Çalışmayı düşünmüyorum. Ama şuan indirimdeysen alsam mı dedim bekleyeyim o haldeBence eğer çalışmayı düşünüyorsan kesin gerekli ama çalışmayı planlamiyorsan doğduktan sonra duruma göre de alabilirsin biraz anne ve bebeğin durumuna bağlı bebek memeyi güzel tutar ve güzel emerse gerek olmayabilir annenin sütü güzel olursa sağarak çoğaltmaya gerek kalmayabilir ama bebek güzel emmezse süt az gelirse falan gerekir diye dusunuyirum
Güneş kremi olarak da çatlak kremi olarak da badger temiz içerikli ben hem kremini hem yağını aldım biraz pahalı ama madem çaba harcayacağım işe yarasın dedim. En çok duyulan kozmetik markalarının hiç biri doğal içerikli değil haklısınız.Ya kızlar temiz içerikli bir güneş kremi bulamadım ben ya. Bu meşhur markalar bile temiz değilmiş
Ben 16.haftaya giriş yaptım ve daha iki gün önce kontrolüm vardı doktorum kesinlikle hayır dedi. Üstelik rahim ağzı uzunluğum çok iyi aktif kanamamda yok şuanda ama tetikleyebilir dedi. Hem kanama yaşadığım hem de ikiz olduğu için olabilir. Sormaya çekiniyoruz ama aylarca bunu yaşadıktan sonra evet doğal bir ihtiyaç ve zor bir hal alıyor malesef bence hiç çekinme doktoruna sor. Gördüğün gibi herkes kendi özel durumuna göre farklı cevap almış en iyisini doktorun bilir.Kizlar ozel bir sey soracagim hamileligimjn 6. haftasinda iliski sonrasi kanamam oldu o gunden sonra hic lekelenmem bile olmadi.Bir iki hafta sonra ilk trimester bitiyor. Ya utanarsk soyluyorum ama cinsellik ihtiyacimi karsilayamamak beni zorluyor.Sizce acaba bu surecten sonrs riskler hani azaliyor ya , iliski yasagim kalkar mi ne dersiniz?
Ben anladığım kadarıyla anneniz de size alınmış veya kırılmış. Ablam şehir dışında geldi aradılar kabul etmedim demişsiniz belki ona içerledi. Gelecek olanlar yabancı değilmiş aslında yemek işini de durumunuzu göz önünde bulundurarak hallederlerdi zaten. Anne evine gidince de tüm aile oruçluydu bizde zaten teklif beklemeden kendim gidip ne varsa tabağa koyup yiyordum. Evet hormonlardan dolayı daha hassasız ama karşı tarafın da çeşitli hassasiyetleri olabilirKızlar size bir sorum olacak gereksiz alınganlık mı yapıyorum bilemedim. Malum hormonlar da etkiliyor olabilir. Midem bulanıyor çok bişey yiyemiyorum ama acıkınca yemem lazım az da olsa. Evde yemek yapamıyorum çünkü kokusu dokunuyor. Ramazanda iş çıkışı anneme gittik, bu arada 17 de çıkıyoruz, hemen gittik. Salatayı falan hazırladım yemekler hszırdı annem d e çorba yaptı. Ama çok acıktım oturdum kuru ekmek yedim. Ama nasıl açım, kanapeye yan yattım, halsizim. Ama diyemedim yiyelim diye. O ara laf arasında annem iftardan falan bahsediyor ama 7 ye geldi galşba saat. Anne dedi ki 1 saat kaldı dedi. Evde tek oruçlu yiğenim. Eşimde kızdı ama bana söyledi sadece, senin durumunu bildiği halde neden1 kişi için herkesi bekletiyor diye. Tamam ramazan, birlikte iftar ama diyebilirdi annem siz yemeğinizi yiyin diye. Hamileliğimin başından beri sayılıdır annemde yediğim. Çağırır ama arada. Evde de yiyemediğim için ( koku rahatsız ediyor çok) sık sık dışqrıda ev yemeği yemek zorudna kalıyoruz. Annem dışarı çıkarsa mutlaka çağırırız, yemek ısmarlarız. Eve habersiz gitmeyiz çünkü annemin kronik rahatsızlıkları var, yormayalım diye, habersiz gidersek ya dışarıdan bişeyler götürürüz ya dışarıda yer gideriz ki sıkıntıya girmesin. Ama aynı annem yiğenlerime abime falan her gün yemek yapar biliyorum. Ama evdeki yemeği kendilerine göre yapıyorlar diye düşünürüz o yüzden habersiz gitmeyiz.
Annem çağırır aslında normalde ama hamileliğimde niye böyle yapıyor anlamadım. Öyle yemek beğenmeyen bir yapım da yok. Bitek ilk haftalarda kuru fasülye çekti canım, bir gece evde tadilat olmuştu o gün gitmiştim yatıya. O gün onu yapmış sağolsun.
Eşime demiyorum ama içime oturuyor. Corona zamanı biz çalıştık ve gelen giden çok insan olduğu için anneme dedik o dönem bize gelme. Uzun süredir ilk defa geçen ay geldi. Şimdi diyorum arada gel bize diye sürekli bir işi var gelmiyor. Geçen rahatsızlandım ateşim çıktı, 1 gün raporluydum hatta, evdeyken aradı, ablam şehir dışından gelmişti düğün için. Düğünden çıkmışlar bize geleceklermiş. Yatıyordum dedim kusura bakmayın ama hastayım. Hem düğünden çıkıp gelmeleri ( hastalık riski ) hemde hazırlıksız olmam ve yatmam gerektiği için kabul edemedim. Geldiklerinde illa ki ayağa kalkmam gerekecek ve yemek lazım. Onlar yapsa bile muglaka bende mutfağa girmek zorundayım kırk yıkda bir ablam gelmiş evime ama kötüydüm işte. Annemdir başımın tacı ama isterdim ki arasın kızım canın bişey çekiyor mu yapayım desin. Mantı falan yaptırmam elbette. Keşke diyorum canım çekse ama ne gezer.
Bilmiyorum abartıyorum diye vicdana azabı da çekiyorum
Tanış oldugunuz bir eczane bir gün önceden verip ertesi gün işleyebilir.O tek iğneye ne oldu peki ? Sürekli bir iğne borçlu olarak devam edersiniz ama sonuçta birgün biraktiracaklar bu iğneleri değil miKızlar enox iğnem bitti bir adet gözüktüğü için eczane vermiyor yarın verebilir diyor bir gün kullanmadan bir şey olur doktora ulaşamıyorum başına gelip doktora soran var mı:?
Canım ya canın tatlı veya ekşi çekiyor muydu var mı yediğin özel bişeyKızım olacak canım zıpır tam çok hareketlisenin de gönlünden geçen olsun
Gözün aydın canım, sağlıkla gelsin inşallah prensesinKızlar anne olduğumu duyduğumda çok mutlu olmuştum çünkü tüp bebekle evlat sahibi oldum ama şuan kız bebek annesi olacağımı öğrendim yere göğe sigamiyorumPapatyamelo Benim cinsiyeti kız olarak güncelleyebilirsin canim
Turşu çok yiyordum acı, tuzlu genelde böyle şeyler. Tatlı istediğim pek yokCanım ya canın tatlı veya ekşi çekiyor muydu var mı yediğin özel bişey
İkili taramada tahminde bulunmuştu evet kız yüksek ihtimal dedi fakat yine de bekleyelim dedi.Gecen hafta gittiğimde başka bir doktora gittim kesinlikle cinsiyet bilgisi vermedi gördüğü haldeGözün aydın canım, sağlıkla gelsin inşallah prensesinİkili taramada bir tahminde bulunmuş muydu doktorun?
Bazıları çok katı yaa asla 16 dan önce söylemiyor. Benim tahminleri de perinatolog yaptı ben öylesine cinsiyet belli mi dedim dünden hazırmışİkili taramada tahminde bulunmuştu evet kız yüksek ihtimal dedi fakat yine de bekleyelim dedi.Gecen hafta gittiğimde başka bir doktora gittim kesinlikle cinsiyet bilgisi vermedi gördüğü halde16. Haftayı beklicem diye tutturdu ki kendisi perinatolog isterse 11. Haftada bile tahmin eder yani.Ben fetal DNA yaptırdım gectigimiz hafta kafamdaki soru işaretlerinden kurtulmak için.Cok şükür sonucumuz ile birlikte cinsiyetini de öğrendik yavrumuzun
Ayyy inşallah kızdır kızı geç söylüyorlar ya erkeğin cinsel organı çıkıntılı olmasına rağmen yapisabiliyormus tenine o sebeple yanlış bilgi vermek istemiyormuş doktorlar benim bebike dedgin gibi hareketliydi ama bişey göremedik.Bir kizi olsun istiyor insan yaBazıları çok katı yaa asla 16 dan önce söylemiyor. Benim tahminleri de perinatolog yaptı ben öylesine cinsiyet belli mi dedim dünden hazırmışBiri erkek zaten dedi tekrar gösterdi bize de bacak arasını bakın pipi dedi. Bu %100 kesin dedi, diğeri kıza benziyor %70 kız gibi dedi. Sonra ilk çocuğun cinsiyeti ne dedi erkek dedim. Hee sen ondan kız istiyosun diyo
Ben içtiğim gibi kusuyordum, o yüzden bir aydan uzun süre kullanamadım. Doktorum hiçbir sıkıntı olmaz dedi. Ama şöyle bi şey var, ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım, gebelikten önce de uzun süre vitamin takviyesi alıyordum. O yüzden doktor rahat davranmış olabilir. Siz yine de doktorunuza danışın.Kızlar yaa şu vitamin haplarını kullanmasak ne olur? Ben her aldığımda midem çok kötü oluyor
Sağlıkla gelsin prenses canım bişey sormak istiyorum sana mide bulantın kusman filan varmıydıTurşu çok yiyordum acı, tuzlu genelde böyle şeyler. Tatlı istediğim pek yok
Sağol canım, hayır bir iki kere ağzıma kadar geldiği oluyordu kustum az. Midem hep bulandı öğürme de oldu ama kusmadım çokSağlıkla gelsin prenses canım bişey sormak istiyorum sana mide bulantın kusman filan varmıydı
Emin ol gerekli görmeyip gerek duyacaksın canm kesinlikle al kimseyi dinleme mastıt diye bir illet var tek çare sagmakKızlar göğüs pompası almak sizce gerekli mi ?
Bence annelerimiz samimiyetten ve yakınlıktan sorma ihtiyacı duymuyorlar çoğu zaman böyle şeyleri. Zaten bir şeye ihtiyacı olursa söyler kafasındalar. İnsan hamile olunca belki normalden daha fazla ilgi bekliyor. Neyse ki anneniz size yakın oturuyor ve canınız bir şey isterse arayıp söyleyebilirsiniz. Bence bunlara takılmayın ve kendinizi şanslı hissedin. Benim annemle aramda 2500 km var ve canım bir şey isteyecek o da yapamayacak diye ödü kopuyor. O gün ne pişirdiğini bile söylemiyor telefonda. Çok takılmayın derimSağol canım, yani normalde böyle düşünmem aklıma bile gelmez belki de hormonlardan ben böyle oldum. Annemin evi normalde de teklif beklemem, sonradan gittim mesela aneee ben açım dedim girdim mutfağa. Ama o gün bekledim ki kızım sen otur ye bişeyler. Kv hasta olduğumu duyunca gelip yemek yapayım dedi mesela ama hem şehir dışında hem hasta şu ara ilaçları var. Yani annemden de teklif bekledim bir an. Yani temek değil mesele, teklif sadece. Arada arasın sorsun var mı canının çektiği diye. Kustuğumu, kilo verdiğimi, yemek yapamadığımı biliyor. Elbette giderim açar dolabı yerim ama keşke sorsa, azıcık ilgilense benle.
Duygusal bakıyorum galiba. Umarım çabuk geçer bu dönem.
Canım rahim ağzı uzunluğuna kaç dedi hatırlıyor musun benim doktorum 40 mm dedi not aldı ama iyi kötü bir şey demediBen 16.haftaya giriş yaptım ve daha iki gün önce kontrolüm vardı doktorum kesinlikle hayır dedi. Üstelik rahim ağzı uzunluğum çok iyi aktif kanamamda yok şuanda ama tetikleyebilir dedi. Hem kanama yaşadığım hem de ikiz olduğu için olabilir. Sormaya çekiniyoruz ama aylarca bunu yaşadıktan sonra evet doğal bir ihtiyaç ve zor bir hal alıyor malesef bence hiç çekinme doktoruna sor. Gördüğün gibi herkes kendi özel durumuna göre farklı cevap almış en iyisini doktorun bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?