Ay çok konu dışı olacak ama sürekli gözüm takılıyo avatarına ay savaşçısı fanı mısın sen canım yaGüzel arkadaşlarım ben anestezi teknikeriyim nolur korkmayın ne epiduralden ne sezeryan da yapılan spinal anesteziden :) merak ettiğiniz şeyler. Varsa severek cevaplarım
Ben Doğum yaptım canım acil sezeryan dediler oğluşum da bende iyiyiz elhamdürillah
oldu olacak sezeryan zamanı gelince kafana çuval geçirip ameliyathaneye götürsünler ahahahahah sabır sabır kavuşacaksınız miniğinle
Ben böyle bir kit olduğunu bile yeni duydum
Sağlıcakla gelsin bebişin neslicim
Kızlar doğumda fotoğrafçı olsun istiyor musunuz? Hastanem anlaştığı fotoğrafçılardan başka getirtmiyor, biraz da pahalı geldiler ama çok heves de ediyorum. Siz ne planlıyorsunuz?
Benim bebis 37+5 de dogdu canim. Belki eski yazilardan hatirlarsin tansiyonum dusmedi o yuzden 38 i gecirmediler. Ameliyathanede ilk bebis cikiyo zaten belden uyustuysaniz o sesi duymak size ilac gibi geliyo. Cunku onu yesil ortulerle kapali tek basina yatiyosunuz sedyede ama bi anda ciglik sesi bebisiniz agliyo. İlk on dkka kadar surede hemen bebis cikiyo. Ebe uzerini giydiriyo sana getiriyo opturuyo sevdiriyo sagolsun sonra yakinindan kim bekliyosa disarda ona teslim ediyo. Onlarda odan neresiyse bebekle seni orda bekliyorlar. Dikislerde ortalama yarim saat suruyo sonra.
Sütüm geldi evet ama damla damla yani saril saril degil. Zaten bebis memeye yapisip emdikce cogaliyo. Doguma gitmeden onceleri ben yavas yavas gogsume masaj yapar ucundan cikarirdim zaten sutu ki hazir olsun doguma diye.
Bulundugunuz il in hava durumuna gore kisa uzun ayarlarsiniz tabi geceligi. Ama ilk sezeryandan ciktiginizda yuruyeceginiz zaman boydan elbise tarzi bi gecelik koyun derim egilip kalkmadan hemen hasta bezinin uzerine gecirirsiniz. Sonra da ertesi gune logusa pijama takimlarindan alabilirsiniz iki takim koyun her ihtimale karsi. Kan vs oluyo.
Sezeryandan sonra zaten direk kanamaniz basliyo bacaklariniz uyusuk oldugu icin bilmiyosunuz ama hasta bezi taktiriyolar o zaman artik kanamalarinizin basladigini anliyosunuz yani kendi kendine basliyo kanama.
Dikisler icinde sezeryandan on.gun sonra gidip kadin dogum polikliniginde dikis aldiriyosun
Gözün aydın canım Allah analı babalı büyütsünBen Doğum yaptım canım acil sezeryan dediler oğluşum da bende iyiyiz elhamdürillah
En son hersey yolundaydı bebek adınaSizin erken doğum gibi bir durum var mı? Her şey yolundadır inşallah
Hep öyle yapıyorum canım kuvözde kalırken de öyle bir rutin vardı önce ateş ölçme,alt değiştirme ve emzirme ama o bile işlemiyor kucağıma alıyorum geri uyuyor gündüzleri gece sorun olmuyor daUyandırmak çok zor yailk alt değişme sonra emme ve gaz çıkarma rutini yapabilirsin kendine, altı açılınca ayiliyorlar
Ay canım çok geçmiş olsun ya hani doktor hiç mi fark etmemiş cihazın bozuk olduğunu. O korku ve perişan halini tahmin edebiliyorum. Ben de oğlumda böbreklerimde olan sancı ile gittim az daha doğuruyordum da doğumu durdurdular o zaman yaşamıştım o korkuyu. İnşallah gününü bekler bebeğin canımNeler yaşadım anlatamam size. bugün hastaneye çalışamaz raporunu almaya gittim, doktor muayene etti acil dogum dedi. Bebeğin suyu çok azalmış dedi . İnanamadik. Hemen kendi doktorumu aradık hastane çantası vs aldık ve gittik. Meğer herşey yolundaymişbakan doktorun cihazı kötüymüş oğlum dünyaya gelmedi ama ben dokuz doğurdum
Ay canım çok geçmiş olsun ya hani doktor hiç mi fark etmemiş cihazın bozuk olduğunu. O korku ve perişan halini tahmin edebiliyorum. Ben de oğlumda böbreklerimde olan sancı ile gittim az daha doğuruyordum da doğumu durdurdular o zaman yaşamıştım o korkuyu. İnşallah gününü bekler bebeğin canım
Teşekkür ederim canım, yani bide kendinden öyle emin konustu ki resmen eşimle birlikte orada yığılıp kalicaktik. Bebeğin durumu tehlikede dedi yaAy canım çok geçmiş olsun ya hani doktor hiç mi fark etmemiş cihazın bozuk olduğunu. O korku ve perişan halini tahmin edebiliyorum. Ben de oğlumda böbreklerimde olan sancı ile gittim az daha doğuruyordum da doğumu durdurdular o zaman yaşamıştım o korkuyu. İnşallah gününü bekler bebeğin canım
Evet canım çok severek izlerdimmm 90 ların en iyi animesi idi bana göreAy çok konu dışı olacak ama sürekli gözüm takılıyo avatarına ay savaşçısı fanı mısın sen canım yaçocukluğumdan beri ben de çok seviyorum çünki
Gerçekten tam bı travma, sana da geçmiş olsun canım
İnşallah sağlıkla gelir bebiş dünyayaEn son hersey yolundaydı bebek adına
Fakat benim bacaklarima agirliktan dolayi sıkıntı oluyor basmaktan güçlük çekiyorum günden güne zorlaşıyor bakalim
Canım genel anestezi de ameliyathane odasına alınıyorsun , damar yolundan sana ilaç veriyorlar uyuman 5 saniye sürmüyor.. bebeğin çıktından sonra ve dikişlerin atıldıktan sonra anestezi uzmanı ve teknikeri seni uyandırıyorlar. Hiç bir şey hissetmiyorsun o esnada tamamen uyuyorsun. Uyandıktan sonra seni odana götürüyorlar bebeğinle buluşuyorsun:) o esnada ebe arkadaşlar bebeği giydiriyor çocuk doktoru ilk muayenesini yapıyor bizim hastanede. Boyu kilosu vs bakılıyor. O şekilde :) umarım sağ Salim kucaklarsın bebeğiniGenel olacağım bilgi verebilir misiniz rica etsem
Neyse ki geldi geçti ve oğlun sağ salim yanında Allahım tekrarını göstermesin
Amin canım. Sen de seni mutlu ve sakinleştirecek bir seylerle uğraş ki sakinleş bebekte sen de gerilemeyin daha fazla. Durumu iyi ve seninle çok şükürTeşekkür ederim canım, yani bide kendinden öyle emin konustu ki resmen eşimle birlikte orada yığılıp kalicaktik. Bebeğin durumu tehlikede dedi yao korku çok fena gerçekten Allah kimseye yaşatmasın.
Normal bekliyoruz biz de canım doktorum 40 ı görürsün diyor açıklık yok diye sanırım..Benim nişanım geldi ama doktorum beklemedeyiz dedi hala beklemedeyizneyse ki benden önce doğum yapan arkadaşım da aynısını yaşamış mesaneyi boşaltmıyorum bile öyle zorluyor minik artık beni
Senin doğum normal mi sezaryen mi belli mi
Çok sağ ol canım bilmiyorum unutulur mu yıllar da geçseGerçekten tam bı travma, sana da geçmiş olsun canım
Çok şükür canım umarım geriye kalan herkes zamanında sağ Salim kavuşur yavrusunaNeyse ki geldi geçti ve oğlun sağ salim yanında Allahım tekrarını göstermesin
Amin canım. Sen de seni mutlu ve sakinleştirecek bir seylerle uğraş ki sakinleş bebekte sen de gerilemeyin daha fazla. Durumu iyi ve seninle çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?