- 29 Temmuz 2018
- 560
- 742
- 103
- 31
Düşerse süre gidicem kesinOoo May gadbeklicek misin kasılmaların arası kısalana kadar?bebiş geliyor desene az biraz erken gibi bence de bir hastaneye git.
serum degilde normal gunluk bir hap vermisti hekim. prenatal vitaminim icinde de var demir.Canım geçmiş olsun sana demir takviyesi mi yapmışlardı, serum gibi? Aklımda öyle kalmış
Hala teyze de değil yani. Herşeyi kendileri bilir zaten. Biz öyle mi büyüdük de derler şimdi. Elimizden geldiğince direnéceğiz canım. Allah yardımcımıznolsun. bende elti görümce falan yok. İlk haftalar idare edeceğim, sonra inşallah sadece kızımla ben kalırım.
Sevinirim canım markası bile yeterli aslında. Bu aralar alacağım da, hafta işi doktorumla görüşüp doğumun nasıl olacağını konuşacağız muhtemelen. Ondan sonra alayım diyorum.
İşe yarar inşallah. Hamilelerde kullanılabiliyor olmasını sevmiştim ben
Ay ben de altıntepedeyim bostancı lunaparka çok yakınımKuzum ikisi de yakınsa annen kalsa daha rahat etmez misin? Benim kv ankarada ben İstanbuldayım diye çok bir şey diyemiyorum ama ben bu şartlarda bile bana sorulmadan kv nin kalmasına plan yapılmasına sinirlendim eşimle kavga ettim. Ben anneyim ben doğurucam önce bana sormanız lazım anneni yanında ister misin doğumun ardından diye dedim. İkisi de aynı şehirdeyse, annenin kalma ile ilgili bir sıkıntısı yoksa ve sen de anneni istersen annenle kalman daha iyi olur. Kv de gelsin günübirlik görsün bebişi.
Ay kim o davalık oluca kişi yanlışlıkla ona gitmim
Göztepe hemen evimin dibi sayılır metroyla bile bir durak, bostancıda oturuyorum ben. Maltepe de uzak değil tabi, oraya da gidebilirim. Sen kime gidiyorsun mesela maltepede? Biraz araştırim gittiğin kişiyi de.
Canım bi duş al mutlaka sonrasında da hastaneye git nst gir sancın düzenli çıkarsa açıklığa bakarlarNe yapsam bilemedim valla zaten sancılarım hafif çıkıyordu ama bu biraz fazla olmaya başladı gibi
Bence bölümde de sorun vardı, çünkü bölümde bulunan hemşireler, görevliler çok ilgisiz ve baştan savar gibi konuşıyorlardı. Doktorun hatası yüzünden sigorta ödememi karşılamamıştı ve anca şikayetvara yazınca çözüme kavuşturmuşlardı.Canım bu arada sorun sadece kadın doğumcu da mıydı yoksa hastanede mi? Ben genelde gidiyorum farklı bölümler için oraya henüz bir sorun yaşamadım
Dediğim gibi kimseyi takma. Bu benim çocuğum ben böyle istiyorum karışmayın de çık işin içinden. Güvenli bağlanmadılar da ne olduya gelince ergenlikte çocuklarının attığı tripleri, onlara yalan söylemelerini, sır saklamalarını, iki muhabbet etmek istemediklerini vs hatırlar. Çünkü eminim öyledir. Sen kimseyi dinleme hatta de ben bu çocuğun taşıyıcı değil sahici annesiyim diye. Bu günler geri gelmeyecek ileride sırf baskılar yüzünden yaşayamadıklarını düşünüp üzülme. Sevmeye gelin sadece ben bakarım çocuğuma kendime güvenip de yaptım deÇok şükür eşime de kendime de çok güveniyorum. Zaten kayınvalidem 3 sokak ötede. Gerçekten sıkışsak gelemeyecek bir durum yk.
Resmen sadece taşıyıcı anne muamelesi görüyorum. Sen doğur ver biz büyütürüz demedikleri kusur kaldıAma söyledikleri her şey tam olarak buna çıkıyor zaten. Sen ameliyat olursan kucağına veririm, emzirirsin zaten gazını falan ben çıkarırım, uyutur koyarım yatağına falan diye plan yapıyorlar. Ben köşe yastığı gibi oturup sadece emziricem yani
Güvenli bağlanma diyorum, biz güvenli bağlanmadık da bir şey mi oldu; emzirme danışmanlarının videoları var diyorum, amannn bu yeni nesil de çok şeyi çok biliyor sanki;..
Tarih yaklaştıkça baskı artıyor. Ben iyice geriliyorum
He yanlış anlamışım ben sorry. Ya bence o senin isteğine bağlı, belki kendisi destek olacak kişilere uzun süre ihtiyaç duymuştur ama ille sen de duyacaksın diye bir şey yok ki. Kimisi mesela bebek çok küçük diye ağzında aft çıkınca alamıyor, ben korkarım parmağımı sokamam diyor. Kimi de hiç rahatsızlık duymadan yapıyor mesela. Bu öyle bir şey bence kişiden kişiye değişir. Sen ne düşünüyorsun, ne istiyorsun peki?Kayınvalidem öyle teklif etti zaten önce annen gelsin onunla daha rahat edersin annen dönünce biz bebeği görmeye geliriz sonra da babası izin alır başbaşa kalırsınız dedi. Ama komşum diyo ki anneler kalabildikleri kadar uzun kalsınlar. Ben o kadar kalmalarını istemiyorum 10 gün biri 10 gün biri kalsa yeter bana
Git git bize de haber ver durumundan.Düşerse süre gidicem kesin
Yaaaa o benim de gitmek istediğim doktordu, şu an yıkıldımAy ben de altıntepedeyim bostancı lunaparka çok yakınımgöztepede gökmen iyigün vardı, hamile kalmadan önce rutin kontrol için gitmiştim ve aşırı suratsız ve ilgisizdi muayene sonrasına tanıya saçma sapan bir şey yazmıştı benimle alakalı olmayan bir durumu yazmış bu sebeple sigortam da ödemeyi karşılamadı. Düzelttirmeye çalıştık falan yapmadı. Hemşireleri de çok ilgisizdi hiç memnun kalmamıştım. Maltepede Mehmet Akif sargın'a gidiyorum ben. Genel olarak memnunum kendisinden
Aslında bu durum şöyle kimi insanlar var ki hani rahatlarından ödün veremiyorlar ya da kendilerine güvenmiyorlar ya da çevresindekilere çok güveniyorlar öyle insanlar bebeğin başkalarına bakmasına ses etmez hatta bunu isterler. Kimileri de var ki kendi bildiği gibi yapıp, her zorluğa göğüs gerip, kendi kucağından başkasına bile gitmesin isterler. İşte sen hangisin. Ben açıkçası kendi bildiğim gibi büyütme yanlısıyım evde sürekli birileri olsun ve ben bebeği emzirmeden emzirmeye alayım diyen biri değilim. Bence kayınvaliden oldukça mantıklı yaklaşmış. Hem sana başlarda tepene binmeden yardım edelim sonrasında da yalnız kalın demişler. Eğer benim annem gibi sadece ben talep edince bebekle ilgilenirlerse daha çok evle vs ilgilenirlerse daha iyi ama tabii senin dinamiğin önemli burada sen nasıl olmasını istiyorsun. Yalnız yapamayacağını düşünürsen sürekli kalsınlar ama diğer türlü onların dediği mantıklıKızlar hepimizin endişesi var kim gelecek kim gidecek çok karışırlar mi her ağızdan ses çıkar mı diye. Ben de ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum kayınvalidem dedi ki annenle dönüşümlü gelelim başında kalabalık etmemiş oluruz ev işlerine destek oluruz. hatta eşimin 10 gün babalık izni olacak 10 gün de kış izni olacak. Kış iznini biz gidince başbaşa kalmak için kullanın dedi. Aile olduğunuzu hissedersiniz dedi. Ama alt komsum da diyo ki annenlere git deme kalabildikleri kadar kalsınlar diyo daha kolay oluyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum
doktora en son gittiğimde hareketleri yerleri daraldığı için azalacağını söylemişti her saat hareket ediyor mu ona dikkat et demişti :)Sizlerde de eski haftqlara nazaran bebek hareketleri azaldi mi ? Yani tamam bebis iyi Allah in izniyle hareketi oluyo hickiriyo vs ama eskiden daha hareketliydi.Buyuduler yer daraldi veya uyuma refleksleri artti ondan mi acaba ?
Aa canım bir banyo yap, uzan eğer geçmeyip sıklığı artıyorsa doktora git çok vakit kaybetmeden. Kaçıncı haftadaydın sen?Kasılmalarim 20 dk de bir gelip duruyo
Iyi oyleyse:)doktora en son gittiğimde hareketleri yerleri daraldığı için azalacağını söylemişti her saat hareket ediyor mu ona dikkat et demişti :)
Çok sağ ol canım inşallah çok güzel bi doğum hikayen olur ,sağlıkla kavuşursun yavrularına inşallah sorunsuz ben de senin için dua edeceğim bütün yavrulara şifa versin AllahReflü yatağını şu kiraz çekirdekli olanlardan mı aldın kuzucum?
Tüy dökücü krem kimyasal olduğu için önerilmiyor canım
İnan hep dualarımdasın, doğum anında edilen dualar kabul olur derler aklımda salı günü sana bebeğine bolca dua edeceğimBiraz yıpratıcı olacak ama her şey gün geçtikçe daha iyi olacak buna inan
Onlar da gelmek için elinden geleni yapıyolar.3.5 saat olsa bir de hiç dinletemem
3 sokak sadece gelecekleri yok. Yani neymiş gece ağlarsa ben kucağıma alamazmışım dikişli halimle.
Ben süreçte esimle birlikte bebeğimle ilgilenmek istiyorum bol bol. Tabi kısa bir süre evi derleyip toparlamak yemek yapmak vs için desteğe ihtiyacımız olacak. Öyle 40 imiz çıkana kadar durmalarinin da bir manası yokAslında bu durum şöyle kimi insanlar var ki hani rahatlarından ödün veremiyorlar ya da kendilerine güvenmiyorlar ya da çevresindekilere çok güveniyorlar öyle insanlar bebeğin başkalarına bakmasına ses etmez hatta bunu isterler. Kimileri de var ki kendi bildiği gibi yapıp, her zorluğa göğüs gerip, kendi kucağından başkasına bile gitmesin isterler. İşte sen hangisin. Ben açıkçası kendi bildiğim gibi büyütme yanlısıyım evde sürekli birileri olsun ve ben bebeği emzirmeden emzirmeye alayım diyen biri değilim. Bence kayınvaliden oldukça mantıklı yaklaşmış. Hem sana başlarda tepene binmeden yardım edelim sonrasında da yalnız kalın demişler. Eğer benim annem gibi sadece ben talep edince bebekle ilgilenirlerse daha çok evle vs ilgilenirlerse daha iyi ama tabii senin dinamiğin önemli burada sen nasıl olmasını istiyorsun. Yalnız yapamayacağını düşünürsen sürekli kalsınlar ama diğer türlü onların dediği mantıklı
Valla hem suratsız hem de ters bi adamdı hem de yanlış tanı yazınca düzelttirmek istedik içeri bile almadıHe yanlış anlamışım ben sorry. Ya bence o senin isteğine bağlı, belki kendisi destek olacak kişilere uzun süre ihtiyaç duymuştur ama ille sen de duyacaksın diye bir şey yok ki. Kimisi mesela bebek çok küçük diye ağzında aft çıkınca alamıyor, ben korkarım parmağımı sokamam diyor. Kimi de hiç rahatsızlık duymadan yapıyor mesela. Bu öyle bir şey bence kişiden kişiye değişir. Sen ne düşünüyorsun, ne istiyorsun peki?
Git git bize de haber ver durumundan.
Yaaaa o benim de gitmek istediğim doktordu, şu an yıkıldımSuratsız olduğunu okuyup önemsememiştim ama yanlş bilgiler eklemesi beni mahvetti
Mehmet Akif Sargını araştırim o zaman ben de
Ben de lunaparkın yanındaki yolun tepesinde oturuyorum. Camdan altıntepe görünüyor işte full. Muhtemelen cama çıksam beni görürsün ahahahah
Cok uzgunum. Hastanede karsilastigim cocugun cinsiyetini doktorun yanlis bildigini iddia eden yasli teyzeden tutunda, tanidiklara kadar. Inanin herkes boyle, gecen gittigim endokrologun sekreteri bile sacma sapan bir yorumda bulundu. Cok zor tuttum kendimi, bu ne samimiyet dememek icin.Kızlar ben doğum yaklaştıkça iyice korkmaya başladım. Ama bu doğum korkusu, bebek bakma korkusu falan değil bayaa lohusa depresyonundan ya da çevremdekileri susturamamaktan korkuyorum.
Normalde dilimin kemiği yoktur valla yalan söyleyemeyeceğim düşüncelerime saygısı olmayan insanı kırmaktan da asla korkmam. Ancak son dönemde herkesle ters düşmekten, kendimi açıklamaktan aşırı yoruldum. Belki de ekstra hassasiyet gösteriyorum.
Yaşıtım (doğum yapmış, tecrübeli) arkadaşlarımdan tutun, yaşça büyük "cahil" diyeceğiniz insanlara kadar. Resmen kimse susmuyor
Sezaryen olursa hastahanede/evde sadece eşinle yalnız kalıp idare edemezsiniz, bir kadın lazım. Çocuğun ilk banyosunu yalnız yapamazsınız, biberon/mama al sütün gelmezse veririz.. Biri der kundak yapacağız öbürü der aa asla kundak yok..
Cidden herkesin söyleyecek bir lafı var ama kimse sen ne düşünüyorsun demiyor. Gün geçtikçe de bu konuşmalar artıyor..
İşin kötüsü herkes benim düşüncelerime ters olunca eşim de "acaba bir bildikleri var mı" demeye başladı. Herkese karşı tek başıma kaldım.
Bir tek benim çevrem böyle olamaz dimi? İnternet çağındayız yaa kimse mi okumaz bir şeyler, herkes mi düşüncesiz olur
Hepsinden Covid testi isteseniz? Esinizde, kiz bu kadar bir basina evi temizledi, dogum yapmis hali ile size bakamaz gelen yemek yapip temizlik yapacak diye bastirsa kendilerine gelirler diye dusunuyorum.Annemlere dedim ben de hatta kızdı anladım da ama sımdı gelelim falan demiyo kaynanamların sorduğu yok geçen babamı görmüş valla biz gidecez demiş sanki bana sordular istiyor musun diye kendi kendilerine plan proje yapıyolar sanki geldiklerinde yararları var da oturun oturduğunuz yerde yani tasınıyo olsam iş olsa bi Allah ın kulu gelmez temizliği yaptım her seyim hazır neymiş bebek doğcakmıs görmeye diye yatıya gelecekler öyle yanlız falan da değil yani kaynım eltim falan düşünüyorlar bi arabaya dolusup valla istemiyorum dedim de eşime kimseyi cekemem temizliğimi zor bela yaptım evimin de içine edip gidecekler lohusa halimle bi daha kim yapacak
Dediğim gibi kimseyi takma. Bu benim çocuğum ben böyle istiyorum karışmayın de çık işin içinden. Güvenli bağlanmadılar da ne olduya gelince ergenlikte çocuklarının attığı tripleri, onlara yalan söylemelerini, sır saklamalarını, iki muhabbet etmek istemediklerini vs hatırlar. Çünkü eminim öyledir. Sen kimseyi dinleme hatta de ben bu çocuğun taşıyıcı değil sahici annesiyim diye. Bu günler geri gelmeyecek ileride sırf baskılar yüzünden yaşayamadıklarını düşünüp üzülme. Sevmeye gelin sadece ben bakarım çocuğuma kendime güvenip de yaptım de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?