- 31 Mart 2022
- 2.044
- 1.638
- 63
Cok uzgunum. Hastanede karsilastigim cocugun cinsiyetini doktorun yanlis bildigini iddia eden yasli teyzeden tutunda, tanidiklara kadar. Inanin herkes boyle, gecen gittigim endokrologun sekreteri bile sacma sapan bir yorumda bulundu. Cok zor tuttum kendimi, bu ne samimiyet dememek icin.
Sinirlari zorlar herkes, paniginizi belli etmemeye calisin ve kendinizi aciklama yerine, doktora soracagim o ne derse o deyip kestirip atin. Youtube'da bile bir suru pediatrist var, onlarin videolarini inceleyin. Cok konusurlarsa, doktordan daha mi iyi biliyorsun, dersiniz.
Esinize de kibar bir sekilde, doktor mu dinleyecegiz sirf daha evvel dogum yapti diye baska kadinlarimi deyin. Inanin cocugu kiymetli oldugundan sesini cikarmaz. Burada ince nokta, sakin ve keskin konusmaniz. Durdugunuz yer ve sinirlariniz belli olsun.
Bence bu kişinin ihtiyacına yönelik bişey. Ne istediğine göre değişir. İlk çocuğumda bir hafta sonra herkesi evine gönderdim tek başıma baktımKayınvalidem öyle teklif etti zaten önce annen gelsin onunla daha rahat edersin annen dönünce biz bebeği görmeye geliriz sonra da babası izin alır başbaşa kalırsınız dedi. Ama komşum diyo ki anneler kalabildikleri kadar uzun kalsınlar. Ben o kadar kalmalarını istemiyorum 10 gün biri 10 gün biri kalsa yeter bana
Kesinlikle haklısınBence bu kişinin ihtiyacına yönelik bişey. Ne istediğine göre değişir. İlk çocuğumda bir hafta sonra herkesi evine gönderdim tek başıma baktımŞimdi yine tek çocuk olsa belki kısa süreli yardım alıp yine herkesi evine gönderirdim. Ama açıkçası şuan annelerin desteğine ihtiyacım var ve ilki gibi bir hafta sonra herkesi göndermeyi düşünmüyorum Kayınvalidem geldi şehirdışından 2 gün önce. Sen bebeklerinle ilgilen, yemek temizlik her şeyi biz hallederiz. Yükünüzü hafifletmeye geldik diyo. Öyle bebekle ilgilenip ev işlerini yemeği üzerime yıkacak değiller annem de kayınvalidem de. İkisinden de dönüşümlü sonuna kadar faydalanmayı düşünüyorum En azından bebeklerim dışında başka birşey düşünmeme gerek kalmayacak. Ama eğer sadece bebek sevmeye gelip hiç bişeye el sürmeseler hepsini gönderirdim
ne igrenc insanlar var yahu. suphesi oldugu halde insan dusmaniyla gorusmek, birak oz yigenini sevmeye gitmeyi.Gerçekten düşünceli olmak bu kadar zor olmamalı.
En son kontrole gittiğimde bir bayan vardı, sıra beklerken ağlıyordu. Telefonda konuşurken istemez kulak misafiri oldum. Daha 20 gün olmş doğum yapalı, görümcesi corona şüphesi olduğu halde bebek sevmeye gelmiş ve bunu söylemekten de çekinmemiş. Çocuk yoğun bakımda, kadının üzüntüden sütü gelmiyormuş falan. Telefonda kimle konuşuyorsa artık "hala, bak biz sana söyledik, bakamadın çocuğa diyorlar" diye anlatıyordu. Hala daha da kaynanası falan onda kalıyormuş hizmet bekliyormuş.
Yani gerçekten değer mi bir bebeğe ve anneye hayatlarının en özel döneminde böyle stres yüklemeye
Anlayışlı insanla görgüsüz insan farkı diyoruz biz buna insan bi sorar ne istiyosun ne düşünüyorsunuz falan diye 2 3 güne gideceklerini bilsem bi sey demem bizimkisi en az 15 gün kalmayı planlar belki 1 ay kim cekecek bide oglum var bu sefer bakmakla yükümlü oldugum onlarla hiç ugrasamam herkez kendini düşünüyo biz neden kendimizi düşünmeyelimHepsinden Covid testi isteseniz? Esinizde, kiz bu kadar bir basina evi temizledi, dogum yapmis hali ile size bakamaz gelen yemek yapip temizlik yapacak diye bastirsa kendilerine gelirler diye dusunuyorum.
Ben kayinvalidem yurtdisindan gelecegi hemen gelme lutfen ben cok yorgun olurum dedim ayrica havalimaninda olacaksin Covid testi yaptir dedim. Kadin hemen kabul etti, ama Allah var sagolsun, o kadar yol gelip masraf yapip sadece 3 gece kalacak. O da dogumdan 20 gun sonra.
Benim kayın valide üvey gelmez zaten. Annem gelir ama hiçbir iş yapmaz hastayım der kafayı vurup yatar ben ona bakmak zorunda kalırım. Kız kardeşim kışın doğum yapmıştı annem gidip sadece oturmuş herşey önüne gitmişti kız kardeşim sezeryanlı haliyle hizmet etmek zorunda kalmıştıBence bu kişinin ihtiyacına yönelik bişey. Ne istediğine göre değişir. İlk çocuğumda bir hafta sonra herkesi evine gönderdim tek başıma baktımŞimdi yine tek çocuk olsa belki kısa süreli yardım alıp yine herkesi evine gönderirdim. Ama açıkçası şuan annelerin desteğine ihtiyacım var ve ilki gibi bir hafta sonra herkesi göndermeyi düşünmüyorum Kayınvalidem geldi şehirdışından 2 gün önce. Sen bebeklerinle ilgilen, yemek temizlik her şeyi biz hallederiz. Yükünüzü hafifletmeye geldik diyo. Öyle bebekle ilgilenip ev işlerini yemeği üzerime yıkacak değiller annem de kayınvalidem de. İkisinden de dönüşümlü sonuna kadar faydalanmayı düşünüyorum En azından bebeklerim dışında başka birşey düşünmeme gerek kalmayacak. Ama eğer sadece bebek sevmeye gelip hiç bişeye el sürmeseler hepsini gönderirdim
Bilemedim caanım boyun kaç. benim 1.66 ve şuan 70 kiloyum ama daha baya alırım.Şu an 76 kiloyum canım ben de mi m l beden alsam
1.69 canım benim de boyumBilemedim caanım boyun kaç. benim 1.66 ve şuan 70 kiloyum ama daha baya alırım.
Dolap uygulamasından aldım canım. Gardrops'a da bakabilirsin. Genelde öneriliyor ama doktora sormak lazım tabi. çoğu kişi ağrılara iyi geldiğini de söylüyor.İkinci eli nerden aldın canım? Bide bi zararı olur mu korsenin dikişlere
Ne durumdasın simdiKasılmalarim 20 dk de bir gelip duruyo
Aynı sayılırız o zaman oransal dağılım olarak1.69 canım benim de boyum
Ben de Gardrops ta buldum canım çok daha uygun m l beden onu alayım o zamanAynı sayılırız o zaman oransal dağılım olarak
Canım benim kullandığım makine medela idi. Memnundum.Kızlar şu an bebeğim için yapabildiğim tek şey süt sağıp yollamak ama pompayla sağamadım mamajoo almıştım ama sanırım göğüs tipime uymadı sizin kullanıp memnun kaldığınız var mı yeni bir tane daha alacağım neye dikkat edeyim panikten süt tamamen gidecek diye de korkuyorum şimdilik elle sağıyoruz ama nerdeyse 3 gündür hiç uyumadım ,yürüyüş süt sağma derken 2 saat doluyor
Bugün benimkilerde biraz emdiler şaşkınlık içinde kaldım bi gecede yeni güncelleme gelmiş gibi oldularKuzum o süreç bizde iki ay sürmüştü. Emecek kadar güçlü değildi sağıp verdim biraz başta emzirdim senin yaptığın gibi. Sonradan güçlendi emdi. Biraz sabır :)
oo çok iyi almışsın canım. neyse artık bir taşla iki kuş vurmuş olursun iki kere uğraşacağınaBen de Gardrops ta buldum canım çok daha uygun m l beden onu alayım o zamanben daha doğum kilolarımı veremeden tekrar hamile kaldım… Ama bu sefer 4 kilo aldım
Dönerler canım hiç merak etme sen. Kalp atışlarını dinleyerek sıcak sıcak süt emmek gibisi var mıBugün benimkilerde biraz emdiler şaşkınlık içinde kaldım bi gecede yeni güncelleme gelmiş gibi oldulardoyacak kadar ememiyorlar tabi ama umudum oldu memeye dönmezler sanmıştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?