Valla süpersin kiz daha ne olsunMeyve bol tüketiyorum gazlı içecek içemiyorum paketli gıdaların hiç birini yiyemiyirum.hayatimda bu kadar sağlıklı hic beslenmedim.sigara çıktı hayatimdan .sulu ev yemekleri dışında yiyemiyorumsu icemiyorum 3 4 büyük bardak zorla oda hele miğde bulantıları siraasinda hiç tuketemiyordum.ne yapabilirim geçmiyor bı turlu tiksinmistim.
Döneri bikere denedim miğde bulantisindan gidiyordum.esime bana bidaha döner alırsan seni vururum diyordumValla süpersin kiz daha ne olsun
Ben de bebis hayrına sulu yemek yiyorum ama kebap doner hamburger gömüyorum affetmiyorumgazlı icecek içmiyorum ama en buyuk fedakarlığım kirmizi bira en sevdigi sadece kokluyorum
Olabilir canım valla cinsiyetin belli oldumu benimki göstermiyor bı turlu
Ya ahaha süper bebis yaaDöneri bikere denedim miğde bulantisindan gidiyordum.esime bana bidaha döner alırsan seni vururum diyordumhazır yemeğe de karşı bu velet.saglikli beslen diyor zorla
Her doktorun görüşü ayrı bu konuda.hamileligimi öğrendiğimden beri 3 doktora gittim.1. su ikincisini 3.sü ikisini birden karaladi.Son gittiğim doktor kan ve d vitaminin tamamsa gerisi teferruat dedi ve onu şu şekilde açıkladı.Eger haplarla dünyanın en zeki,en sağlıklı çocukları dogabiliyorsa zenginlerin çocuklarının hepsi neden zeki değil ? Beslenme elbette önemli ama bu haplar tuzak vs vs dedi.Son kalan hapları bitirene kadar 4 aylıgi geçmiş olacak zaten çocuğum alacağını almıştır diyerek onu daha fazla vitamin anlamında rahatsız etmeyeceğim.Ben bugün farklı bir doktora gittim decavit yazdı. Folik asitin fazlası zararlı çocuğa zarar verebilir fazla miktarlar dedi. Ama gördüğüm kadarıyla herkes kullanıyor multivitamin içinde folik asit vs. Asıl doktorum osteocare ve feroglobin vermişti başlamadım hala bu doktor kullanma deyince iyice çöktü beynim. Ben böyle araştırarak yanlış yapıyorum sanırım. Çözüm yerine daha da karıştı her şey.. siz ne düşünüyorsunuz doktor ne veriyorsa kullanmalı mı?
Yazdıklarından anladığım sen zaten normalde de mesafelisin annene onlarında sana mesafeli olması doğal değil mi ? Aciktiysan orası yabancının evi değil koyarsın bir tabak yersin ama geleneklerimize göre evde bir oruçlu varsa dahi annen saygı anlamında o kişiyi beklemek zorunda sana neden garazi olsun ki ? Gece arayıp sana gelicez demelerinde de seni mesafeli gördüm çünkü insan ablasindan annesinden çekinmemeli peynir ekmek yenir doyulur önemli olan sohbet muhabbet değil midir ? Hormonların umarım kısa zamanda düzelir kolay yollardan gecmiyoruz ama şu da bir gerçek karşımızdaki bizi anlamak zorunda değil bizim kendimizi anlattığımız müddetçe dinleyip anlamaya çalışabilirler.Kızlar size bir sorum olacak gereksiz alınganlık mı yapıyorum bilemedim. Malum hormonlar da etkiliyor olabilir. Midem bulanıyor çok bişey yiyemiyorum ama acıkınca yemem lazım az da olsa. Evde yemek yapamıyorum çünkü kokusu dokunuyor. Ramazanda iş çıkışı anneme gittik, bu arada 17 de çıkıyoruz, hemen gittik. Salatayı falan hazırladım yemekler hszırdı annem d e çorba yaptı. Ama çok acıktım oturdum kuru ekmek yedim. Ama nasıl açım, kanapeye yan yattım, halsizim. Ama diyemedim yiyelim diye. O ara laf arasında annem iftardan falan bahsediyor ama 7 ye geldi galşba saat. Anne dedi ki 1 saat kaldı dedi. Evde tek oruçlu yiğenim. Eşimde kızdı ama bana söyledi sadece, senin durumunu bildiği halde neden1 kişi için herkesi bekletiyor diye. Tamam ramazan, birlikte iftar ama diyebilirdi annem siz yemeğinizi yiyin diye. Hamileliğimin başından beri sayılıdır annemde yediğim. Çağırır ama arada. Evde de yiyemediğim için ( koku rahatsız ediyor çok) sık sık dışqrıda ev yemeği yemek zorudna kalıyoruz. Annem dışarı çıkarsa mutlaka çağırırız, yemek ısmarlarız. Eve habersiz gitmeyiz çünkü annemin kronik rahatsızlıkları var, yormayalım diye, habersiz gidersek ya dışarıdan bişeyler götürürüz ya dışarıda yer gideriz ki sıkıntıya girmesin. Ama aynı annem yiğenlerime abime falan her gün yemek yapar biliyorum. Ama evdeki yemeği kendilerine göre yapıyorlar diye düşünürüz o yüzden habersiz gitmeyiz.
Annem çağırır aslında normalde ama hamileliğimde niye böyle yapıyor anlamadım. Öyle yemek beğenmeyen bir yapım da yok. Bitek ilk haftalarda kuru fasülye çekti canım, bir gece evde tadilat olmuştu o gün gitmiştim yatıya. O gün onu yapmış sağolsun.
Eşime demiyorum ama içime oturuyor. Corona zamanı biz çalıştık ve gelen giden çok insan olduğu için anneme dedik o dönem bize gelme. Uzun süredir ilk defa geçen ay geldi. Şimdi diyorum arada gel bize diye sürekli bir işi var gelmiyor. Geçen rahatsızlandım ateşim çıktı, 1 gün raporluydum hatta, evdeyken aradı, ablam şehir dışından gelmişti düğün için. Düğünden çıkmışlar bize geleceklermiş. Yatıyordum dedim kusura bakmayın ama hastayım. Hem düğünden çıkıp gelmeleri ( hastalık riski ) hemde hazırlıksız olmam ve yatmam gerektiği için kabul edemedim. Geldiklerinde illa ki ayağa kalkmam gerekecek ve yemek lazım. Onlar yapsa bile muglaka bende mutfağa girmek zorundayım kırk yıkda bir ablam gelmiş evime ama kötüydüm işte. Annemdir başımın tacı ama isterdim ki arasın kızım canın bişey çekiyor mu yapayım desin. Mantı falan yaptırmam elbette. Keşke diyorum canım çekse ama ne gezer.
Bilmiyorum abartıyorum diye vicdana azabı da çekiyorum
Bu mesaja harfiyen katılıyorumYazdıklarından anladığım sen zaten normalde de mesafelisin annene onlarında sana mesafeli olması doğal değil mi ? Aciktiysan orası yabancının evi değil koyarsın bir tabak yersin ama geleneklerimize göre evde bir oruçlu varsa dahi annen saygı anlamında o kişiyi beklemek zorunda sana neden garazi olsun ki ? Gece arayıp sana gelicez demelerinde de seni mesafeli gördüm çünkü insan ablasindan annesinden çekinmemeli peynir ekmek yenir doyulur önemli olan sohbet muhabbet değil midir ? Hormonların umarım kısa zamanda düzelir kolay yollardan gecmiyoruz ama şu da bir gerçek karşımızdaki bizi anlamak zorunda değil bizim kendimizi anlattığımız müddetçe dinleyip anlamaya çalışabilirler.
Yeşilçayı bana doktorum yasakladı, kafein çok fazla dedi. Çay falan içmiyorsan az miktarda olabilir belki. BilemiyorumYeşilçay bile içebilirsin demişti
Ramazan boyunca miğde bulantisindan yemek yapamadım öyle böyle idare ettim kimseye yemeğe gitmedim kimseden gel bana yemek yap demedim.annemev soylesem yapmazmiydi yapardı ama istemedim iki kızımı ve kocamı bı şekilde öyle böyle yemek yaptım.yapamadigim zaman eşim yaptı kizartmayla idare ettim.bence bbirazcik alınganlık var sanırım.her iki taraftada ama konuşursanız çözülür konusmazsaniz böyle restleserek devam eder.bak hafta sonu annem abimlerdeydi gelirim hafta içi dedi sana sen bilirsin dedim ona şimdi aradı abime tekrar gidiyormuş orda kalacakmış sabaha kahvaltı yapıp eve gidecekmiş nediyim tamam anne dedim.abim bize çok yakınKızlar size bir sorum olacak gereksiz alınganlık mı yapıyorum bilemedim. Malum hormonlar da etkiliyor olabilir. Midem bulanıyor çok bişey yiyemiyorum ama acıkınca yemem lazım az da olsa. Evde yemek yapamıyorum çünkü kokusu dokunuyor. Ramazanda iş çıkışı anneme gittik, bu arada 17 de çıkıyoruz, hemen gittik. Salatayı falan hazırladım yemekler hszırdı annem d e çorba yaptı. Ama çok acıktım oturdum kuru ekmek yedim. Ama nasıl açım, kanapeye yan yattım, halsizim. Ama diyemedim yiyelim diye. O ara laf arasında annem iftardan falan bahsediyor ama 7 ye geldi galşba saat. Anne dedi ki 1 saat kaldı dedi. Evde tek oruçlu yiğenim. Eşimde kızdı ama bana söyledi sadece, senin durumunu bildiği halde neden1 kişi için herkesi bekletiyor diye. Tamam ramazan, birlikte iftar ama diyebilirdi annem siz yemeğinizi yiyin diye. Hamileliğimin başından beri sayılıdır annemde yediğim. Çağırır ama arada. Evde de yiyemediğim için ( koku rahatsız ediyor çok) sık sık dışqrıda ev yemeği yemek zorudna kalıyoruz. Annem dışarı çıkarsa mutlaka çağırırız, yemek ısmarlarız. Eve habersiz gitmeyiz çünkü annemin kronik rahatsızlıkları var, yormayalım diye, habersiz gidersek ya dışarıdan bişeyler götürürüz ya dışarıda yer gideriz ki sıkıntıya girmesin. Ama aynı annem yiğenlerime abime falan her gün yemek yapar biliyorum. Ama evdeki yemeği kendilerine göre yapıyorlar diye düşünürüz o yüzden habersiz gitmeyiz.
Annem çağırır aslında normalde ama hamileliğimde niye böyle yapıyor anlamadım. Öyle yemek beğenmeyen bir yapım da yok. Bitek ilk haftalarda kuru fasülye çekti canım, bir gece evde tadilat olmuştu o gün gitmiştim yatıya. O gün onu yapmış sağolsun.
Eşime demiyorum ama içime oturuyor. Corona zamanı biz çalıştık ve gelen giden çok insan olduğu için anneme dedik o dönem bize gelme. Uzun süredir ilk defa geçen ay geldi. Şimdi diyorum arada gel bize diye sürekli bir işi var gelmiyor. Geçen rahatsızlandım ateşim çıktı, 1 gün raporluydum hatta, evdeyken aradı, ablam şehir dışından gelmişti düğün için. Düğünden çıkmışlar bize geleceklermiş. Yatıyordum dedim kusura bakmayın ama hastayım. Hem düğünden çıkıp gelmeleri ( hastalık riski ) hemde hazırlıksız olmam ve yatmam gerektiği için kabul edemedim. Geldiklerinde illa ki ayağa kalkmam gerekecek ve yemek lazım. Onlar yapsa bile muglaka bende mutfağa girmek zorundayım kırk yıkda bir ablam gelmiş evime ama kötüydüm işte. Annemdir başımın tacı ama isterdim ki arasın kızım canın bişey çekiyor mu yapayım desin. Mantı falan yaptırmam elbette. Keşke diyorum canım çekse ama ne gezer.
Bilmiyorum abartıyorum diye vicdana azabı da çekiyorum
Sağol canım, yani normalde böyle düşünmem aklıma bile gelmez belki de hormonlardan ben böyle oldum. Annemin evi normalde de teklif beklemem, sonradan gittim mesela aneee ben açım dedim girdim mutfağa. Ama o gün bekledim ki kızım sen otur ye bişeyler. Kv hasta olduğumu duyunca gelip yemek yapayım dedi mesela ama hem şehir dışında hem hasta şu ara ilaçları var. Yani annemden de teklif bekledim bir an. Yani temek değil mesele, teklif sadece. Arada arasın sorsun var mı canının çektiği diye. Kustuğumu, kilo verdiğimi, yemek yapamadığımı biliyor. Elbette giderim açar dolabı yerim ama keşke sorsa, azıcık ilgilense benle.Yazdıklarından anladığım sen zaten normalde de mesafelisin annene onlarında sana mesafeli olması doğal değil mi ? Aciktiysan orası yabancının evi değil koyarsın bir tabak yersin ama geleneklerimize göre evde bir oruçlu varsa dahi annen saygı anlamında o kişiyi beklemek zorunda sana neden garazi olsun ki ? Gece arayıp sana gelicez demelerinde de seni mesafeli gördüm çünkü insan ablasindan annesinden çekinmemeli peynir ekmek yenir doyulur önemli olan sohbet muhabbet değil midir ? Hormonların umarım kısa zamanda düzelir kolay yollardan gecmiyoruz ama şu da bir gerçek karşımızdaki bizi anlamak zorunda değil bizim kendimizi anlattığımız müddetçe dinleyip anlamaya çalışabilirler.
Hormonlardan galiba ama sorun yemek değil aslında. Teklif. Yani arasın arada, sorsun var mı kızım canının çektiği desin. Tek isteğim bu aslında. Hormonlardan bu ara alongan da olabilirim bilemiyoum. Normalden fazla sinirim var biaz. Kafamda da kuruyorum bişeyler. Canları sağolsun. Neyse ya yakında gçer belki alınganlığım bilemiyorumRamazan boyunca miğde bulantisindan yemek yapamadım öyle böyle idare ettim kimseye yemeğe gitmedim kimseden gel bana yemek yap demedim.annemev soylesem yapmazmiydi yapardı ama istemedim iki kızımı ve kocamı bı şekilde öyle böyle yemek yaptım.yapamadigim zaman eşim yaptı kizartmayla idare ettim.bence bbirazcik alınganlık var sanırım.her iki taraftada ama konuşursanız çözülür konusmazsaniz böyle restleserek devam eder.bak hafta sonu annem abimlerdeydi gelirim hafta içi dedi sana sen bilirsin dedim ona şimdi aradı abime tekrar gidiyormuş orda kalacakmış sabaha kahvaltı yapıp eve gidecekmiş nediyim tamam anne dedim.abim bize çok yakın
Kızım olacak canım zıpır tam çok hareketliOlabilir canım valla cinsiyetin belli oldumu benimki göstermiyor bı turlu
Ayni benRamazan boyunca miğde bulantisindan yemek yapamadım öyle böyle idare ettim kimseye yemeğe gitmedim kimseden gel bana yemek yap demedim.annemev soylesem yapmazmiydi yapardı ama istemedim iki kızımı ve kocamı bı şekilde öyle böyle yemek yaptım.yapamadigim zaman eşim yaptı kizartmayla idare ettim.bence bbirazcik alınganlık var sanırım.her iki taraftada ama konuşursanız çözülür konusmazsaniz böyle restleserek devam eder.bak hafta sonu annem abimlerdeydi gelirim hafta içi dedi sana sen bilirsin dedim ona şimdi aradı abime tekrar gidiyormuş orda kalacakmış sabaha kahvaltı yapıp eve gidecekmiş nediyim tamam anne dedim.abim bize çok yakın
Tam olarak kaç haftasin bugunKızlar kontrolüm vardi, geçen hafta cocuğun boyunu takıntı etmiştim hatırlarsanız 12 haftaya göre 11 cm çok değilmi diyemeğer 6 cm miş bebiş bugün söyledi doktor cinsiyette belli zarfa koydurdum haberim yok kücük bi parti yapmayı düşünüyorum ama çatliyorummmm
Benim doktorum da en iyi vitaminleri veriyor herkese aynıdır bana özel değil sonuçta zararı olmaz diyorum ama sonra korkuyorum. Bugünkü doktor da senin dediğin gibi anlttı durumu. Ben çok kararsızım bilmiyorum napcamHer doktorun görüşü ayrı bu konuda.hamileligimi öğrendiğimden beri 3 doktora gittim.1. su ikincisini 3.sü ikisini birden karaladi.Son gittiğim doktor kan ve d vitaminin tamamsa gerisi teferruat dedi ve onu şu şekilde açıkladı.Eger haplarla dünyanın en zeki,en sağlıklı çocukları dogabiliyorsa zenginlerin çocuklarının hepsi neden zeki değil ? Beslenme elbette önemli ama bu haplar tuzak vs vs dedi.Son kalan hapları bitirene kadar 4 aylıgi geçmiş olacak zaten çocuğum alacağını almıştır diyerek onu daha fazla vitamin anlamında rahatsız etmeyeceğim.
Bence eğer çalışmayı düşünüyorsan kesin gerekli ama çalışmayı planlamiyorsan doğduktan sonra duruma göre de alabilirsin biraz anne ve bebeğin durumuna bağlı bebek memeyi güzel tutar ve güzel emerse gerek olmayabilir annenin sütü güzel olursa sağarak çoğaltmaya gerek kalmayabilir ama bebek güzel emmezse süt az gelirse falan gerekir diye dusunuyirumKızlar göğüs pompası almak sizce gerekli mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?