Ay o nette neler neler yazıyor? Hiç bakmayın nette yazanlara. Daha önce anlattım okudun mu bilmiyorum. Bende amniyotik bant vardı, nete kalsa bebek içerde ölmüştü Allah korusun.
Hiç kafana takma. Doktorunla konuş. Doğuma kadar düzelir yüksek ihtimal, düzelmezse dogum sonrasi hemen müdahale ediyorlar zaten. Artık tıp o kadar gelişti ki, bize aşırı zor gelen, doktorlar için çok basit şeyler. İçini ferah tut.
Sen eşittir ben Bende almadım aslında buhar makinesiyle nem ölçer almayı düşündüm ama görümcem hem ebe/hemşire hem 3 çocuğu var çoğu şeyi almadan önce ona danışıyorum nem ölçer için gerek görmedim ben almaya dedi buhar makinesi yerine de çocuklar hasta olunca soğanı ikiye bölüp karanfil batırıyormuş içine çocukların nefes alımı burun tıkanıklığı düzeliyormuş öyle yapıyorum deyince onu da almaktan vazgeçtim
Merhaba kızlar :) bugün yine kontrolden geliyorum. 22+3teyiz. Bebeğin gelişimi iyi, uygun 1 gün önde ama amniyon sıvım sınırda düşük. Yani en az 4 cm olması lazımmış benimki 4 cmden biraz fazla öyle diyeyim. Ayrıntılı ultrasonda da yine normal ama alt sınırda çıkmıştı 2 gün önce. Yapısal da olabilirmiş (yarım rahimliyim) sızıntı da olabilirmiş. Çamaşırımda hiç ıslaklık olmuyor ama vajinal akıntım var sonuçta belki çok hafif sızıyordur dedim. Amniyon sıvı sızıntısı test pedi varmış.
Al-sense amniyon sıvısı test pedi varmış ama internette baktım stokta yok diyor. Alıp bulan var mıdır? Varsa nerede buldunuz :)
Sen eşittir ben Bende almadım aslında buhar makinesiyle nem ölçer almayı düşündüm ama görümcem hem ebe/hemşire hem 3 çocuğu var çoğu şeyi almadan önce ona danışıyorum nem ölçer için gerek görmedim ben almaya dedi buhar makinesi yerine de çocuklar hasta olunca soğanı ikiye bölüp karanfil batırıyormuş içine çocukların nefes alımı burun tıkanıklığı düzeliyormuş öyle yapıyorum deyince onu da almaktan vazgeçtim
Aa yok olurmu oyle sey şimdi benim normal doğum tarihim 27 şubatla 5 mart arasi görünüyor ya planlı sezeryanlarda 10 gün önce ye gun veriyorlar yani 17 si ile 25 i arasi oluyor. Bebisde bi hafta erken gidiyor ya oda etkilerse 7 gün daha geriye gider yoksa tabiki doktor sağlıklı olan ne ise onu söyler zaten ben onada tamamım öyle illa şu gün olsun demem sağlıklı olsunda bebislerimiz
Ay kiyamam ben onlara kardes istemeleri cok guzel ama kadife yumoş kiyafetler seviyorsunuz galiba bende severim ama esim bayilir bu tarz kiyafetlere. Bebekler yumusaklarmis, oyle kiyafet daha iyi olurmus yumos yumos birsey olur diyordu kiyafetler cok tatli bende birsey almayacaktim guya insan dayanamiyor
Ama çok tatlılar yaa güle güle kullansın minnak paşa kadife severim aynı zamanda kış bebeği olduğundan dolayı o tarz alıyorum daha sıcak tutsun diye şimdi ben kumaş ve keçe alıp organizer ve beşik için örgü dekor yastığı dikmeyi planlıyorum bir iki tanede nevresim lastikli çarşaf felan hep dağıtmışım kalmamış yatağına göre genelde hazır istediğim gibi bulamıyorum kendim yapıcam hem kendi yaptığımı kullanmak daha çok keyif veriyor bana
Kızlar kesin haberiniz vardır ama yinede söylim trend yolda çark olayı var çok iyi 130 TL olan avent biberonu 49 TL ye aldım 75 TL hediye çeki kazandım çarktan çok iyi oldu
Kızlar günaydın grip olmuştum ya boğaz ağrım geçti fakat burun tıkanıklığı ve aşırı öksük var. Yani kuru öksürük hem boğazımı tahriş ettim şimdi o da acımaya başladı hem geceleri öksürmekten uyuyamıyorum eşim bile uyanıyor öksürük sesime. Ne yapmayalım nasıl geçer Allah aşkına bir fikir verin. Ihlamur ballı süt içiyorum her gün.
CaNım bu idrarda protein olayı çok başka bişey. Doktorun tahlil sonucunu gördü mü? Görüp de bişey demediyse çok sorun etme. Kısaca şöyle normal sağlıklı insanlarda idrarda protein atılımı olmaz gebelerde bir kısım olması normal. Tahlil sonucunda proteini nasıl belirtmiş? Eser miktarda ise yine sorun değil enfeksiyon varlığında yalancı protein gözükebilir. Eğer 1+ 2+ 3+ şeklindeyse veya gram olarak belirtmişse o biraz sıkıntı. Ben ilk gebeliğimde preaklempsi geçirdim. İdrarda protein atılımı ve tansiyon yüksekliği oluyor gerçi benim tansiyonum hiç yükselmedi şanslılardandım hatta şu an ki doktorum emin olamıyor preaklempsi mi değil mi diye. Zaten doktorun miktarı yüksek bulursa 24 saatlik idrar toplama tahlili ister. Bu aralar tansiyonuna bi bak bakalım, bi de el ayak bilekleri, göz kapağı, burun buralarda ödemin var mı? Dediğim gibi canını sıkma idrarda hafif bi enfeksiyon varlığında da çıkabiliyor ama takibi elden bırakmamak lazım.
Ben ilk çocuğumda da almamıştım şimdi de almayı düşünmüyorum. Çünkü o buhar makinelerinin de temizlenmesi falan lazımmış ve de çok çok güzellerini almak gerekiyormuş. Bizim çocuk doktorumuz, burnu tıkanırsa ketılda suyu kaynat bebeğin bulunduğu yere getir onun buharı bile yeterli demişti. Buhar makinelerinin sürekli kullanımı (temizliğine dikkat edilmezse) ciğerler için tehlikeliymiş.
Kızlar kesin haberiniz vardır ama yinede söylim trend yolda çark olayı var çok iyi 130 TL olan avent biberonu 49 TL ye aldım 75 TL hediye çeki kazandım çarktan çok iyi oldu