Cok haklısın ama bende cok sezeryandan korkuyorum.Neden yapamam diye dusunuyorsunuz ki ? Suanda dogum olsa zaten yapamam dediginiz icin gucsuz olacaksiniz. Eger saglik probleminiz yoksa , ekstra baska bir sebep yoksa her kadin normal dogumu başarabilir. Sadece kendinize güvenmeniz gerekir.
Doakolik gibi bende sezaryenden korkuyorum , kesilmek bana cok zor geliyorama gerekli olursa tabiki oda sonucta bir dogum sekli . Sadece onceden şartlanmamak gerekir , yapamam korkuyorum demek sizi gercekten gücsüzlestirir. Ben kendim yaşadim cunku , cok kolay olabilecek dogumu sirf psikolojik yorgun oldugum icin yapamayacagim dedim ve zorlandim hemde 3.dogumumdu.
Birinci dogumda tam tersi ebeler geceye ancak dogurursun ilk dogumun dediler , cok hizli ve cok kolay oldu. Pit diye saniyede dogduRabbim hepimize kolay ve saglikli dogumlar nasip etsin insallah
Dikisim vardi ama hiç fark etmedim ben pipi falan yaparken. Acı falan da olmadı hiç. Cok mutluydum hiç anlamadım ben.karındaki dikiş nedense daha sempatik geliyo ordakinden çiş miş yaparken ne bileyim bilemedim nasıl yapcam pansumanını falan tabi herkesin kesili dikişli olmuyomuş ama ya olursa diye ondan sırf normal istemiyorum manyaklık ahahah
beni korkutan sadece kuku dikişi
Evet kesinlikle ilkinde cahil cesareti oluyorAy bnde zaman yaklastikca bı tirsmiyor değilim doğumdaninsanın yaşayacağı şeyleri bilmedi bı geriyor . İlkinde hiç düşünmemiştim doğumu .cahil cesareti iyi oluyor bazen
Evet bende sezaryenden korkuyorumCok haklısın ama bende cok sezeryandan korkuyorum.
Sezeryan Türkiye de malesef cok yaygin kadınları normal doğumdan korkuttular ve soğuttular.
Nasil olursa olsun en önemlisi sağlıkla sihhatle kucağımıza alalim inşallah
Z zahrada pipi yi anlamayabilirlerDikisim vardi ama hiç fark etmedim ben pipi falan yaparken. Acı falan da olmadı hiç. Cok mutluydum hiç anlamadım ben.
Başa gelen çekiliyorkarındaki dikiş nedense daha sempatik geliyo ordakinden çiş miş yaparken ne bileyim bilemedim nasıl yapcam pansumanını falan tabi herkesin kesili dikişli olmuyomuş ama ya olursa diye ondan sırf normal istemiyorum manyaklık ahahah
Ay evet gerçekten kucağı a aldığında unutuyosun herşeyi . Senden jet hızıyla bı doğum bekliyirum ben 4. Doğum ya baya hızlı olur gibime geliyorEvet kesinlikle ilkinde cahil cesareti oluyorbenden once dogum yapanlari duyuyordum , acaba catalda neden bagiriyor dedim cok sukur ki benim sesim cikmadi hic catalda ben dogum anini degil de bebege kavustugum anı dusunuyorum. Birde o anki rahatligi bebegi kucagina verdiklerinde hersey bitiyor , agri sanci . Melek kokusu cok guzel
Ay evet gerçekten kucağı a aldığında unutuyosun herşeyi . Senden jet hızıyla bı doğum bekliyirum ben 4. Doğum ya baya hızlı olur gibime geliyor
Evet yaklaştı baya .ben nedense bu çocuğu çok içerde tutamam gbi geliyor . Özellikle akşam olan kasılmalarıma bazen regli ağrısı da eşlik ediyor . 37+ lafı gorsemde öyle dogursam bari .çok merak ediyorum 10 Şubat'ta nst ye giricem o zamn sancı cikicak mi .insallah oyle olur canim ya . Hepimiz kolayca dogururuz insallah. Gunler cok yaklasti. Hareketleri cok degisti bebisin . Sanki dogmaya hazirlik yapiyor gibiydi bugun
Kızlar bugün benimde randevum vardı bebiş 2850 gram 48 cm olmuş. Bebek baş aşağı pozisyondaymış normal doğum için her şey iyi dedi doktor. Yalnızca çatı muayanen kaldı eğer onda da sorun olmazsa normal doğum olur dedi. Ama ben biraz korkuyorum sanki normal doğumdan. Doğum anında kendimi kontrol edememekten korkuyorum en çok. Zaten yapım gereği aşırı panik bir insanımdoktora da anlattım bunları sen bilirsin ama 38.haftada çatı muayenesi yapalım zaten iyi kötü anlarsın kendini dedi. Eğer o zamanda çok heyecan yaparsan sezeryan düşünürüz dedi. Benim gibi normal doğum için kaygılanan var mı acaba yoksa ben mi abartıyorum
Canım ben de normal doğumdan korkuyorum ama niyeyse direkt sezaryen istiyorum da diyemiyorum. Normali de bir deneyimlemek istiyorum ama kendime de güvenmiyorum. Çok garip hislerDoktoruma da söyledim bugün istersen doğum başladıktan sonra bile sezaryen istersen yapabiliriz dedi sanırım bi beklicem normal doğum sancılarını
Ayyyy az önce ben de onu arastirdim.Bu çatlaklar geçiyor mu ya?
Evet sadece beyazlıyor ama pembe ya da morken tedavi ihtimali var diye biliyorum. Bende çok çatlak var kilo alıp vermekten hepsi 15 senelik ondan dolayı tedavi edilmiyor. Tazeyken daha etkili oluyormuş diye duymuştumAyyyy az önce ben de onu arastirdim.
İlk hamileliğimde hiç olmamıştı.
Simdi cok kötü.
Bakmak dahi istemiyorum.
Morarma gidiyormus sadece
şükür teyzesi gelişimi iyi ama aşağıda duruyor baya bol bol dinlen dedi doktor bi şubattıda atlatsam
İkisininde hem zor atlatan hem kolay atlatanlar var .mesela bnm kardeşim sezeryan oldu ama normal doğum yapmış gbiydi çok rahattı .Regli ağrısı a bnde dayanamam ki ilk doğumda sancılar başlayınca anladım ki bnm acı esigim düşük .epidural aldım ondan sonrası rahat geçmiştiYa kızlar ben de kimseye itiraf edemiyorum ama doğumun her türlüsünden tırsıyorum. Bir diyorum normal doğumu vücudun yaşasın iyileşme süreci hızlı oluyor, süt daha çabuk geliyor, bebek vajinadan çıkarken ilk yararlı bakterilerini alıyor gibi bir sürü pozitif yanı var. Sezeryanda dikiş var iyileşme daha uzun sürüyor diyorum Ama normal doğumların nerdeyse hepsinde kesi oluyor. Ben regl ağrısına bile dayanamayan günde 3 ağrı kesici alan biri olarak çocuğu nasıl çıkaracağım ki diye düşünüyorum. Sezeryan da ayrı korkutucu geliyor. Bi de tarihini bilmek de beni çok gerer stres olurum diye düşünüyorum. İnşallah güçlü olabilirim ve rahat bir doğum olur
Şükür canım benim biraz aşağıda artık 2 haftaya düştü randevularBende bugun rahatsizim. Geceleri uyuyamiyrm cidden dun aksam dogsun diye aglayacaktimsabah cocuklari goturdum uyuyayim sonra dedim yine uyuyamadim. Ellerim cok fena şişti , uyusuyor ve agriyor ama herseye ragmen oyle guzel ki hareketleri anlatamam annelik delilik gercekten.
Ne dedi doktor ? Benim haftaya kontrolum var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?