Ağır ms hastası olan, en iyi tedavileri gördüğü halde tekerlekli sandalyede bile oturamayacak duruma gelen Dr. Terry Wahls’in kendini yiyeceklerle tedavi edişini duydunuz mu? Türkçe altyazılı tedx videosu ve Wahls Protokolü adında çok popüler bir kitabı var. Ben de otoimmün hastalığa sahip biri olarak aldım ancak henüz okumadım. Ayrıca 4 Ocak günü instagramda sağlıklı yaşıyoruz sayfası kendisiyle canlı yayın yapacak
Şifa bulmanız dileğiyle
Doğa bizi üreyebilmemiz için yarattı. Doğum anında da hayvanları izlerseniz, kuytu bir köşeye çekilir sakince doğururlar. Biz insanlar ise sakinleşemediğimiz ve bu konuda yeterli destek almadığımız için çok korkuyoruz ve acı yaşıyoruz. Hypnobirthing kitabını okuma şansınız varsa, hatta doğuma hazırlık eğitimi alabilirseniz size ilaç gibi gelecektir.
Instagram’da #hypnobirthing etiketini takip ediyorum. Dünya çapında kadınlar o kadar huzurla doğuruyor ki, çocuklarını da ilk defa kendileri kucaklıyorlar. Hepsi yaşadıkları doğum tecrübesinden çok mutlu. O yüzden böyle korkutucu laflara lütfen odaklanmayın. Diğer annelerden de ricam lütfen hep beraber birbirimizi korkutmadan doğumun iyi anlarına odaklanalım. Korku ve adrenalin doğumdaki en büyük düşmanımızdır. Oksitosin rahatlama ve mahremiyet olduğunda salgılanır ve en iyi dostumuzdur. Doğumdan sonra da rahmin küçülüp toparlanmasına, sütün gelmesine yardımcı olur. Bilinçlenin güzel anneler, bu çok kutsal ve özel bir süreç
Korkmayın, doğru kaynakları okuyun...