Bel fıtığı ben de var. Benimki kuyruk sokumunda tam bir de. Doktorum sorun olmaz ama 36.hafta gelsin ona göre bakarız dedi.kaç gündür bakamdım kayınvalide bizdeydi.....
bel fıtığı olan biri daha vardı grupta kimdi hatırlayamadım. normal doğuma engel olup olmayacağıyla ilgili doktorum beyin ve sinir cerrahiye yönlendirmişti görüş almam için. gittim bugün. elimde 2 yıl öncesinin mr sonucu vardı. doktor iki yıl önceki sonuç hiçbi şey ifade etmez yorum yapamam ama tekrar mr çektirin de diyemem çünkü hamilelere önermiyorum uzun dönem etkilerini bilemiyoruz dedi. aslında hamilelere mr çekiliyo yani benim öyle bir çekincem yoktu ama adam böyle deyince beni de geri çekti bu konuda ister istemez. mr dediğin manyetik rezonans yani ne uzun dönem etkisi.. şimdi ne yapsam bilemedim. iki yıl önceki sonuçlarım normal doğuma engel olacak bi seviyede değil. ilerlemiş olabilir gibi geliyo ama bacağıma vurmadığına göre çok kötü durumda da değildir diye düşünüyorum. bir de fıtık yoksa bile hamilelikte zaten herkesin bel ağsırı oluyo.. ne yapsam bilemedim orta seviye fıtıklarda epidural öneriyolarmış direkt öyle bi karar mı alsam diyorum.. ya da başka bi doktora daha mı gitmeli...
başka bi kafamı kurcalayan şey de gebelik diayabeti için diyete başladım ama 1 aydır aynı kilodayım. hızlı gidiyorum diye üzülürken bu sefer de neden kilo almıyorum bebek de mi almıyo diye strese girdim. gerçi günde 3 öğün yemek yiyorum yani hiç bu kadar düzenli ve sağlıklı beslenmemiştim. ama abur cuburu falan kesince durdu kilo alımı. diğer şeker çıkan arkadaşlar sizde durumlar nasıl??
hmmmm benim kadın doğumcu hiç yorum yapmak istememişti. senin mr ne zaman çekilmişti, bacağa vuruyo mu ağrısı?Bel fıtığı ben de var. Benimki kuyruk sokumunda tam bir de. Doktorum sorun olmaz ama 36.hafta gelsin ona göre bakarız dedi.
Dün gittim ben de diyetisyene şeker yüzünden. Kilo vermenizi değil ama almanızı durdurmak istiyoruz. Ama merak etmeyin bebek her türlü kilo alır sizden dedi. Düzenli yemek yiyip, spor yapmak vücudu sabitliyor ve daha da dinç yapıyor. Korkma yani bebekler her türlü bizi sömürüyor
Hiç sorun değil bak fotolarını ekliyorum. Cırtcırtlı büyük bir alanı var daraltabiliyorsun kendin bayada sağlam bu cırt kısmıBenimde aynı geçti dün..suyu az içiyorum evet unutmayalım
Benimde iki kez oldu plesenta aşağı konumlu biraz dedi gecen cumartesi iyi dedi çok cokaz
Canim tamam kilom düşük senden ama bel cevrem şuan 100 gibi ozaman banada m l olur isteyince küçülüyor mu bol gelme durumu olur mu ki ay kafanı sisirdim sorumla
Dualarımız seninle allahın izniyle sağlıkla gelsin bebiş inşMerhaba 24+5 günlük gebeyim. Bebeğimde beyin içinde sıvı birikmesi var şuan sınırda. Ama büyümesinden endişe ediyorum. Dua eder misiniz bilginiz varsa başınıza geldiyse anlatır mısınız. Ve erken doğum olma ihtimalim varmış olmaması için yapabileceğim birsey var mı.
Canım bel fıtığı olan benim. Ben 8. Ay da gitmeyi düşünüyorum doktorum öyle söylemişti bende 3 sene öncesinin mrı var ben muhtemelen girerim çünkü benim bacağıma falan vuruyor nadir de olsa. Normal doğum da sorun olup olmayacağını bilmem lazım kendimizi zorlayacağız bele baskı olacak hamileliğin son aylarında yükümüz daha fazla olacak fıtığın sinire olan etkisine bakılması gerektiğini düşünüyorum riske atamam ben olursa epiduralsiz normal doğum istiyorum. Uzun dönem de etki gösterecek bir şey olduğunu düşünmüyorum şahsen mr ınkaç gündür bakamdım kayınvalide bizdeydi.....
bel fıtığı olan biri daha vardı grupta kimdi hatırlayamadım. normal doğuma engel olup olmayacağıyla ilgili doktorum beyin ve sinir cerrahiye yönlendirmişti görüş almam için. gittim bugün. elimde 2 yıl öncesinin mr sonucu vardı. doktor iki yıl önceki sonuç hiçbi şey ifade etmez yorum yapamam ama tekrar mr çektirin de diyemem çünkü hamilelere önermiyorum uzun dönem etkilerini bilemiyoruz dedi. aslında hamilelere mr çekiliyo yani benim öyle bir çekincem yoktu ama adam böyle deyince beni de geri çekti bu konuda ister istemez. mr dediğin manyetik rezonans yani ne uzun dönem etkisi.. şimdi ne yapsam bilemedim. iki yıl önceki sonuçlarım normal doğuma engel olacak bi seviyede değil. ilerlemiş olabilir gibi geliyo ama bacağıma vurmadığına göre çok kötü durumda da değildir diye düşünüyorum. bir de fıtık yoksa bile hamilelikte zaten herkesin bel ağsırı oluyo.. ne yapsam bilemedim orta seviye fıtıklarda epidural öneriyolarmış direkt öyle bi karar mı alsam diyorum.. ya da başka bi doktora daha mı gitmeli...
başka bi kafamı kurcalayan şey de gebelik diayabeti için diyete başladım ama 1 aydır aynı kilodayım. hızlı gidiyorum diye üzülürken bu sefer de neden kilo almıyorum bebek de mi almıyo diye strese girdim. gerçi günde 3 öğün yemek yiyorum yani hiç bu kadar düzenli ve sağlıklı beslenmemiştim. ama abur cuburu falan kesince durdu kilo alımı. diğer şeker çıkan arkadaşlar sizde durumlar nasıl??
Ben öyle bir kere kilitlendim. Kalkamadım 1 hafta. Ama şükür spor yaparken bir sorun olmamıştı. Şimdi de yürüyüşe başladım, bacağıma vurmuyor çok şükür daha. Ama dediğin gibi 8.ayda belki benim doktor da yönlendirir. Benim mr 2016da çekilmişti yahmmmm benim kadın doğumcu hiç yorum yapmak istememişti. senin mr ne zaman çekilmişti, bacağa vuruyo mu ağrısı?
ya evet bebek biz yiyemesek bile besinsiz kalmıyo depodan yediği için ki tam tersi aşırı iyi besleniyoruz aslında diyabet diyetinde. ama insan işte bi anda 10 kilo alıp sonra hiç almayınca bi düşünüyo yine de
ya evet riske atılıcak şey değil. bacağa vurma benim de iki yıl önce olmuştu onun üstüne çektirmiştim tekrar ama ilerlemediğini görmüştük mrda. sonra da bi daha bacağa vurma olmadı. ben de uzun dönem etki edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum hiç ya. eşim de dedi ne biçim doktor covıd aşısı olma diyen doktorlar gibi.. bakalım başka doktor denemek lazım sanırım.. ben de hep normal diye düşünmüştüm, hani son anda gerekir sezaryene döner o bilinmez tabi ama.Canım bel fıtığı olan benim. Ben 8. Ay da gitmeyi düşünüyorum doktorum öyle söylemişti bende 3 sene öncesinin mrı var ben muhtemelen girerim çünkü benim bacağıma falan vuruyor nadir de olsa. Normal doğum da sorun olup olmayacağını bilmem lazım kendimizi zorlayacağız bele baskı olacak hamileliğin son aylarında yükümüz daha fazla olacak fıtığın sinire olan etkisine bakılması gerektiğini düşünüyorum riske atamam ben olursa epiduralsiz normal doğum istiyorum. Uzun dönem de etki gösterecek bir şey olduğunu düşünmüyorum şahsen mr ın
düzgün oturmamışsam falan hep kitlenip kalıyorum ben, yardımsız doğrulamıyorum o durumda :/ ama bacağa vurma yok evet. 2019 mr ıma bişey ifade etmiyo dediklerine göre 2016dan kesin isterler evetBen öyle bir kere kilitlendim. Kalkamadım 1 hafta. Ama şükür spor yaparken bir sorun olmamıştı. Şimdi de yürüyüşe başladım, bacağıma vurmuyor çok şükür daha. Ama dediğin gibi 8.ayda belki benim doktor da yönlendirir. Benim mr 2016da çekilmişti yabelki bana da çektirir tekrar.
O bende de var. Sırt üstü yatinca hele, kalkarken canımdan can gidiyordüzgün oturmamışsam falan hep kitlenip kalıyorum ben, yardımsız doğrulamıyorum o durumda :/ ama bacağa vurma yok evet. 2019 mr ıma bişey ifade etmiyo dediklerine göre 2016dan kesin isterler evet
Benimde öyle canim. 3.trimesterla beraber kabuslar geri geldi bende de.Kızlar benim dünden beri mide bulantim da başladı. Tam olarak bulanti degil de ağzımda ki o iğrenç tat yine geldiiiii.
Ayyyyy Ben neden böyleyim. Hic keyfim enerjim yok
Canım sen bir şey yemiyor değilsin ki. Tam tersi bebeğin daha sağlıklı kilo alır. Muhtemelen diyetinde protein ağırlıklı besinler vardır bunlarda bebeğe kilo aldırıyor. Ama mesela yediğimiz karbonhidrat tatlı VS bize kilo aldırıyor. Eğer diyetine uygun ise kaşar peynir, yumurta ve muz yemeni öneririm bunlar bebeğe kilo aldırıyorkaç gündür bakamdım kayınvalide bizdeydi.....
Aynı aynııı kusturmalı değil süründürmeli bulantııKızlar benim dünden beri mide bulantim da başladı. Tam olarak bulanti degil de ağzımda ki o iğrenç tat yine geldiiiii.
Tabi canım orası belli olmaz ama eşinin dediği de doğru riske atılacak bir şey değilya evet riske atılıcak şey değil. bacağa vurma benim de iki yıl önce olmuştu onun üstüne çektirmiştim tekrar ama ilerlemediğini görmüştük mrda. sonra da bi daha bacağa vurma olmadı. ben de uzun dönem etki edecek bir şey olduğunu düşünmüyorum hiç ya. eşim de dedi ne biçim doktor covıd aşısı olma diyen doktorlar gibi.. bakalım başka doktor denemek lazım sanırım.. ben de hep normal diye düşünmüştüm, hani son anda gerekir sezaryene döner o bilinmez tabi ama.
Canım ben de tatlıyı çok azalttım, günde birkaç kare çikolataya döndüm ve 1 kilo verdim. Üstüne de almıyorum birkaç gündür. Normalde her tartıya çıkışım kabustu, sürekli baska bişi gösteriyodu. Demek tatlı ne kadar etkiliymiş hızlı kilo almada, ben de sevindim açıkcası hiç frenlenmeyecek sanıyodum ama tatlıya dikkat edince sonuç alıyosun. İnan onun dısında herseyi full yiyorum hala, dün gece 1 de makarna kaşıklıyodumkaç gündür bakamdım kayınvalide bizdeydi.....
Oh şükürler olsun. Cok geçmiş olsun.Kızlar doktordan çıktım çok şükür bebiş sağlıklı plasenta hafif aşağı konumlu ondan kaynaklıdır dedi bir de kafası aşağı da duruyordu yukarı çıkmış aniden döndüyse o da etkilemiştir 31 cm olmuş 25+1 dedi wc dışında kalkmak yasak progestan verdi ay sonu kontrol
Ben ofisten çıkıp eve gidene kadar sıkışıyorum baya. Yarim saat sürüyor. Nerdeyse arada durup bi benzin istasyonunda yapicam oyle oluyor bazenKızlar durmadan idrar geliyor ne kadar sıklıkla geliyor sizlerin ayıptır sorması bende bir gariplik var iki gündür normalde de vardı artti sanki hiç tutamaz hale geldim wc gir çık markete git orda ağrı başlıyor aşağıya bir baskı sanki cumartesi gelse doktora sorucam ama birileri birşeyler desin rahatlamaya ihtiyacım var
Sen de diyabet cikmis miydi kacirdim mi yoksa kilo acisindan mi dikkat etmeye basladin? Ya evet zaten cok almistik almamak daha iyi bebek alsin da biz almayalim.Canım ben de tatlıyı çok azalttım, günde birkaç kare çikolataya döndüm ve 1 kilo verdim. Üstüne de almıyorum birkaç gündür. Normalde her tartıya çıkışım kabustu, sürekli baska bişi gösteriyodu. Demek tatlı ne kadar etkiliymiş hızlı kilo almada, ben de sevindim açıkcası hiç frenlenmeyecek sanıyodum ama tatlıya dikkat edince sonuç alıyosun. İnan onun dısında herseyi full yiyorum hala, dün gece 1 de makarna kaşıklıyodum
Bende bel fıtıgı yoktu ama gecen haftadan beri yürütmeyecek gibi bir bel agrısı oluştu. Doktoruma danışıp ortodonti falan bir yere gitmeyi düşünüyorum. Gerçi MR çekilmezse dısarıdan nasıl anlayacak. Ben bir defa MR çektirmiştim çok uzun sürmüştü. O kadar uzun süre sırt üstü yatmak kapalı alanda rahatsız da edebilir seni, onu da düşün?
Bir de sana bel agrısı için danısayım sabah sancıdan aglıyorum bazen, sıcak ılık arası havlu koyuyorum arada sadece agrayan bel bölgesine ama sıcak koymak bele işe yaramaz mı acaba?
Sen dogal yöntem bi uygulama yapıyo musun agrın arttıgında?
Kızlar benim dünden beri mide bulantim da başladı. Tam olarak bulanti degil de ağzımda ki o iğrenç tat yine geldiiiii.
Ben de aynen öyle dedimAman ne gerek var. Nefes almaya takatim yok benim. Birde milletimi eylendirecem.
Zaten heryer mikrop dolu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?