cidden herkesin söyleyecek bir lafı var ama kimse sen ne düşünüyorsun demiyor. Gün geçtikçe de bu konuşmalar artıyor..
İşin kötüsü herkes benim düşüncelerime ters olunca eşim de "acaba bir bildikleri var mı" demeye başladı. Herkese karşı tek başıma kaldım.
Bir tek benim çevrem böyle olamaz dimi? İnternet çağındayız yaa kimse mi okumaz bir şeyler, herkes mi düşüncesiz olur
Benim de ikinci bebiş ikinci torun her iki tarafında sonuc da tecrübe sahibi olduk ihyacım olsa derim yani gelin diye bizim de cok uzak değil ayrı sehir ama 3.5 saat benim oglum da var ama eşime güveniyorum benYani Allah var benimkiler iş de yapar ama ben evimde su bardağının yeri değişse deliren insanım
Eşim sürekli konuşuyor, anlatmaya çalışıyor. Ancak bir noktadan sonra işte o da bak tecrübeliler, demek ki bir bildikleri var demeye başladı. Şimdi bir de ona laf anlatmaya çalışmakla uğraşıyorum. 3 sokak yaa ölüyorum desem 5 dk'da kapımda olabilecek insanlar zaten. Bu kadar dramatize etmenin anlamı ne? Bir de hiç mi bebek görmediniz. İlk torun da değil sonuçta. Ne öyle her saniye çocuğun tepesinde kış günü hastalığı, mikrobu eve taşıyacaklar sürekli
Benimde dünden beri yok gibi bişe hickirigini hissettim sabah işte oluyor herhalde böyle deSizlerde de eski haftqlara nazaran bebek hareketleri azaldi mi ? Yani tamam bebis iyi Allah in izniyle hareketi oluyo hickiriyo vs ama eskiden daha hareketliydi.Buyuduler yer daraldi veya uyuma refleksleri artti ondan mi acaba ?
Sana yemek yapsın yollasın kendime gerek yok canım eşin evdeyse , ortalığı da eşin toplar zaten bebeği kucağına verir birlikte banyo da yaptırırsınız hiç büyütülecek bi şey değilEvet, ilk çocuğum. Kaynanam 3 sokak ötemde ve eşim de 1 hafta izin alacak.
O nedenle yatıya kimseyi istemiyorum hatta gündüz bile öyle sabahtan akşama kimse istemiyorum ama diyorum ya soran yok
Ben de ilk doğumumdan sonra kullanmadım canım. Bu sefer hem kışa geliyor dedim belki kullanırım. İkinci el owli aldım m-l beden. Bir tane de toparlayıcı tayt aldım lcwden.Kızlar ben ilk doğumdan sonra korse kullanmadım bunda alayım diyorum siz neler aldınız hangi marka
Kuzum o süreç bizde iki ay sürmüştü. Emecek kadar güçlü değildi sağıp verdim biraz başta emzirdim senin yaptığın gibi. Sonradan güçlendi emdi. Biraz sabır :)Kızlar eve geçtikten sonra hiç yazamadım ve giremedim üç gündür ne yaşanıyor nasıl gün bitiyor ya da başlıyor takip edemiyorum evde. Çok yoğun ve telaşlı geçiyor gerçekten çok zormuş, annem sürekli bana acıyan gözlerle bakıp Allah kolaylık versin diyor
Dünyadaki en değerli ve güzel duyguyu yaşıyorum aynı zamanda göğsümden ayırmak dahi istemiyorum bebeklerimi o kadar huzurlu ki tarifi yok bu hislere uygun kelime de yok.. Allah herkese nasip etsin
Kızlarım için her şey yolunda bugün kontrolleri vardı. Sadece ememiyorlar bir kaç sefer çekip uyuyorlar ve hastanedekilerin dediklerini yapmamıza rağmen devam ettiremiyoruz onlar kadar sıkıp ağlatamıyoruz o yüzden devam edemiyorlar. Sağıp veriyorum sürekli ve çok yıpratıcı ve uzun oluyor süreç. Çok küçükler yorma sağıp ver dedi yoğunbakım hemşiresi ben de ona uydum ve bir gecede biberona alıştılar resmenher beslemede öncesinde 5dk da olsa emziriyorum ama tahammül edemeyip ağlamaya başlıyorlar sağdığımı veriyorum sonrasında. Biraz daha toparlansınlar o zaman zorlarım diyorum ama nolcak geç mi kalırız bilmiyorum.
Öyle işte herkes iyidir inşallah
Süpermiş ben de medicalparka gidiyorum. Fotoğraf falan vardır belki ben ilgilenmediğim için sormadım bileKesinlikle doğum paketi yaptırmak çok avantajlı oldu ben de Mayıs'ta medicalparkta 9500 e doğum paketi yaptırdım 8 muayene tetkikler tahliller nst doğum emzirme eğitimi bebeğin ilk kontrolleri oda süsleme fotoğraf bayağı içeriği kabarık bir paketti. 34.haftadayim 3 muayenem kaldısadece detaylı ultrason dahil değildi ona da %20 indirim yaptılar 680 verdim prof e
Şu an 76 kiloyum canım ben de mi m l beden alsamBen de ilk doğumumdan sonra kullanmadım canım. Bu sefer hem kışa geliyor dedim belki kullanırım. İkinci el owli aldım m-l beden. Bir tane de toparlayıcı tayt aldım lcwden.
İkinci eli nerden aldın canım? Bide bi zararı olur mu korsenin dikişlereBen de ilk doğumumdan sonra kullanmadım canım. Bu sefer hem kışa geliyor dedim belki kullanırım. İkinci el owli aldım m-l beden. Bir tane de toparlayıcı tayt aldım lcwden.
İnşallah ya şimdilik hiçbir sorun yaşamadım doktorum da tatlış bir kadın hastane de gayet temiz ve konforlu. Hatta paketin içinde diyetisyen muayenesi de var ama daha gitmedimSüpermiş ben de medicalparka gidiyorum. Fotoğraf falan vardır belki ben ilgilenmediğim için sormadım bileAynen diğer şeylerde de indirim oluyor ekstra olsa da piaysa göre uyguna geliyor. Umarım doğumda da çok memnun kalırız.
Zaten nörolojik olarak riski gebelik durumum var. Her doktor kabul etmiyor. Bu doktor başta gel göreym dedi ama sonradan cesaret edemedi. Bir de ben soru sordukça ya da isteklerimi söyleyip mümkün mü dedikçe ben böyle kabul edemem dedi. Biraz ben ne yapacağımı biliyorum, bana akıl da verme soru da sorma öyle gel git tarzında bir doktor.
Kendi kabul etseydi de tavrından dolayı ben devm etmezdim
Ben 32 de değiştirdim. Doktorum numarasını bile vermeyi uygun görmüyordu. Acillik durumda ilgilenir ebeler gerek görülürse ben gelirim falan diyordu kendimi hiç güvende hissetmiyordum. Değiştirdikten sonra da herhangi bir açıklama yapmaya gitmedim. Bana da randevu gecikti vs gibi telefonda gelmedi böylece kapandı gitti mevzu. Kafanıza yatmıyorsa değiştirin kendinizin ve bebeğinizin en iyi etkileneceği adımları atmalıyız sonradan pişman olmaktansa.
Ay kızlar sağolsun yorumlarınız için, aklım çok karmaşıktır netleşti şu an benim gibi örnekleri okuyunca. Bu hafta mutlaka bir görünücem yeni hastane ve doktora. Şimdilik öbürüne arayıp haber vermeyi düşünmüyorum, o da geri dönüp aramayacaktır bence verdiğiniz bazı örneklerde olduğu gibi.ben de 35 haftalık oldum doktorumdan da hastaneden de sonradan memnun olmamaya başladım, biraz araştırma yaptım yeni hastanemi belirledim doktorumla da konuştum haftaya artık onunla yoluma devam edip doğuma girerim inşallah. Özel bir rahatsızlığınız da oluşmamış, bence geç olan bir durum yok.
Ana kucağını da götürüyorlar canım genelde. Katlanır bir şeyse onu da tercih edebilirsin park yatak tek günlük pek olacak şey değil. Bir de içindeki yatağı da taşıman gerekecek sonuçta.Ben de o konuda muallaktayim aslında onu düşünüyordum şimdiden çocuk başka bir eve gidince yerini yadirgayip uyumuyor ya park yatağı götüreceğim ya da babynest gibi bişey alacağım park yatağı bir günlüğüne götürmek çok zahmetli olabilir
" Biz kimse miyiz?! "diyorlardır içlerindenBenim evim 1+1 ama 10 kişi doğum haberi bekliyor resmen gelip kalmak içinHatta kendilerinin kalacağından o kadar eminler ki kimse sormuyor bile bana.
Kaç kere üstüne basa basa kimseyi istemiyorum dedim ama kendilerini o "kimse"nin içine koymuyorlar. Bir de mesela anlatıyorum güvenli bağlanma falan. Hemen cevap; yeni yeni adetler, biz güvenli bağlanmadıkta ne oldu
Canım beklenmesi gerekiyor diyen doktorlar var, hemen takılması gerekiyor diyenler var. Bu konuda çok görüş var sen doktoruna danış bence.Kızlar ya ben Korse için geç mi kaldım sizceNette sezeryandan sonra rahmin kendi yerine inmesi için 4 ila 6 hafta geçmesi gerektğini o haftadan sonra takılması gerektğini okudum. Çok araştırdım o yüzden takmadım şimdiye kadar. Kafam çok karışık,bi zararı olur mu acaba ? Bide Owli korse çok pahalı geldi bana bildiğiniz daha uygun korse var mı?
Süpermiş ben de medicalparka gidiyorum. Fotoğraf falan vardır belki ben ilgilenmediğim için sormadım bileAynen diğer şeylerde de indirim oluyor ekstra olsa da piaysa göre uyguna geliyor. Umarım doğumda da çok memnun kalırız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?