anlaşmalı hastaneleri konuştuk doktorumla. acıbadem, john hopkins. medicalpark, akademi ve medar hastanesi ile çalışıyomuş. john hopkins bize çok uzak diye direkt eledim.
medicalpark için şöyle bir şey söyledi pek hoşuma gitmedi bütün şubelerde öyle değildir belki de bilmiyorum kocaeli için konuşuyoruz biz. doğumdan sonra herhangi bir problem olmasa bile bebeği 4 saat kadar yoğun bakım ünitesinde tutup kontrolleri o şekilde yapıyolarmış. haftası eğer erkense bu süre yine hiç gerek olmasa bile 4 5 güne kadar çıkıyomuş. saçma bi prosedür gibi geldiği için orayı da eledim.
akademi hastanesinde doğumhaneye farklı bi kattaymış, koridor geçip, asansöre binmek falan gerekiyomuş. bunu da bu yüzden eledim.
yine bütün acıbademlerde öyle değildir muhtemelen ama acıbademde de sadece 1.derece yoğun bakım ünitesi varmış ve eğer 36. haftadan önce doğum gerçekleşirse 2.derece yoğun bakım ünitesine ihtiyaç duyulabiliyomuş. o yüzden 30. hafta muayenesinde erken doğum riski olup olmamasına bağlı olarak hastaneye karar vermeyi önerdi. gidip görüşücem ama erken doğum riski yoksa acıbadem, varsa medar hastanesi gibi oturttum kafamda.
detaylı yazdım ki siz de belki görüşürken bunları sorarsınız.