2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Ben nunanin ana kucağını aldım sallanıyor ama bebeğin uzun süre uyuması için kullanılacak bişey değil. Ben en iyisi babynest gibi bişey alayım taşımak için.
Ben Kocaeli medicalparka gidiyorum canım

Çok şükür eşime de kendime de çok güveniyorum. Zaten kayınvalidem 3 sokak ötede. Gerçekten sıkışsak gelemeyecek bir durum yk.
Resmen sadece taşıyıcı anne muamelesi görüyorum. Sen doğur ver biz büyütürüz demedikleri kusur kaldı Ama söyledikleri her şey tam olarak buna çıkıyor zaten. Sen ameliyat olursan kucağına veririm, emzirirsin zaten gazını falan ben çıkarırım, uyutur koyarım yatağına falan diye plan yapıyorlar. Ben köşe yastığı gibi oturup sadece emziricem yani
Güvenli bağlanma diyorum, biz güvenli bağlanmadık da bir şey mi oldu; emzirme danışmanlarının videoları var diyorum, amannn bu yeni nesil de çok şeyi çok biliyor sanki;..
Tarih yaklaştıkça baskı artıyor. Ben iyice geriliyorum

Benim de ikinci bebiş ikinci torun her iki tarafında sonuc da tecrübe sahibi olduk ihyacım olsa derim yani gelin diye bizim de cok uzak değil ayrı sehir ama 3.5 saat benim oglum da var ama eşime güveniyorum ben

3.5 saat olsa bir de hiç dinletemem
3 sokak sadece gelecekleri yok. Yani neymiş gece ağlarsa ben kucağıma alamazmışım dikişli halimle.

Sana yemek yapsın yollasın kendime gerek yok canım eşin evdeyse , ortalığı da eşin toplar zaten bebeği kucağına verir birlikte banyo da yaptırırsınız hiç büyütülecek bi şey değil

Valla gerekirse yemek bile yapmasın. Eşimin elinden gelir. Ben buzluğuma biber gibi şeyler doğradım arttım, konservelerim var, yakın zamanda börek/poğaça falan yapıp koyarım.
Kendime de eşime de güvenim tam yeter ki "yapamazsınız" diye darlamaktan vazgeçsinler

Bu tür insanlar yüzünden şu bebeği içimden çıkarasım gelmiyor gerçekten herkes kendine her şeyi hak görüyor ben normalde de fikrim sorulmadıkça konuşmam başka insanların hamileliği bebeği evi evliliği hakkında, benim de kayınvalidem geçen burnu büyük olursa sıkıcam diyo bebek annesini tanımıyor zaten başlarda diyor bana verin diyor cinnet geçirmemek elde değil sağlık sorunlarıyla dolu bir hamilelik geçirdim 3 ay yatakta yemek yedim ayağa kalktığım an kanlar boşalıyordu ayda bir duş alıyordum neredeyse operasyon geçirdim hiçkimse yoktu yanımda eşim ve annem dışında biri bir bardak su vermese gidip su almaya korkuyordum bir şey olur diye üstelik tüp bebek çok emek verdik çevremizden 0 anlayışla süreci bitirdik şimdi eşimin abisi vs il dışından geliyor bebeği görmeye mi bana eziyet olsun diye mi bilmiyorum

Kızlar hepimizin endişesi var kim gelecek kim gidecek çok karışırlar mi her ağızdan ses çıkar mı diye. Ben de ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum kayınvalidem dedi ki annenle dönüşümlü gelelim başında kalabalık etmemiş oluruz ev işlerine destek oluruz. hatta eşimin 10 gün babalık izni olacak 10 gün de kış izni olacak. Kış iznini biz gidince başbaşa kalmak için kullanın dedi. Aile olduğunuzu hissedersiniz dedi. Ama alt komsum da diyo ki annenlere git deme kalabildikleri kadar kalsınlar diyo daha kolay oluyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum

Gunaydin kizlar, kan ve idrar sonucum geldi. hersey yolunda ama demir seviyem yuksek cikmis. istahsizlik ve kilo kaybi yaparmis ki ben de kilo alimi durdu bir muddettir. 11 Ekim muayenem var, o tarihe kadar almayi birakacagim.
Canım geçmiş olsun sana demir takviyesi mi yapmışlardı, serum gibi? Aklımda öyle kalmış

Hala teyze de değil yani. Herşeyi kendileri bilir zaten. Biz öyle mi büyüdük de derler şimdi. Elimizden geldiğince direnéceğiz canım. Allah yardımcımıznolsun. bende elti görümce falan yok. İlk haftalar idare edeceğim, sonra inşallah sadece kızımla ben kalırım.

Hiç bilmiyorum sanmıyorum belki takma zamanı farkeder ben 2.gün alıp takmıştım nefes alamıyordum onu takmadan sezaryen sonrasında. resim çektiğimde atarım canım.
Sevinirim canım markası bile yeterli aslında. Bu aralar alacağım da, hafta işi doktorumla görüşüp doğumun nasıl olacağını konuşacağız muhtemelen. Ondan sonra alayım diyorum.

Çok sağ ol canım bunu da alayım
İşe yarar inşallah. Hamilelerde kullanılabiliyor olmasını sevmiştim ben

Ay yok göztepeye gitme ordaki bir tane kadın doğumcu ile davalık olacaktık nerdeyse bilmiyorum kötü deneyim yaşadım diye göztepeyi sevmiyorum sanırım. Ben maltepe medicalparka gidiyorum memnunum şu an

Gerçekten düşünceli olmak bu kadar zor olmamalı.
En son kontrole gittiğimde bir bayan vardı, sıra beklerken ağlıyordu. Telefonda konuşurken istemez kulak misafiri oldum. Daha 20 gün olmş doğum yapalı, görümcesi corona şüphesi olduğu halde bebek sevmeye gelmiş ve bunu söylemekten de çekinmemiş. Çocuk yoğun bakımda, kadının üzüntüden sütü gelmiyormuş falan. Telefonda kimle konuşuyorsa artık "hala, bak biz sana söyledik, bakamadın çocuğa diyorlar" diye anlatıyordu. Hala daha da kaynanası falan onda kalıyormuş hizmet bekliyormuş.
Yani gerçekten değer mi bir bebeğe ve anneye hayatlarının en özel döneminde böyle stres yüklemeye

Tabi ki ben asla hiçbir şey bilmiyorum. Her şeyin en iyisini onlar biliyor çünkü benden önce doğurdular
Yani muhtemelen kendisi de aynı süreçten geçti. İnsan kendi yaşadığı psikolojik baskıyı neden bir başkasına yaşatır?

Kuzum ikisi de yakınsa annen kalsa daha rahat etmez misin? Benim kv ankarada ben İstanbuldayım diye çok bir şey diyemiyorum ama ben bu şartlarda bile bana sorulmadan kv nin kalmasına plan yapılmasına sinirlendim eşimle kavga ettim. Ben anneyim ben doğurucam önce bana sormanız lazım anneni yanında ister misin doğumun ardından diye dedim. İkisi de aynı şehirdeyse, annenin kalma ile ilgili bir sıkıntısı yoksa ve sen de anneni istersen annenle kalman daha iyi olur. Kv de gelsin günübirlik görsün bebişi.
Ay yok göztepeye gitme ordaki bir tane kadın doğumcu ile davalık olacaktık nerdeyse bilmiyorum kötü deneyim yaşadım diye göztepeyi sevmiyorum sanırım. Ben maltepe medicalparka gidiyorum memnunum şu an
Ay kim o davalık oluca kişi yanlışlıkla ona gitmim

Göztepe hemen evimin dibi sayılır metroyla bile bir durak, bostancıda oturuyorum ben. Maltepe de uzak değil tabi, oraya da gidebilirim. Sen kime gidiyorsun mesela maltepede? Biraz araştırim gittiğin kişiyi de.

İnşallah gönlünce olur canım, en güzeli çekirdek aile baş başa olmak

Canım bu arada sorun sadece kadın doğumcu da mıydı yoksa hastanede mi? Ben genelde gidiyorum farklı bölümler için oraya henüz bir sorun yaşamadım

Kayınvalidem öyle teklif etti zaten önce annen gelsin onunla daha rahat edersin annen dönünce biz bebeği görmeye geliriz sonra da babası izin alır başbaşa kalırsınız dedi. Ama komşum diyo ki anneler kalabildikleri kadar uzun kalsınlar. Ben o kadar kalmalarını istemiyorum 10 gün biri 10 gün biri kalsa yeter bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…