- 28 Haziran 2017
- 4.716
- 6.148
- 158
- 31
O dan bı sonraki haftayim bana bile 36. Görün e heyecan geliyorSizin ileri haftaları görünce bana da bir heyecan geliyr
Evet ya , bende hep diger gruplari okurken otuzlu haftalara bir gelseydik filan diyordum . Bugun 36+0 olduk. Resmen son aya girdikSizin ileri haftaları görünce bana da bir heyecan geliyr
Masallah ya guzel olmus ilk dogumunCanim bnm hastanede fitille başlattılar doğumu . Fitilden so da odada beklerken sancım var galiba dedim doktora odaya nst yolladı .ona bağlıyken yatakta bı anda altimdan su fışkırdı .sonra zaten beni bezleyip götürdüler doğumhaneyehiç Nişan falan görmedim.suyumun geldiğini bile bı orda hissettim başka hiç hissetmedim .ama suyun gelince acil a çabuk oluyor bnce .hastaneye yattığımda hiç acilmam yoktu .ilaç uygulandıktan 1.5 saat sonra suyum geldi .sadece yarım saaat sancı çektim sayılır. Doğumhaneye indiğimde 4 cm olmuştu yapistirdim hemn epidurali
Yaaa ne sevimli anlatıyorsun inşallah öyledirCanim bnm hastanede fitille başlattılar doğumu . Fitilden so da odada beklerken sancım var galiba dedim doktora odaya nst yolladı .ona bağlıyken yatakta bı anda altimdan su fışkırdı .sonra zaten beni bezleyip götürdüler doğumhaneyehiç Nişan falan görmedim.suyumun geldiğini bile bı orda hissettim başka hiç hissetmedim .ama suyun gelince acil a çabuk oluyor bnce .hastaneye yattığımda hiç acilmam yoktu .ilaç uygulandıktan 1.5 saat sonra suyum geldi .sadece yarım saaat sancı çektim sayılır. Doğumhaneye indiğimde 4 cm olmuştu yapistirdim hemn epidurali
Ahh ahh benim sıpa hiç göstermedi yüzünü doğunca görücem sanırımAy bu ara yüzünü göstermiyo çok nazlı ya ondan yine göstermez diye hevessiz gidiyorumm uyuyo dana gibi zatenyüzünü göremeyince muayeneden saymıyorum djjsks
Epidural yüzyılın buluşu bnceMasallah ya guzel olmus ilk dogumunikincisi daha da kolay olur insallah bende 3.de hissettim onda da ebe patlatti epidural hic takmadilar. O nasil oluyor hic bilmiyrm
Bu masaj neye yarıyor, ilk defa duydumKızlar bi de perine masajına başlayan var mı? Bugün eşime yaptırayım dedim dayanamadım ben. Dedim sen acıtıyorsun çekil ben yapayım. Yok adamda bir sıkıntı yokmuş dokunsam acıyor o bölge. Bende mi acı oldu sadece normal mi?
Teşekkür ederim canımYaaa ne sevimli anlatıyorsun inşallah öyledirbişey sorsam normal doğum da epidural nasıl oluyor peki hiç bilmiyorum araştırmakdan korkuyorum
Amann geçmiş olsun canım hamilelikten sanırım bende sürekli bişeyleri deviriyorum elimden kayıyor düşüyor bişeyler oluyor ama anlamıyorum. Sana da gelmiş geçmiş olsun Allah beterinden korumuşBu arada bı saat falan önce patates kizartiyodum .tam karistirirken bı anda tava bnm olduğum tarafa doğru devrildi .nasıl tavaya vurdumda ters tarafa düşmesini sağladım bilmiyorum ama resmen yanmaktan son anda kurtuldum .yoksa tam karnıma doğru geliyorduo panikle nasıl geri cektiysem kendimi sağ bacağımdaki kaslarım kasılmış .sanki bı dünya yol yurumusum gbi ağrıyor şimdi kasım.
Canım çok geçmiş olsun. Allah korumuş seni, bir sadaka çevir verBu arada bı saat falan önce patates kizartiyodum .tam karistirirken bı anda tava bnm olduğum tarafa doğru devrildi .nasıl tavaya vurdumda ters tarafa düşmesini sağladım bilmiyorum ama resmen yanmaktan son anda kurtuldum .yoksa tam karnıma doğru geliyorduo panikle nasıl geri cektiysem kendimi sağ bacağımdaki kaslarım kasılmış .sanki bı dünya yol yurumusum gbi ağrıyor şimdi kasım.
ilk çocuk sanırım, korkmamiz normal değil mi, başımıza ne geleceğini bilmiyoruz..ama adı üstünde normal doğum, ebe bana bunun tuvaletimizi yapmak kadar doğal bir süreç olduğunu, zaten vücudumuzun çok iyi programlandigini, yanımızda zaten ters bisey olursa müdahale etmek için bulunduğunu vb..söyledi, etrafında canı tatlı olup ta bi kaç tane doğurmuş kimse yok mu onlar yaptıysa bizde yaparızKızlar bugün benimde randevum vardı bebiş 2850 gram 48 cm olmuş. Bebek baş aşağı pozisyondaymış normal doğum için her şey iyi dedi doktor. Yalnızca çatı muayanen kaldı eğer onda da sorun olmazsa normal doğum olur dedi. Ama ben biraz korkuyorum sanki normal doğumdan. Doğum anında kendimi kontrol edememekten korkuyorum en çok. Zaten yapım gereği aşırı panik bir insanımdoktora da anlattım bunları sen bilirsin ama 38.haftada çatı muayenesi yapalım zaten iyi kötü anlarsın kendini dedi. Eğer o zamanda çok heyecan yaparsan sezeryan düşünürüz dedi. Benim gibi normal doğum için kaygılanan var mı acaba yoksa ben mi abartıyorum
37.haftadan sonra yapabilirseniz perine masajı yapın, arkadaşıma dr u her kontrolde yaptı, ilk dogumuydu hic yırtık kesik falan olmamış, ebe bana onu yapamasan bile zeytinyağı sur dıştan dedibeni korkutan sadece kuku dikişi
Evet ilk çocukL
ilk çocuk sanırım, korkmamiz normal değil mi, başımıza ne geleceğini bilmiyoruz..ama adı üstünde normal doğum, ebe bana bunun tuvaletimizi yapmak kadar doğal bir süreç olduğunu, zaten vücudumuzun çok iyi programlandigini, yanımızda zaten ters bisey olursa müdahale etmek için bulunduğunu vb..söyledi, etrafında canı tatlı olup ta bi kaç tane doğurmuş kimse yok mu onlar yaptıysa bizde yaparıztabi dr her şey normal doğuma uygun derse, ben geçen dr a sordum doğum esnasinda sıkıntı olursa hemen sezeryana cevirebiliyormusunuz diye, o yüzden biz varız dedi, oda içimi rahatlattı ..bende bazen kendimde cahil cesareti mi var acaba diyorum, ilginç bir şekilde sezeryandan korkuyorum hepimiz sağlıkla kolay sağlıklı doğumlarla kavuşalım inşallah
Aynenn canım çok sağolAmann geçmiş olsun canım hamilelikten sanırım bende sürekli bişeyleri deviriyorum elimden kayıyor düşüyor bişeyler oluyor ama anlamıyorum. Sana da gelmiş geçmiş olsun Allah beterinden korumuş
Sağol canım aynen .sana da geçmiş olsun zaten o sırada gerçekten yaptığım işe odaklı degildim dalmistim artık ne dusunduysem . Kızım olunca mecbur hazırlıyorum biseyler . Ben bı anda bağırınca kızımda odadan geldi .bişey olmaz anne üzülme yine patates kizartiriz diyorCanım çok geçmiş olsun. Allah korumuş seni, bir sadaka çevir verbenim de gecen elimdeki bıçak düşüp ayagıma saplandı büyük bişey olmadı ama o gün sürekli bişeyleri düşürdüm durdum. Sonra karar verdim, artık kafam yerinde degilse yaptıgım işi bırakıyorum. Tansiyon mu düşüyor, vücutta bir gerginlik mi oluyor, nazar mı ilginç yani gerekirse dısarıdan yemek söylüyorum, tost yiyoruz akşam, enerjim yoksa iş çıkmıyor. Senin dogum da yaklastı, dikkat et canım.
ayy kuzucum geçmiş olsunn az dikkat etkız dicem ama aşırı dalgınlı ksakarlık el boşalmaları falan sıklaştı hee öff allah korumuş valla iyi ki gelmedi bir yerineeBu arada bı saat falan önce patates kizartiyodum .tam karistirirken bı anda tava bnm olduğum tarafa doğru devrildi .nasıl tavaya vurdumda ters tarafa düşmesini sağladım bilmiyorum ama resmen yanmaktan son anda kurtuldum .yoksa tam karnıma doğru geliyorduo panikle nasıl geri cektiysem kendimi sağ bacağımdaki kaslarım kasılmış .sanki bı dünya yol yurumusum gbi ağrıyor şimdi kasım.
benimki ayaklarıyla bastırdığı için öyle hissediyomuşum bugün doktora sordum da baktı rahim ağzı uzunluğu daha 40mm bu açılmaz daha 40a 41e kadar yolu var dedii sende ölçtürürsün gittiğinde için rahatlarrr kuzucukkKizlar birde bişey sormak istiyorum. Bazen alt tarafımda çocuk baskı yapıyor. Birden bire saniyelik olan bişey.. o an istemsiz bağırıyorum.. dün acaip bastırdı bı anda. Sanki kese açılacak su boşalacak sandım.. kontrol de haftaya acaba normal mi bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?